Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shadowlands Ana Konu


Darksun

Öne çıkan mesajlar

Hayır onu demek istemedim orada haha. Aksine r.io için ölüp bitenlerin aslında kendi ayaklarına sıktıklarını düşünüyorum ladder'da ilk 100 falan kasan nolifer'lar (ya da bu işten para kazananlar) haricinde. R.io sadece boost communitylerini ve streamer'ları mutlu eden bir mevzu.

Takım arıyorsun mesela adam da senin gibi tek tabanca oyunda, boostlanmamış vs. oyun mu oynuyor çile mi çekiyor belli değil, lfg'de 1 saat oynayacak adam bulamıyor ama hala yüksek rio takıma girmenin peşinde, yüksek rio'su olan adamlara yaltaklanıyor, yeterince yüksek rio'su olmayanlara gtfo çekiyor falan. Rio elitistliğinden kastım buydu. Yoksa ben de casual oynuyorum(dum) oyunu.

Bu exp.e çok hızlı başladım ben, boştaydım falan hardcore adamlarla kafa kafaya götürdüm rio'yu ilk 2-3 hafta. PvP'de falan arena geldiğinin ertesi günü 1600'ü geçtim, o ara herkes manyak gibi friendlist'e alıyordu, her yere çağırıyordu, ne de olsa disc. pri. healer'ım ve iyi de oynuyorum. Sonraki haftalarda normal olarak o kadar oynayamadım, o friendlistteki iyi olduğumu bilen, her gün m+'a falan çağıran adamlar bu sefer rio'n düşük çekmeye başladılar, lfg'den apply edince takımlarına almadılar falan.

Onu geçtim raid yaptığım guildde her fight top healer'dım, warcraftlog'da çoğu fight'ımın parse'ı 99.9% falandır. 95% parse'lamadığım boss da yok sanırım. Aynı guildde olduğum ve raid'de %50 60 parse'layan ama arkadaş grubu olan adamlar yüksek key'lere inv istediğimde atmıyordu rio'm 1k falan diye. Halbuki biliyorlar alayından iyi oynadığımı, istatistiksel kanıtı var ellerinde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e abi açık yazaydın biraz ne bileyim ?  tabi anlattıgın gibi tamamen katılıyorum.

 

Birde rio zaten adamı her türlü yarışın içine itiyor. tek tabanca adamı da yarışın içine itiyor. takımı olan adamı daha beter yarışın içine itiyor. mmorpg kültürü kalmıyor ortada !  Özellikle LEgion dönemi yüksek keyleri yapıyordum. m+ nın çıktıgı expansion olunca insan tabi sıkılmadan da bir süre abanabiliyor.

BFA da ne oluyor lan ? falan oldum ? hayırdır dedim battle royal mi oynuyoruz mmorpg mi sorgulamasında buldum kendimi. Shadowlands geldiğinde hiç hızlı başlamıycam dedim. siga siga devam ettim. bu seferde baktım tank olmama rağmen rio çok gerilerde kaldı.(prot warrior olmanında etkisi var) birde main karakteri 2 hesap arası geçirip durunca rio sıfırlanıyor. baştan başladım . yüksek keyleri yapmıyor/yapamıyor olmama rağmen gene aynı sorgulama da buldum kendimi.

Aynı şekilde ortalama 1k rio ile her keye giren ben . şimdi inv alamıyorum. beraber takıldıgım adamlar da yüksek key yaparız ama DH tank kas diyorlar.  sırf yüksek key yapabilmek için de sevdiğim class ı oynayamayacaksam ne anlamı var bu oyunun? hoş prot warrior ile nekadar iyi oyuncu olursan ol , şu an cidden +12 sonrası baya zorluyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok ole bisi, her class her spec yapabilir averaj 1200rio su anda

prot warriorin derdi hala oylemi bilmiyorumda ben eskiden DK ile filan kiyasla manual vites vs oto vitese benzetirdim. butun warriorlar DH ye gecince feedback loop yapti ister istemez oysa prot warrior gayet iyi su anda

bir prot warrior aldik gecen gruba, TOP 13 veya 14 yaparken ben kiskandim yani warriorimi kasasim geldi, siir gibi oynadi adam. DH tankin olayi cok fazla toolunun olmasi ustune su anki popi specler olan boomie ve fire mage ile sinerjisi.

banada gec dediler, paladin tankla asla KSM alamazsin dediler, 1 ay once cok daha kotu gearla aldim KSM yi. ustune dusun 4 hafta filan great vault lootu geldi oynayan herkese. grup filanda yok puglayarak aldim gayet. tanklik m plus ta yapilicak en ama en zor is, bu ara healda kasiyorum benim idiyot guild ile hani karsilastirilir degil gercekten ki melee healer oyniyorum holy iken, shaman filan cok daha kolay oynamasi

tank iken pugliyorsan su mentalitede olucaksin:

"bu gruptakiler beyni olmayan embesil, ben isimi garantiye aliyim gerisini halletsin moronlar"

s0wGDwL.jpg

bugun spires da wipefest yasadik paladin tank ile guildden, in and out 40min adventure diye aldilar ve bittiginde "sizi heallayabildiysem arti 20 de heallarim" diye lafimi sokup bitirdim, meanwhile paladin tank agliyor paladin soyle kotu, boyle yetersiz, 14 ustu imkansiz paladin tankla vs diye

inadina sicagi sicagina +17 halls tank olarak girip timeladim ve streamledim guild discordunda gelin gorun nasil oynaniyor diye. ben cokmu iyiyim? degilim yok oyle birsey ama su anda avucumun ici gibi ogrendim cogu runi

 

tank demek liderlik demek, gerekirse flamelicen, gerekirse saka komiklik yapican ama ASLA bilmiyorum, anladim vs demek olmiycak, yoksa her boku bilip dunyadan haberi olmayan zibidi dps ile ugrasirsin en basta bu bir

ikincisi girdigin rundaki istisnasiz her packi ezbere bilicen. unutma embesillerle oyniyorsun oyunu, sen bilmez priest soothe ile kolay skiplenen moba soothe atilabildigini bilmiycek  zaman kaybedicen, paladin healerin frontal cleave atan mobun onunde durucak ve one shot yiyip seni suclicak. bastan embesil bu kacamaz muamelesi yaparsan mal paladin geldikce sen kacicaksin yemesin cleave i diye. 

ucuncusu rotalar ve bunla beraber m plusta su anda prideful timerdan daha onemli

yavas bile gitsen, birseyleri batirsanda yuksek dps ile vs toparliyorsun ancak pride percentage runin icine sicabilen birsey, blizzardin hic dusunmeden koydugu ve kabagin tamamen tankin basinda patladigi bir sezonluk affix bu iste. 

hangi mob ne kadar percentage veriyor ogrenicen veya addon yardimiyla takip edicen. embesil dps ekstra birsey cekerse o anda sunlar donecek kafanda:

a- 2 koridor sonra x var onu kesmem y ye skipletirim,o zaman pride bir pack once cikar....

b-hemen olursek kaybedicegimiz zaman pride percentage dan yiyecegimiz wipedan kaybedecegimizden daha kisa mi? ok her boku cekip grubu olduriyim ekstradan kurtuluruz

c-skipliyicegimiz yeri soyledigim halde salak dps potu combatta icmis, skipleyemiyor kimse o zaman DK yi arkadan getirtirim ben olur olmez bana rez atar sonra ben reslerim healeri

 

falan filan, bunlari guide ile veya stream izleyerek degil ancak oynayarak ogrenirsin, bir noktadan sonra anliyorsun. misal kenarda tek takilan 2 garip mob varsa ve sen 3 tane tankliyorsan, mage combusti geldiginde bilki yuzde 70 onlarida *kazara* cekicek bu adam ve percentageina sicicak vs

 

yaz yaz uzadikca uzadi ama tanklik dps gibi degil, ben bfa da hic oynamadim, exp sonu grip daha once hic yapmadigim dungeoni 14-15 filan timeladigim olduydu, dungeonin normal achisi m plusta gelince dehsetle bakiodu grup biz nasil bir noobu aldik diye. 

healer biraz daha rahat, CD managementini guzel yapmayi ogrenicen, nerelerde cok damage nerede az cozdukten sonra cokta farketmiyor. bi yandan frontal vuran mobu embesil partiden kacirirken obur yandan venthry fenerine moblari goturmek ama erken goturunce yere bok birakan mob yuzunden yalan olucagini bilicen vs. surekli improvize edicen, gerekirse onceden konusucan dicen bak dostum CARPI koydugum mobu daima sen rogue interruptliycaksin, castlerse senden bilceaz. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her spec her yere yeter de, kimse daha iyisi varken prot warr. ya da mw monk oynamak istemiyor. Cunku adam atiyorum dh ile +20 yapabilecekse warriorla +16 yapabiliyor. Lfg'de kimse tercih etmiyor, iki kat sira bekliyor vs.

O yuzden her tank/healer 2 3 tane class'i max. lvl yapip hangisi bis'se onunla devam etmenin pesinde. Exp. basinda mesela bir suru blood dk, resto healer falan vardi, bir anda yok oldular. Bir suru dh, resto shaman falan turedi. Cunku exp. basinda streamlerde blood dk ve resto dru.lar bis olacak deniyordu ama olmadi. Halbuki ikisi de bayagi iyi specler ve exp basi kotu de degildi performanslari.

Ben mesela exp basi holy priest oynuyordum, sonra disc'e dondum, en son shaman kasmistim. Shaman'la hayat puglarda priestle oynadigimdan 50 kat falan rahat oynuyorum... Ha ne var, adam gibi takimla oynarken priestle big pull'lari tek cdyle tutuyorsun, hayvan gibi de dmg yapiyorsun, PI falan total dps'i ciddi sekilde etkiliyor, shamanda boyle bir katki yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 03.03.2021 at 22:14, deadwoll dedi ki:

Hem o var hem de bence loot isinde agir cuvalladilar. Bir noktaya kadar oyun cok iyi odullendiriyor, sonra tik yok. Exp basindam beri oynuyorum, priestle 2 ay once falan 214 olmustum. 2 aydir gear'a tas catlasin 1 item ekleyebildim. ilvl da 217'de takildi ustune bir sey gelmiyor.

M+ ve rated pvp isi de biraz ortalama ustune cikinca cok yipratici oluyor. 14 15 key yapmak icin adamlar 1200 1300 rio istiyor. O kadar rio'm olsa ne isim var o keylerde. 1k rio'yu begendiremiyorum.

Rated pvp'de takim bulmak kurmak falan imkansizdan hallice. 20 30dk takim ariyorum, giriyorum karsiya ret pala geliyor tek atiyor birine, takim dagiliyor. Hadi bakalim al bastan.

Her yer booster dolu, millet yapacak bir sey olmadigi icin alt kasiyor surekli.  Priestten bayinca alt shaman actim, bir haftada 207 ilvl oldu, 1.4k civarina geldim 2s'te gelen 5 takimdan 2 3 tanesi gladiator mountla kosuyor uzerimize hahah. Kiminle konustuysam ayni. Priestle 1.7k civarinda bu kadar cok gladiator'e karsi oynamadim. Bfa'da da bir sezon 2.1k bir sezon 1.9k civarindaydim gladiator gormuyorduk nadir boost takimlari haric hahah.

Millet bikti sanirim ugrasip ugrasip bir adim ilerleyememekten. Bir seyler cok yanlis oyunda ama tanimlamasi ve cozmesi cok basit degil.

 

oyunun tüm problemi, şu mesajda yazdığın şeyleri dert eden oyunculara hitap etmeye çabalaması. kademe kademe diğer oyuncu kesimlerini kaçırdılar, elde kalan küçük kesim de, "neden X boss'u 1.3 dakikada öldürüyoruz da 1.4 dakikada öldüremiyoruz" diye inci inci detaylarda takılan kesim oluyor.

Darksun'ın "millet bakıp çıkıyor her expansion" dediği kesim için oyunda zerre bir şey yok. Zerre.

"Ay PvP'cileri tatmin edelim, ay PvE'cileri tatmin edelim" derken oyundaki MMORPG öğelerini tamamen yokettiler, geriye "1.3'ü bir türlü 1.4 dakikaya çıkaramadılar" diye dert yanan tayfa kaldı. 

Diğer MMORPG'lerden örnekler vereyim mesela. Bir MMORPG'de boş boş dolaşıp etraftan crafting malzemesi topluyorsun, Stardew Valley tarzı etkisi oluyor. Bir diğer MMORPG'de bir anda bir event çıkabiliyor ve oyuncular birlik olup bu eventin parçası olabiliyor. Bir diğer MMORPG'de ev satın alıyorsun ve questler sırasında edindiğin itemlarla evini donatabiliyorsun. Bir diğer MMORPG'de her questin kendi iç dinamiği var ve seslendirme ya da animasyon gibi şeyler dahil etmişler. Bir diğer MMORPG'de karakterini istediğin gibi geliştirebiliyorsun ve her yarattığın karakter kendi özgün imzana sahip olabiliyor.

WoW buna benzer şeyleri deniyor, Garrison gibi, World Quest gibi... Ama bunlar arkasında düzgün bir tasarım ve planlama olmayınca beklenen etkiyi yaratamıyor. Elde ayrı bir grind mekanizması olarak kalıyor boş boş.

Örneğin yeni ek paketi oynarken, ana görevleri yaparken bazı yerlerde quest tamamlama sırasına girmek zorunda kalmıştım. Boss'u öldürecez, başkası öldürünce sayılmıyor. Oturup arka arkaya dizilip herkes sırayla kesmeyi bekliyordu. Yahu quest bossu olarak koyacağına bir event mekaniği şeklinde koysana yaratığı. MMORPG içinde Singleplayer oynarmış gibi gibi değil de harbiden MMORPG oynarmış gibi hissedelim.

Bir de oyunun en kötü yanı, oyun içinde hikaye diye bir şey olmadığı. Bu taa Catacylsm'den beri böyle. Hikayeyi kitaplarla anlatmayı seçtiler. O yüzden bizim yaptığımız hiçbir şeyin "ana konu" üzerinde bir etkisi olmuyor. 

Tamam bu anlattıklarım PvPci ve PvEci tayfayı ilgilendirmiyor. "Ben Mythic+ ve Raidlerime bakarım AGAAA" diyorlardır. Ama işte geri kalan kesim de "acaba bu ek paketi nasıl olmuş" diye bakıp bir ay oynayıp kapatıp gidiyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim guild geçen expansion sonu dağılmıştı bende ne uğraşacağım yeni guild vs diye bırakmıştım. Serverda bliz sağolsun hiç sallamadığı için can şekişme evresini geçti toprak altında çürüyor artık. Böyle olunca millet başka serverlara kaçışmıştı. Şimdi ekibi yeniden kuruyoruz hadi gel diye dürttülerde anca şimdi SL ye bakacağım. Hatta bakarım ya diye sallayıp duruyordum adamın teki oyunu giftlemiş ayıp olmasın diye gireceğim artık el mahkum. Mis gibi steamde kaç tane oyun bitirmiştim güzel günlerdi...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 16.03.2021 at 12:57, BonePART dedi ki:

Oyuncu sayılarını göz önüne alırken MMORPG'nin kral olduğu dönem olduğunuda atlamamak lazım. MMORPG öldü insanlar tuallette telefonlada oynayabilecğei oyun arıyor.

Direk bu.. No new mmorpg generation. Bir akimdi bitti gidiyor, wow dan bagimsiz, anca wow2 ile cosar.. Eskiler kosar yeni oyuncular peslerine takilir yine.. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yapacak sirketin blizzard, rockstar vb bir sirket olmasi sart ama. en azindan bizler icin yoksa gene millet free mmo oynuyor, grind kore japon sacmaliklari kaynayan, ki bizim konustugumuz konular ve oyunlar onlar degil.

ustune bizim gibi adamlari kazanabilmesi icin de maalesef agziyla kus tutmasi lazim ki begenelim, yoksa getirdikleri her yenilik en fazla 2 ay falan surer sonrasi malum. mobile a da iyi entegre olmasi sart artik. en azindan oyuna girip oyundaki pazar, crafting vg bir cok seyi gorup yapabilecegin falan filan. bizim gibi parayi verebilecek kisiler icin kaybettigimiz zamanlari (eskisi gibi degil artik) mobile ile bize kazandirmalilar ki oyundan kopmayalim yoksa ben 2 saat oyanayayim adam 10 saat (ben fazla imrenmem umrumda da olmaz bu konular ama takilan cok) arada fark olmasin bir sekilde. 

bla bla bla bi bok cikmaz mmorpg lerden bize ? 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Ya soyle ki bu exp isin boku cikti. Arena'da rbg'de falan maclarin "cogunda" boosterlara karsi oynuyorduk. 1300 rating'de karsina gladiator mountlu adamlar gelebiliyor falan. Normal oyuncudan cok booster var gibi gelmeye baslamisti bana son zamanlarda. Biraktim zaten o yuzden.

Dolayli pek cok sorun yaratiyorlar pve'de de, en basidinden full gear adam geliyor boostla toplamis her seyi, vanilla wow botu gibi dps yapiyor falan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...