Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dijital Hizmet Vergisi


GERGE

Öne çıkan mesajlar

harika ? keşke %27,5 olsaydı zaten bunlara para veriyorsa zengindir parası vardır.

RuJA1S.png

gerçek bir haberci gibi tablonun tamamını işaretledim sizler için. ekim 2018 ekim 2019 bütçelerine baktığımızda ekonomi daralsa da vergileri bir şekilde artırabilmeyi başarmışız. bu başarı sağlam irade ve güçlü ekonomi yönetimi gerektirir. "tabana yayılan adil vergi sistemi"nin de yansımalarını görmeye başlamışız. öyle ki dolaylı vergileri köklerken kurumlar vergisi de yarılanmış, çerez parasına düşmüş. tam istediğimiz bordrolu çalışanı köstüren, patronu rahatlatan vergi sistemi. ??

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl küfür edeceğimizi şaşırdık arkadaş. devletin hiç bi halt katkısı olmayan şeyden vergi alması nedir ya.

hazır yeni vergiler çıkıyorken, internet kullanım vergisi, oksijeni kullanma vergisi gibi şeyler de getirsinler.

 

ek:
bide tam anlamadım bu vergiyi ben. şimdi ben netflix/spotify/twitch abonelik filan aldım diyelim. bunu alırken zaten bi kdv alınıyor benden bunun üstüne bide bu vergi mi girdi şimdi?

Oce4n tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Norak dedi ki:

mevcut Steam kdvsi %18 olmasi gerek degismediyse sonradan. ama sanki Steam bunu absorb ediyordu, bize yansimiyordu diye bisi hatirliyorum trnin pazar payi cok ufak oldugundan?

doğru, son ekranda kdv yazıyor zaten ama bize çakmıyor. Kdv dahil fiyatlar hep. Bu dijital vergi yıllık bilmem kaç milyon işlem hacmi yapanlardan alınacak bu arada, steam geçiyordur herhalde :p 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Steam KDV dahil diyordu da, işlem Türkiye'de değil ABD'de yapıldığı için KDV'yi oraya ödüyor diye tahmin ediyorum.

%7,5 çok ciddi bir oran. Aylardır bu vergi düzenlemesinin konuşuluyor olması lazımdı ama onun yerine boş boş işler.

En anlamadığım da değerli emlak vergisine ses çıkmaması. Herkes bir şekil yırtarım diye düşünüyor herhalde.

5 milyonluk evi olandan yıllık 15 bin lira vergi alınacak. 10 milyondan ise 100 bin lira. 1 milyon dolarlık evi olan zaten direkt bunun içine giriyor. O kadar az değil, ona koymaz denmiş ama belli de olmaz. Belki yaşlı biri. Veya senin aileden kalma eski bir evin var diyelim 5 milyon dolar değeri. Yıllık 50 bin dolar vergi ödemek zorundasın çok ciddi bir para. Belki onu karşılayacak gelirin yok. 

Üstelik emlak vergisindeki değer esas alınmıyor, bir değer tespiti yapılacak. Uçuk bir değer çıkmayacağını kim garanti edebilir?

Kaldı ki, belki seneye bir devalüasyon olacak, bugün 5 milyon lira 870 bin dolar falan, dolar %50 artsa 600 bin dolarlık evi olan da bu kapsama girecek.

Zaten gayrimenkulden iki çeşit vergi alınması temelden bir saçmalık.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

akirafes napıyor acaba bu güncel emlak vergilerinden sonra hala cennet diyor mudur ? o vergi belli ya tamamen bir şekilde yüksek bir rantın üzerinde oturan ama siteme göre "onu haketmeyen"lerin elinden o sermayeyi almak için gelmiş. çok rantabl evde oturup vergisini verecek gelirde olmayan istisnalar satmak zorunda kalacaklar belli yani . böylece bitik emlak piyasasında ucuza el değiştirecek o yapılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bütçe açığı büyüdükçe vergi artışı kademeli olarak büyüyecek ve yayılacak. Dengesiz harcamaların faturasını elbette çıkarmaya çalışacaklar. Böylece hem ithalatı kısmayı hemde bütçe açığını toparlamayı deniyorlar. Otomobil'de mevcut vergi ortada. ÖTV,KDV,MTV zaten uçmuş durumda. 

Hadi bu vergileri anlıyoruz kötü ekonomi politikalarının, bilinçsiz vergi mükelleflerinin (yani bizlerin), kötü bütçe yönetiminin sonuçları. 

Ama Emlak ile alakalı vergi tam anlamı ile yağma. Diyelim Beşiktaş'ta ailemden kalma müstakil iki katlı bir ev var değeri çok yüksek ama benim gelirim aylık 5 bin lirayı geçmiyor. Evin vergisini ödeyemeyeceğim için satılığa çıkarmak zorunda kalacağım. Bu vergi kaleminden dolayı değerinin altına satmak zorunda kalacağım. Müteahhit çökecek, binayı yıkıp, apartmanı, rezidansı vs. dikecek. Dairelerin fiyatlarını da vergi düzenlemesine göre ayarlayacak karlılığını artıracak. 

Bu yeni verginin bir insanın kafasına silah dayayıp ya yıllık bana şu kadar ödersin  yada şu fiyata bana satarsın demekten tek farkı ortada silah olmaması ama zamanla oda ortaya çıkar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Webrazzide okudum şimdi,

Dijital Hizmet Vergisi'nden istisna tutulan hizmetler

Telgraf ve Telefon Kanunu'nun ulusal çapta kamuya açık mobil elektronik haberleşme hizmetleri üzerinden Hazine payı ödenen hizmetler, Bankacılık Kanunu kapsamındaki bazı hizmetler, Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanunun, Ar-Ge merkezlerinde Ar-Ge faaliyetleri sonucunda oluşturulan ürünlerin satışı ile münhasıran bu ürünler üzerinden sunulan hizmetlerden elde edilen hasılat Dijital Hizmet Vergisi'nden istisna olacak ve bu hizmetlerden elde edilen hasılat muafiyete ilişkin hadlerin tespitinde dikkate alınmayacak. Dijital Hizmet Vergisi'ne ilişkin istisna ve muafiyetler ancak bu kanuna hüküm eklenmek veya bu kanunda değişiklik yapılmak suretiyle düzenlenecek. Diğer kanunlarda yer alan istisna veya muafiyet hükümleri bu vergi bakımından geçersiz olacak.

bu iyi bari bize vurmuyor,

zaten 20m bariyeri var

Türkiye'den elde edilen hasılatı 20 milyon Türk lirasından veya dünya genelinde elde edilen hasılatı 750 milyon eurodan veya muadili yabancı para karşılığı Türk lirasından az olanlar Dijital Hizmet Vergisi'nden muaf olacak.

Hatta yurt dışı rakiplerimizin fiyat artışına sebep olabilir ?

Şimdi bu durumda "vergi vermiyor türkiyede şube açsın" denilen şirketlere erişim sağlanacak mı tekrardan?

paypaldır bookingdir falan doğrudan vergi mükellefi konumunda olucaklar bu durumda.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sıfır değilde %10 falan daha çok işe yarar.

Hoş bu işsizlikte gene zor hükümetin işverenlere yüklenmesi ama öbür türlü işte çoğu şirket vergiden kaçınıyor.

Kaçınmadığın zaman cezalandırılmış oluyorsun şu sistemde.

Bu arada google sunuculara falan zam gelicek hep dimi o zaman?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...