Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Unsolved (2018) Netflix


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

MV5BMjQ4MGMxMzEtN2Y3Ni00OWMzLTgyMDItMTYx

Gangsta rap'in yükselişini, N.W.A. merkezli anlatan Straight Outta Compton'u sevdiyseniz bu suç dizisi hikayenin sonraki kısmını sizlere müthiş bir polisiye drama dozuyla sunacak. Yapım gerçek olaylardan esinlenmiş olsa da bazı sebeplerden ötürü belgesel değil de kurgusal bir yol izlenmiş, ama bu haliyle bile hayli karanlık ve entrika yüklü bir dizi.

Olaylar hem 1997, hem de 2006'da akan iki ayrı gerçek polis araştırmasını işliyor. 1997'de 2pac cinayetinden haftalar sonra dedektif Russell Poole, bir sivil polisin sözlü münakaşaya girdiği siyahi bir çete üyesini öldürdüğüne dair bir ihbar alır. Olay yerini araştıran Poole, öldürülen çete üyesinin aslında Notorious B.I.G. olarak bilinen ve 2pac cinayetinin azmettiricisi olduğu düşünülse de kanıt bulunamayan gangta rapçi Christopher Wallace ile 2pac'ın menajeri olan ve suç dünyasıyla yakın ilişkileri olan Suge Knight arasında bağlantıları olan bir başka sivil polis olduğunu keşfeder. Dahası, olayın olası tek kamera görüntülerini içeren benzin istasyonunda çalışan eleman, patronunun tehdit edildiğini söyleyerek kasedin araştırmaya sokulmadığını söyler. Üstlerine durumu rapor eden Poole, Los Angeles polisi, Compton polisi ve New York polisinin konuyla alakalı birbiriyle çelişen yaklaşımlar içinde olduğunu ve olayın 3 yöne de çekilebilecek çetrefilli bir durum olduğunu keşfeder.

Diziyi anlayabilmek ve zevk almak için 90'lardaki East Coast - West Coast savaşları konusunda bilgi sahibi olmanıza gerek yok. Fakat bu konuda ne kadar bilgi sahibiyseniz konudan alacağınız keyif o kadar artıyor. Durağanlığın olmaması, her sahnede senaryodaki kaosun daha da artması, başarılı oyunculuklar ve diziyi suç dizisi haline getirmek adına aşırı şiddet içeren sahnelere başvurulmayarak rahat izlenen bir dizi ortaya konması seyir zevkini daima tepede tutuyor. Kafanızda kurduğunuz olay akışı sürekli aksi yönde gelişen kanıtlar ve gelişmelerle alt üst oluyor. Örneğin bir noktada kesin cinayeti x kişisi azmettirmiştir diye düşünüyoruz, sonraki sahnede cihayet anında atış doğrultusunda onun da olduğunu öğreniyoruz. Özet geçersem sadece suç dizisi anlamında değil , genel anlamda da Netflix'de son zamanlarda izleyebileceğiniz kesinlikle en kaliteli dizilerden biri.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...