Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mortal Online 2


Xenus

Öne çıkan mesajlar

İlk paragrafında yazıyor?

Alıntı

Subscription

The base game of Mortal Online 2 comes with one month of game time included, after which players will need to maintain an active monthly subscription to continue playing the game. During early access players can play in the closed beta without needing a subscription until the full release. When the game leaves Early Access all progress made during the beta will be reset.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birkaç guide koyayım şuraya, 25'ine kadar bakarız.

https://mortalonline2.com/forums/threads/new-player-quick-start-guide.3252/

Tamer tips:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Z1qALoD3y4pE5GHzsdbSThOX4IcZSXqx-bEcxoPaABc/edit#gid=1414868686

 

advanced melee tactics(feint):

 

 

Mosquito tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dün bikaç saat oynadım. başlangıç adasından çıkmadım, ana adada sıkıntı varmış login olamıyomuş millet.

 

benim hoşuma gitti oyun. vuruş hissi falan güzel, pvp yapmadım gerçi ama pve'de en azından silahın oturduğunu hissediyosun. crafting gözlemlediğim kadarıyla sonsuz derya deniz.

ama mevzu şu ki; monthly subscriptionda regional price olacak mı olmayacak mı henüz belli değil. bi yer okuyorum, "steam üzerinden regional price olacak" yazıyor. başka bi yer okuyorum, "steamden sub renew olmayacak, sadece official siteden yapılacak, dolayısıyla 15$ sabit" diyor. ilki olursa, 30-50 tl arası fiyat olursa gayet oynanır. ikincisi olursa direk at çöpe sfgs

 

ilk oyun kadar sorunlu ve hantal gözükmüyor, çok daha akıcıydı dünkü tecrübem. ilk oyunda bi tuşa bastığında hafif delayli cevap veriyodu oyun, bunda o yok. spell casta basıyosun anında castlıyor, combat daha responsive falan. güzel bunlar.

 

şimdi 1 ay oynicez. bakalım belli olunca ben buraya yazarım belki bi hype başlatırız @Mortis Online II

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Subs tutarı çok kritik dediğin gibi eğer 14-15 dollarres olacaksa hayırlı işler  ama subs 60tl civarı steamden olursa baya tutar bence trde de. Mortal1 de subs steamden oluyormuş o yüzden benim Steamden umudum var.

Mosquito tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

serverlar düzeldi bu arada. İlk oyundan bi farkını görmedim (çok az oynamıştım gerçi)

sadece daha responsive, daha bugsız, sağa sola daha az takılıyor karakter. daha iyi grafikler.

oynuyorum 3-5 gündür. eğleniyorum açıkçası. harita çok boş ama, doldurmaları lazım, türlü türlü yaratıklar bişiler koymaları gerek. çıkayım dağ tepe bayır gezeyim dürtüsünü çok güzel tetikliyor oyun, o seneler önce beraber girdiğimizdeki hissiyat aynen duruyor, ama yine gidiyon gidiyon pek bi şey yok. şöyle birazcık rewardlasa, ağzımıza bal çalsa, o gezmeler tozmalar daha keyifli olcak. ama dün bozkır bozkır koşturup at bulup tameleyip geri getirdim, o bile bi keyif verdi. buram buram ultima vibe'ı verebilen ultima dışındaki tek oyun sanırım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başlangıç adasından totalde 3 gold değerinde item çıkarabiliyosun ona göre.

2,5 gold + train edeceğin kitapları çıkarmak şu an en mantıklısı gibi, kitapları 1 copper olarak hesaplıyor oyun.

 

ha bi de equiplediğin eşyalar. equipleri gold hesabına katmıyor. o yüzden zırh kılıç vs. equipleyip çık.

 

bi de duyduğum kadarıyla Fabernum şehrinde çok gank dönüyomuş, şehre çok yakın PK şehri var, o yüzden pk'lar fabernum çevresinde gezip kelle avlıyormuş. Çıkarken hangi şehire gitmek istediğini soracak, Fabernum dışında bi yer tercih et. Tindrem başlangıç için uygun olabilir, yakınlarda kesmelik moblar var, kendi sewer'ı var içinde yine clade point kasabileceğin bandit tarzı moblar falan var.

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun çıkış tarihinden bu yana geçen süreyi yakından takip etmiş biri olarak meraklısına iki satır detay vermek istedim, bayadır üşeniyordum ama bana sorarsanız eski UO forumu bu oyuna bir göz atmayı hakediyor veya tam tersi hehe. Neyse efenim önce oyundan bahsedeyim çok kabaca, oyunu şöyle hayal edebilirsiniz, oyunun nerdeyse bütün hatları skill based ultima online üzerinden düşünülmüş, bir skill capiniz ve bir de profession capiniz var, aslında bu kadar az şey varken bile baya kapsamlı diyebilirim, buna fps mount and blade combat ekleyin, yani yön olarak blok veya atak yapıyorsunuz, nasıl başarabilmişler bilmiyorum ama gerçekten bu tarz bir combatı bu kadar akıcı yapmak şahane bir şey, hani silahın momentumundan tutun kılıcın neresinden, ne kadar vurdugunuz bile hasarı değiştirebiliyor, aynı şekilde ok açısından da aynı fizik var, combatı o kadar iyi ki sanırım o yüzden oyuna çok içerik koymamışlar herhalde hehe.

Bütün ekonomi eve online gibi player based atından tutun herhangi giydiğiniz bir parçaya kadar, eh bundan dolayı da crafting i tahmin edebilirsiniz milyonlarca olasılık var ? Örneğin bir chest parçası yapmak istiyorsunuz, core ve padding materyallerini ayrı ayrı koyuyorsunuz, yani dışı kemik, metal her neyse bir maddeden içini de deriden yapabiliyorsunuz, bu genel ağırlığı etkiliyor ve ağırlık da her şeyi etkiliyor vs. Yaylardan örnek vermek gerekirse yüksek strength gerektiren bir yay yaptıysanız bunu çekmek zor olacak evet ama hasarı da o yönde fazla olacak gibi.

Çok detaya girmeden amacım oyun nedir bir fikir vermek çünkü dediğim gibi bu kadar kötü bir release ve arkasındaki bu kadar küçük bir indie company olmasına ragmen eğer türünü seviyorsanız gerçekten bir bakmaya değer, TL olarak da baya torpilliyiz, en ucuzlardan birine sahibiz.

Oyunu çok övmüşüm gibi oldu de bunlar pros gibiydi, cons a gelirsek ki oyunun puanı cons un daha fazla oldugunu gösteriyor doğru, zaten releaseten sonraki bütün süreç bayık ve uzun ama kabaca şu oldu, adamların amacı herkesi tek bir server altında toplamaktı ancak bekledikleri popülasyonun çok fazla olması + çok kötü bir queue sistemine sahip olmaları(queue sistemini releaseten sonra yaptılar, öncesinde loop queue ve 30 saat süren queuelar mevcuttu, yaptılar dedigim artık düzgün çalışıyordu sadece) sıçtı batırdı, hani milletin ağzına bal çaldılar demo gibi oynadık sonra giremiyorsun oyuna, bundan dolayı da tek server planından vazgeçip totalde 5 server açtılar, main ve alt şeklinde, bu süreç biraz süründürdü tabii, özetle oyuna girilebiliyor artık ve oynanıyor eziyet günleri geride kaldı ?

Son bir özet daha geçiyorum, oyun beni eski günlerime götürdü yalan yok, yaş ortalamasının da büyük olması bankanın önünde VOIP ile bile çok keyifli dakikalar geçirmemi sağladı, full loot, sandbox bir oyun, tek karakter yaratabiliyorsun, name, race ık mık change yok, yani UOdaki fame,karma vs burda community tarafından tanınman demek, geçen gün oyuna girer girmez beni geçen gün kestin diye biri sövüyor mesela ?

Oyunu yapan Starvault isimli firma indie maalesef, totalde bir elin parmaklarını geçmiyorlar, ilk community managerlarını ölüm tehditleri çok alıyoruz diye releaseten 2 hafta sonra getirdiler hehe, millet oha oyun çok iyi diye saldırdı çünkü 30 saat queue bekliyorduk yalan yok biraz daha görelim ne varmış oyunda diye.

TLDR>>  UO kafası üzerinden yürüyen ve yürüyecek(bunu ben degil CEOları henrik diyor), full loot, sandbox, directional combata sahip olan ki bunu çok iyi başarıyor, undead bile keserken bir şey parçalıyorum hissi veren bir mmo oyunu kendisi. Firma bu oyunu maddi açıdan başarabilir mi bilmiyorum(aylık 8500 subs anca amorti ediyormuş, henüz başlamadı subslar fail releaseden dolayı) çünkü kendi çapları ile oyun baya ters orantılı, çok büyük bir hayale girişmişler ki bunu CEO'su Henrikte söylüyor her yayınında defalarca, "true inheritor of ultima online" demesinden ne kadar hayalperest oldugunu tahmin edebilirsiniz zaten ? Her perşembe akşamı yayın yapıyor bu arada arkadaş merak eden ona da bakabilir, haydin gg.

Seperate tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aylık 8500 sub mı amorti ediyomuş? e bu adamların hedefi aylık 10k oyuncu falan gibi bi şeydi diye hatırlıyorum, bu kadar mı düşük beklentililer ya? eppek paramız çıksın yeter mi diyo henrik lol

hesapta tutmayan şey şu, aylık 8500 suba ihtiyaçları var ok. playerbase beklentileri 10-15k civarı ok. 100k civarı satış yapmışlar. fakat player base beklentilerini yükseltmiyorlar ısrarla. 10-15k'da sabit tutma kaygısı var gibi. biraz genişlet ekibi, 20-25kya çıkar, teknik olarak olmuyo mu mümkün mü değil anlamadım ki.

tek server kaygısını bi şekilde anlayabiliyorum aslında, %100 verimli olsa çok güzel olurdu elbette ama ütopik bi şey. amerikadaki avustralyadaki adama yazık abi full loot pvp bi de.

ha playerlarının %80'i avrupadadır, %20'si amerikadadır. %20 için server açacak kapasitesi yoktur anlarım ama oyuna gece 3'te girerken bile sıra beklediğim olabiliyor çünkü murikalılar basıyo bu sefer serverı. demek ki baya oyuncu var.

ne bilim bakalım napıcaklar. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün bu sorularının cevapları geçen haftaki yayınında var, hem iş modeli olarak subs olayını anlattı hani amortisinde değiliz aynı zamanda büyüme içinde şöyle böyle diye, bir de evet teknik olarak mümkün degilmiş, üstüne basa basa birkaç kere tekrarladı hatta, şu anki oyun motorunun sınırlarındayız hatta gurur duyuyoruz çünkü bu kadar kişinin bu şekilde bir combat sistemiyle bir arada olabilmesi bizim inovasyonumuz zaten gibisinden ancak sınır da buymuş, hatta şu anda o zone geçişlerindeki spikeları bile düzeltemiyorlar, ordaki data falan her şey maxtaymış adamların asdasf. Ee o zaman böyle olacağı belli oyun motorunu niye çıkardılar dersen ordaki sihirbaz UE5, vaadler vaadler epic games zart zurt burdan sonrası, hani ben sanmıyorum hazır olduklarını falan işin özünde, o yüzden de hemen ardından henrik yeni goblinin ilk aşamasını gösterdi böyle dandik çizim gibi bir model hahafsjkfgasf

Övüyormuşum gibi oldu başta ama sonradan tam starvault özeti oldu güzel oldu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aylık sub kaç olcak hala belli değil, serverları tam istedikleri hale getirmedikleri için subları başlatmadılar henüz. 60 tl'ye alıyosun, 1 ay var içinde, ama dediğim gibi henüz başlamadı o 1 ay o yüzden başlayana kadar free time aslında. 

başlattıkları gün fiyatlar belli olur ama regional price olacak demişti. 60 tl'den fazla olmayacaktır diye tahmin ediyorum. beklentim, isteğim 30 tl civarı. 

 

bi de ben kendime not olarak şunu şuraya bırakayım, zamanı gelince dönüp bakıcam dfgh

Spoiler

 

Bad — 02/15/2022
Here is what you need to bring
- Small House Deed
- 400KG of Wood 
- 550KG of Stones (ie. Granum Pile)
- 50KG of Metal (ie. Cuprum)
- Some gold to pay the upkeep
- Couple of Pickaxes (to build the house)

Here is what you need to do
- Plop the deed on ground (500HP, so you need to hurry building it)
- Feed all the resources
- Pay the upkeep
- Equip Pickaxes, and start building

You dont need to put the resources 100% all at once, but you can only build the house according to the lowest of the resources. For example 100% Wood, 100% Stone, 25% Metal, you can only build the house until it hits 25%. (edited)

 

 

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 15.02.2022 at 10:39, Xenocide dedi ki:

serverlar düzeldi bu arada. İlk oyundan bi farkını görmedim (çok az oynamıştım gerçi)

sadece daha responsive, daha bugsız, sağa sola daha az takılıyor karakter. daha iyi grafikler.

oynuyorum 3-5 gündür. eğleniyorum açıkçası. harita çok boş ama, doldurmaları lazım, türlü türlü yaratıklar bişiler koymaları gerek. çıkayım dağ tepe bayır gezeyim dürtüsünü çok güzel tetikliyor oyun, o seneler önce beraber girdiğimizdeki hissiyat aynen duruyor, ama yine gidiyon gidiyon pek bi şey yok. şöyle birazcık rewardlasa, ağzımıza bal çalsa, o gezmeler tozmalar daha keyifli olcak. ama dün bozkır bozkır koşturup at bulup tameleyip geri getirdim, o bile bi keyif verdi. buram buram ultima vibe'ı verebilen ultima dışındaki tek oyun sanırım.

 

bu etrafın hala boş olması çok üzücü ya, sanki yapımı bitmemiş oyun gibi eskiden de dediğin gibi hep onu yaşıyorduk. Buralarda şunlar olacak falan diye hayal kuruyorduk olmamış yine. Ultima ne kadar pvp oyunu olsa da çok fazla dungeonı, PVE contenti vardı, o kısmı atlamışlar madem spiritual succesor olacaklar. Onlarca yaratığı ben çocukken UO'dan gördüm ya Ettinler, Wyvernler . Onlarca dungeonı vardı içinde kaybolurduk Balroglara ölür kalırdık falan. Ki sonradan expansionlarla neler çıktı championları vsleri.  Sonuçta PVE etrafında da çok ciddi pvp dönüyor. Umarım ileride öle bir content düşünüyorlardır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olacak olacak. Dragon direk confirmlendi geçenlerde yayınlarda. spawnlar da çoğaltılacak da işte server olaylarına çok kitlendiler.

Bu arada o ilk oynadığımız zamanki kadar boş değil tabii ki ama 2022'ye göre daha fazla şey bekliyor insan. troller varmış mesela henüz göremedim. tek başıma oynadığım için ancak yapabildiğim, meduliden çıkıp 3-5 at tameleyip, ayıvari yaratık kesip derilerini toplayıp, dönüş yolunda da bi kaç bandit öldürüp şehre dönüyorum. teleport falan da olmadığı için uzak yerlere gitmeye götüm yemedi henüz. harita aşırı büyük.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 saat önce, Xenocide dedi ki:

olacak olacak

mortal online 1'de de aynı sorun vardı gene olacak. dev ekibi aşırı yavaş olduğundan dolayı gelene kadar herkes baymış olacak oyundan. sonra diyecekler ki mortal online 3 çıkartıyoruz. sonra gene yetemeyecekler...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hedefleri oyunun networking anlamında sınırlarını geliştirmek oldukları için geçebilirse eğer unreal engine 5 ile zaten bu oyunun içinde çok farklı bir oyuna dönüşecek, yani en azından henrik öyle diyor, çok güzel hayaller aslında, hani 15k kişinin(hedef 100k totalmiş, 15k yı salladım) tek bir haritada veya kıtalarda diyeyim aktif şekilde bu tarzda bir oyunu oynayabilmesi müthiş olurdu tabii, ha ben hiç sanmıyorum

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vaatlerle yaşıyoruz hep be yiğidim ahahhdhd 

 

Yine bile guzel lan. Sevdim ben oyunu.

 

Yalniz soyle bi sikinti var, sehirlerin tasarimlari oyle massive oyuncu kaldiiracak gibi degil. Şu an bile medulide bankaya ulasmak icin 40 takla atiyon npclerin etrafi oyuncularla sarilmis durumda. 2 katina ciksa bu player sayisi medulide adim atcak yer olmaz. Tasarimlari degistirmeleri lazim o da buyuk iş. Pehpeh.

 

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 23.02.2022 at 09:56, Seperate dedi ki:

tek karakter yaratabiliyorsun, name, race ık mık change yok, yani UOdaki fame,karma vs burda community tarafından tanınman demek, geçen gün oyuna girer girmez beni geçen gün kestin diye biri sövüyor mesela ?
 

şu çok önemli artı ya benim için

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...