Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücutta genel olarak ağrı, halsizlik vs.


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Ya senelerdir ufak tefek ağrılarım falan olur da; iki yıl önce mi ne boyun düzleşmesi teşhisi koydular, aynı dönemde sırtım ağrıyor diye masaja gidiyordum masör vücudumun sol tarafının sağından daha büyük olduğunu söyledi. Sol göğüs kafesimin daha geniş olduğunu biliyordum ama genel bir şey olduğunu bilmiyordum. Zaten sol omzum kendimi bildim bileli katır kutur eder durur, doktora da gittim hatta yıllar yıllar önce adam "olur öyle şeyler, bir zararı yok"  dediydi. Geçen sene de yıllardır çektiğim bel ağrıları bel fıtığıyla finish him yaptı en son. Yine doktor falan, ağrılar azaldı ama kümülatif olarak bu kadar ağrı sızı olunca hiç bir şey yapamaz hale geldim. Yıllardır aralıklarla da olsa spor yapardım, en kötü ihtimalle evde ağırlık kaldırır yürürdüm falan, hepsini bıraktım.

Şimdi ağrılarım az ama her yerde, oturduğum yerde kolum bacağım ağrıyor, dolaşım bozukluğu varmış gibi "hissediyorum", gece sürekli uyanıyorum, sabah yorgun ve ağrılı kalkıyorum. Genelde insanlar neden yorgun olduğumu soruyor. Zaten zayıftım son dönemde, fıtıktan sonra iki kilo daha verdim, kaslarım falan pelte gibi oldular. Oturuşum bozuldu bayağı, ayaktayken dikkat etmezsem yamuk duruyorum, sonra kendimi düzeltiyorum falan. Sürekli gergin vücudum. Omuzlarımı, karnımı sürekli kasıyorum. Farkedince bırakıyorum ama iki dakika sonra yine omuzlarımı yukarı kaldırıp kasmış oluyorum.

Bir yandan iş stresli uzun dönemdir, bazen ağrıları strese bağlıyorum ama sanki ikisi birbirini etkiliyormuş gibi görünüyor. Ağrı olunca ben halsiz, huzursuz, odaksız oluyorum. Öyle olunca da strese giriyorum ve götüm başım ağrıyor.

Bu ağrı sızı vs. işini nasıl çözebilirim. Masaj falan uzun vadede çözüm olmuyor. Doktora gidince test yapıp, ağrı kesici verip yolluyor (MR, EKG vs. hepsine adetli girdim, boyun düzleşmesi ve bel fıtığı hariç cillop gibi çıktım). Chiropractic'çiler varmış böyle, çatır çutur yerine oturtuyorlarmış bedeni ama hoax mıdır gerçek midir bilemedim, bir de böyle işleri güvenilir adamlar yapmaz Türkiye'de genelde. Gidip de en iyi ihtimalle boşa para savurmak, en kötü ihtimalle kötürüm kalmak istemiyorum.

Bana bir akıl verin.

Bu kadar okuyana amme hizmeti olsun:

Spoiler

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettigin kadar olmasa da benim de vardi sikintilarim, otururken kalkarken kuturdeme, fiziksel efordan cabuk yorulma, bel ve sirt agrilari vs. sonra spora basladim, 2. seanstan itibaren asiri rahatladi her sey.

Toplamda 4 hafta gitmisken ayagimi burktum eve cakili kaldim yine geri geldi o muhabbetler sgfhdg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sag-sol taraf arasindaki buyukluk farki omurilik egriliginden olmuyor muydu?

Sabahlari halsiz ve agrili uyanma bende de var, adim atamayip ayaklarimi surerek yuruyorum bir sure kendine gelene kadar. Cabuk kilo aldigim icin saniyordum, son zamanlarda biraz zayifladim agrilar da gecti hatta. Ben de kiloya bagliyordum o yuzden ama sende zayif oldugun halde varsa demek ki baska birseyden oluyor.

Bir anda populer olan hersey gibi chiropractic olayina da bir dirhem tuzla yaklas bence. Gitmeden once duzgun arastirma yap, gidenlerin yorumlarini oku daha kotu olan var miymis vs.

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Skolyoz yoktu en son muayene olduğumda, benim sol göğüs kafesim direk daha geniş sağ taraftan ve omzumun durumunun da ondan kaynaklandığını düşünüyorum açıkçası.

Sporla geçmiyor benim ağrılarım, çok uzun yıllar her türlü sporu yaptım. Öyle ağrı yoğunluğu çok fazla değil ama dikkat dağıtıcı. Mesela şu an ofiste otururken sol kolumun dirsek yukarısı omzuma kadar uyuşuklukla ağrı arasında. Sol bacağım yine öyle.

Chiropractic işi Türkiye'de saldım çayıra gibi bu arada, fizik tedaviciler Bahçeşehir Üni.'de yüksek lisans yapıp chiropractor oluyorlarmış. Youtube'da bir iki doktorun videosu var ama pek yorum yok kliniklerle ilgili. Zaten bulabildiğim klinik sayısı da 3-5.

Stres de ben ne iş yapsam olacak bir şey, çünkü ben stresli bir insanım. Bununla yaşamayı da bir yere kadar öğrendim ama fiziksel etkileri konusunda elimden pek bir şey gelmiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen öncelikli sorun hareketsizlik, sadece spor değil hareketli bir yaşam da önemli.

Ben düzleşme için şundan denemiştim standart egzersizlerin yanında, ama ilk 1 hafta felan ağrı oluyor baya.

Uzun süre düzenli yapılırsa çok etkisi olacağını düşünüyorum.

https://www.necksolutions.com/neck-curve-restoration/

 

Ben artık direk ilacı dayıyorum, dayamazsam başımın sağ göz tarafından migren giriyor kontrol etmezsem ağrıyı.

 

Lopeth tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Özellikle senin gibi ileri durumlarda doğru egzersiz de önemli, bir şey yaparsın ters teper. Bir fiziktedavi uzmanına görünmeyi denedin mi? 

Mesela son dönemde bakıyorum kas geliştirme kadar çok çalışmış, kasılmış kasları da açmanın önemini vurguluyorlar.

Belki yüzmeyi deneyebilirsin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fizik tedavi uzmanına gitmiştim son seferde, söylediğin doğru her egzersizi yapamıyorum da. Yüzme de belimi ağrıtıyor, yazın yüzmeyi denemiştim 3-4 sefer. Zaten kondisyonum öyle kötü ki olimpik havuzu bir  kere gidip gelemedim ortada 1-2dk falan nefeslendim durup, yanımdan yaşlı amcanın teki balina gibi su püskürte püskürte geçti de utandım ahah.

Dynun'dan ses çıksa bi görüşücem de bakalım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öm attım.
Bazı hocalar bazen erkek kabul etmiyormuş onu öğrendim lol
Sen yine de iki numarayı da ara hepsi birbirini tanıyor burası küçük yer, illa ki yönlendirirler.

ps.: ya ben bu reformer'ı hurafe sanıyordum ama kamburdan sopa gibi dimdik duran birine dönüşen arkadaşı görünce fikrim değişti

Dynun tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...