Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boşananlar kulübü


Aceace

Öne çıkan mesajlar

Bir erkeğin bir kadına veya bir kadının bir erkeğe asık olmasının en temel parametresinin “bundan çocuğuma iyi anne/baba olur.” Olduğunu düşünürüm hep. Açıktan olmasa bile bilinçaltımızın hep bunu on plana alarak seçimler yaptığını düşünüyorum. Sen son bir kaç zamandır yaptıklarınla bu algıyı baya bir zedelemişsin. 

Esinin yası kaç bilmiyorum ama 30 dan sonra özellikle kadınlarda yaşım geçiyor çocuk sahibi olmam lazım güdüsü çok ağır basıyor. Çocuk meselesinde ortaya hiç irade koymaman, sanki çocuğu esin tek başına yapmış gibi tüm sorumluluğu ona yıkıp “tamam aldırmak istiyorsan aldır” demen biraz ağır gelmiş eşine. En azından belki biraz ısrar etmeni, biraz mutlu olmanı, biraz çocuğu aldırmış olmanızı dert etmeni beklemiş olabilir. Sonuçta aldırılan senin de çocuğundu. Ve gördüğüm kadarıyla “istemiyoruz” dışında maddi manevi bir problem de yokmuş ortada. Bu kadının sana saygısını yitirmesine neden olmuş. Yani çocuğu o da istememiş ve aldırmışsınız sonuçta neden aldırdınız demiyorum ama bu meseleden dolayı “Bundan baba olmaz.” Algısı yerleşmiş sana karşı. Bu algı yerleştikten sonra kadın başkasına da asık olur, boşanmak da ister her şey olur yani. 

Bundan sonra evliliği kurtarmak istiyorsan sana tavsiyem ne yapacağını bilmez tavuk gibi ortalarda dolaşmak yerine harekete geçmek. Psikoloğa gidelim mi diye sorma mesela, su tarih su saate randevu aldım beraber doktora gideceğiz de. Ben bu evlilikten vazgeçmiyorum beraber çalışalım de. Uğraştığını çalıştığını değer verildiğini görsün. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Aceace dedi ki:

Aslinda o cocugu istiyormus ama bana soylememis. Nerden bilebilirdim ki?

e soracaksın. 3 kere 5 kere 10 kere soracaksın. her gün çocuk aldırmadığınıza göre...
iletişim sorunlarınız var herhalde baya, en sonunda birikip patlamış.

2 saat önce, Aceace dedi ki:

Bir kadin doguracagim ben dese bunu bir erkegin engellemesinin imkani yok. 

şu da çok saçma bi savunma argümanı olmuş. eşisin abi sen onun, yoldan geçen adam değilsin ki. seninle evlenmiş, aile olmayı seninle istemiş. sen istemeyince içinden gelir mi öyle bi şey. yani böyle bi şeyi umarım eşine de söylememişsindir.

anladığım kadarıyla eşin, etrafında olup biten şeyler içine sinmemesine rağmen susmayı tercih eden biri. sen de her şeyi normal sanıp öyle takılıyorsun galiba.
dışarıdan bakınca çözülmeyecek bi şey yok gibi ama boşanmak isteyene incir çekirdeğini doldurmayacak sebep de yeterli tabi.
konuşun abi. sen daha fazla üzerine düş, o da daha açık sözlü olmaya çalışsın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şöyle bi durum var insanlar günümüzde çok zayıf yaratıklar hele kadınsa extra +1 le geliyor bu özellik. çocuk istememiş, dediğin gibi numaradan değil gerçekten çocuk istemeyen bir kadınmış. ama hamile kalınca işin içine biyolojik şeyler giriyor. içgüdüsel olarak, hayatın kendini devam ettirme, çoğalmayı isteme kanununa bağlı olarak çocuğu doğurmak istiyor aslında. kendi bile tam farkında değil ama bunun. zayıflık burda devreye giriyor. daha kendi kendisinin hislerini anlayamazken senin müneccim olup bunu anlamanı bilmeni istiyor. durup ben napıyorum diye düşünmek yerine suçlayacak birini arıyor. suçluyor kendini kötü hissetmeni mutsuz olmanı sağlıyor böylece kendisini kurtarmış oluyor. sende bunu görmeyip oturup üzülüyosun. kimbilir çocuk meselsi dışında buna benzer günlük hayatta ufak tefek neler yaşıyodun. bunlarla uğraşıp durmak yerine kendi hayatını yaşayacaksın işte. bağını koparma uzaktan sev hem zararıda dokunamaz sana artık olur biter.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrardan geçmiş olsun ama eşin bitirmiş kafasında çoktan. Evet ne kadar üzüldüğünün ve yıkıldığının farkındayım ama uzatmaya çalışmanın bir yararı olacağını sanmıyorum çünkü bu saatten sonra ne yaparsan yap bir şey değişmez. En az hasarla boşanmaya bak derim nafakasız cartsız curtsuz.


Ayrıca; bir hs turnuvasında karşılaşıp sohbet etmiştik resmen unutmuşsun. Alındım... Gücendim...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kadın kesin bitirmiş kısmına katılmıyorum ben ya. Mücadele etsin biraz uğraşsın bizim için evliliğimiz için diye istiyor olabilir içten içe. Sen farkında değilsin belki ama şimdiye kadar hep senin istediklerin olmuş. İzmir’den taşınmayı sen istemişsin. Çocuğu sen de gayet istememişsin. Hamileyken kadına hiç hissettirmemişsin cocugu istediğini. Bisiklet mevzusu ufak bir örnek. Eğer gerçekten seviyorsan ve mutlu olabileceğinize inanıyorsan uğraş abi. Çocuk yap demiyorum ama emek göster. Doktora gidin romantik şeyler yap falan. Hala devam ederse de sal gitsin yapacak bir şey yok. Sonra keşke dememiş olursun. Boşanmak kadınlardan çok erkeklere çok zarar veren bir şey. Mala dönüyor erkekler boşanınca. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok açık; çocuğu aldırdığı için vicdan azabı duyuyor ve yanlış anlama ama çakallık yapıp bunun suçunu senin üzerine yıkmaya çalışıyor. 

Ben evli değilim ama evlilerden gördüğüm özellikle yeni evlilerde ilişkide çalkantılı dönemler oluyor, sizin olayı da ona benzettim. Sonuçta yıllardır beraber olduğunuz kimselersiniz bu sürede birbirinizi tanıyamama gibi durum olacağını sanmıyorum. Yani temelde bi uyumsuzluğunuz yok, yalnızca bazı onarılması mümkün tahribatlar olmuş. Çünkü anlattığına göre senin de eşin hakkında olumsuz düşüncen zaten yokmuş. 

Neticede üstesinden gelinemeyecek bir şey değil bence. Ama aranızda iletişim problemi olduğu aşikar. İşsizlik sakatlık derken zor zamanlar geçirmişsiniz öyle dönemde bunlar da olası şeyler. 

Bence bir oturup konuşun. Eğer nasıl diyeyim, eşin senin gibi mülayim biri değilse yani mesela evlenmişken hala dışarda gözü olabilecek birisi ise belki başka birine göz koymuştur ondan sana yol vermeye çalışıyordur. Öbür türlü bence sıkıntı net çocuk, çünkü bir de öğretmen okulda o kadar çocuğu görecek, ailelerinin onları okuldan almasını onlarla ilgilenmelerini görecek falan ve buna imrenmeyecek..

ve kendisinin de o çocuğa sahip olmaya imkanı varken aldırarak bu fırsatı elinin tersiyle itmesi.. sonra niye bana engel olmadın diye seni suçlamaya başlaması, ve olaylar olaylar

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Aceace senin işin doktorluk abi. onun bunun sözüyle olacak şey değil.

 ikna et hanımı gidin beraber bi psikoloğa. sıkıntılı süreçler geçirmişsiniz o da dolmuş sonunda sana patlamış. sende mala bağlamışsın, mantıklı düşünemiyosun. daha ortada bişey yokken açtığın şu başlıktan belli. 

gidin alın destek, eğer olmuyorsa yine boşanırsınız. kolay o iş hakim bi celsede boşuyo.

bi anlık ruh haliyle karar verip yazık etmeyin kendinize.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tavrını net koymanda fayda var. Yapma etme düzeltebiliriz gibi tavırlara girme. Bu konuyu sürüncemede bırakma. Al karşına adam akıllı konuş, mırın kırın cümleler kurma, devam etmesini istiyorsan ona göre cümleler kur. Yok ben ayrılmak istiyorum derse git bir protokol yaptır imzala önüne koy. Kimi ne kadar seversen sev bu dünyada asılolan insanın kendisidir. Yaptığın şeylerin farkında olmadan eşini olumsuz etkilediğini düşünüyorsan açıkça düzeltebileceğini belirt. Çocuk iki tarafın istemesiyle olacak bir şey. Sana dışardan istemez görünmesi eşinin hatası, senin eşinin iç dünyasında isteyip istemediğini sorgulamaman senin hatan. 

Dediğim gibi işi sürüncemede bırakmadan çok net konuş. Sen aşağıdan aldıkça üstüne çıkacaktır.  

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cevap yazmadığıma bakmayin. Okuyorum ama cevap yazacak zamnim yok. Allahin Mersin'ine geldim is icin. Okuyorum yani. 

Su mersin olayi bu hafta olmayaydi iyidi. 

Bide @inyourmind abi unutmadim seni. Naalakasi var. Hem nasi unutabilirim ki? Evlendigimiz zaman esime "Yenge de biraz buyukceymis" demis adamsin. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...