Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yıkım Kararı (Özel Mülk) Mağduriyeti


ad3m

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

2011 tarihinde kayın validemin babasının üzerine olan iki katlı gayrimenkul satışı yapılmış. Baba 2012 tarihinde vefat ettiğinden satışı yapıldığı için gayrimenküller ile ilgilenilmemiş. Daha sonra Belediye çalışanının aramasıyla sadece arsanın satıldığı ama evin hala muris kişiye ait olduğu öğrenilmiş (bu arada kayın validem varislerden birisi) ama evin yıkım kararı çıktığını belirtmiş ve işlem yapması için belediyeye çağrılmış. Belediyenin yıkım kararı aşağıda ki görselde mevcut Belediyeden gönderilen bu yazıya karşı itiraz hakkı mevcut mu? Nereye danışacağı mı bilemediğimden buraya yazdım. Bunun muhattabı kimdir? Kime danışılmalı ya da ne yapılmalıdır?

PS : Bu arada arsayı satın alan büyük bir inşaat firması ve bütün çevredeki ada parsellerini de satın almış. Belediyeden aynı kişi taciz edercesine her gün arayıp her seferinde çelişkili ifadeler kullanarak gayrimenkulün yıkılması gerektiğini söylüyormuş. Bu da insanı şüphelendiriyor. Kayın valide bu durumu bana anlattı bu yüzden buraya yazıyorum bilginiz olsun. Bi yol gösterin Hukukçu Patiler. Öptüm.

https://drive.google.com/file/d/146jZ6dA5N820DsVGzbG1x4gMfzwWPIkI/view?usp=sharing

Resimde bir sıkıntı oluşmasın diye özel bilgileri sildim gerekirse özelden orjinalini de gönderebilirim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğim kadarı ile adanın çoğunluğu sağlandı ise o ev yıkılabilir 

ama sizi rahatsız etmesi taciz etmesi hoş değil tabi belki bunun için bir şeyler yapılabilir 

fistanın dediği gibi bir avukat ile bu sorunu çözebilirsiniz danışmakta fayda var

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tabii ki her türlü işleme itiraz hakkın var, burada yazacaklarımın bir anlamı yok aslında çünkü güveneceğin bir avukat bulup onun dediklerini yapman lazım.

Bu bina gerçekten metruk mu?

Arsayı satıp, irtifak hakkını mı tutmuşlar, oturma hakkı mı vermişler nedir yani? Binanın yıkılmasıyla söz konusu hak sona eriyor olabilir.

Binayı siz yıkarsanız zaten zımni kabul etmiş olacaksın durumu ve sonradan itiraz etmen zorlaşacak. Zaten belediye de bunu zorluyor herhalde. Çünkü bir kere yürütmeyi durdurma kararı aldırabilirsin idari yargıya başvurup. O zaman mahkeme sonuçlanana kadar yıkamazlar, bu da süreci uzatır.

Fakat sonra davayı kaybedersen üstüne hem kendi hem de idarenin avukatının masraflarını, ayrıca yatırılan harcı ödersin. 

Eğer söz konusu taşınmazda bir hakkın olduğunu düşünmüyorsan hemen kendin yıkman mantıklı(belki yıkım parasını o etrafı toplayan müteahhite paslayabilirsin, biz mahkemeye gitmeyelim, sen de bize masraf çıkarma gibi).

Ama eğer hakkının olduğunu düşünüyorsan hemen bir avukat tutup yürütmeyi durdurma ve işlemin yok sayılması için dava açmanız gerekir. 

Tabii çok hisseli bir taşınmaz söz konusu olduğundan kendi başına bir şey yapamayacaksın bu da sizin açınızdan durumu zorlaştırır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sağolun cevaplar için. Ben Ankara'da olduğumdan kişisel olarak yapabileceğim pek birşey yok sağolsun Llama yönlendirdi İzmir'den pazartesi görüşüp bakacağız gelişmelere göre.. Durumla alakalı olarak yapılabilecekler varsa buradan paylaşır benzeri durumda olan insanlara en azından neler yapılabileceğinin bir örneği/yol göstericisi olur. Tekrar teşekkürlerimi sunarım gencolar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...