Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boşananlar kulübü


Aceace

Öne çıkan mesajlar

34 dakika önce, deftonez dedi ki:

bunların hepsini paticik forumlarında deftonez adlı yazar söylemişti. hem de bedavaya. burdan sonrası zaten terapistin evliliği kurtarma ayağına sizi sağmaya çalışma çabaları.

Benim baldız psikolog muayenehane saat ücreti 475 Tl  Ayrıca  Evlilik danışmanlığı yapıyor. Kendisi ise  6 ay da boşandı.  Ona danışmaya giden olmak istemezdim. (Daha özelini yazamıyorum)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Aceace dedi ki:

Evdeki birlikte çekilmiş fotoğraflarımızı çöpe atmış. Neden diye sorduğumda "Senin bu ayrılığı daha kolay atlatman için. Birlikte çekildiğimiz fotoğraflar sana yarar sağlamayacak" dedi. Haklı tabii de insan üzülüyor.

Şu üzdü. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 saat önce, Aceace dedi ki:

Öyle işte. Evdeki birlikte çekilmiş fotoğraflarımızı çöpe atmış. Neden diye sorduğumda "Senin bu ayrılığı daha kolay atlatman için. Birlikte çekildiğimiz fotoğraflar sana yarar sağlamayacak" dedi. Haklı tabii de insan üzülüyor.

belki ben atlatmak istemiyorum diye yapıştırsaydın cevabı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 saat önce, akirafes dedi ki:

İşin ilginç yanı birbirimize pek de benzemeyiz. Dünyalarımız çok farklı idi Fakat 37 senede o kadar birbirimize benzemeye başladık ki ikimizde birbirimizin iyi yönlerini kaptık. Ben evlendiğimde hiç param yoktu. 

Sen parayı kaptın o da insanla maymunun ortak atası olmadığını mı kaptı?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ace, bunu yazıp yazmamayı uzun uzun düşündüm. Lütfen bu söylediğimi bir öngörü olarak kabul et, kaynak tamamen götüm.

Bunu kendini suçlamayı, eziklemeyi bırakman için, başka ihtimalleri de düşünmen için yazıyorum.

Bence başka olma ihtimalini değerlendir. Bu yorumum tamamen sallamasyon, yazdıklarının bende oluşturduğu hissiyat. Uygunsuz bulursan da özür dilerim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yapacak bir şey olsun olmasın, adamda sürekli şöyle dedi ve haklı, böyle diyo haklı ya gibi kendini indirgeme tavrı var. Psikolojisi bu yönde. Onu düzeltsin diye söylemek istedim. 

30+ yaşındayız hepimiz, belli bir hayat tecrübemiz var. Bu tecrübenin ışığında bana öyle geldi. 

Öyle veya değil, bu kadın seninle olmak istemiyor artık. En kısa zamanda kendine gel, ve hayatına bak lütfen. Birkaç sene sonra çok daha iyi olacaksın. Kendine yatırım yap, kendi mutlu olacağın şeyleri yap. Sikinin keyfine göre yaşa açıkçası, mis gibi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyiyim ya şu sıralar. Yani kendimi küçümseme falan durumu yok. Üzgünüm ama daha önceden de yazmıştım. İlk boşanan çift biz değiliz, son da olmayacağız. İnsanlar yaşamaya devam ediyorsa ben de yaşamaya devam edeceğim işte.

@sipeyskeyk Ya benim durumum kendini indirgeme değildi. Olabildiğince objektif bakmaya çalışıyorum bu duruma. Çünkü dediğim gibi hayat devam ediyor ve bu ayrılık da benim daha sonra yapmam/yapmamam gerekenler konusunda bana yol gösterici olacak. Mesela ne pahasına olursa olsun kısa süreli dahi olsa işsiz kalmamam gerektiğini çok iyi öğrendim.

İş demişken... Yazmamıştım sanırım. Yazdıysam da hatırlamıyorum. Ben kaza geçirmeden önce bir ulusal kanala iş görüşmesi için gitmiştim. "3 gün sonra tekrar gel, maaş görüşmesini insan kaynaklarımız yapıyor" demişlerdi. Ben de o arada trafik kazası geçirmiştim. Mersin'deyken tekrar aradılar "İş buldunuz mu? Bulmadıysanız kolunuz da düzeldiyse gelir misiniz tekrar görüşmeye" diye. İstanbul'a gelir gelmez sabahtan görüşmeye girdim. Onlarca iş görüşmesi yapmışımdır. Hiç birinde bu kadar sakin, kendinden emin konuşan bir tavır takınamamıştım. Görüşmeden çıktıktan sonra kendime inanamadım hatta.

Adamlara ücret beklentisi olarak belli bir aralık verdim. Bana 5 gün diğer başvuruları da değerlendireceklerini sonra geri dönüş yapacaklarını söylediler. Cumayı beklemeden, aynı gün öğleden sonra beklentimin üst sınırından "gel işe başla" diye geri aradılar ? 

Sanırım bu ayrılık benim biraz daha sakin, daha az heyecanlanan biri olmamı sağladı. Nasıl anlatsam bilmiyorum ama Mersin'dekilerle görüşmelerden tutun da işe gidip gelirkene kadar çok daha sakin davranıyorum.

Şu sıralar Sarıyer'de ev bakıyorum. Genelde "Sarıyer'de ne işin var, başka bir yere taşın. Karşılaşırsınız kötü olursun" falan diyor arkadaşlarım ama yok yav. Aralıktan itibaren Taksim'de çalışacağım ve Sarıyer'den Taksime Otobüs>Metro ile gayet rahat ulaşabilirim. Hem buralar ferah. Ben sevmiyorum İstanbul'un kalabalık mahallelerini. Tek sorun artık tek başıma kalacağım için daha ucuz bir ev bulmam gerekiyor. Sarıyer'de de ucuz ev dediğin zaman direk gecekondu gösteriyorlar. Şöyle diyeyim. 45 m2 bir gecekonduya 1500 lira çektiler. WTF dedim. Gecekondu derken abartmıyorum bu arada. Bayaa literally gecekondu... Bir yandan çalışırken bir yandan nasıl ev bulacam hiç bir fikrim yok. Bu hafta ya da ennnn geç haftaya pazartesi evden çıkmış olmak istiyorum. 

Bu arada.. Bizim şu anda oturduğumuz ev 2 evin birleşimi. Yani ev sahibi 2 evin arasındaki duvarı kırıp tek eve dönüştürmüş. Evin bir tarafında STBX(Redditte gördüm. Soon to be Ex'in kısaltması. Hoşuma gitti. sdfasdfads) yaşıyor öteki tarafında ben yaşıyorum. Ama yine de evde 1 gün bile fazladan durmak istemiyorum. Evden özel eşyalarım dışında bir şey almayacağım. O yüzden yeni evi sıfırdan dizmem gerekecek. Peder sağolsun "Zamanında sen okul değiştirirken seni yüzüstü bıraktım. Bu sefer neyim var neyim yok her şeyim senindir. Beraber halledeceğiz" dedi. Yoksa bayaaa gg'ydim.

Açıkçası şu anda en çok üzüldüğüm (ve en çok korktuğum) yeni evimde yalnız kalacak olmam. Bizim 2 köpeğimiz vardı. Aklımda Şeker'i (büyük olan) alıp öyle gitmek vardı ama yeni işimde vardiyalı (9-16/16-24) çalışacağım. Şeker'e de yazık. Zaten hayvan leishmanya diye ölümcül bir hastalıkla savaşıyor. Üstüne hem evde yalnız kalıp hem de çişini kakasını düzensiz yapmak zorunda kalmasın istedim. Kendisi hala geceleri benim yanımda yatıyor. Bir de çok seviyorum keratayı. Sokakta ben bulmuştum onu. Şu nasıl sevilmez abi?

Jg5TA2.jpg

 

Neyse son durumum bu. Daha iyiyim. Ayrılık sanki aylar öncesinde kalmış gibi hissediyorum. Tabii bunda eşimin aslında 7 ay önceden ayrılmış olmasını kabullenmiş olmamın payı çok büyük. Sadece yalnız kalacak olmam canımı sıkıyor. Şeker'i de Nane'yi (küçük olanın adı Nane. Hatta adını bile ben koydum.) de çoook özlücem. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Aceace dedi ki:

Mesela ne pahasına olursa olsun kısa süreli dahi olsa işsiz kalmamam gerektiğini çok iyi öğrendim.

sadece şuna takılıyorum be abi, insanlar için hayatta herşey mümkün, buna yeri geldiğinde de işsiz kalmak da dahil. eğer eşlerden biri destek çıkmayacaksa bu zor günlerde yahut boşanma kararı alacaksa bu sebeple, varsın iyi günde de olmayıversin.

bence sen kendine büyük haksızlık ediyorsun.

-Bonesoul- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...