Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crusader Kings 3


Komutan

Öne çıkan mesajlar

ya bu nasıl beyinsiz bir oyun.

tahta çıkarmak istedikleri adam bana karşı savaşa katılmıyor, tahta çkarılacak adama ülkenin yarısını kaybedecek varisim bana karşı savaşıyor.

toruna alliance önerdim, dağıttı faction'ı.

1 yıl sonra bu sefer DOKSANSEKİZ relationlı oğlum kendi tahtı istiyor.

hapse attım faction dağıldı.

bu sefer diğer lordlar toplandı gene aynı faction'ı kurdu. sürgün ettim, hala faction. hayır bir de kralda olup da oğulda olmayan birşey de yok.

lotharingia tacını aldım, bu sefer de kendi tacımı oğluma vermek için faction'a katıldı adam ahahahah şaka gibi. oğularım yemyeşil relationla zaten faction'da. bu arada lotharingia tacını almak için işgal eden fransa ve event askerli vikingler de benle otomatikman savaşta sayıldı ve toprakları işgal ettikleri yerden devam ediyorlar lmao. ck2'de otomatik barış oluyordu onun yerine.

aynı anda ülkenin yarısını raidliyorlar ve hiçbir ai vassal kendi toprağını savunmuyor, ama vikingler onları esir alınca benden fidye ya da prestij isteniyor lmao. bana isyan etmek hariç askerleri ne işe yarıyor bilmiyorum. ülkeyi savunurken yok, kendini savunurken yok.

benim müttefiğim kendi isyanıyla boğuşuyor, düşmanım avrupa'nın yarısının ordusunu çağırdı, hiçbirinde isyan yok vassal ilişkileri kötü olduğu halde.

harbi tam trainwreck bir oyun.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...

kupkuru oyun ya. ilk çıktığında oynamıştım, şimdi gene başladım. nerde ck2 nerde bu ck3. oyunda hiçbirşey olmuyor, kuru kuru event'lerin cd'lerinin bitmesini bekliyoruz. acil içerik ve çeşitli eventler, randomize mevzular eklemeleri lazım bi de viking denim ona dlc gelmişti.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

22 dakika önce, Seru dedi ki:

kupkuru oyun ya. ilk çıktığında oynamıştım, şimdi gene başladım. nerde ck2 nerde bu ck3. oyunda hiçbirşey olmuyor, kuru kuru event'lerin cd'lerinin bitmesini bekliyoruz. acil içerik ve çeşitli eventler, randomize mevzular eklemeleri lazım bi de viking denim ona dlc gelmişti.

 

 

Standart Paradox. 10 tane DLC sonra eğlenceli hale gelir. CK2 dediğin oyunda ilk 5 sene düpedüz yavandı sonra heyecan geldi oyuna. 

Bu arada bir iki yere yazdım World of Darkness MOD'u eğlenceli. Denemediysen dene. Birar repetatif ama zaten CK2 genelde repetatif.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Sam bu arada uzun uzadıya qoutelamak istemedim. Beni CK'dan soğutan genelde bu olay. 

Yeni kral oluyosun zaten kafadan ilk 10 sene short reign penalty ile geçiyo. Derin nefes alsan faction. 

Komik olan senin anlattığın gibi bütün ülkeyi cocuklarımla doldurmaya çalışıyorum dynasty büyüsün diye. 

Dangalak isyan ediyo yakalıyorum, idam etsem kendi oğlum kinslayer olacağım. Toprağını elinden alsam ne işe yarıyacak öbür oğlana vereceğim. Salıyorum, 15 saniye sonra tekrar faction kuruldu mesajı. Bide relationshipi +100 bu dayının. Yani kaç olması gerekiyo anlamadım ki?

WoD modunda herkes vampir olduğundan ölüm yok. Bütün vassallarımı hapse attım, hiç biri faction kuramıyo gül gibi geçinip gidiyorum kralların dukeların hepsi hapiste.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl ya? CK2 ilk çıktığında da gayet eğlenceli bir oyundu. Hatta benim en keyifle oynadğım oyunlardandı. Viking dlc'siyle zirve yaptı, sonraki dlc'ler (özellikle haritanın büyümesiyle) oyunu bozdu. Hadi bu son kısımlar göreceli ama oyun ilk çıktığında kesinlikle eğlenceliydi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben bu sefer avrupa ve asya'dan ümidi kestim, bizans'a election veren yama veya dlc'ye kadar nadasa aldım. geçen hafta tekrar denesem mi diye düşündüm hatta ama 6 ay önceki bu deneyimim yüzünden caydım.

ck2'yi geçtim ck1 bile bu kadar sorunlu değildi, ikisini de ilk çıktığında oynadım. nedense insanlar bu sorunlu ck3'ü beğendi bir şekilde. güzel tarafları da var ama sorunları fazla gölgeliyor maalesef ki en çok ümidim olan oyunlardandı. neyse artık paradox zamanla halledecek yönünde hala ümidim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi kaç yeni feature var işte dynasty puanları, prestige-piety'deki gibi threshold'lar. daha önce teknolojiler kültür bazlı değildi diye hatırlıyorum bu tarz şeyler hoş bi de muhtemelen ilk kez oynayanlar için daha friendly bir arabirim var bunları beğenmiş olabilirler ama oyunun gerisi bomboş. korta misafir bile gelmiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 25.10.2021 at 09:10, BonePART dedi ki:

e işe yarıyacak öbür oğlana vereceğim. Salıyorum, 15 saniye sonra tekrar faction kuruldu mesajı. Bide relationshipi +100 bu dayının. Yani kaç olması gerekiyo anlamadım ki?

 

relationship'den ziyade senin asker sayınla da alakalı olabilir mi, askeri olarak güçlüyse galiba fırsat olunca kafa tutabiliyorlar. bana da geçen oldu bi daçiyi revoke ettim ufak bir ordusu vardı benim 3 vassal daha katıldı bi anda nolduğunu anlamadım alaşağı ettiler. tabii benim ki revoke ettiğim için ciddi penaltı aldım o yüzden de saldırmış olabilirler. ayrıca dread skill'i de buna etki ediyor olabilir mi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

şimdi son halini bir tekrar deneyeyim dedim de royal court ne kadar efsane kötüymüş, adamlar the sims medieval yapacağız diye strateji filan hakgetire birşey koymuş, disable edeceğim sanırım. buna para verdiğimi cidden hayal bile edemiyorum. ülkenin açık ara en büyük gideri saraydaki yemek, kıyafet vs lmao. ülkeyi mi kalkındıracağım, saray sefasına mı para yetiştireceğim? hayır bir de ‘beklenti’ var lmao. hold court yaptım, bütün prestiji toptan harcadığım gibi tek elime geçen relation maluslar ve debufflar. öyle rp filan da yapmadım yani maksimum meta seçeneklere gittim. 800 prestije sifon çektim ama kutsal sandık ayda 0.25 prestij veriyor np.

valla dragon age inquisition 10 yıl önce bundan iyi court yapmıştı lmao. harbi bu oyunu hazırlayan ekibi toptan kovmaları lazım. ya bu şirket niye böyle oldu ya, adamlar kaybetti gerçekten vizyonlarını. hala bir byzantine succession koymamışlar, 3 yıl geçmiş. onun yerine sarayda photo mode 🤦‍♂️ 

fuckin lmao adam geliyor county'mi istiyor courtumda, vermezsem de malus. ya millet övmüş bir de bu court işini. neyse deneyeyim biraz daha ama berbat ya ilk izlenim.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya yok bu adamlar harbi aptal bunu daha kibarca söylemek mümkün değil.

dissolution faction diye birşey eklemişler, 50 yıl geçmeden bütün krallıklar kendi kendilerini imha etti durduk yerde. hiçbir rakip kalmadı kendilerini öldürdükleri için. bravo paradox, harbiden böyle tarih "neden krallığız ki, kendi kendimizi yıkalım ertesi gün canımıza okusunlar" diyen ülke dolu, onu simüle etmişsin.

ya bu adamlar neden bu kadar aptallaştı cidden enteresan. tam bir imbecile inbred -8/-8/-8/-8/-8 işi dizayn.

kaç günlük oyunun içine ***** bıraktı yani nasıl keyfim kaçtı şimdi belli değil. beyinsiz herifler.

nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama yıllar geçtikçe oyunu kötüleştirmeyi beceriyorlar, neyse bir bakayım şunu kaldıran mod filan var mı. vic3 savaşlarından sonra bunların tarihlerindeki en aptal şey yaptıkları. 1 yıl olmuş bir de ekleyeli ve hala durup düşünmemişler. çünkü bütün oyun düklerin seduce simülatörü olmalı.

Sam tarafından düzenlendi
  • Haha 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunlari simulasyon haline getirmekte sikinti yasiyorlar. Simulasyonda bir durumun meydana gelmesini istiyorsan, bizzat durumu degil ona etkiyen kosullari yaratmalisin. Kosullar birbirleriyle duzgun etkilesirse, istenen durum kendiliginden meydana gelir. Iste bunu beceremedikleri icin sagdan soldan tembel tembel modifierlar bindirerek bir oyun tecrubesi insa etmeye calisiyorlar. Bu oyuncuya, tatmin etmekle yukumlu oldugu bir suru afaki mekanik olarak yansiyor.

  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...

byzantine succession hala yok, bunlarla uğraşıyorlar. yok turnuvalar yok taht odaları yok süt anaları. devletin bütün geliri bunlara gidiyor neredeyse. ayrı bir tane rpg yapıp rahatlasınlar, 873-1453 arası devlet yönetimini işleyen bir oyun olmaya geri dönsün bu da.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

https://store.steampowered.com/news/app/1158310/view/3691316008069531794?l=english

Over one hundred new events and event chains expanding upon childhood, guardianship, education, and more - both for young lords, parents, and knowledge-hungry rulers! Many game systems, both new and old, now have unique events and content to really strike home how it actually was to grow up during the middle ages!

Çocuklarımız rehinelerle mingle a girecekmiş

Hostages at court will mingle with your own children, be homesick, get into trouble, or even give you opportunities for both lasting friendships and gaining a new type of Perpetual Hook!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...