Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yine, yeniden, yeni bir ilk araba konusu.


Black_Hand

Öne çıkan mesajlar

2014 model giulietta'nın 192k'ya ilanı var, tabi ki satış fiyatı bu olamaz ama bir süredir takip ediyorum ilanları piyasa göz göre göre her hafta yavaş yavaş yükseliyor.

2. el piyasa bu hale gelmişken ve kredilerin mevcut durumunda araba değiştirme niyeti olanları kışkırtıyor sürekli

almak istediğin araba 200k'dan 300k'ya çıktığında elindeki araç da 90k'dan 150-170k'ya çıkınca sıfırdaki yükselişi umursamayabiliyorsun, enteresan piyasa

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir süredir araç neredeyse yoktu, fabrikalarda üretim yoktu. Bu sırada piyasanın yukarı çıkması normal.

Şimdi yavaştan üretimler başladı (%15-25 seviyelerinde), daha fazla araç gelecek. Yine de arz fazlalığı olmayacak. 2.el yüksek olması ve uygun krediler hala insanları araç değiştirmeye yönlendiriyor. Veya biraz birikimi olan kredi çekip araç alabiliyor.

Diğer taraftan Euro'daki artış beklentisi piyasayı yüksek tutuyor.

Sanal bir ötv indirim dedikodusu var; her şeye ek vergiler gelip devlet gelir kapılarını zorlarken, talep de hala devam ederken stoğun da olmadığı bir dönemde ötv indirimi geleceğini sanmam.

 

Benim düşüncem sıfır araç terminleri talebi dengelerse 2. el piyasası düşecek (düşecek demek doğru mu bilmiyorum ama uçuk fiyatlı ilanlar görmemeye başlarız) ama sıfır araç fiyatlarında değişiklik olmayacak; hatta euro durumuna göre belki biraz artabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Konu başlığı Sam tarafından Yine, yeniden, yeni bir ilk araba konusu. olarak değiştirildi

O amcanin hakkinda konustugu arabalar Amerika'da satilanlar. Guzel araba aslinda ama civic'i Turkiye'de alirsaniz apaci kategorisine giriyorsunuz mesela, japon sahini isteyenler civic aliyor. Ya da camry almak isterseniz Turkiye'de guncelini bulamayabilirsiniz. Zaten toyotanin Turkiye'deki en luks araciydi zamaninda.

Koca listede bir tek toyota corolla var sanirim. Turkiye'de huzurla binilebilecek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

Tam tersine İstanbul trafiğine hiç uymayan bir araç. Ege kentlerinde falan oturuyorsan iyidir ama. Boş yolda sal gitsin arabası. Ev-iş arası boş yolsa en güzeli bu ama İstanbul trafiğinde normal kullanımda bile motor bayıyor ve birazcık trafiğin akışına uyayım desen de bu sefer boyuna göre fazla yakıyor. Dizel kadar yakıyor yalanı var ki sadece gülüyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında vergisiz fiyatı 130 bin liranın altında olan arabalara ufak da olsa bir ötv indirimi var.

ÖTV indirimi gelecek diyenlerin argümanı iki yıldır 1.el otomobil satışlarının düşük kalmasıydı.  İdeali yıllık 1 milyon satış civarı. Ancak 2018'de 600 bin 2019'da 500 civarı 1. el araç satıldı, bu da Türkiye'nin geçmiş yıllarına göre bir haylı düşük. Bu yıl da korona var diye razı olacaklardır düşük satışa, ama bu trend bayilerin kapanmasına yol açar, belki de kapanıyordur bile şimdiden. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...