Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tenet (2020)


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

vampirle taşak geçiyordum ben de ama lighthouseda çok iyiydi (dafoe reyis kadar değil tabii), batmande falan da iyi oynarsa olabilir büyük oyuncu birkaç yıla

denzel jr ise öküzün teki katılıom ama o mutfak scenede görüldüğü üzere aksiyon olaylarında iyi eksi sporcu olarak, john wick gibi bi seri çekebilirler buna veya babasının equalizerına prequel falan yoksa bundan aktör olmaz

Silphatos tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...

biraz gec izledim. konusu bekledigimden fazla ilgimi cekti. en parlak yani konusuymus. hikayesi ise delik desik. epey guzel olabilirmis ama koy gotune diyip ilk drafti cekmisler gibi. kotu kisimlari capa gibi asagi cekmis. exposition'in bu kadar kotusunu ancak izleyicisini gerizekali atfeden biri yazar. devamli komplike seyler tasarlamaya calisan bir adam icin abes aslinda. gercekten cok kotuydu oralar.
 

Spoiler

pankreas kanseri deadman's switch'i, elemanin radyoaktivite gecmisini ne kadar guzel bagliyorsa kadinin bu bilgiyi en basta degil en sonda vermesi ve film boyu bunu bilmiyormus gibi hareket etmesi o kadar kotuydu. karakterin adini protagonist koymak filmin ortasinda o diyaloglarin havada kalmasina mani degildi.

basit seyler bu kadar siritirken timeline'a falan kafa yormamistir kimse. ana karakteri kim oynarsa oynasin isi zor o malzemeyle. bunlarin pasini anca gidip tekrar the prestige izlemek alir. 

opera, turikeye giden koridordaki dovus sahnesi, arabali yerler, ucak falan akti. eli yuzu duzgun savas filmi cekmisligi olan biri olarak meydan savasini bu kadar etkisiz yapabilmis uzucu. 

muzikler guzel. film disinda gitmez belki ama cok hos. sator'un hanimiyla diyaloglarinda bile akti.

bence son x senenin en zayif nolan filmi olmus. iyi demesi, tavsiye etmesi zor. yine de heyecan/aksiyon olarak bir nolan faktoru var.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 ay sonra ...

Dizi yapsinlar zaten. Film konsepti 2000  oncesinde kaldi. Aileler zaman ayirip bi gun sinemaya gidiyordu, popcornlar kolalar hem aktivite oluyordu hem de isletmelere para kazandiriyorlardi. Simdi evde stream olanaklari sinemanin sundugu keyifle basa cikar hale geldi. Materyal varsa kusa dondurup 2 saate tikmanin manasi yok. HBO’nun en iyi yaptigi isler hep mini seriler. Netflix de yapmaya basladi. Filmler azalarak biter boylece. Holywood’daki snob dinozorlar birakirsa tabii.

DoruK tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben şahsen dizi formatındaysa dokunmuyorum eğer gerçekten ilgimi çekmiyorsa ya da güvendiğim insanlardan şiddetli tavsiyeler almadıysam çünkü bitmiyor ve ille zaman dolsun diye uzatılmış oluyor neredeyse istisnasız. hele hele bölümü 40dk’yi geçiyorsa. filmse bu eşik çok daha düşük, en kötü ihtimalle sıkılma ve zaman israfı 1-2 saatte kalmış oluyor. dizi kadar vakit yiyince alternatif çok çünkü o zamanı daha keyifli doldurmak için.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...