Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alınık Compact Cassette (Bildiğiniz Teyp Kaseti)


Mc_Lovin

Öne çıkan mesajlar

On 02.01.2020 at 12:19, DavidMills dedi ki:

Bende 300 civarı vardır da, kıyamam 1 tl den vermeye. En az 3 ev taşıdım onları nadasdsadsa. 1988-2006 arası var bir sürü ıvır zıvır. Açılmamış kasetler bile var, vidyocu günlerimden kalma. 

Şunu hala deck e atıp dinliyorum. Görsel koyayım derken 44 TL ye satıldığını gördüm..Ben şok adsafadada

https://www.zihni.com/BLAZE-OF-GLORY-JON-BON-JOVI-CASSETTE-1990-PAPER-LABEL-MADE-IN-TURKEY-USED,PR-31053.html

Zihni bokunu çıkarmış ya. İstanbul'a son geldigimde dükkanlarına baktım. Açılmış kullanılmış (üstüne kayıt yapıldı mı ne oldu) belli olmayan kasetlere 20 - 30 falan istiyor. Eger yerli kaset arıyosanız IMÇye gidin bakın. Mantıklı fiyatlara bulmak mümkün. Pentagramın ilk kasetini internette 40a satıyolardı hem de kullanılmış, IMÇde açılmamışını 10tlye bulmuştum.

Casette decklerimden birini bozunca CDye geçtim ben, dijital müzik devrimini 35sene sonra yaşamış olduk hakikaten muazzam bişiymiş CD . Diger kaset deckide satıcam sanırım, leş bitratelerle milleti dijital müzikten soguttu vatan hayinleri , wowun da flutterında aq  dijital gibisi var mı ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

57 dakika önce, aktiftablet dedi ki:

30 üstü olup da şunu kullanmamış olan yoktur heralde ama bundan aldıgın sesi başka bişeyden almadıgını zannetmen muhtemelen nostalji duygusuyla alakalı. ?

hatırladığım bundaki mega bass olayı cidden farkediyordu. punch sesi çok temiz ve vurucu geliyordu. genel olarak ses çok temiz vurucu keskin ve dinamikti. alet kadar sesin kasetten gelmesiyle de alakalı bence. digital kaynaktan dinlediğinde sanki sesin önünde saydam bir tabaka oluyor onun arkasından dinliyorsun kasette ise ses direk ulaşıyor gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mega Bass zaten, DD'deki DOL'ün yeniden adlandırılmışı. Basit bi eq degil de dinamik çalışan ilkel bir processing gibi, sadece bassı arttırmıyor .

Ama o gri walkman baya giriş seviyesi ya. Ondan aldıgın sesi başka şeylerden almış olman lazım. 

Dijital kaynakla ilgili söyledigin şey de muhtemelen kayıplı dosya formatlarında deneyimledigin bir etkidir, CD gayet mükemmel. 

aktiftablet tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 12.01.2020 at 17:18, aktiftablet dedi ki:

 

 

DD2 üretilmiş en iyi walkman diye geçiyor ama işte öyle bi sıfat yapışmış üstüne. Direct drive olması mekanizmasını mükemmel yapmıyor, yanlıl bilmiyosam capstanin üzerindeki çarkla ilgili sık görülen bi problemi var. Bir de resimde görecegin üzere üzerine "quartz" yazmayanlar quartz locked degil yani, motor hızının kalibre edilmesi gerekiyor.

Temiz durumdakilere 300, 500€ istmeişler de ben TRde bi kere görmüştüm sahbinden de, o adam 1000$ istiyodu.

Kasetin son dönemlerinde üretilmiş modeller incelik ve hafiflik ve özellikle pil süresi olarak fark atar buna, daha uygun fiyata da bulursun. 

Şunu bilmiyordum. Bilgiler için teşekkürler.

DD serisi bir walkmane letgoda 200 tl verilmişti bir ara. Ben ilanı gördüğümde satılmıştı çoktan. İlan İstanbul'dandı. Ucuzunu bulmak epey zor olabiliyor. İnsanlar genelde yüksek fiyatlar koyuyorlar kaliteli walkmanlere.

Sony d6c walkmanler de fena değil gibi. Dolby C var. Ben bulabilirsem ya bir adet DD ya da Sony d6c alacağım. Bir adet Sony d6 satılıyor popüler sitelerden birinde türkiye içerisinde. Şimdilik o kadar yaklaşabildim.

images?q=tbn:ANd9GcSPkoaGmz1-VPxcehyKXe5

Bi de şöyle bir site var retro cihazları çalışır şekilde tanıtıyor kanal sahibi. Çok tatlı videoları var. İzlemek isteyen olursa linkini bırakıyorum:

https://www.youtube.com/user/Techmoan/featured

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

200tlye satan muhtemelen cihazı pek bilmiyordu, evin eskisini elinden çıkardı belki bilmiyorum. 

Dediğim gibi 40 yaşında bir dd alacagına 90larda üretilmiş nispeten yeni, pil süresi düzgün ince bir walkman tavsiye ederim. Bir ara teyp mekanizmalarıyla ilgili bildiklerimi yazarım ama genel olarak walkmanler, deck cihazlarla doğal olarak yarışacak cihazlar değiller. 

 

Bu arada techmoan efso bi kanal. bir de technology connections var, sesle sınırlı olmadan vintage teknolojileri ve cihazları inceliyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...