Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankilozan Spondilit


Bloodless

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda adını ilk defa duyduğum ankilozan spondilit isimli bir rahatsızlığım olduğunu öğrendim. Yazın gecenin beşinde sırt ağrısıyl yataktan uyanmamla başladı aslında. Biraz gezinince kayboldu ağrı. bir kaç ay kadar olmadı böyle bir ağrı sonra tekrarladı derken sıklaşmaya başladı. Gecenin bir yarısı ağrı ile uyanıyordum. Sırtımın tam sol yanında kaburgaların bittiği yerde böbreğin biraz üzeri gibi. Doktor doktor dolaştım. Bir sürü MR çekilde sakroiliak ve torokal. Devlet hastanesindeki radyolog temiz yazdı. Başka hastanede tekrar istediler aynı filmleri bu sefer kalça içinde iltihap gözüktü. ve HLA B27 testi de pozitif gelince Ankilozan Spondilit tanısını koydular. Şimdi sormak istediğim forumda acaba bu rahatsızlık ile ilgili geçmişi olan var mı? Eğer varsa ne gibi önerileri olur?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun, bana sorabilirsin sorun varsa, ama kısaca asitli gıdalardan uzak durup bol bol hareket edip eksersiz yapmanda fayda var, sigara içiyorsan derhal bırak. Ideal bir dünyada ilaç kullanmadan, beslenme ve eksersiz ile manage edebiliyorsun hastalığı ama sedimentasyon ve CRP levellara bakıcaklar, eğer diyet ve eksersiz ile idare edebilecek seviyedeysen ne mutlu. Değilse https://www.wikiwand.com/en/TNF_inhibitor şu gruptan ilaçlar ve NSAI'ler kullanılıyor.

Verebileceğim en net ve kesin derhal yapman lazım dediğim şey eksersiz veya spor ve varsa sigara bırakman, regüler tıp kan değerlerine göre kademe kademe ilaç uygulayıp en son TNF veriyorlar. 

Spor şart beslenmede çok önemli en azından hareket etmeyi doğru bir şekilde hareket etmeyi hayatına alışkanlık haline getirmen lazım.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Low dose naltroxene olayı var bide ama onlar alternatif tıppa giriyor sen önce bir rutine alış alternatiflere daha var birde yaş önemli.

Pro tip : Yaş genç ise boyun eksersizleri çok önemli onları ihmal etme 40-50 yaşından sonra kalçayı omurgayı zaten 20 sinde ki gibi kullanmıyorsun ama boyun hep lazım.

reampage tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Aynı hastalık babamda ve dedemde de olduğundan genetik olarak bende de çıkma olasılığı yüksekti. Babam çok çekti, metal korseyle falan anca omurgasının şeklini koruyabildi, ama bugün hala yerden bir şey kaldırması, eğilip kalkması ciddi sıkıntılıdır.

25'e geldiğimde rahatlamıştım, nitekim genelde 21-24 yaş arası kendini belli ediyor bu. Sonra 20'lerin sonlarında belden çok sıkıntı çekince tekrar korku alevlendi. Hatta şu testi (beta testiydi galiba) yaptırdım ama negatif çıktı. Sonuç olarak bendeki ankilezon çıkmadı, fıtık çıktı. Hangisi daha kötü bilemedim.

Erkeklerde ortaya çıkma ihtimali çok daha yüksek olsa da omurgayı koruma ve verdiği hasar açısından erkekler daha avantajlı, ne kadar rahatlatır bilemedim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...