Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW Classic <Overkill> Ashbringer - Horde


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Uzun yıllardır beraber oynayan bir kaç arkadaş Classic'te kafamıza uyan bir guild bulamamamız sonucunda elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Hedefimiz uzun vadede Naxx'ı farma alacak, beraber BG farmlayacak international bir guild oluşturmak. Guildin ismini çok uzun süre düşündük ve orijinal olması için özen gösterdik, gördüğünüz gibi klişelerden uzak ve oldukça yaratıcı...

An itibariyle sayımız çok az ama yıllar içerisinde kurduğumuz ya da katıldığımız guildlerde beraber oynadığımız pek çok arkadaş oldu, onların da bize katılacağını umuyoruz. Buradan da pek çok arkadaşla beraber oynadık zaman içerisinde. Özellikle WotLK, Cataclysm'in başı ve Legion'da aktiftik, çeşitli guildler kurduk, elimizden geldiğince content'i farma aldık.

Her guild yazar gerçi de, biz guild içerisinde eşitlikçi bir yönetim anlayışı güdüyoruz yıllardır. Elini taşın altına koyan, guilddeki arkadaşların kıymet verdiği herkesi yönetime dahil edebiliyoruz, gelen kalabalık gruplar içerisinden yöneticilik yapabilecek arkadaşlara çeşitli görevler vererek şeffaflık sağlıyoruz ve ayrışmaların önüne geçiyoruz. Geyiği teşvik ediyoruz; raidleri ya da guildi nazi disipliniyle yönetmeye karşıyız ama yine de işi etkin bir şekilde götürüyoruz. Her şeyin yerinde ve kararında güzel olduğunu düşünüyoruz.

Phase 1 için ilk hedefimiz 20 25 kişi toplayıp Onyxia'yı temizlemek ve sonrasında hızla Molten Core'a başlamak. Guildi kuran tüm arkadaşlar güncel content'i temizledi halihazırda (ben hariç, ben slackledim sdf). Classic'te pug kurma ve raid yönetme tecrübemiz var, server'da tanıdığımız ve zaman içerisinde bize katılacağını tahmin ettiğimiz kişiler de var.

Eşitlikten bahsetmiştik, guild içerisinde loot dağılımını main spec DKP sistemiyle yapacağız ve main tank hariç officer, GM vs. kimsenin herhangi bir önceliği olmayacak. Trial da GM de aynı DKP'yi alacak ve aynı koşulları sağlaması gerekecek raid'e katılabilmek için. Guild yeterince kalabalık hale gelip de oyuncular arasından raid için adam seçmemiz gerekirse performans bazlı bir sistem uygulayacağız. Performansı da götümüzle değil de, istatistiklerle ölçeceğiz. Survival, raid'e katkı, dps ve hps göz önünde bulundurulacak yalnızca. Yani GM ya da officer beceriksizse sırf guild'de memurluk yapıyor diye raid'e alınmayacak.

En başta da belirttiğim gibi international olarak kuruyoruz guildi şu anda, türk/yabancı dengesine göre gerekirse discord'da iki kanal üzerinden raid yöneteceğiz. En son oynadığımız guild international'dı ve raid lead'ini guild'deki arkadaşlar yapıyordu. Toplama leveling guild'ine (ZUG ZUG) content temizlettiler (Ragnaros kesmediler sanırım henüz ama guildden ayrılmasak bu hafta keserdik). Uzun vadede oyuncu kitlesine göre tamamen türk guildi haline de gelebiliriz belki ama 40 kişilik raidlerin sürdürülebilir olması için yabancı takviyesi şart gibi.

Raidlere invite'lar perşembe ve pazartesi günleri Türkiye saatiyle 21.00'de başlayacak; 21.30'da raid'e başlamış olacağız. Avrupa'yla iki saat zaman farkı olduğundan daha erkene çekemiyoruz ne yazıkki.

PvP konusunda da oldukça hevesliyiz açıkçası, retail'de high end arena ve rbg tecrübemiz var. PvP yapmak isteyenlerin sayısına göre BG grupları da çıkartacağız, daha önce <House of Batiatus> ya da <Nine Plus One>'da bizimle oynayan arkadaşlar WotLK ve Cataclysm döneminde arena ve rbg'lerde ne kadar eğlendiğimizi ve neler yaptığımızı hatırlar sanırım (rbg'de HWL + %0.5'lik dilime girip title alan bir iki kişi çıkartmıştık; arena'da da iki tane 2.2k civarı 3v3; bir tane de battlegroup'un ilk onunda yer alan 5v5 takımımız vardı 20 - 25 kişinin aktif olarak oynadığı guildde). Yine world pvp'de de aktif olmayı hedefliyoruz, ortalığı birbirine katma potansiyelimiz yüksek.

TL;DR: Eğer Ashbringer'da horde oynuyorsanız, içinde yer aldığınız guildde aradığınızı bulamadıysanız, oyuna yeni başlayacaksanız, bizi hatırlıyor ve tekrar beraber oynamak istiyorsanız, guild kadrosu oturana kadar en fazla iki hafta civarı pug'larla ya da başka guildlere yamanarak raid yapmaya vs. dayanabilecekseniz başımızın üzerinde yeriniz var.

Not 1: Class ya da karakter level'ı ayırt etmiyoruz şu anda ama class'ların elden geldiğince homojen dağıldığı bir yapı oluşturacağız (hatta rogue arkadaş (pattislibörek) warrior roll'ledi, ben de shaman roll'ledim priest'i bırakıp).

Not 2:Oyun içerisinden Nepenthe, Gurthok, Hokkabaz, Coldblood, Redwyne veya Hinorex'e whisp atabilirsiniz guild invite için.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

30 kişi civarı olduk, 10+ 60 var guildde. Genelde 35 üstü diğer oyuncular da. Beklediğimiz gibi arkadaş grupları geliyor.

Bugün bir de aksilik olmazsa 15 20 tane 60'ın olduğu international bir grup bize dahil olacak. Gelirlerse akşam Onyxia guild run var, gelmezlerse eksikleri pug'layacağız. 

Şu an 1-2 druid'e, 1-2 tane de hunter'a ihtiyacımız var. Diğer class'lardan da alıma açığız ama hunter ve druid an itibariyle hiç yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, janis dedi ki:

Paid transfer açılsa gelmek isterim. Noggerfogger’da hapis oldum. Tek başıma oynuyorum oyunu.

Horde musun? Alliance isen biz yabancı bir guild'dayız, baya da kafa insanlar ile oynuyoruz. Content'i temizledik, farm'a bağladık geçen haftadan beri.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, deadwoll dedi ki:

30 kişi civarı olduk, 10+ 60 var guildde. Genelde 35 üstü diğer oyuncular da. Beklediğimiz gibi arkadaş grupları geliyor.

Bugün bir de aksilik olmazsa 15 20 tane 60'ın olduğu international bir grup bize dahil olacak. Gelirlerse akşam Onyxia guild run var, gelmezlerse eksikleri pug'layacağız. 

Şu an 1-2 druid'e, 1-2 tane de hunter'a ihtiyacımız var. Diğer class'lardan da alıma açığız ama hunter ve druid an itibariyle hiç yok.

aaa hunter mı lazım haha, daha yeni 60 oldum gerçi ama aynı gün t1 eldiven aldım, toplarım kısa sürede.

paid transfer+faction change açılınca gelirim ben de

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biz steriliz abi sdf, sıkıntılı adamı gelişine kickleriz. Lootwhore falan da barındırmıyoruz. Aylardır raid yöneten, leveling guildine MC/Onyxia temizleten arkadaş tek loot alamadı hala, pug giriyoruz diye roll atıyoruz ve hiç bir şeyi rezervlemiyoruz.

Düzgün ortamı bir kez kurduktan sonra herkes gearlanıyor zaten.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Raid'in yarısını pug doldurup 6/10 MC yaptık dün, raid'de healer az olduğu ve tanklardan birisi çıkmak zorunda kaldığı için p.tesi'ye bıraktık kalanları. Garr'a kadar wipe'sız geldik, Garr'da 1 wipe yedik. Garr'dan sonra da Shazzrah'ı 3 wipe'ta kestik dispel'sizlikten (4 priest vardı raidde lel)

Guildin ilk MC run'ıydı bu arada, 60 lvl olmayan adamları da aldık mecburen.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

40 üstü 60'ımız var. 3-4 tane holy priest, 2-3 mage, 2-3 warlock daha alıp raid kadromuzu şimdilik tamamlayacağız. Başvuru için oyun içinde Hokkabaz, Coldblood, Nepenthe, Redwyne'a yazabilirsiniz. Tercihen 50 level üstü alıyoruz artık. Haftaya aksilik olmazsa Ragnaros try'layacağız.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Guildi acali tam bir ay olmus, dun gece ilk kez full guild run yaptik. Tek wipe'la (baronu trashla beraber pull'lamis hunter) majordomo'ya gelip biraktik. Ptesi kalanini kesecegiz.

Server'da reputation'imiz iyi. Loot councilden, ondan bundan bunalanlar, bizimle pug ya da dungeon'a girenler bize geliyor arkadaslariyla beraber. 2 3 tane pvp ekibi var guild icerisinde, arkadaslik ortami guzel bayagi. Cicek gibi guild olduk ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...