Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araç Alım Önerileriniz


Bloodless

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Araç almayı düşünüyorum. İlk aracım olacak. Eşimin de arabayı kullanacağını düşünerek hatch back mümkünse otomatik vites (zorunlu değil), 70K bandında bir araç düşünüyorum. İkinci el piyasasında en az sorun çıkaran, al bunu arkana bakma, satarken hiç beklemezsin v.s. dediğiniz marka modeller nelerdir? Ayrıca araç alımda ne gibi şeylere dikkat etmek lazım? 60K km üzeri alma, 1.0 TSİ alma gibi öngörülerinizi paylaşabilir misiniz? Aklımda polo, fiesta ve i20 modelleri var ancak sizlerin de nacizane fikirlerini duymak isterim.

 

İyi forumlar.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Forumun %90'ı 3 silindir 900 veya 1000 cc turbo benzin önerecek. Bence ikinci el baktığın için tüplü otomatik vites i20 alabilirsin. Otomatiği ve motoru üzmez. Bakımları ucuz olur ve özel serviste halledebilirsin. Ayrıca epey donanımlı bir araba. Öyle b segment diye arka camları elle açılacak şekilde falan yapmamışlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

21 dakika önce, DoGMeaT dedi ki:

Kendiliğinden mi tüplü? Otoparka girmelee fln nasi

Yok kendiliğinden bir tek Civic'te var diye biliyorum. i20 alanlar genelde taktırıyor ve kimi servisler garantisini bile bozmuyor. Bir arkadaş active olanlardan almıştı suv gibi görünümü vardı ve alır almaz tüp taktırmıştı. Bir sene kullanıp sattı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.2 tsi polo satiyorum 2014 ekim model dolu gelen comfortline serilerden. Yazin arkadan vurdular, tampon degisti 4280 lira ona yazmislar (forumda konusu var hatta sdf), totalde 5000 lira tramer kayitli. On arka tampon + kaputun onu lokal boyali. Iki kere onumdeki arac dururken geri vitese takip vurdu, bir kez de yaya gecidinde dururken arkadan carptilar. Fotolari falan var.

Manuel arac yokus kalkis destegi vs. her seyi var 80000'de. Muayenesini gecen ay yaptirdim. Yarin da yillik bakimini yaptirip kis lastiklerini taktiricam. Niyetin olursa konusalim. Sorunsuz araba ve ikinci eli hizli. On arka tamponlar falan boyali oldugundan esin saga sola surterse canin yanmaz hem haha

Daha fiyat belirlemedim bu arada, bugun araba degistireyim diye niyetine girdim sonra topic'i gordum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2016 Suzuki Swift veya Baleno lara bakabilirsin. Otomatik 20bin km altı ve hatasız olanları 70bin tl fiyatı vardı bi süre önce. 

artıları

3995cm uzunluğu var park yeri bulmak açısından avantaj

mtvsi düşük yıllık 600tl

Japon aracları genelde sorunsuz olur bakımlar dışında servisle pek işin olmaz

6 airbagı var yanlış hatırlamıyorsam ve polo ve fiestada 2 adet diye biliyorum

İkisi de hafif araçlar şehiriçi yakıt tüketimi 5.6lt fabrika verisi

otomatik vites büyük rahatlık özellikle trafiği olan şehirler ve araba kullanmayı yeni öğrenenler kişiler için 

eksileri

1242cc 90 beygir ve 120nm tork olduğundan kullanması keyif alınacak bi araç pek değil ve yokuşlu yollarda performansı düşüktür 

Genelde batılı araçlar uzak doğululardan daha konforlu olur

Kısa bi araç olduğundan bagajı ciddi küçük 320lt

vs.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 saat önce, Bloodless dedi ki:

Tüp olayından korkuyorum. Bomba gibi dolaşıyor araçlar piyasada bana göre. Doğrudan benzin yada dizel düşünüyorum.

Tüp konusunda 4 yıldır falan çalışan bir insan olarak bunun yanlış bir önyargı olduğunu söyleyeyim de, diğer herkese de bilgi olsun ?

Tüplü arabanın güvenlik olarak hiç bir farkı ya da eksiği yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten o kapalı otoparklara lpg’li araç giremez olayını kaldırmak lazım artık bence. @Holy daha iyi bilir de, eskiden mutfak tüpü falan takıyorlardı trde o zaman patladı 3-5 araç belki 15-20 sene önce. yasakladılar. italyada falan arabaların yarısı lpg’li, orada ne yapıyorlar acaba

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Holy dedi ki:

Tüp konusunda 4 yıldır falan çalışan bir insan olarak bunun yanlış bir önyargı olduğunu söyleyeyim de, diğer herkese de bilgi olsun ?

Tüplü arabanın güvenlik olarak hiç bir farkı ya da eksiği yok.

Yeri gelmişken soralım, arkadan bam diye çarptılar arka bagaj tüpü de alacak şekilde dümdüz oldu. Patlama riski yok mu gerçekten?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Önce kapalı otopark konusuna cevap vereyim.

LPG havadan ağır bir gaz olduğu için olası bir sızıntı halinde zeminde birikiyor. Normalde kapalı otoparklarda havalandırmanın hem zeminden, hem yukarıdan olması lazım ama eski otoparklarda zeminden havalandırma yok. Bu nedenle gaz zeminde birikerek patlamadan ziyade sağlığa zarar veriyor. Tabi aynı anda 20 arabada sızıntı olursa patlama riski olabilir küçük otoparklarda ama takdir edersiniz ki çok çok düşük bir ihtimal bu. Kaldı ki eskiden sızdırmazlık testi falan yapılmadan LPG takılıp yollanıyordu küçük atölyelerde, bu nedenle bir çok sorun yaşandı 90'larda. Günümüzde ortadan kalkmış bir problem olsa da devlet regülasyonları değiştirme konusunda aşırı yavaş davranıyor. Eskiden feribot da kullanamıyordu mesela LPG'li araçlar ama onu 2015'te düzelttiler.

Patlama riski şöyle yok, güvenlik valfi var üzerinde. Ayrıca tankın malzemesi de çarpmalara dayanıklı, aracın kendi sacları komple içeri girse de LPG tankı büzülmez kolay kolay. Anlattığınız gibi bir kazada airbag patlaması gibi, anında açılıyor valf ve dışarıya salıyor gazı. Eğer patlama sonrası aracın yanında sigara içmek isteyen bir denyo olursa tabi ki bu gaz yanabilir.

LPG regülasyonları gerçekten iyi. Takıldıktan sonra her araç sızdırmazlık vb. testlerden geçiyor, bu testlerin onayı olmadan ruhsata işletilemiyor LPG.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...