Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mortal Online 2


Xenus

Öne çıkan mesajlar

40$ lık donationi yapip, closed betada devam etmeyi düşünüyorum ama casual nasıl oynanır onu kestiremedim, ev, iş, hanım üçgeninde ne kadar zaman ayrabilirim emin değilim.

stress testte baya beğendim oyunu , tek karakter hakkın olduğundna solo pek mümkün değil zaten. acayip derin bir crafting olayı var onlarca ihtimal var silahlarda, pvp meknaikleri de güzel mortal online'ın ilk günleri gibi hissettirdi bana.

closed betada oynayan var mı bizden?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 saat önce, phoenix_daoc dedi ki:
 

twitch tv/videos/969332093

araya bi . koyun yapamadım.

Pvpsi gerçekten Efsane olcak. Galiba Pvp için tek oynanabilecek oyun mortal 2 olacak.

ya iyi de, şimdi bu tip oyunlarda mass combatta friendly fire büyük sorun. ekranın ortasındaki crossaira giden ateşli silah yok, kocaman kılıç var elimde, hit detection çok daha geniş çalışır.

O yüzden "REALİZİM İŞTE" bahanesinin arkasına saklanmayıp, adam gibi kodlama yapıp gerekirse 200 kişilik raid party oluşturabilmelisin ki, friendly fire'ın önüne geçilsin. ya da en azından daha düşük hasar verir vs.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Xenocide friendly fire olması rahatsız etmiyor + oyuna tabard gelicek. Arkadasına heal atacam derken karşıdaki adama heal atman çok dert xd Oyunun diğer mmolar gibi özellikleri yok. Oluşum olarak sadece Guild var onun dışında ne parti ne başka bir şey hiçbir kücük gruplaşma tarzında bir şey yok.

 

@cicibeybe?

 

@Mosquitosuanda herhalde aynı guilddeyiz turboswag ben valla casual oynayacaksan kitaplar ellerinden öper. Kitaplar ile her şeyi 70 e kadar getirebiliyorsun bazı kitaplar ise 100 e kadar götürüyor. Kendine net bir şey belirle cünkü Craftingde 2. bir şeye gittiğin zaman daha çok zaman daha az materyal elde ediyorsun.

1 Haftada edindiğim tecrübe öüğf yani. Sanırım hybrid bir Melee oynicam. En son 100ledim mage i Heal 18 ile 27 arası atıyor greater 50 gördüm en fazla. Dex mage açtım cok hızlı koşuyorum kite için ve kaçmak için çok iyi ama FAT MAGE diye bi aptallık var. Adam şüşkü yürüyemiyor at üzerinden sadece oynayabiliyor ve en yüksek inte sahip haliyle güzel de damage ve heal atıyor. Ama çok saçma yani Oyunda 50 ile 119 int arasına spellbonus çok düşük yani ha 50 yapmışsın ha 119 arasında 2 3 değer oynuyor. Ben de şişko çirkin iğrenç bir varlık oynamam mage oynamicam sanırım hibrit gitmeyi planlıyorum. 6 gun Sadece parrying çalıştım baya 0 damage yiyerek bütün bandit kampları ve iskeletleri falan kesiyorum. Ben almicam suanda steamde olacağı için bölgesel fiyatlandırma olucak o zaman bakarım. Mosqi ama eğer oyunu iyice test etmek istiyorsan kesinlikle al. Dipsiz bucaksız bir oyun. Armorların hepsinin penaltısı var mesela slash e iyi olan Crush a tıraş oluyor gibi

 

 

Oyunda Açık araziye ev kurma köy kurma gibi özellikler gelecek. Evleriniz yıkılıp soyulabilecek. Dünyası aşırı büyük ve map dizaynı görüş mesafen aynı gerçek hayattaki gibi. Gözünün görebildiği en uzak dağı görebiliyorsun. Diğer mmolardaki gibi kısa dar bir görüş mesafen yok. Yani şöyle diyim 10 dakikalık 15 dakikalık koşarak gidebileceğin bir dağlık yerini Görebiliyorsun o kadar uzak mesafelerden görülüyor. Büyük yapılar tıpkı gerçek hayattaki gibi cok uzaktaysa görebiliyorsun ve bu da harika manzaralar yaratıyor. Zaten ue4 grafiğinden bahsetmeme gerek yok xdResmin linkini yapıştırın

phoenix_daoc tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, phoenix_daoc dedi ki:

@Xenocide friendly fire olması rahatsız etmiyor + oyuna tabard gelicek. Arkadasına heal atacam derken karşıdaki adama heal atman çok dert xd Oyunun diğer mmolar gibi özellikleri yok. Oluşum olarak sadece Guild var onun dışında ne parti ne başka bir şey hiçbir kücük gruplaşma tarzında bir şey yok.

 

he işte bu dediklerini son 10 yıldır indie firmalar bildiklerinizi unutun, realistik combat, arkadaşınızı gerçek hayattaki gibi kıyafetlerinden ve suratından tanıyacaksınız, indicator yok OMG diye pazarladılar da, yemiyor abi ye mi yor.

kılıç sallarken gerçek hayattaki hareketleri asla simüle edemeyeceğiz. Orada çok büyük bi handikap varken, gidip de geri kalan targeting, ally identification gibi UI faktörlerini "REALİZM" diye oyuna koymadığın zaman saçma sapan bi kombinasyon oluşuyor işte. 

FPS melee combat birebir simule etmesi mümkün değil. o yüzden orada oluşan sıkıntıları quality of life ile giderebilirsin. Hafif auto targeting olur, ne bileyim işte friend indicator olur, kılıcı dostuna sallarken auto attack cancel yapar. 100v100 yapacam da milletin tabardlarına bakacam benden mi değil mi diye. 

ümidim vardı biraz MO1'in potansiyeli güzeldi, 2'yi yapıyolarsa epey improvment kasarlar dedim de, mo1'in güncel grafiklisi sanırım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende 2-3 gündür takılıyorum. Ultima Online açlığımı giderdi ama 9 - 6 çalışan adama göre değil.

Sırf ore ve ingot mekanikleri için sayfalarca tutto okudum. Mining ve crafting de detayın bokunu çıkarmışlar resmen bir de en ufak bir tutto yok oyunda her boku ya chatten ya discorddan yada google dan öğrenip bir de akılda tutmak lazım. Ore ve ingot çeşitleri için tek tel lore booklarını okuyup skilleri artırıp ardından crafting tree deki skillere geçmek lazım vs diye gidiyor. Tree deki lorelardan birini almayı unutursan ya ilgili ore u elde edemiyorsun yada silah craft yapamıyorsun acaba ne eksik diye 2 saat bir de onu araştırıyorsun. Tüm bunlar dışında furnace , Refining , grinder vs diye sürüyle orları ve ingotların işlendiği toollar var. Doğru toola , doğru ore ve catalyst itemini koymassan saatlerce emek boşa gidiyor orelar heba oluyor vs.

Crafting tuttolarından bir demet:

https://mortal2.rocks/guides/crafting/ore-extraction-calculator-mortal-online-2/#ore-extraction-calculator

https://mortal2.rocks/guides/crafting/weapons/

https://guidescroll.com/2013/03/mortal-online-mining-metals-guide/

Dark_Soul tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çok sinir bozucu sıkıntılar var atların geçemediği yerler falan var 40 takla atıyorsun geçerse geçiyor. Ama onun dışında combatlara slow stun knockback/down vs gelirse üğf tadından yenmez. Açık ara best pvp ya daoctan sonra. Sesli muhabbetler efsane ? adam at üstüne KILIÇ SATILIR KILIÇ SATILIR SADECE 50 SİLVER KILIÇ SATILIR falan diye gezior. Bi yanda tavernada Oturup muhabbet edenler, Bi yanda Şehrindeki insanları korumak için plan yapanlar, Bi yanda falloutta 2int çar açmış gibi rp yapanlar ME STRONG ME BEST falan diyordu geçen bankada adam, efsane ötesi ya. Newbie islanddayken Bi tane adam gorile benzeyen ırk var ondan açmış mikrofondan uga buga diye geziyo. Konuşmayı becerebiliyor musun dedim adam biraz uğraşırsam konuşabiliyorum dedi yarıldım ? Medulide kan gövdeyi götürüyor çok dolu şehir içinde sürekli bir gürültü var herkes birbiriyle sözlü dalaş içinde tam çöl pazarlarını anımsatan şeyler var. Çok iyi RP yapılıyor grief desen uodan daha iğrenç milleti guardzoneda kesip bir de kaçabiliyorsun ?

Combatta çok saçma bir şey var. Aslında saçma değil mortal online ın ruleseti. Mesela 50stat ile 110 stat arasındaki statın verdiği bonus çook ultra düşük. Ben hiç beğenmedim bunu her tarafta inti 120+ yapmak için şişko şişko koşamayan mageler var. At üstünde yargı dağıtıyor ama. Ve yani sırf  120+ inti var diye benim 106 intle vurduğum hasarın 1.75 i kadar damage scale oluyor fulmination attığımda adam min 60 ile 90 arası vuruyor. Ben en fazla 53 görebiliyorum mesela. Aramızda 20 int bu kadar fazla damage açması mantıklı değil. Ama mortal 1de de bu böyleymiş. Bilmiyorum Bugun mage oynadım pvpde fazlasıyla keyif aldım Bow gibi Gerip, projectileı attığında, bi kuvvet ile gitmeyip, tıkladığında anında gittiği için bu daha mantıklı geldi. Desync feci zaten suanda iğrenç ötesi hatta aimimde olan bir insana miss geçiyor. Key bulabilirseniz kesinlikle deneyin kesinlikle bu oyunu oynayacaksınız. Çok fazla uo havası var. Bazı şeyler aşırı dengesiz bunu düzeltmezlerse yine mortal online 1 deki az kitleyle oyunu oynarlar. Mesela 80dexli bi adam 110 dexli birine yetişebiliyor aralarında kayda değer bir movementspeed yok çok saçma o adam niye 110 120dex yapsınki böyle gözle görülür bir değer yoksa. 432 ile koşuyorum suanda 105dexim var. 120dex 440speedle koşuyor. 80 dexli thrsar 419 falan. ama yani o 13 veya 120dexli 440 speedli adamın 21 movemenspeed değeri hiçbir anlam ifade etmiyor. 13 değer için aradaki 25dex çok fazla bi stat kaybı. Tekrar bi reroll a giricem Elflerin yaşlılığın negatif özelliğini azaltma gibi bi racial özelliği var. Mesela 61 yasında bi elf yaptığımda 115 int oluyorsa normalde 18 yasındaki elfin 80str oluyor sana 71str. 100con oluyor sana 95 gibisinden azalıp coğalıyor. Ama bu racial özelliği aktif edince Düşen bütün statlara +3 veriyor. Böylece 118 int e de çıkarmış oluyorsun bir yandan intini. Verdiğim rakamlar örnek olsun diyeydi. Karakterin boyu,ağırlığı,Ve racialları ile çok güzel min max yapabiliyorsun. Mesela oyunda mapin altına düştüm gmlerde bir şey yazmadığı için karakteri sildim tekrar elf mage açtım. Bi önceki açtığım elf magede 101 int idi simdi 105 int var mesela. Min max olayını iyice kavrayınca daha düzgün bir çar açabilirim sanırım.

Oyun çok fazla detaylı ya anlat anlat bitmeyecek gibi. Şu hali ile bile çok karışık.

 

@Dark_Soul Medulideyiz gelsene meduliye birlikte oynayalım

phoenix_daoc tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

bu oyunun bendeki yeri ayrı ya mortis online olarak haha en basic halinde bile çok da güzel maceralar yaşadık Pati olarak. Oyunun official forumda birisinin topic açıp yol kavisli olur dümdüz olmaz diye gerçek yol fotoğrafı attığı, ertesi günü de stajyere tüm yolları yükselterek kavisli yaptıkları dönemlerini gördüm. Ne hayaller kuruldu, şu şehirler gelecek, insanlar dolup taşacak, magic sistemi gelecek, inanılmaz olacak. Kaç yıl geçti umarım istedikleri yere gelmiştir şu oyun. Çok uğraştılar çünkü, kıyamam

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ışık sistemi en sevdiğim oyun bu idi gerçekten ya. mağarada meşale bittiğinde tamamen kapkaranlık mal gibi random tuşlara basarak yol bulmaya çalışmamız en gerçekçi mağara deneyimiydi benim için ❤️ 

at sürmece desen en yüksek hızda koşturursan at ölüyodu...

development hızı yetişemedi doğal olarak düşük bütçeyle. ama 2 için güzel yorumlar gördüydüm potansiyel var diye. ama var olan sadece potansiyel ise

valla özlemişim ya, açık mı şu an bu oyun indirip oyniyim biraz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyuna başladığım gibi balıkçılık getirdiler oyuna ? 

tutorial'i anca bitirdim. okçuluk silah sallama güzel gözüküyor ama lag durumunda berbat bir deneyim yaşatacağına eminim.

magic olayları biraz scuffed. belki alışamadım daha biraz daha oynayınca alışırım belki. ama content olarak çok zevkli yapmışlar oyunu. en basitinden crafting mesela silahın kabzası X malzemeden olsun gövdesi Y malzemeden olsun diyerek çeşit çeşit kombinasyon seçeneğin var. UO'daki gibi craft ettiğin silaha imza atabiliyorsun ? 

hiç tutorial izlemeden bodoslama bakıyorum oyuna, heavy armor / mage gitmeye çalışcam bakalım oluyor mu ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

combat mount and blade'in aynısı işte, directional attack ve block.

ama benim asıl sıkıntı gördüğüm, videoda karakterler sıçrayarak gidiyor packet loss varmış gibi ki 1-2 kişi var o sırada ekranda. mass combatta nasıl olacak?

 

bi de aylık ücret kaç olacak o hala belli değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...