Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

junior için tavsiye


Litminov

Öne çıkan mesajlar

IS'ten yeni mezun olmuş 26 yaşında java, php, javascript, c, network, android ve ios derslerini görmüş, projeler hazırlamış ve oop design pattern bilen biri için nasıl bir yol izlemesini, nasıl başlamasını, neleri öğrenmesini tavsiye edersiniz?

 

Neye yoğunlaşsam, iş imkânı çok olan revaçta hangi diller, teknolojiler var, kafam çok bulanık. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tam yazdiklarinla birebir ortusmese de dunyada devops her gecen gun onem kazaniyor en cok aranan skill haline geldi freelancer projelerde, AWS developer associate kursu alip ona bakabilirsin udemy'den.

 

genis yelpaze saymissin ne hosuna gidiyorsa onu yap, daha iyi ogrenirsin, daha hizli basamak tirmanirsin hem de hayattan zevk alirsin. app yapmak hosuna gidiyor mu? hayirsa android ve ios'u salla gitsin. problem space'ini 20% kuculttum tek soruda.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Developerlik anlaminda Turkiye’de sektoru ceviren sey web development. Buyuk ve/veya oturakli sirketlerin kullandigi belli basli diller de Java, JavaScript ve C#. Full stack olmak ya da backend/frontend’den ayrimina gidip birinde uzmanlasmak da bi secenek.

Mobil zaten baya oturmus durumda, Swift ve Kotlin yazilan modern projeler de var, Obj-C veya Java yazilan projeler de.

Ote yandan web olmayan alanlarda calisip C/C++ yazmak ya da hepten niche takilan firmalar bulup Go, Ruby, Scala falan yazmak da mumkun.

Eger kendini bunlardan herhangi birine yakin hissetmiyosan ya da ozel bi ilgi alanin yoksa frontend’den az da olsa anyalan bi Java ya da C#’ci olarak cok rahat is bulursun her yerde, salla basi al maasi yapip yoneticilige falan da kasabilirsin hatta.

Yok eger biraz daha technical challenge dolu olsun hayatim, startuplarda calisayim diyosan bi noktada full stacklige yonelebilirsin.

Yeterince tecrubeden sonra bunun uc noktasi da dilden bagimsiz ama bir ya da birkacini uzman seviyede bilen, devopstan sundan bundan cakozlayan, sadece OOP degill FP’ye de hakim olan, yazilim mimarisinden baya iyi anlayan ve gerektiginde tum componentleriyle birlikte uctan uca bi sistem kurgulayabilen gercek anlamda bi mimarlik aslinda. Sonra ver elini bagimsiz danismanlik, tosizli principal/lead architectlik, CTO roluyle kendi girisimini kurmaktir vs.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deneyim fazla yoksa şu an tek yapman gereken şey bir işe girmek... IS neresi bilmiyorum ama türkiyede herhangi bir üniversiteden mezun olup bunları biliyorum dediğin şeylerin aslında hiçbirisini bilmiyorsun farkında değilsin henüz... işe girerek öğreniyosun malesef türkiyede.

yeni mezun olarak "şans"ın yoksa iş seçemiyosun zaten iş seni seçiyor. 200+ başvuru yap sana dönenlere göre işe gir. 1-2 sene sonra sen iş seçmeye başlayabiliyorsun. zamanla neyi sevdiğini de kavrarsın zaten. türkiyedeki sektörler bunlar:

1- web develop - front end
2- web develop - back end
3- mobile
4- desktop. (nadir kaldı artık)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mvvm ve mvc patternları öğren, sql hakkında fikrin olsun. 
iş bulmak için ne bilmem gerekiyor diye düşünme, hiç birini yeteri kadar bilemeyeceksin zaten ? genel mantığı ve design patternları bildikten sonra şirkette x dil kullanılıyormuş, y dil de lazımmış diye bişey yok. Banka vs olmadığı sürece zaten proje bazlı dil seçecekler. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...