Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boşananlar kulübü


Aceace

Öne çıkan mesajlar

Azcık daha yazayım. Yazmak iyi geliyor. İçimi boşaltıyorum. Nası olsa %99'unuzu hiç bir zaman görmeyeceğim fdsdfgsd. Bu sefer bayaaaa uzun olacak. Sabah 6.15'te otelden çıkmam gerekiyor. Uyumayı göze alamıyorum.

Mersin konusunu açayım. Bir ajansta sosyal medya uzmanı olarak işe girdim. Narenciye festivalinin sosyal medya hesaplarını kontrol ediyorum. Bizim patron beni buraya bir haftalığına gönderdi işte. Pazartesi gecesi İstanbul'a döneceğim.

Yani tam 1 haftayı birbirimizden uzak geçirmiş olacağız. Eskiden sadece üniversitede ilk tanıştığımız sene birbirimizden 1 hafta ya da daha fazla uzak kalmıştık. Malum yaz tatili, aile ziyareti vs. İlk defa 1 hafta boyunca sesini dahi duymadan geçmiş olacak (gerçi dün değil evvelsi gün çok kısa bir konuşmamız oldu. Lütfedip telefonu açtı ben de kayınvalide gelmesin diye aradın mı diye sordum. Evet dedi. Zaten konuşma da burada bitti...)

2 gün önce bana boşanma protokolü ve boşanma dilekçesini mail ile (evet ciddiyim mail ile) yollamış. Not da düşmüş. "Ben yazdım sen de kontrol et. Bişey istemiyorum zaten sorun olacağını sanmıyorum" diye... Sabah kalkar kalkmaz ilk gördüğüm şey oldu. Çöktüm resmen. Odadan çıkana kadar ağladım. Sesim kısıldı. 3 gündür kısık sesle millete laf anlatmaya çalışıyorum. Ağlarken de sosyal medya gönderisini yatay olarak yapmışım (Bizim patron yatay video kesinlikle istemiyor. 4:5 olmak zorunda. Katı olduğu tek konu bu) Telefonda kalayladı. Ama nasıl olduysa bütün gün boyunca içten içten çökük olmama rağmen kimseye çaktırmadım. Gerçi bi saniye. Burada bir Zuhal hanım var. Benden 2-3 yaş falan daha büyük. Direk "Çağlar Bey neyiniz var?" dedi. Bir kaç saat arayla 4-5 defa sordu. Kendisi de boşanmış. O kadar kişiyle çalışıyorum. Biri bile anlamadı. Nasıl olduysa Zuhal hanım anladı.

Yarın ve öbür gün aşırı derecede yoğun olacağız. Hatta burada beraber çalıştığımız kişiler organize olmaktan aşırı derecede uzak oldukları için sosyal medyanın yanı sıra bir yandan da organizasyonun ilerlemesiyle de ilgileniyorum. (ya bir program 4 kere değişir mi? Hadi değiştirdiniz valilik ziyaretini bize söylemeyi nasıl unuttunuz? Neyse) Kısacası ultra yoğun olacağım. Başka zaman olsa üzülürdüm yoğun olduğum için ancak bu sefer seviniyorum. Bir de uyuyacak zaman bulabilsem süper olacak.

Önceki sayfalarda kezban muhabbeti dönmüştü. Ya benim hatun kezban falan değil. Sorun orada zaten. Bir kadının kezban olduğunu anlarsın ve kezban olmasına rağmen seversin ya da kezbana katlanamam diyip uzak durursun. Benim eşim gerçekten tam tersi. İşsiz kaldığım süre boyunca hiç bir zaman beni aşağılamadı. (Ki aşağılanası bir durumdaydım) Yazmışsınız o kadar kadın şunu almış bunu almış diye. Benden istediği hiç bir şey yok. Zaten diyorum ya bu duruma gelmemizin tek sorumlusu benim. Mutsuz olmasının da tek sorumlusu benim.

Anlayamadığım neden her şeyi tam düzeltecekken, daha güzel bir hayat sürebilecekken bunu reddediyor? Hani ben işsizdim. Artık işliyim. İşsizlik depresyonundan çıktım. Artık psikolojik olarak çok daha iyiyim. Kendisi ben-yüksek lisans-ultra zorlu işi 3'lüsüyle uğraşıyordu. Artık ben hem maddi hem de manevi olarak kendisine yük olmayacağım. Tam tersi destek olacağım. Yüksek lisansı şubat ayında bitiyor. Üstüne yüksek lisans bitince kendisine danışmanlık merkezi açacaktık. (Açamayız paramız yetmez falan diyodu gerçi ama benim peder yıllardır "Sen bitir yükseği ben senin sponsorun olacağım" diyordu) Eee? Peki neden?

Peder demişken onun durumuna da üzülüyorum. Ben tek çocuğum. Babam benim hatunla tanıştığından beri "Benim bir oğlum bir kızım var" moduna girmişti. Bir de kafamı ütüleyip duruyordu "torun" diye... Telefonla konuştuğumuzda sesi nispeten iyi gibi geliyor ama annemin dediğine göre çok üzülmüş.

Ha bir de kayınvalide ile konuştum bugün telefonda. Bi 20 dakika kadar. Perşembe gecesi whatsaptan "Ettiğiniz her dua kabul olsun" tadında dualı görsel göndermişti (Hani şu anne/teyze tayfasının gönderdiği resimlerden) Telefonda neden Mersin'e gelmediği konusunda bana yalan söylemeye çalıştı gerçi ama "kızınız bana kendisinin görüşmeyin dediğini söyledi" diyince çözüldü. Şaşırtıcı şekilde çok olumlu yaklaştı. Bir tek malum çocuk aldırma konusuna çok üzülmüş ama anlattım işte. Hani birlikte yaptığımızı hiç bir şey bilmediğimi falan. Gerekirse "İstanbul'a gelirim" falan dedi. Birlikte terapiye gitmemiz için de yardım edecekmiş.

Öyle işte. İstanbul'da kaza yapmadan önce görüştüğüm yer tekrar aradı. "Hala düşünürseniz kolunuz da düzeldiyse tekrar görüşmeye gelir misiniz?" dediler. Tamam dedim ama şu durum yüzünden sevinemedim bile resmen. Sesim hala kısık. Litrelerce sıcak çay içtim ama ııh... Haftasonu festivalde ne bok yicem hiç bilmiyorum. İnternetteki boşanmış erkeklerin yazılarını falan okuyorum. Çok büyük çoğunluğu eşlerinden "kurtuldukları" için mutlular ama benim durumuma benzer bir şey yok hiç. 

Çok oldu. Yeter. Laurelin'in maceralarını (mutlu sonla bittiğini de göz önüne alırsak) okumak zevklidir ama benimki pek de eğlenceli değil. Ben sadece içimi boşaltmak için forumu kullanıyorum.

Aceace tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

su son anlattıklarından sonra insanın aklına kötü şeyler geliyor ama zaten çok üzgünsün. Onları dile getirmeye gerek yok. Seviyorsun sen bir de hala.  Senin psikolojini çok iyi anlıyorum. İnsallah iyi veya kötü en kısa zamanda çözülür bu is. Boşlukta kalmak ne yapacağını bilmez halde olmak çok kötü. 

Akademisyen bir arkadasım vardı senin durumuna benzer durumda. Boşandı eşinden. Çok daha iyi birisini buldu. Çok güzel bir hayatları var şimdi. Mutlular. Sen de mutlu olursun insallah. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, ahmedinejad dedi ki:

 

su son anlattıklarından sonra insanın aklına kötü şeyler geliyor ama zaten çok üzgünsün. Onları dile getirmeye gerek yok.

 

Dile getirmissin zaten. 

 

Gecmis olsun kardesim , belki de bosluga dustun yani Gununun cogunu  gecirdigin insan yok. 

Simdi gercekten mi seviyorsun yoksa aliskanliklar ve yasaminin bir parcasi diye mi ayrilmak istemiyosun bunu dusun. Internette bosanma yazilarini okuyacagina kitap oku bol bol. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yılların getirdiği alışkanlığı sevgiyle karıştırmak kolay. bana birisi boşanma protokolünü mail ile atacak ben de kaç gündür sesini duymadığını hesaplayacağım ha... kendine acımak sadece arınma sürecini uzatıyor abi. acaba ilk ciddi ilişkin miydi hanım, direkt onunla mı evlendin? sanki hiç ayrılık yaşamamış gibisin be abi. (evlilik başka demeyin biraz bürokrasi biraz masraf millet çatır çatır boşanıyor yeri gelince.) bu kadar kararlı kadını terapiye falan götürebilsen bile en fazla bir sene uzatmalı stresli olur işler sonra yine boşanırsınız gibi duuryor.
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ace,

hanımla konuşmadan, kayınvalide ile falan konuşup onun üzerinden birlikte terapiye ikna etmek bence doğru yol değil. kendisi istemedikçe veya ikna olmadıkça o işin oluru çok düşük ihtimal. senin bir şekilde onunla yüzyüze konuşman lazım, anca yüzyüze konuşma sonrasında kendisi ikna olursa bir şeyler olabilir.

ha bu arada konuşmanın da gel ben seni ikna edicem yalvaracam şeklinde değil de, kendini anlatma şeklinde olması lazım. kısa öz, bak karıcım ben seni hep seviyordum hala seviyorum keşke dert ettiğin şeyleri içine atmasaydın da beraber çözüm bulsaydık, bunların üstesinden geleceğine inanıyor ve beni seviyorsan gel terapiye gidelim falan şeklinde. şu an 3 saniye içinde yazdım da ana tema bu işte. 

ha bu arada bir başka kısa vadeli acısı daha fazla ama uzun vadede belki de daha hayırlı olacak yöntem ise kabul edip yoluna bakmak. tabi ki şu anda senin durumunda bunu yapmak kolay değil. karakterden karaktere de değişir, kimisi koy götüne derken kimisi senin gibi ağlamaklı olur. hepsi normal, doğrusu şu veya bu denebilecek bir olay değil bence. herkesin acı ile başa çıkması farklı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senin durumuna benzer biri bulmak zorunda değilsin. İnsanlar boşanıyor. Senin durumunda olan da var, daha iyi durumda olan da daha kötü durumda olan da var. etrafında da burada da bir kısım boşver diyor veya otur anlaş diyor. 1 haftalık mersin bence senin için güzel bir hediye şu an. Mersin sahilde yürü, düşün. Kendini suçlama. Onun mutluğundan ziyade senin mutluluğun öncelikli. sen kendine sor, mutlu muydun? 

yukarıda yazmışsın; beni aşağılamadı diye. Öncelikle bir insanın bir insanı işsiz diye ya da yaptığı iş nedeniyle aşağılaması rezil bir şey. Kaldı ki sen bu insanla hayat kurmuşsun. Aşağılamadı diyerek onu yüceltiyorsun. Zaten aşağılamak gibi bir şey söz konusu olmamalı ?

acını anlamlandırmak için benzer senaryolar arıyorsun. buna gerek yok. her ihtimali kabullenmek zorundasın. Artık sıkılmış olabilir, cinsel problemler olabilir, başka birisi olabilir, farklı bir hayat yaşama düşüncesi vardır. Bunları kabullen ama oturup bunlar üzerinde düşünme, kurma. 

sadece süreçte sessiz kalma. içindekileri tamamiyle anlat. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Aceace sakın boşanma sonuna kadar savaş. Ben eşimi seviyorum de hiç bir hakim seni boşamaz. Burada tarif ettiğin eşini seviyor, sayıyorsun sen. Buraya yazdıklarını aynen hakime söyle emin ol seni 2 sene boşamaz. Her şeyi baştan al. Eşine tekrar kendini tanıt. Ona  değer verdiğini göster. Sana iyi davranarak boşanmanın kolay olmasını umuyorlar seni kandırıyorlar asla kanma. Hiç bir şey imzalama. Git eşinin yanından ayrılma. Olmazsa kapısında uyu. En sonun da seni eve alır. Düzgün bir insana benziyor. Böylesini zor bulursun. Beraber yaşadıklarılarınız ise sizin temeliniz. Ve bence Çok sağlam bir temeliniz oluşmuş. Bunlar olur geçer. Sen de geçmesine yardım et. Kendini bu ilişkiye ada. Asla boşanma. Boşanmıyacağına onu ikna et. Eminim zamanla bir defa daha denemek istiyecek oda. 

Sakın onun arkadaşlarınla konuşup yardım isteme. Sakın annesin veya akrabası ile konuşup yardım isteme. Kendi ayağın üstünde dur onlan direk konuş. Sakın kimseden bu ilişki için yardım isteme bir tek hakim sana yardım edecek ondan iste. Kapısında git yat derken çok ciddiyim günlerce yat gerekirse.

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

56 dakika önce, akirafes dedi ki:

@Aceace sakın boşanma sonuna kadar savaş. Ben eşimi seviyorum de hiç bir hakim seni boşamaz. Burada tarif ettiğin eşini seviyor, sayıyorsun sen. Buraya yazdıklarını aynen hakime söyle emin ol seni 2 sene boşamaz. Her şeyi baştan al. Sana iyi davranarak boşanmanın kolay olmasını umuyorlar seni kandırıyorlar asla kanma.  Git eşinin yanından ayrılma. Olmazsa kapısında uyu. En sonun da seni eve alır. Düzgün bir insana benziyor. Böylesini zor bulursun. Beraber yaşadıklarılarınız ise sizin temeliniz. Ve bence Çok sağlam bir temeliniz oluşmuş. Bunlar olur geçer. Sen de geçmesine yardım et. Kendini bu ilişkiye ada. Asla boşanma. Boşanmıyacağına onu ikna et. Eminim zamanla bir defa daha denemek istiyecek oda. 

 

şunlar galiba hayatımda herhangi bir konuda okuduğum en kötü tavsiyeler olabilir ya

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Katılıyorum. Eşin her şeyi koparıp atmış ve şehre dönmeni bile beklemeden imzalanacak şeyleri mail yoluyla sana atmışsa kafasında bu olayı çoktan bitirmiş demektir. Ben evli değilim, karşı cins konusunda çok da tecrübeli değilim ama yaşadığım tek biten uzun ilişki üzerinden yorum yapacak olursam bu şey sıkıntılı görünüyor. Çünkü ben de topic açmıştım tavsiye dinlemiştim ve nickini hatırlamadığım birisi demişti eğer bu kadar kolay koparıp atabilecek duruma geldiyse zaten bu iş aylar öncesinden kafada bitmiş demektir diye. Gerçekten öyle oluyor. Ondan sonrasında ne kadar ısrar etsen, kendini açıklamaya çalışsan da faydasız. 

Benim verebileceğim tek tavsiye son bir kez insancıl bir şekilde oturup her şeyi açıklayarak konuşmak olur. Eğer onda da kararında kesinse uzatmadan yoluna bakmanı tavsiye ederim çünkü insanlar hayatına devam ederken geçip giden bir şeye takılı kalan ve ilerleyemeyen sen oluyorsun. Senelerce süren ilişkinin ve koca bir evliliğin sonrasında bu şeyin altından kalkmak çok zor olacaktır tahmin bile edemiyorum ama "aftermath" döneminde hiçbir şey yapamadan düşünmeye ve üzülmeye odaklanırsan sadece vaktini boşa harcamış olacaksın. 

Bu olay şanslı bir dönemine gelmiş bu arada. Her ne kadar uyuyabilmek kolay olmasa da gün içinde festivalle meşgulsün. Şehre dönünce de yeni bir iş kapısı açılıyor. Bu hayatta en değerli varlık insanın kendisidir. Konuşmak için bile bir kere şans ver, eğer kafası sabit duruyorsa hiç uzatmayın. Sadece karşılıklı olarak ruhunuzu yıpratırsınız.

Khiran tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

içini dökmek iyide bu gibi durumlarda tavsiye almak başkalarının görüşünü dinlemek pek doğru değil. aranızda olan sadece senin bildiğin ufak tefek şeyler bile olayın yorumlanmasını çok değiştirir. herkes kendi önceki deneyimlerine göre yorumlar. burda yazılanlardan etkilenip düşünceni tavrını yapacaklarını değiştirme.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

akirafese hak veriyorum. kendi duygularını ortaya dök en azından. ne yapmak istediğini net bir şekilde söyle. hatta çiçek al git öyle konuş filan falan. ben böyle böyle de, çıkar vur masaya. alacağın cevaba göre de ilerle bence. 

ama senle kesin beraber olmak istemeyen birini de zorlama bence... ne sen ne de o mutlu olacaktır bu durumda

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Aceace

sen herhangi bir girişimde bulunmadın sanırım telefonda konuşmaya çalışmak dışında? haliylede kabullenmiş oluyorsun biraz durumu, eşinde kararlı olduğunu göstermek için protokolü göndermiş sana

çok sessiz kalmışsın sanki eşin de daha da sinirlenerek bir an önce kararını gerçekleştirmek istiyor ki muhtemelen oldukça öfkeli sana karşı. bu noktadan sonra senin ne yapmak istediğin önemli, öncelikle işi bahane edip daha fazla soğutma arayı eğer devam etmek istiyorsan konuşmayı dene ve mutlaka çiçek vb. hoşlanacağı birşeyler yap. muhtemelen hemen netice alamayacaksın çünkü çok öfkeli sana biraz zaman geçsin eğer hala aynı şekilde soğuk ve öfkeli ise evliliğin büyük ölçüde tehlikeye girmiş demektir o saatten sonra kurtarmak zor olacaktır. hızlıca süreci başlatırsın sen de hayatına bakarsın mutlaka ama son denemenden sonra netice alamayınca sana nasıl davranıyorsa sen de aynı şekilde davran asla alttan alma hiç bir konuda. sen hatanı anlayıp düzeltmeye çalışacaksın karşı taraf görmezden geliyorsa artık ne onu incit ne de kendini incittir

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 02.11.2019 at 16:46, akirafes dedi ki:

@Aceace sakın boşanma sonuna kadar savaş. Ben eşimi seviyorum de hiç bir hakim seni boşamaz. Burada tarif ettiğin eşini seviyor, sayıyorsun sen. Buraya yazdıklarını aynen hakime söyle emin ol seni 2 sene boşamaz. Her şeyi baştan al. Eşine tekrar kendini tanıt. Ona  değer verdiğini göster. Sana iyi davranarak boşanmanın kolay olmasını umuyorlar seni kandırıyorlar asla kanma. Hiç bir şey imzalama. Git eşinin yanından ayrılma. Olmazsa kapısında uyu. En sonun da seni eve alır. Düzgün bir insana benziyor. Böylesini zor bulursun. Beraber yaşadıklarılarınız ise sizin temeliniz. Ve bence Çok sağlam bir temeliniz oluşmuş. Bunlar olur geçer. Sen de geçmesine yardım et. Kendini bu ilişkiye ada. Asla boşanma. Boşanmıyacağına onu ikna et. Eminim zamanla bir defa daha denemek istiyecek oda. 

Sakın onun arkadaşlarınla konuşup yardım isteme. Sakın annesin veya akrabası ile konuşup yardım isteme. Kendi ayağın üstünde dur onlan direk konuş. Sakın kimseden bu ilişki için yardım isteme bir tek hakim sana yardım edecek ondan iste. Kapısında git yat derken çok ciddiyim günlerce yat gerekirse.

abi bence bodruma zincirlesin kadını. yemek su zorla yedirir içirir arada tecavüz de eder oh mis.

kafayı yediniz herhalde ya siz. erkek erkeğe oturup kadını tartışmak da çok iyi gerçekten bu arada. bir zahmet gidip erkeklerden değil de kadınlardan tavsiye almaya çalış derim de. o iş bitmiş yani net olmamak sana daha büyük zarar verecektir.

bu işe bitmiş gözüyle ne zaman bakmaya başlarsan, o zaman üzüntün hafifleyecek ve önüne bakmaya başlayacaksın demektir. yoksa böyle sevgilisi tarafından terkedilen liseli gibi her gün ağlıyorum tadında yorumlarla maalesef herhangi bir yere varamazsın. zaten karşısında daha da küçülüyorsun git gide şu hareketlerle.

aramayı sormayı kes ne yapıyorsa yapsın. boşan git. bir şey de istemiyormuş nafaka da ödemezsin. kimse dillendirememiş ama ben sana söyleyeyim, çok yüksek ihtimalle başka biriyle görüşmeye başlamış bile olabilir yani.

bu gerçeği de göz önünde bulundurarak hayatına çeki düzen ver. kazadan önceki işi eğer istiyorsan kabul et ve hayatına devam et.

seni de buradaki kimseyi de tanımıyorum ama birbirinize karşı dürüst olmadan, sırf avutma amaçlı yorum ve tavsiyeler görüyorum sadece. ben bu yazdıklarımla kötü görünebilirim ama emin olun gerçekte siz adama kötülük ediyorsunuz.

mascio tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 02.11.2019 at 02:51, Aceace dedi ki:

 

Önceki sayfalarda kezban muhabbeti dönmüştü. Ya benim hatun kezban falan değil. Sorun orada zaten. Bir kadının kezban olduğunu anlarsın ve kezban olmasına rağmen seversin ya da kezbana katlanamam diyip uzak durursun. Benim eşim gerçekten tam tersi. İşsiz kaldığım süre boyunca hiç bir zaman beni aşağılamadı. (Ki aşağılanası bir durumdaydım) Yazmışsınız o kadar kadın şunu almış bunu almış diye. Benden istediği hiç bir şey yok. Zaten diyorum ya bu duruma gelmemizin tek sorumlusu benim. Mutsuz olmasının da tek sorumlusu benim.

Anlayamadığım neden her şeyi tam düzeltecekken, daha güzel bir hayat sürebilecekken bunu reddediyor? Hani ben işsizdim. Artık işliyim. İşsizlik depresyonundan çıktım. Artık psikolojik olarak çok daha iyiyim. Kendisi ben-yüksek lisans-ultra zorlu işi 3'lüsüyle uğraşıyordu. Artık ben hem maddi hem de manevi olarak kendisine yük olmayacağım. Tam tersi destek olacağım. Yüksek lisansı şubat ayında bitiyor. Üstüne yüksek lisans bitince kendisine danışmanlık merkezi açacaktık. (Açamayız paramız yetmez falan diyodu gerçi ama benim peder yıllardır "Sen bitir yükseği ben senin sponsorun olacağım" diyordu) Eee? Peki neden?

kardeş şu 2 paragraf her sorunun cevabı aslında. eşinin gözünde emasküle olmuşsun, erkek rolünü kaybetmişsin malesef. hiç uğraşma bu saatten sonra boşanmasanız da en iyi ihtimalle aldatır. eşin şişman mı bilmiyorum ama tipik şişko kadın hareketleri bunlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, mascio dedi ki:


bu işe bitmiş gözüyle ne zaman bakmaya başlarsan, o zaman üzüntün hafifleyecek ve önüne bakmaya başlayacaksın demektir.

bundan emin olması için de konuşması lazım yalnız. ihtimal kalmaması lazım hiç. en ufak ihtimal bile insanı süründürür. olabilir diye ihtimal verdiğin konunun tersi de olabilir. yaşantılarını bilmiyoruz ikisinin de. belki de dönsün bişeyler söylesin diye bekliyor olabilir? konuşunca herkes kendi düşüncelerini açık açık söyleyince belki daha büyük dayak yemişe dönecek ace. ilerleyebilmek için iletişim şart. iletişimsizlik dünyanın en saçma şeyi. 

kızların sürekli yaptığı olay bu iletişimsizlik zaten. 

e: bir şeyin mi var ne oldu?
k: yok bişey.
e: tamam o zaman.
k: ayrılmak istiyom.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...