Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pathfinder : Wrath of the Righteous


axedice

Öne çıkan mesajlar

Başlığı ayıralım artık Kingmaker'dan.

 

pf-logo.png

 

 

Alıntı

Today Owlcat officially revealed Pathfinder: Wrath of the Righteous. It's an epic adventure set in the Worldwound region of Golarion, where a planar tear to the Abyss has unleashed a permanent demonic invasion. According to PC Gamer, who got an early look at the game's feature list, Wrath of the Righteous will include at least two new base classes (the Witch and the Oracle), a new race and new archetypes, plus it'll incorporate the Mythic progression system which is basically Pathfinder's take on epic level abilities. The game will also feature some sort of equivalent to Kingmaker's kingdom management layer, which I guess is now an Owlcat trademark.

 

main-img.png

 

WotR Adventure Path'in tanıtımı:

Alıntı

The Worldwound tore reality apart at the dawn of the Age of Lost Omens, murdering the nation of Sarkoris and unleashing a ravenous demonic horde upon the world. Only the quick action of several other nations of knights, barbarians, and heroes stemmed the demon army and contained it within lost Sarkoris, and for the next century, crusade after crusade tried to defeat the demons only to fail time and time again. Their greatest success, the line of magical artifacts known as wardstones that stand sentinel along the Worldwound's border, barely manages to contain the demons. So when one of the wardstones is sabotaged, a city falls and the demons within surge out in a massive assault like none before. Even before the Fifth Crusade has begun a city has fallen and some of the crusaders' greatest defenders and heroes are slain. Can anyone rise up against the demon host to prevent the armies of Deskari, the demon lord of the Locust Host, from swallowing the world?

 

Kısa kısa bildiklerimiz:

 

  • Mythic levellar tam olarak epic lvllar gibi değil, ilk mythic subclassı lvl6da alıyorsun. Mageken archmage olursan fireball yerine "mythic fireball" atıyorsun falan. PnP sistemdeki detaylar için : https://www.d20pfsrd.com/alternative-rule-systems/mythic/mythic-heroes/ Hem Paizo, hem de owlcat masaüstü sistemde mythic sisteminin broken olduğu kabul edip oyuna taşırken değiştireceklerini söylediler.
  • Bu adventure path masaüstünde biraz kötülere karşı iyiler ve corruption from withinle mücadele formatında lineer olarak yazılmış, yine hem paizo hem de Owlcat bunun farkındayız ve oyuna taşırken narrative değişiklikler yapacağız dedi. Evil playthrough mümkün olacak.
  • Avellone var yine, narrative in bize yabancı gelecek şekilde ruski ağırlıklı olmasını engeller en azından. Ben aslında baya beğenmiştim ilk oyunda storytellingi, eminim etkisi olmuştur ve yine olur.
  • Self published ama iki ayrı yatırımcıdan destek alıyorlar, ilk oyun 1m'dan az olsa da beklentilerinin ötesinde satmış zaten.
  • İlk oyundaki en büyük sıkıntı buglar, erken release ve C&C'nin yeterince iyi uygulanamamasıydı demiş ekip lideri, bunları çözeceğiz diyorlar. Umuyoruz ki beta release gelmez artık. İlk oyun biter bitmez başlamışlar zaten bu projeye, 1 yıl olmuş geliştirilmeye başlanalı.
  • Pathfinder'ın pek beğenilmeyen 2e rulesetini kullanmayacaklar, ilk oyunla aynı rulesetten devam.

 

Daha ortada gameplay, SS falan yok ama grafik ve ton olarak ben Pathfinder'dan çok farklı olacağını sanmıyorum. Zaten iyi çalışan bi sistemi geliştirmeleri yeterli şu noktada. WotR Pathfinder'a göre daha zayıf bi AP, şu aşamada gördüğüm tek risk o.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O sadece ilk chapterı yazmış ya baktım da, zaten en kötü chapter ilk chapter diğerleri baya iyi diyor oynayanlar. Ki evet kingmakerdaki gibi ayağı yere basacak şekilde yaptıkları sürece LGBTIQ+-/* karakterleri eklemelerinde de bi sıkıntı yok. SoD'daki gibi sırf checkbox doldurmak için koyacaklarını sanmıyorum lel

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle düşün, kingmakera bakarsak companionların yarısını ilk chapterda alıyosun. ilk chapterı bu kadın yazmış

şu alttakini nası adam edicen ya:

half orc olduğu için şovalyelik alamayan gay half-orc paladin yıllar süren maceradan sonra evine dönerken kurtardığı kadının aslında crossdresser bir adam olmasına şaşırmıyor ve yola şevişe şevişe devam ediyorlar. 

ailesinin öldüğünü öğreniyor, ailesinden kalan  evi ve yadigar kılıcı felan satıp adama sex change potion alıyor ve şehre yerleşiyorlar.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Regongar iyi bi benchmark onun için. O da orijinal AP'de baya boktan bi karakterken oyunda gayet gay bro oluyor. Mesele LGBT karakter olması değil, fanservice için saçma salak checkboxlarla sunulup sunulmamaları.

 

Bu amber scott ın tek yaptığı karakterlere senin anlattığın gibi tonla background yazıp bunların hiç birini campaignle nasıl bağdaştıracağı konusunda GMlere zerre bilgi vermemek, ajandası gereği npc pushluyor işte o kadar. Yani  gay de olsun trans da olsun, gerçek hayatta varsa tutarlılık açısından fantastik dünyalarda da olsunlar, oyuna bunu nasıl yedirdiğin önemli. Şövalyelik alamayan gay half orc paladin konsept olarak güzel bi konsept, sözde good olan religious orderların biasını gösteriyor falan. Ama sen bunu MERHABA BEN BÖYLE BÖYLEYİM, SEVGİLİM DE BÖYLE XDRESSER diye SoD'daki gibi tanışır tanışmaz self-insertler için wotları döşersen tabii ki çiğ durur, benim burda owlcate güvenim ilk oyunda da aynı source material olmasına rağmen bu tuzaklara düşmemeleri.

 

SJWliğin en büyük sıkıntılarından biri bu zaten, LGBTI'ın gayet legit olan dertlerini sıkıntılarını ve toplumsal önyargıları tartışmak yerine gidip onların gerzekliklerini tartışıyoruz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

21 dakika önce, LethE dedi ki:

sen diyince açtım baktım da bulamadım regongarı. nası orjinali?

masaüstünde party npc yok ki yaw. reg in orjinali var mı? 

avellone un adı hiç geçmese daha iyi, insanda bi beklenti oluyo. sonra hayalkırıklığı.

myhthic olayını oyuna uyarlıycaz demişler, iyi de olur. bahsettikleri ister lich ol felan şeklinde değildi zaten masaüstünde. yanlız bu adamların encounter design biraz sorunluydu. bi de üstüne mythic encounterları nasıl kotaracaklar merak ediyorum...

witch le oracle iyi olmuş. oracle zaten ilk oyuna niye eklenmedi anlamadım. implement etmesi en kolay class lardandı muhtemelen.

1e kurallarını kullanacak olmalarına hem şaşırdım hem sevindim. genelde oyunlar edition geçolayı gümbürtüye giderdi. paizo yu iyi ikna etmişler.

multiplayer yine mi yok ya? ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 saat önce, LethE dedi ki:

sen diyince açtım baktım da bulamadım regongarı. nası orjinali?

Ben kendim oynamadım , codexte okudum queer paizo shit yazmışlardı asd. Soracağım şimdi nerdeymiş diye

 

Bide ilk oyunun hikaye bildiğin en orijinal crpg hikayelerinden biriydi, ceza konseptini falan beğenmiştim ben baya. Her mekanda giden 999 krallığın ufak ipuçlarını bulmak, WoTlere boğmadan sağlam bi pacingle anlatması keyifliydi baya. Bu ikincisi o açıdan çok daha zayıf kalabilir çünkü çok klişe bi konsept var

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

abidik gubidik kingdom, army falan yerine multiplayer koysalar daha iyiydi.

classlar güzel de o kadar çok mekanik gelecek ki onlarla... hele de shaman. kaç patch te toparlarlar bakalım.

kickstarterdan şimdi alsam mı dedim ama çıkınca steam TL fiyatı daha düşük olur gibi.

çıktıktan bi yıl sonra alınır.

fenris tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...