Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pathfinder : Wrath of the Righteous


axedice

Öne çıkan mesajlar

Spoiler
On 16.11.2021 at 23:13, axedice dedi ki:

Genel bilgi : Greater enduring spell herhangi bir buff atan karakter için alınması zorunlu mythic ability. Protection from evildan Dragon Form 3'e x.min/lvl olan tüm spelleri 24h yapıyor, böylelikle tekrar tekrar atmaktan ve sinir harbinden kurtuluyorsunuz. Meleelerde rupture restraints çok önemli bide. Ayrıca ben trickster olduğum için tüm casterlara aka grupta main hariç herkese completely normal spell aldım ki daha fazla spell slotu tam işime yarayan buffları tüm gruba atabilmek için harcayayım.

Bide şu reliclerde stevanius un relic ini yüzük yapınca seçeneklerden birinde force damage özelliği var, buff ı verdiğin karakterin o rounddaki TÜM attacklarını force damage yapıyor. Physical immune bi mob mu çıktı swarm vs, ver bu yüzüğü grupta birine atsın sana buffı hoop bitti gitti spelle mpelle uğraşmaya gerek yok.

 

 

Trickster Mutation Warrior(20) : Human 19/14/14/10/12/10. Full str gittim, fauchard (exotic)+ power attack + cleavele başladım, focus + specilization + tüm cleave featlerini aldım (great cleave, cleaving finish vs). Fauchard kullandım çünkü hem reach var hem de criti 18-20. Build zaten vital strike, onları geldiği gibi aldım (6-11-16), great cleaving finishin bi olayı düşmanı indirdiğin attağı tekrarlaması. Haliyle vital strikela lvl7de 150 damage vurup birini öldürdüğünde bi vital strike daha procluyor, bi roundda yan yana dizilen 3 kişiyi indirebiliyorsun.

Trickster olma nedeni perception 2'de açılan crit featleri, zaten buildin belkemiği onlar. 13-15-17. lvllarda bunları alıp 15-20 x 2 olan silahı (imp crit preq.) 11-20 x 3'e çıkartıyorsun. İlk feat vital strike tabii ki, sonra mythic crit, power attack, weapon focus falan aldım dümdüz crit + AB focused build. Bi noktadan sonra o kadar kopuyor ki damage çoğu bossa falan tek atmaya başlıyorsun, karakterin en güçsüz olduğu aralık lvl4-7 arası mythic lvl2de vital strike feati gelmeden önceki hali.

 

 

Wenguad (1 fighter/19 brownfur arcanist) : Brown fur ün olayı yalnızca kendine atılan transmutation büyülerini gruba da atabilmesi. Başta çok bişey yok expeditious retreat olsun true strike olsun, lvl4te echolocation olsun bunların hepsini aslında alchemist de atabiliyor infusionla. Bide işte reduce/enlarge vs. gibi büyülerde gelen statlara +2 ekliyor falan, yine başta fazla büyü yokken çok fark yaratmıyor. Ama lvl7de ice body (ice + electricity + stat damage + crit immunity) gelmesiyle iş değişiyor, tankta bu buffların olması güzel baya. Grupta pet class varsa (ki bence 1 tane bully pet her eve lazım, daeranda açıklayacağım) onlara dragon form atabiliyor ki büyük stat + damage boost. Sonrasında fiery body/angelic aspect falan da alıp neredeyse tüm grubu tüm elementlere (sonic ve force hariç tabi), crite mrite immune yapıyorsun defansif bufflar açısından çok güçlü bi class.

Feat olarak çok bişi yok, crane style + gidip shield kullandım (çalışıyor evet). Yüksek dex + mythicten arcane armor alıp full bufflayınca gayet güzel tank. Ha bide base int i 13 yapıp combat expertise aldım, zaten lvl9 spelleri ilk geldiğinde atabilmek için gerekli en az 3 puan int vermek.

 

Seelah (13 paladin / 5 chirurgeon (alchemist) / 1 sacred fist (monk) / 1 enlightened philosopher (oracle)) :  Normalde class çorbalarını sevmem düz classlar %99 çorbalardan daha iyi oluyor ama bu işte o ender durumlardan. Paladin'in mark of justice i çok iyi ability, tek amacım onu kullanmaktı aslında ama sonunda buna döndü bült. 11lvl paladin kafadan var işte MoJ için (charisma bonusu tüm grubun attacklarına ekliyor) , madem charisma var o zaman sacred fist monk dipleyip hem beleşe crane featlerini alalım hem de charisma to AC gelsin dedim. 1 oracle dip var, o da işte nature revelation var dex yerine charismadan AC bonus almak için (bu bonus daha önce dediğim gibi dodge bonus değil, dex bonus alternatifi. O yüzden sacred fistle stackleniyor). 5 lvl alchemist var ki hem tüm gruba expeditios retreat + shield atabilsin (exp. retreat için arcane pool harcamıyor wenduag bu sayede) , hem de cognatogen alıp charismasını iyice arttırsın. Kalan 2 lvlı da paladine verdim ki kendi angelic aspectini kendisi atabilsin. Featler klasik crane serisi, back to back (wenduagda da var, hatta bi item seti var iki karakterde de olunca bonus AC veren onun için aldım). Bunun defansif featleri monk sayesinde hemen tamamlandığı için boon companion falan aldım işte atı güçsüz olmasın diye, bide save bonus veren featlere falan gittim. Alchemist ve oracle kitleri de beleşe verdikleri skill focus featleri için, yoksa base classlar da olurdu gayet. PS : lvl1de revelation olmayan oracle kiti seçmeyin.

 

Woljif : 16 Skald / 4 Rogue: Aslında camelliayı 1 shaman/full skald olarak götürüyordum ama mini spoiler son actteki questi yüzünden bi soğudum karakterden asd. Skald 16 lvl yetiyor işte lethal stance in son abilitysi olan +1 crit multiplier vermeye. Yani çok saçma bi class bu skald, resmen trüm gruba barbarian power veriyorsun hatta casterlar spell cast edebilsin diye rage e girmelerini kapatma bile var. Totem olarak animal (çünkü greater animal totemde pounce var) gittim, lethal stance in son rage powerı için classta rage power kalmıyor ama onu da lvl17de gelen featle açtım. İki karaktere de dualwield kukri, çünkü 11-20 crit > all. Two weapon fighting gittim buna klasik, bu arada mythic weapon finesse sağolsun rogue diplemeye gerek yok dex to damage için.

 

Ember 20 Witch: Protective luck + heroism + mind blank + foresight + deathward. Karakterin özeti bu, yok işte touch attacklara bonus veren itemlar işte efendim ascendant elemental fire hellfire rayler bilmemneler hiç bir işe yaramıyor, grubun düm damageını melee veriyor zaten. Protective luck > oyundaki diğer TÜM defansif bonuslar / speller. Ha lvllarken stevanius ring gelmeden önce fire speller iş yapıyor biraz.

 

Daeran 20 Oracle : Standart buffbot cleric. Buna da işte will save itemları verip enchantment spellere yöneldim falan ama unfairde gerçekten önemli bossların falan will saveleri çok yüksek, o kadar kullanmadım enchantment spelleri. Nature revelation çok önemli çünkü içinde et var (barkskin+animal companion). Animal companionlarınızı mutlaka bully seçin ki trip feati gelsin, sonra pummeling bully serisindeki tüm featleri alın. Böylelikle her attackları +60-70 CMB ile trip spamliyor, pounce da zaten skalddan gelecek similidona gerek yok.

 

 

 

 

Dün akşam Trickster Rogue (Knife Master) olarak bitirdim sonunda oyunu. Trickster pathde aşırı eğlendim gerçekten, oyunun sonu da ayrı bi güzeldi bildiğin sesli güldüm lel

party biraz sikkoydu aslında, benim char full Knife Master'dı, act4'deki +5 daggerları alınca coştu resmen. Seelah paladin-bard-monk tank yaptım, bi süre Regill (hellknight-bloodrager) 2nd tank/dps'ti, Trevor gelince onu aldım direkt. Nenio full evoc caster, Daeran full oracle, bi de tipsiz Lann'ı aldım onu da Judge/Hunter gibi bi şey yaptım ama çok verim alamadım kendisinden. 

eksdisin Wenduag/Seelah/Woljif bültlerini denemeyi düşünüyorum yeni runda. Mythic olarak da secret endingli lich yapmayı planladım ama lich caster mı melee mi yapsam karar veremedim şimdi ona bakıyorum. Bi yandan da meleede her critlediğinde chain lightning atan bi bült var ama lich şu an bi tık ağır basıyo.

Lich için öneriler varsa beklerim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Şu anda Lawful Good oynuyorum, 2 tane de Paladin seviyesi var, ama daha çok good ya da chaotic tercihlere gidiyorum ?

İkinci oyunu oynarım bunda, Chaotic Evil Sayko olmak istiyorum ama oyun tam o tadı vermiyormuş sanırım. Ya da bunu geçip Tyranny oynayabilirim, onu aldım ama oynamadım hala. Çok uzun da değilmiş, istediğimi daha iyi verebilir D&D olmasa da.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Demon act4-5 için çok tatmin edici diyorlar, ilk actlerde yapamadığın pek çok tersoyu yapabiliyormuşsun. Ama power play açısından biraz güçsüz kalıyor anladığım, çünkü hem asıl işe yarar abilityler baya geç açılıyor, hem demonic rage çok sınırlı hem de bi angel/lich/azata/trickster gibi base classları destekleyip yukarı taşıyan kombinlenen ability (kineticist hariç) pek yok -muş. Benim de bi sololayasım var oyunu , oracle angel ya da beelki kineticist demon olarak girişeceğim sanırım.

 

Lich için sorc tavsiye ederim bu arada, spellbook merging oyunda trickster critlerinden sonra en kırık ability.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
On 23.11.2021 at 17:21, DRaGoN_SLaYeR dedi ki:
  Gizli içeriği göster

 

Dün akşam Trickster Rogue (Knife Master) olarak bitirdim sonunda oyunu. Trickster pathde aşırı eğlendim gerçekten, oyunun sonu da ayrı bi güzeldi bildiğin sesli güldüm lel

party biraz sikkoydu aslında, benim char full Knife Master'dı, act4'deki +5 daggerları alınca coştu resmen. Seelah paladin-bard-monk tank yaptım, bi süre Regill (hellknight-bloodrager) 2nd tank/dps'ti, Trevor gelince onu aldım direkt. Nenio full evoc caster, Daeran full oracle, bi de tipsiz Lann'ı aldım onu da Judge/Hunter gibi bi şey yaptım ama çok verim alamadım kendisinden. 

eksdisin Wenduag/Seelah/Woljif bültlerini denemeyi düşünüyorum yeni runda. Mythic olarak da secret endingli lich yapmayı planladım ama lich caster mı melee mi yapsam karar veremedim şimdi ona bakıyorum. Bi yandan da meleede her critlediğinde chain lightning atan bi bült var ama lich şu an bi tık ağır basıyo.

Lich için öneriler varsa beklerim

İkinci oyuna başladım Lich giderim diyodum ama Kineticist başladım, mythic de Azata olacak sanırım. Secret ending deneyeceğim. Partyde de @axedice ın brown-fur tankını yapmaya çalışıyorum ama lvl5 itibari ile henüz beceremedim bi şeyleri atlıyor gibiyim, çözerim bu akşam. Kineticist de keyifli olacak gibi duruyor 3-5 lvl sonra çılgın rakamlar görmeyi bekliyorum fds

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kineticist için demon da tavsiye ediyorlar, bi aspecti var her tripte free attack veriyor haliyle aoe tripler baya güçlü oluyor. Gerçi azatanın da favorable magic i kinetic blastlarda işe yarıyormuş, o da çok mantıklı bi seçim olur.

Brownfur tank için lvl5 yeterli değil ya, hem çok fazla feat lazım hem de düşük lvl transmutation spelleri o kadar fark yaratmıyor. Lvl14te respecleyebilirsin karakteri (dragon form 1 + ice body geldikten sonra asıl fark yaratıyor brown fur) , eğer achivement gitmesin istiyorsan düz mage gibi oynayabilirsin ama spec. featleri olmadığı sürece caster olarak güçsüz kalacaktır, bu durumda en mantıklısı benchleyip lvl14te geri oyuna almak. Arada tek önemli transmutation spelli echolocation, onu da aynı lvlda alchemistle atabiliyorsun.

Başta en iyi tank düz camellia bu arada. O icy protector ring çok güzel AC rampliyor, buffları falan da gayet iyi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 dakika önce, axedice dedi ki:

Kineticist için demon da tavsiye ediyorlar, bi aspecti var her tripte free attack veriyor haliyle aoe tripler baya güçlü oluyor. Gerçi azatanın da favorable magic i kinetic blastlarda işe yarıyormuş, o da çok mantıklı bi seçim olur.

Brownfur tank için lvl5 yeterli değil ya, hem çok fazla feat lazım hem de düşük lvl transmutation spelleri o kadar fark yaratmıyor. Lvl14te respecleyebilirsin karakteri (dragon form 1 + ice body geldikten sonra asıl fark yaratıyor brown fur) , eğer achivement gitmesin istiyorsan düz mage gibi oynayabilirsin ama spec. featleri olmadığı sürece caster olarak güçsüz kalacaktır, bu durumda en mantıklısı benchleyip lvl14te geri oyuna almak. Arada tek önemli transmutation spelli echolocation, onu da aynı lvlda alchemistle atabiliyorsun.

Başta en iyi tank düz camellia bu arada. O icy protector ring çok güzel AC rampliyor, buffları falan da gayet iyi.

hard/unfair falan kasmadığımdan dolayı rahat ilerliyor şu an, seelah ı da senin build e yakın bi şey yapıyorum o her türlü götürür şimdilik. Camelia yı hiç kullanamıyorum ya, biraz ona çalışayım lul

3 dakika önce, GERGE dedi ki:

O ringi Ember'a aldım ben. Ember'ı korumak için her şeyi yapıyorum. Çok sevdim kendisini.

Ember tam bi polyanna ama ben de seviyorum dsfds

Favori companion woljif sanırım. İlk runda bunu unutmuştum ben act I zindanda şimdi ilk kez takılıyorum kendisiyle çok keyifli arkadaşmış fds. Tabii keşke trickster run da partyde olsaymış ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili patiler sizce steam'den mi yoksa epic'den mi almak daha mantıklı bu oyunu? steam fiyatı 195 epic ise kuponla 130 civarı. 

 

ayrıca ileride fiyatı artar mı yoksa daha fazla indirim beklenir mi zira bir sürü oyun var sırada ve oynanacak zaman yok sıra gelene kadar diğer indirim dönemleri gelir.

totemic tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Steam'den tabii. Epic'den aldım ben kuponla, bir yama çıktı, yapması 3 saat sürdü. Epic client çok sorunlu, alternatifi olduğu sürece kullanmam. Gerçi 60TL az da değil yani.

Fiyatı düşer düşmesine ama USD artarsa düşerek artar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kineticist keyifliymiş baya, early de bile güzel damage çıkartıyor, fire gittiğim için touch ac ye bakıyor o yüzden meleelerin misslediği herkese vuruyor neredeyse. 

Elemental barrage + geniekind combosu çılgın şeyler yapıyormuş, bi de onu deneyeceğim double scimitar verip birine, hangi companion u reroll yapsam onu düşünüyorum.

Bu arada oyundan aldığım keyif hiç azalmıyor ya, farklı mythic path farklı alignment farklı tercihler farklı diyaloglar. İkinici rundayım ama 4ü rahat görürüm gibime geliyor

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

I don't like you. Die!!!! gibi evil seçenekler çoğu zaman. Genel olarak evil karakterin hikayedeki motivasyonu da zayıf. Yazık olmuş biraz mythic pathlar düşünülürse. 

İkinci oynayış için oynanır ama lich zevkli bi de baya kendine özel companionları da var full undead party yapılabiliyor öteki companionları da tamamen kaybetmiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Baştan başlayacağım ben ya, karakterimden iyice soğudum, içimden oynamak gelmiyor. Tüm karakterlerin öykülerini göreceğim diye normal FRP oynarken karşılaşsam kovacağım karakterleri yanıma alıyorum, sırf güçlü diye seçtiğim class ve ırk da benlik değil.

Baştan başlayıp adam gibi rp yapacağım, oyunu da öğrendim zaten, daha hızlı geçer başlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Ordu yeni geldi daha, 2-3 görev yaptım ondan sonra. Ama Paladin karakter, hiç eğlendirmiyor. Hellknight'ları partiye aldığımda zaten kontrolü kaybettiğimi anladım, bir daha oyunu açmak içimden gelmedi. Daha başındayken döneyim.

Multiclass min-max olayını niye sevmediğimi de hatırladım iyice.

Saf CG Eldritch Scion yapacağım. Oyunu epey beğendim ama, evil karakterleri partiye almak ve öykülerini takip etmek için de sonra bir Lich oynarım işte.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız hellknightları gruba hatta orduya almak paladin açısından da gayet mantıklı bi yaklaşım? Dünyayı istila eden bi iblis ordusu var, sen de halkların iyiliği için "dirlik ve düzeni" sağlamaya çalışan bi şövalyesin, tabii ki senin gibi dirlik ve düzen sağlamaya çalışan diğer birliklerle ortak hareket edeceksin. Paladinlik tatlişko bi saftirik olmak değil ki, amaçların uğruna başkalarından önce kendini feda etmek sadece.

 

gerçi bu forum u....u kaçakçılığı yapan paladinler de gördüğü için hellknightları neden gruba aldım ='(( çok da şaşırtıcı değil.

axedice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Paladin oynamayı sevmiyorum zaten, Hellknight'ları normalde almazdım, ama aldım işte. CG oynayacak adam olarak LG Paladin oynuyorum. Sadece kendimce min-max yaparak paladin/monk/magus gittim.

Eğlenmiyorum artık, karakterle bağlantıyı kaybettim, rp tutturamadım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Daha level çok artmamışken baştan başlamak, yanıma almayacağım npc'ye tekmeyi atmak (Wenduag'a tekmeyi basarım sanırım, sıf öyküsü güzel dediler diye Wenduag'ı aldım ama hala kabullenemedim).

Şu anda partideki evil karakterlerden tek yanımda tutarım dediklerim kraliçe nedeniyle Daeran ve *spoiler*.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya paladin olarak helkınaytlara yer yer ayarı vereceksin zaten de gergenin derdi ayrıymış, gitmiş güçsüz bi multiclass yapmış o yüzden baymış adamı. Yoksa ben CG olacağıdım falan bunlar işin hikayesi belli

Bu arada cayden abi de CG olduğu için paladini olamıyor lel.

Wenduag good karakteri çok zorlar evet, daeran ın hikayesi katkıları falan hep güzel oyun sonuna kadar keyifli karakter. Camelia alingmentı görünmediği için ben chaoic evil ım diye bağıran bi karakter spoilera çok gerek yok. Millet hikayesini çok beğendi onun ama tam keyfini almak için baya baya böyle evil oynamak gerekiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Karakter güçlü oldu ya, tek başına önden gidip arkadan çıkıyorum bazen diğerleriyle uğraşmamak için. Zaten respec yaparım tek dert o olsa da ama genel olarak karakterden soğudum işte.

Bu oyunun bana en büyük katkısı ama Pathfinder dünyasını tanıtmak oldu, romanlarını aldım, teker teker okuyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...