Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boşananlar kulübü


Aceace

Öne çıkan mesajlar

  Anlaştığı , konuşabildiği sürece yabancı ile evlenmesinin riski yerli ile evlenme riskinde bir tık fazladır. Tekrardan aynı hata olarak bakmamak lazım.Bizim ülke şartlarında normal insan bulmak zorlaştı..

 Pandemi kaynaklı mı bilmiyorum ama çevremde son 5 yılda evlenenlerden boşanma haberleri geliyor. Son gelen doktor bir çift , çocuk içip içip kıza birde şiddet uyguluyormuş. Kadında ekonomik özgürlük olunca tabi o iş anında bitiyor..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim çevremde gördüğüm boşanmaların çoğu erkek yüzünden. kız çocukları zaten toplumsal baskı altında büyüdükleri için kişilikleri karakterleri biraz daha oturmuş oluyor. erkekler sorumsuz, ailelerini çok da umursamaz, aldatmaktan çekinmez, nasılsa elimin kiri mantığında takılıyorlar. bunun gelir seviyesi veya eğitimle de alakası yok. hatta zenginlerde maddi imkan da çok olduğundan bu durum daha çok yaşanıyor. kadınlarda artık ekonomik özgürlük de var. kocamdır diye başını kırıp oturmuyor evde tabi. sonra başlıyorlar "istanbul sözleşmesi aileyi yıkıyor, gadının yeri evidir iş hayatı yuvaları yıkıyor falan" diye. deli oluyorum bu tiplere.

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pandemi kesinlikle çok büyük etken. abi 7/24 dipdibeyiz biz mesela, normalde de tartışır ederiz de sabah kalkıyoruz hop pc başına aramızda yarım metre mesafe var. hiç bir şey yokken bile bir konu çıkabiliyor. pandemiyi atlatabilen çiftler kolay kolay boşanmaz o kadar diyeyim sdsfds 

@sipeyskeyk ayıp konuşmuşsun hacı, kimse buraya özel hayatının detaylarını dökmüyor ki neler yaşadı bilmiyoruz. ben sürekli çocuğumun dibindeyim, arada ofise gidiyorum sürekli görüntülü arıyorum o derece özlüyorum evlat bu ya özlenmez sevilmez olur mu? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, sipeyskeyk dedi ki:

Abi asıl değişik olan adamın yine yabancı kadınla evlenip yine 2 çocuk yapmış olması. Helal olsun dediğim, büyük cesaret dediğim o. 21 yaşındaki evladını yabancı gibi yıllarca görmeyip sonra da yılda 1 görüyor, insanın içi kan ağlamaz mı ya? Ben olsam asla asla yine yabancı bir kadınla, bu durumu yaşama olasılığım olan bir evlilik yapıp yine 2 çocuk yapmazdım. Belki biz fazla düşünüyoruz, adam üzülmüyor yapıyor geçiyor bakıyor dalgasına bilemeyeceğim.

Ahahha, valla kendi pencerenden bakınca sana öyle geliyordur, ama durum öyle değil. Bana göre çok çocukça düşünüyorsun. Maximalizm olarak ya hep ya hiç hakim şu anda sende.

Boşandıktan sonra 1.5 sene ebeminki şey yapıldı psikolojik olarak, neredeyse alkolik oluyordum.

Sonra bakıyorsun ki, - lan senin bir hayatın var, cocuğun artık başka hayatı var, o hayatın içinde sen sadece ufak bir kısmını işgal edeceksin, bırakmazsan sadece kendini mahvedeceğin. İşte o zaman kendi hayatını düzenlemeye karar veriyorsun. Benim duruma geliyorsun, hayata bakış açın değişiyor.

Bazıları bunu yapamıyor veya bilerek yapmıyor, sonra Küçük Emrah gibi acıların cocuğu olarak geziyorlar ortalıkta. Kendilerini, etrafındakileri ve cocuğun hayatını berbat etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Salıp gitmek en iyisi.

26 yaşında evlendim, 31 yaşında boşandım, 40 yaşında tekrardan evlendim. Artık 48 oldum ( 27 Mart doğum günüm idi ) Bekralık iyi hoş ta, bir süre sonra eve gelince boş duvarlara bakmaktan, gene dışarı çıkasın geliyor. Gelince birilerinin evde olmasını istiyorsun. Yaş ilerledikçe bu daha belirginleşiyor. Nan diyorsun peki 60-70 varınca ne olacak ? Ne karı var, ne çocuk var kim bakacak sana ? 

Hele gözünün önünde canlı örneği görünce, ( peder 67 yaşında felç geçirdi yatalak oldu, 81 yaşında öldü, 2 sene oldu öleli) bizim valide istisnasız 14 sene altını, çarşafını, pisliğini temizledi, besledi. Bizden bir hayır yoktu çünkü, İnsan yalnız doğar ve yalnız ölür. Peki sen o yaşa varınca ne olacak ? Kim bakacak sana ? İşte o düşünceler içinde gene evlendim, ki pişman da değilim. Burada Sokratesin sözünü hatırlatayım size:

Sokratesin öğrencileri mezun olurken toplanıp Sokratese - son tavsiyen nedir bize ? demişler.

Oda - Evlenin gençler - demiş

Nasıl - demişler - Sen karın ile gece, gündüz kavga ediyorsun, evliliğin berbat bir şey olduğunu kendin söylüyorsun ve bunu bize tavsiye ediyorsun.

Sokrates yapıştımış cevabı - Eşiniz iyi çıkarsa mutlu bir adam , kötü çıkarsa benim gibi filozof olursunuz.

Ben sanırım evlenip boşanıp gene evlendiğim için, ilkinde filozof , ikincisinde mutlu adam oldum.

İkinciye yabancı ile evlenmeye gelince :

Evlenip, boşanınca üstüne de çocuk var iken , siz bizim Türkiye karıları ile hiç münasebete girdiniz mi ?

Önce Ev var, araba var, iş var deyince puanları topluyorsun. Sonra boşandım diyorsun, kocaman bir Eksi yazıyorlar sana, bak bak kim bilir ne oldu da boşandı bu, çocuk ta var deyince, olay tamamlanıyor, seni direk Sıfır altı puan ile gönderiyorlar lava ya. Bazıları ona bakmıyor, yukarıdakilerin hepsi var, tamam evlenelim, düğün senden, takı senden, ben evde oturacağım, sen çalış para ver. Peki diyorsun madem iş maddiyata girdi, sen bana ne verecen ? Sahip olduğun tek şey Vagina mı ? Evet. Başka ? Yok. Eee, onu ben sokağa çıkınca, eskort karı ile de hallediyorum, (Hatta şimdi tinder varmış, iş daha kolaydır.) Yani bizim Türkiyede evlilik müessesi genelde birinin diğerini sömürme üzerine kurulu. Belki düzgünleri de vardır, 3 kere denedim. Bana denk gelmedi. Hatta bir tanesinin ailesi :- sen bize bir opel corsa al, kıza da bir araba al, hemen evlenin - diye teklif ettiler. Karıyı araba ile değiş tokuş yapıyor herifler.

O yüzden de yabancı ile evlendim, karı çünkü düğün yapıp, saçma sapan masraf yapacağımıza, gel o para ile başka bir şey yapalım, gerekirse dünayı gezelim, gerekirse araba alalım dedi.

Gittik imzayı attık, 6 kişi vardı toplam. Gittik bir restorana, oturduk yemek yedik, içtik. Sabahta çıktık Türkiye turuna. 8 senedir de zor zamanda da , iyi zamanda da, birbirimize destek ola ola geldik, şu an ben çalışmıyorum, dükkanları habire açıp kapatıyorlar,  bizim karı çalışıyor internet üzerinden. Bu pandemi başlayınca hemen online kurslara yazıldı, bitirdi, her yere CV gönderdi, internet üzerinden çeşitli videoblogerlerin arka planda adminliğini yapıyor. İyi de para geliyor. Bizim Türkiye karıları bunu yaparmı ? Zannetmiyorum.

Neyse çok uzun oldu, yazmaktan yoruldum, idare edin.

 

Quo-Vadis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Quo Vadis ile özel mesaj yoluyla da konuştuk. Üçüncü kişiler mesajları okuyamıyorken inanın taraflar çok daha istekli oluyor birbirlerini anlamaya. Günümüzde insanlar bir nefret girdabına kapılmış sürükleniyorlar, her yerde anlaşılmaz bir şiddet var. Ben de ister istemez bu durumdan payımı alıyorum maalesef ki. Ben biraz sert bir çıkış yaptığımı kabul ediyorum ve özür diliyorum. Artık daha dikkatli olacağım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla sipeys yüzsüz herif sen kimsin başkasını tartıyosun ki demeye gelmiştim, bir baktım que "yaşlanınca altıma sıçarsam kim temizleyecek" argümanıyla girdi sdf. ama ikinci yenge iyiymiş takdir ettim.

kimsenin kimseyi %100 onaylayacağı bir platform değil ya burası forum. sipeysi de severim qevedisi de,
(sipeysi yazları bir kere görsem yeter ama...)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Borlach dedi ki:

quo antalya'da, mesleği de rehberlik. onun için daha kolay olmuştur tabi.

Doğru Kokartlı Rehberim, aynı zamanda Playstation kafe de işletiyorum, da 2 nci yenge rehberlikten değildi ?

Şirketin birinde müdür olmuştum, o orada çalışıyordu, ilk o zaman tanışmıştık, normal iş ilişkisi, asılma filan yok, Sonra o memleketine dönmüş , şirket iflas etti, ortaklar birbirinden para çalıyormuş, tüm şirketi iflas ettirdiler.  Tee yıllar sonra farklı bir şirkette tesadüfen karşılaştık, evlenme olayı da ondan sonra ortaya çıktı.

Da neden anlatıyorum bu işleri, boşandıktan sonra hayat devam ediyor, duygusala bağlayıp kendinizi mahvetmeyin. Leyla Mecnun hikayesi sadece hikayedir. Gerçek hayatta öyle bir şey yok.

Hani turizimde olunca, etrafta hep yabancı olunca, bir nevi mecbur yabancı buluyorsun, hatta daha iyi, şu anda veletler 2 dil konuşuyor. 2 ülkenin vatandaşı. 

Bu arada speyse kızdığım veya alındığım yok ha , küsecek darılacak yaşları çoktan geçtim. O işleri Akirafes yapıyor zaten.

Golbaren tam nokta atışı yapmış bu arada, yaşlanınca altını silecek adam bulmak önemli cidden. En basiti bu şekilde anlatılır sanırım.

Neyse kalın sağlıcakla, Hayatta kafanıza şapkadan başka bir şey takmayın, takarsanız en hafifi saçınız dökülür.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...