Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Irishman (2019)


eldar

Öne çıkan mesajlar

lotr nerden çıktı şimdi, ne alaka seven samurai ile? cidden anlamıyorum dalga mı geçiyorsunuz ne yapıyorsunuz.

mandalorian son bölümünde BAŞKALARI bir benzetme yaptı, ona katıldım. bu gırgır niye bana ihale edildi TAMAMEN ALAKASIZ bir başlıkta?

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fularlilarin begendigi filme laf ettin ondan. Basima bisi gelmeyecekse gayet sikici buldum filmi, ki Al Pacino nun hastasiyimdir. Scorsese nin Marvel filmlerine "Same thing over and over" deyip eski filmleriyle ayni formatta film cekmesi de biraz abes kacmis. Sen zaten Scorsese sin, ne gerek var bu demeclere diyor insan.

Hakli oldugu konu sinemalarda aksiyon filmleri haric, film cikmiyor son yillarda. Daha dogrusu cikiyor ama hak ettigi izleyici sayisina ulasmiyor. Dijital medya platformlari artisiyla insanlar ozel efekt barindirmayan filmleri evlerinde izlemeyi tercih ediyorlar. Ayrica dizi senaryolarinin daha kompleks yazilmasi izleyicilerinin drama ihtiyacini gidermeye basladi. Zaten sinema oyunculari da yavas yavas dizilere kaymaya basladi son bir kac senedir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orkları lotra referans vererek seven samurai filminin baseline'ını oluşturuyor gibi bir şey düşündüğünü sandım.

aksi bir şey diyorsan tamamen geçersiz o post.

ork'u midde earthtten bağımsız bir fantazi karakteri olarak görüyor olabilirsin bir şey diyemem. ork deyince bende o taraflar oluşuyor. sonradan üretilmiş ork betimlemeleri warcraft hariç sıradan. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayır ya, ork filan asteroth'un kuyuya attığı bir taş işte, çıkaramadık. mandalorian'ı izlemediysen açıklayamam yani spoiler ve alakasız başlık. "öbür başlıktaki hıncımı bu başlıkta alayım" mentalitesi hala devam ediyor 2020'lere girerken maalesef.

ha sjw'ler de delirmiş anna paquin'in toplam 3 satır filan repliği var diye, bu sefer hak vermeden edemedim ama kadın olması nedeniyle değil, karakterin güya başrol için önemli olması nedeniyle.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paticik enthusiastı kuzenim bu kavganın yersiz olduğunu söyledi.

ben filme laf edenlere  sataşmadım bu arada. sam çıkıp çok puan verenler kötü demeye utanıyor fularcı olduklarından gibi trumpvari cümleler kurdu, yani böyle öm'lerde kapalı kapılar ardında "OLM FİLM HAKKATEN BOK GİBİ, NASIL SAVUNCAZ YA" diye birbirimize dönüp tırnaklarımızı yemişiz, sanki medyatik sinema eleştirmeniyiz de beğenmezsem gazeteden kovarlar gibi bir kaygım varmış gibi sdfs.

tek seferde izleidm, 3.30 kısa bile geldi film. hatta ikinciye izledim detaylara dikkat ederek. herkesin popisine kimse karışamaz deyip "yüksek puan verenler fularcılığı baltalanmasın diye veriyor" demek saçmaydı. iriş üstüne gidip ranbo 5 izledim gayet. (ha o harbiden boktandı ama severek izledik.)
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 01.12.2019 at 01:16, goldbären dedi ki:

gözlerim kan kustu son sayfadaki yorumlardan teşekkürler arkadaşlar.

film overrated değil de siz filmdeki içerikleri alacak donanımda olmayabilir misiniz mesela?

 

8 dk sonra:

On 01.12.2019 at 01:24, Sam dedi ki:

film overrated da sen kral çıplak diyecek cesarete sahip olmayabilir misin mesela?

ya da olayı kişisele çevirmek yerine zevkler/renkler deyip geçelim en doğrusu.

gold sen başlattın bu tantanayı. hiç lagalugaya gerek yok. ben ona rağmen agree to disagree önerisinde bulunmuşum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tartışmalara şöyle bi göz attım da genel olarak sam'e katılıyorum.
yine de uçağa inme-binme vs gibi sahnelerden dolayı filmin uzunluğu, gençleştirme vs gibi şeyler beni rahatsız etmedi.
aile hayatına pek girilmemesi konusunda da deadwoll'a katılıyorum. sam'in "bir kişinin sadece kendi bakış açısından hayatını anlatıp da her karakterin yeterince işlendiği gayet başarılı filmler var" cevabına katılmıyorum. illa ki vardır zaten öyle filmler ama buna film açısından gerekli mi diye bakmak gerek bence. bu film için bende hiç öyle bi hissiyat oluşmadı.

neyse ortalama bi film, abartılacak bi tarafı yok. 7 puan veririm.
ama film, sırf yönetmen ve oyuncu isimlerinden dolayı yukarı çekilmeye çalışılıp duruyor sanırım. scorsese zaten yakın zamanda marvel'a da laf edip durdu, marvel düşmanları için oradan da ek puan(lar) geliyordur işte filme.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...