Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pathfinder : Wrath of the Righteous


axedice

Öne çıkan mesajlar

Betada oynayanların söylediği ilk 4 chapterda sorun yok, en azından Kingmaker release kadar rezalet değil oynanabilir durumda. Özellikle her mythic path e göre farklı gidecek dedikleri son chapter büyük patlayabilir çünkü fazla test edilmedi.

 

Oyuna o kadar çok base class ve kit geldi ki artık x dip y dip falan çok spesifik bültler olmadığı sürece gereksiz kalıyor biraz. Şarkı söyleyen paladinden (Martyr) şiyir okuyan (skaldlar) hatta monk olan (instinctual warrior) barbara tonla ilginç olay var. Ve base classlarda ilerlemek çoğu durumda diplerden gelen bonuslardan fazlasını veriyor.

 

Ben misal şu bültün çok benzerini oynayacağım :

 

 

 

Tabii ki bunun gibi gösteriş meraklısı 6K (gerçekçi olarak 3k) crit hedeflemeden daha fazla DPR (damage per round) verecek şekilde silah olarak greataxe yerine fauchard tercih ediyorum. Bülte biraz bakarsanız, yeni mythic pathlerden tricksterın crit featlerini alıyor (sonuncusunun adı improved improved improved improved critical) , bunu base criti 18 olan bi silahla kullanırsanız sonunda 13-20 crit range oluyor, ayrıca 1 gelen zarlar da natural20ye dönüşünce (yine trickster) %45 crit chancele ve en yüksek base attackla vital strike vuruyoruz.

Mythic vital strike da normal vital strikelarda çarpımda kullanılmayan str bonus, weapon bonus, xyz bonus gibi statik bonusları (yani d6-d8 gibi dice olmayan TÜM bonusları) çarpıma ekleyince one shot one kill şeklinde bi bült ortaya çıkıyor. Ha tabi mythic ve tricksterdan +1er crit multiplier da var, bunlarla birlikte fauchardın base crit multisi 4 oluyor. Fauchard seçme nedenimiz oyunda 18-20 base crite sahip ve +1 crit multili tek unique silah fauchard, onu da bulunca 5 oluyor crit multi. Oyunun en en sonunda artık lvl20 fighter olunca da bi +1 daha geliyor, 6 crit multi ve auto crit confirmle ile allahuekber oluyoruz.

Benim üstteki bültten farklı gideceğim yer two-hand fighter yerine mutant warrior düşünüyorum, çünkü 2H'in yeterli attack bonusu yok ve mutant warriordan gelen +4 bonus (+8 str alchemical bonus, alternatifi yok) yüksek armorlı moblarda , özellikle de crit confirmlerde ciddi fark yaratıyor. E bide 50str bi karakteri düşünsek bile, 2H'in strden gelen damage bonusu 40 , mutant warrior ın 36. Bu tür single attack crit focus bültlerde 4 attack > 4 damage.

Skill olarak athletics, acrobatics (ikisinin de trickster ın son lvllarında güzel bonusları var), use magic device (wandlar için, yine tricksterda wand charge ı harcamama özelliği var ama mythic featler yeter mi emin değilim) ve persuasion (cornugon smashten auto shaken baya iyi bonus) düşünüyorum. Bu durumda hem human, hem de 12int başlamak gerekiyor.

 

 

Hahahah saflar, sanki Lann'ı cleric ya da inquisitor e çevirmek yerine monk bırakacakmışız gibi yazmışlar ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

day 1 oynamayacak olsam da simdilik 4 companion u sectim kendime uygun, kalanida oynarkene secerim side questlerini yaparkene belli olur kim gicik kim adam gibi.

mythic pathler icinde Azata ilginc, ranger/rogue a gideri var, gidipte lich olmam alakasiz ? 

lich olunca tum partiyi undead yapabiliyoruz sanirim birde?

Norak tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Azatanın gideri olmayan build yok.  

Lich önce belli classlardan olabilen bi graveguard seçiyor sonra belli başlı karakterleri kaldırabiliyorsun. bunlar diğer pathlerde sana hiç katılmayan kimisi yaşayan kimisi çoktandır ölü farklı 3-4 karakterler. 

lichin partiye negative energy affinity gibi bişi verio olması lazım. lich saveim yok elimde pek hatırlamıyorum.

 vital strikeın cleaving finishle çalışmaması lazım ? çok op oluyor

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

PvP olmayan oyunda denge o kadar da kritik değil. Oyunun her karakterle bitirilebiliyor olması yeterli. Başkalarının benimkinden kat kat daha güçlü karakterler yapmaları umrumda olmaz. Ben dümdüz Hellknight takılacağım ki söylenenlere göre pek de güçlü değilmiş.

Komutan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...