Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boşananlar kulübü


Aceace

Öne çıkan mesajlar

@Cute un topikte bayaaa fazla olduğumuzu gördüm. Hazır forum da oluyken dirilteyim dedim. Kadinlar kulubunden neyimiz eksik emenike...

Simdi benim bi kac sorum var tecrubeliler biraz yardim etsin. Bu çökmüşluk hissi ne zaman bitiyor? Böyle normal bir hayat sürmeye ne zaman başlıyoruz? Çoğunlukla (okuduğum kadariyla en azindan) boşanmak isteyen karşı taraf oluyor. Biz neyi yanlış yapıyoruz? Bu kadar kötü adamlar miyiz lan biz? Neden 7 sene önce olan şeyler önümüze getiriliyor?

Çok mutsuzum lan. Bi parçam kopmuş gitmiş gibi hissediyorum. Valideye söyledim. "Bozma moralini. Vakur kal" falan dedi. Yapilabilen bisey mi o? Yapılıyorsa ben niye beceremiyorum?

Moralim çok bozuk lan. Agliyom emenike.

Aceace tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10-15 yıl sonra yüzünü bile hatırlamayacağın bir kadın için bir kere geldiğin hayatında kendini yiyip bitirmene gerek yok, daha niceleri gelecek geçecek. bknz: çivi muhabbeti.

Ucuz atlattım diye sevin bence.

Her 3 insandan birinin akıl sağlığı sorunu olduğu şu dönemlerde evlilik zaten gereksiz bir müesse, önüne gelene stepne muamelesi çek, inan kadınlarda öyle yapıyor. En katlanılabilir olanı ile beraber yaşa, baktın rol yapmıyor gerçek hali düzgün senin katlanabileceğin bir insan ise öyle evlenirsin, öyle bir "evlenmeliyim" tribin varsa.

Koy göte kısacası.
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet trafik kazasi gecirdiydim. Sol kolumu 90 dereceden fazla kaldiramiyorum. Zaten telefonu bile uzun sure sol elle tutamiyorum

Sadece kaza olsa neyse ustune Sekerin (bizim it) leishmanya diye bi hastalığı oldugu ortaya cikti. 

Yalniz ben bu civi civiyi soker seysini yapabilecek bi adam degilim ki. Mulayim herifin tekiyim ben.

Aceace tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biz buradan kısıtlı bilgiyle ne desek çok basit yüzeysel ve küstah kalır. Çok dertleniyorsan ve kalkıp mutfağa gidecek akdar bile motivasyonun kalmadıysa yardım almak iyi olabilir.
ha yine de "bakıma muhtaç ve mülayim olduğun için terkedilmişsin abi" diye küstah forumculuk yapabilirim sdf.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olm zamanla diyip durmayin lan. Kestirip atiyonuz mu ciddi misiniz anlayamiyorum.

Bakima muhtaclik degil. Sadece 1.5 ay kendi kendime bakamadim. İssizdim is buldum. İssizlik suresince cok agir depresyondaydim. Ergenlik doneminde bile depresyon falan yasamamistim da issizlik aciiip biseymis. Neyse.. Onu da atlattim. Lan tam "aha artik her seyi yoluna koycam. Guzel bi hayatimiz olcak." diyodum.

Olmadi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kadinlar boyle, lisede soyle coook saglam bi kazik yemeyenler anlamiyor

kabakulak hastaligi gibi belli bi donemde gecirdin gecirdin Yoksa canina okur

gecmis olsun, gececek daha iyi gunler gelecek ?

ha bilsen nasil hazirlikli olacaksin vs o baska bir postun icerigi bunu kalabalik etmeyeyim simdilik

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten o ikisinin birleşimi neden olmuştur eşinin boşanma kararına, 7 sene öncekileri bohçasından çıkartması da bahane bulamamasından ileri geliyordur sanırım. Kadınlar atıp tutar ama zor zamanda çok azı erkeğin yanında durur. Annelerimizin devri kapanalı çok oluyor. 

Bu arada mülayim, iyi niyetli birisiysen başka kadınlarla birlikte olmak, takılmak vs. sana kötü gelebilir. Çamura batıyor gibi hissedebilirsin. Ailenle ya da arkadaşlarınla daha fazla vakit geçirip, grup aktivitelerine vs. katılmanı tavsiye ederim ciddi ciddi. Yalnız kalmamaya çalış bir süre. Yalnızken sürekli kuruntu yapar, artık düzeltemeyeceğin olaylar üzerine boşuna düşünüp üzülürsün.

Geçmiş olsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Aceace dedi ki:

Mulayim herifin tekiyim ben.

mülayimlik bende de vardı. kadınlara yan gözle bile bakmazdım ayıp diye. sonra ne mi oldu? piçin önde gideni oldum. (tam da değil de işte eskiye göre öyle ?)

bide kestirip atamıyosun zaten. hayatının belli bir dönemini güzel bir şekilde geçirdiğin birisi sonuçta. şu an baya kötü gözle bakıyosundur da iyi günleriniz olmuştur bol bol. insan en çok da bunu yediremiyor kendine biraz afallıyor. iyiydik biz nolduk oluyor. arada 1-2 çığlık atarsın, 2 seneye kadar depresyon etkisi geçiyor benim görebildiğim. geçene kadar bok gibi oluyo insan kimisi aç kalıyor kimisi çok yiyor kimisi içiyor vs.vs. çeşitli etkilerini gördüm ben ama malesef ki cevap: *zamanla geçiyor* şeklinde...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Aceace

Uzunca yazacaktımda, boşanma konusu derin bir konu.Neden sorusunun bir sürü cevabı var.Benim ilişkim genel bir hikaye sonucu bitmedi, olay çok farklıydı artık umrumda da değil.Genel çift konularınada girmek istemiyorum çünkü herkesin kafasındaki şeytan farklı.Sayfalarca yazarız bu konuyla ilgili, ben senin sıkıntın için yazayım.

 Kimi hiç takmıyor bu boşanma işlerini, kimi çok takıyor.İçindeki eski adamıda boşanman ile birlikte  öldürüyorsun, yeni bir sayfa açıyorsun.Yeni hedefler koyuyorsun, önce can sonra canan diyorsun.

 Olan olmuş artık kendini sakın şöyle olsa böyle olurdu, öyle olsa böyle olurduya takmıyorsun yoksa süreç uzar.Kendini suçlama karşıyıda suçlama, evlenmek kadar boşanmakda normal birşey.Sinir yapmamaya çalış yoksa nefrete çeviriyor.Eski eşi senden daha hızlı yol alacak emin ol ondan hayatında önceliğini kendin yap.

 Şimdi yapacağın hataları analiz etmek ve diğer ilişkinde bunları yapmamak.Emin ol bir sonraki ilişkin daha güzel olacak.Birşeyide kayıp etmedin, eden seni etti.Farklı bir adam olarak hayatın tadını çıkarmaya bak, yeni bir adam olmak için adım at bundan sonra.

 Eski eşini stalklama, toplu iğne ucu kadar bir bağın kalmasın eğer çocuk varsa ayrı konu eğer yoksa bağını kopar ve önüne bak.Ben arkadaş kalmadım, seni bilmiyorum.Neyse hayatın cevabı evlilik değil, artık bekarsın rahat ol az ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Madem bilgi lazim biraz anlatayim. Acikcasi patiden kimseyi yuzyuze tanimadigim icin biraz icimi dokmus olurum.(Xunn var ama o saylanmaz. Beta o.) Kimseye agiz tadiyla dolu dolu anlatamadim..

2011'den bu yana birlikteyiz. 2012'de birlikte yasamaya baslamistik ama oncesinde de evlerimiz cok yakindi. Yan apartmandaydik. 2016'da da evlendik zaten.

Ben izmir'deyken calisiyordum ama istanbul'a gelince patladim resmen. Bu arada kalkip istanbul'a gidelim diyen benim ha. Sadece zaten olu olan sektorun uzerine atilmis ekstradan betonun kalinligini hesaplayamadim. Diyorum ya issizlik fena bise. Esi benzeri yok.

Belli bir neden one surmedi. Ama bussuru bussuru sorunlarimiz varmis. Hep kendimi dusunuyormusum. Lan hayatimin hic bir doneminde bencil bi adam olmadim ki ben. Bu nedenle de hep kendi mutlulugumu onde tutuyomusum. Mesela tam ev degistirirken bisiklet almisim. Dogru. Tam ev degistirirken aldim. 2. el olarak... Kendisine 1 ay once sifir bir bisiklet almistik benimkiyle ayni paraya. 

Bisiklet nerden cikmisti peki? Cunku birlikte yapilabilecek guzel bir aktivite olarak goruyordum. Kendisi de hevesliydi bogaz kenarinda oturdugumuz icin bol bol surermisiz. Bisiklet aldik da ne oldu? Onlarca kez hadi beraber cikalim dememe ragmen toplam 27 km yapti bisikletle. Ama suclu benmisim. Cunku.. Oyle.

Dusunun bu olaydan cikan sonuc benim bencil bir adam oldugum... Bunun gibi bussuru sey varmis... 

Asil sorun bence bu degil zaten. İkimiz de yillar boyunca cocuk istemedik. Ben istemiyordum cunku ne bir cocuk bakacak kadar maddi durumum vardi ne de bir cocuga bakmanin gerektirecegi ozveriyi verebilecegimi dusunuyordum. Acikcasi o sorumlulugu istemiyordum da.

Kendisi ogretmen ve benim yuzlerce cocugum var derdi. Hatta soranlara hep benden önce istemedigini soylerdi. Hani bunu yarim agiz falan da demiyordu. Yillarca ben bizi cocuk istemeyen bir cift olarak saniyordum.

Yanilmisim.

Geçtiğimiz sene nisan ayında çocuk aldırdik. "Aramizda çocuğa bakilcak mi" tarzinda bir konusma hic gecmedi. Yillardir bakin yilllardir tek bir kez dahi bana "acaba cocuk mu yapsak" imasinda dahi dolayli olarak da olsa tek bir kere bile bulunmadi. Beraber gittik.

Meersem benim sucummus... Meersem benim oncesinde cocuk isteyebilme ihtimalini tahmin edebilmem gerekiyormus. Cidden. Tahmin etmem gerekiyormus. Ki ben konusmamizda "olmaz cocuk istemiyorum" falan da demedim. Ne yapacagiz? Nasil yapacagiz tarzi bir konusma oldu sonrasinda da randevu alip birlikte gittik zaten... Bir kadin doguracagim ben dese bunu bir erkegin engellemesinin imkani yok.

Neyse.. Bu sene nisanda bir sabah kopekleri(2 kopegimiz var. 2sini de alalim diyen benim. Almaktan kasit sahiplenmek) sabah yuruyusune cikardiktan sonra gunaydinima "Biz korkarim ayrilcaz galiba" diye cevap verdi.

Biz o zamana kadar tek bir kez bile ayrilma/ara verme/bosanma vb. Kelimeleri kullanmamistik. Daha iliskimizin ilk ayinda "bana vur kufret bagir cagir ama ayrilma vb. kullanma" demistim. Sevmiyorum abi. Bir kere ayrilma lafi gecince iliskiler lacka oluyor.

Neyse.. O gun bana anlatti. Aslinda o cocugu istiyormus ama bana soylememis. Nerden bilebilirdim ki? Tamamen karanlikta kalmisim meersem. Kendisine o an icin cocuk istemedigimi ama omrubillah istemeyecegim anlamina gelmedigini de acikladim.

Ki... Su anda cocuga nisan ayindaki halime gore cok daha sicak bakiyorum. Noolcak lan benim kucuk halim iste. Maddi olarak isim var, annemler torun olsun biz olene kadar varimiz yogumuz senindir diyor. Ne biliyim arada metroda galatasaray maclarina giden baba-ogullari gorup kiskaniyordum. (Benim peder agir fenerli de baba ogul maca gitme etkinligini yasayamadim..) Evet bu bir sorumluluktu ama icinde yuzlerce guzel ani biriktirebilecegim bir sorumluluktu..

Ama çocuk aldirmayi tercih eden bir katil oldugum icin kendisinin bogrunde 1 yildir duran bicagin nedeni de benmisim...

Bu yil bok gibi gecti zaten. İsten cikarildim, tam is buldum dedim. Ertesi gunun sabahi trafik kazasi yaptim. Kolum duzeldi, baska bir yerde is buldum. "Aha sorunlari duzeltecegim. Artik guzel bir hayatimiz olacak" derken simdi hem Seker (buyuk olan it) olumcul bi hastalikla savasiyor hem de karim net bir sekilde bosanmak istiyor. Lan sahibindende ev bile bakmis.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha boşanmamışın bundan dolayı yorum yapmak istemiyorum.Asıl nokta şu sen bu ilişkiye devam etmek istiyormusun eğer istiyorsan bence bir danışmana gidin hemen.Maksat yan yana oturup onu dinliyor olduğunu göstermen.Konu kimin haklı yada haksız olduğu değil, hızlıca yanlış karar alıp hata yapmamanız.Kadınların kafası çok farklı zaten bazen yanlış düşünüyorlar, üstelersen aniden biter ilişkin.Aranızda saygı ve sevgi bitmemişse bir yolu vardır, uzun ilişkilerde taraflar yorgun düşebiliyor.Çocuk aldırma kadını komple değiştirebiliyor, konuyu hafife alma.

Şuna emin ol,eşinin dediğ her konuya bir kart açman ve %100 haklı olman bir işe yaramayacaktır.Konu farklı artık bundan dolayı sen bir konuş kendisiyle.Seninle olmak istiyor mu gerçekten,kafasındakine belki nefes almak istiyordur bilemiyorum ama konuşurken farklı tarzda olmanı tavsiye ederim.Baktın olmuyor ilk postum geçerli.

Cute tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...