Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yine, yeniden, yeni bir ilk araba konusu.


Black_Hand

Öne çıkan mesajlar

motor : japon arabalari,toyota , masraf yapmadan,sadece filtreler ve yagi degisterek milyon km yi gorursun.

fransizlarin parcasi isciligi gorece pahali oluyor ama surekli yetkli servise birakip neyse parasi vereyim modundaysaniz zaten size farketmez

i20ler fln,abi allahansen o nedir kutu gibi ve plastik - kagit karisimi,  binmeyin oyle arabaya kazaya girerseniz canli cikamazsiniz, oturunca A sutunu bide direk gozumun onunde oluyor gibi gelmisti bana, hic sevmedim, hundayi cabuk eskir bunlar kullan at arabalari,tata gibi,o yuzden onermem.

tamamen kendi fikrim, ben sevdigim bi insana japon arabasi disinda bisi al diyemem,kendinize iyi bakin

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

12 dakika önce, deadwoll dedi ki:

i20'nin otomatigi mi kotu? Yeni kasanin makyajsizinin manuel'i guzeldi cunku bindigim kadariyla. 207 de arkadasin esinde var, 2016 model otomatik. Memnunlar bayagi ama ben hic surmedim.

Manueli vardı bizde. Motoru zayıf, çok yakıyor, her yerinden ses geliyor. Polo ile karşılaştırılamaz bile. 20 bine gelmeden sattık kronik bir probleminden ötürü: 

"annemde sanırım 2016 model 1.2 motorlu manuel versiyonu vardı, 5-6 bin kilometrede almıştı, bi iki sene kadar kullandı, sonra lanet edip sattık. arabaya her bindiğimizde bir rutubet kokusu oluşuyordu, ıslak paspas gibi. sağ koltukta biraz yol yaptıktan sonra fark ettim ki ayakkabılarım ıslak. araçta sağ yolcu koltuğu torpido altından su kaçırma problemi vardı. 

neyse dedik servisi arayalım, gittik yetkili servise. abimiz dedi ki "tasarımı böyle bunun klima bilmemnesini oraya koymuşlar o yüzden su akıtıyor böyle, bir şeyler yaparız ama yine olur muhtemelen, kronik problem". araba daha 20 bin değil he. neyse sonra bi ara bi titreşim problemi var demeye başladılar. sattık kurtulduk gitti. hyundai böyle dışı güzel ama içi ve mekaniği berbat araçlar üretiyor ne yazık ki.

benzer sorunlar bir çok hyundai'de var araştırınca görüyorsunuz: http://www.hyundaiclubtr.com/konu/torpidonun-altindaki-suengerden-paspasa-su-damliyor.43049

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 17.12.2019 at 10:49, paramecium dedi ki:

Selam,

küçük araç olarak Polo/Ibiza/Fabia ve TSI motorlu aldın mı kafan rahat takılırsın. Çok yaşlı araca gitme. İlk aracın olacak, 3-5 yıl da sen kullanacaksın anlattığına göre. Yaşlanmış araç satmakla uğraşma sonra.

Cabrio ve coupe araçları memleketimde Lancia Delta kıvamında kullanmaya çalışan bir kitle olduğu için şüpheli yaklaşırdım ben.

Renault grubu senin araç içi hayaline izmarit basar, sirke döker! VW grubu ergonomiktir, denenmiş ve test edilmiş bir tasarımdır. Sıkıcı olabilir ama üzmez.

Lancia delta kıvamı derken? Büyük araç gibi mi yane

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, Edriel dedi ki:

Peugeot 207 için ne dersiniz 2011+ kasa 50-80bin km civarı otomatik benzinliler 55bin tl civarı ?

Wv kalitesi beklemiyorum tabi de fiyatına göre makulmudur ? "yoksa sakın ha"lık bir araba mı ?

2009 207 sw outdoor 1.6 kullanıom ben. güzel fiyatına göre ama su gibi benzin içer.

Silphatos tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...

ÖTV indirimi Temmuz'da diyolardı, Temmuz oldu gelmedi. Bundan sonra daha beklememek lazım heralde.

Şimdi bi de 2. ele vergi falan getiriyolar haberi vardı, o devreye girerse iyice saçmalayacak fiyatlar.

Benim 11 senelik Focus var, gittiği yere kadar onunla gidecem heralde bundan sonra.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 09.07.2020 at 18:12, Oce4n dedi ki:

90 bin civarında bile taklalı clio ilanları görüyorum ben ya. bizim maaşlar artmıyor ki bu kadar ? 

yakında tofaş bile paramız yetmeyecek ?

Sadece maaş değil paranı dövizde-altında tutuyorsan onlar bile araba kadar değerlenmiyor. Altın 6 ayda örnek veriyorum %10 kıymetleniyorsa arabalar %20 prim yapıyor. O yüzden ÖTV falan beklemeyin. Bayiler çok adi. ÖTV indirimini emin olun fiyatlara yansıtırlar. Kaldı ki bayilerde araç yok. Araçlar gelmeye başlayınca insanlar yükleneceği için bir zam da öyle yaparlar. Araba alma planınız varsa ve kredi çıkıyorsa düşünmeden alın.

Son 1 yıldır bu fiyata alınmaz, o para verilmez, şu kadar etmez lafı duymaktan midem bulandı ama otomobil fiyatları sürekli arttı. Artmaya da devam edecek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Enteresan bir durum daha var. Hyundai, Honda, Vw gibi markaların fiyatları artıyor anlıyorum da alanın muhtemelen son sahibi olacağı kimsenin bilmediği araçlar bile saçma şekilde arttı. Hatta Honda veya Wv'nin tutan modellerinden daha fazla prim yaptı bile diyebilirim.

Keyfine v6 motor CLK bakıyordum. 60-70 bine gerçekten temiz çok güzel araçlar vardı. Bu araçları kolay kolay kimse almaz. Alan da uzunca bir süre satamaz. Yani tutulan araçlar değil. Buna rağmen yılbaşından bu yana fiyatları 140 bin barajına dayandı. Ne oldu da %90 arttı bunların fiyatı anlamadım gitti. İşin garip tarafı satılmıyor da. Çok temiz, koleksiyonluk olanlar anında gidiyor ama vasat araçlar kalıyor.

Mantık yok kısacası.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Konu başlığı Sam tarafından Yine, yeniden, yeni bir ilk araba konusu. olarak değiştirildi
×
×
  • Yeni Oluştur...