Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Irishman (2019)


eldar

Öne çıkan mesajlar

O Netflix'de gösterilmeden önce olandı. Artık isteyen sinemada gösterilebilir. Fakat Türkiye'ye getirmediler anlaşılan henüz.

Bence evde film izlemek daha zor. Sinemada arada sıkılsan da(bazen yönetmenler özellikle insanın içini kıyıyor mesela, illa filmden sıkılmana da gerek yok) çıkıp gitmiyorsun ya da dur bir beş dakika twitter'a bakayım demiyorsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben çok sıkıldım uzun olduğu için , niye bu adamın ilaç kutusuyla bogusmasini , araba kullanmasını yahut tanımadığım bu 2 tip in evlenmesini slow motion da gösteriyorsun yönetmen abi diye bagirasim geldi

Bu gereksiz sahneleri cikarsalar 30 dakka kisalicak film. 

Sevmedim sonuçta filmi , bidaha da izlemeyip unuturum,ama neden yapildigini anlıyorum

Skrose alpacino ve deniro, gotumuz daha agarmadan son bi epic film yapak demişler sanki, hele de biri için tam bir veda valisi, adamı her yaş aralığında gördük, asker uniformasiyla gördük, John wick gibi aksyon yaparken yahut duygusalliktan 2 kelimeyi bı araya getiremezken gördük , kısacası deniro showdu film

Bide, aynı adamları aynı rolleri 100uncu kere oynarken izlemekten sıkıldım yani, Godfather'da mafya tetikcisini oynayan adam burda da mafya tetikcisini oynuyo,yeter da başka adam mı yok

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim gördüğüm en overrated filmlerden biri, hem metacritic hem imdb puanı olarak. meşhur isimleri çıkar, hiçbirşey yok. çok uzun, bayık, hızlanacak diye beklerken yavaşlıyor. son bir buçuk saat tam hüsran. iki saatte bırakması lazımmış. resmen nasılsa netflix, editlemeden koyun bütün çektiğimizi deyip bırakmışlar. türk dizisi gibi, de niro kapı açıyor kapıyor merdiven inip çıkıyor onları izledik bir ara. çok net vasat film. izlediğim şey işte de niro, pesci, pacino onların hatırına ama onlar da aynı karakteri onuncu defa filan oynuyordur herhalde. kat kat iyi filmlerini izledik.

scorcese de mcu düşmanı ama kendi mobster cinematic universe’ünü kurdu, onun ekmeğini şaraba bandırıp yiyor hala. geldiği nokta buysa hoffa gibi bıraksın bu işleri artık, i am very concerned.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya o kadar etmez, şu film bruce, arnie ve sly'ın "bakın hala bizde iş var" diye son 5 yılda çektiği filmlerin tierinde. 5/10 verdim o da oyuncuların hatırına. ama işte kral çıplak diyemediği için millet 8.5 ve 94'ü basmışlar lmao. birisi magnum opus'u scorcese'nin filan demiş, resmen inanamıyorum aynı filmi mi izledik. kötü değil ama bayağı dümdüz mob filmi, 100 kere anlatılmış hikayenin zayıf versiyonlarından biri. senaryo deep learning makinaya mob filmleri izletmişler de kompozitini çıkarmış gibi. marvel'a laf edince ben de okkalı birşey yaptı sandım.

bunun yerine kill the irishman izleyin izlemediyseniz, en azından oyuncular değişik.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben keyifle izledim. Pek çok şeyi bir arada anlatıyor film aslında, Jimmy Hoffa, sistemdeki yozlaşma, mafya vs. bayağı doyurucuydu. Böyle ağır tempolu filmleri sevmeye başladım bir de son dönemde, bu da izlediklerim arasında en iyilerindendi 8.5/10 veririm temizinden. Ha ama kült olamayacak, unutulup gidecek muhtemelen.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Sam dedi ki:

film overrated da sen kral çıplak diyecek cesarete sahip olmayabilir misin mesela?

ya da olayı kişisele çevirmek yerine zevkler/renkler deyip geçelim en doğrusu.

abi ilk kişiselleştiren sensin o cümleyle. beğenenleri bir takım kusurları olduğu için beğenmekle suçluyorsun adeta.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senin cümleni aynen kullandım orada, nerede ne demişim sen HERKESE donanımınız yok demeden önce? filmle ilgili yazdım, bir de imdbde biri magnum opus demiş onu yerdim başka birşey yok.

neyse sorun yok, dediğim gibi agree to disagree. zayıf buldum filmi, bu notlar da diğer çok daha düzgün filmlere haksızlık. fularlık bir olay da yok yani dümdüz mafya filmi. heyecanla bekleyen mafya filmi enthusiast kuzen bile orta karar dedi.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bini bir para böyle ihanet, ikilem, dejenerasyon, ailenin yabancılaşması vs mob filmlerinde, mob filmlerinin olayı drive by shooting değil ki zaten. şu filmdeki her olay tekrarlanıyor 70’lerden beri mafya filmlerinde. şamayalan twist beklemiyorum gerçek hikayeden ama 2019 itibariyle bir olay yok filmde. tekrar yapacaksan da en azından en iyisini yaparsın ama o da yok. 3 saat de niro surat ekşitiyor iyi ok anladık. tamam izledik gene de bayağı vasat yani, 2 saatte bıraksaymış bari, baydı 120dkden sonra. de niro bile olsa bir haddi var mimik seyretmenin. hapşırık ilk filmdi işte sinemanın en özüne mi dönmüş ne olmuş.

kuzen scorcese gibi otorite olduğunu iddia etmiyor ama adam mafya, kartel içeren ne var ne yoksa izledi dizi ve film olarak, bunu da aylardır bekliyordu heyecanla. hayalkırıklığı oldu. pesci bunun için dönmüş yazık son filmiyse. bundan önceki final filmi daha yakışık alıyordu kariyerine.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...