Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

en iyi elektrik-elektronik mühendisliği aletleri


Bone

Öne çıkan mesajlar

hazır elektronik mühendisliğine başlamışım, tam bir noob gibi başlığını açıp tavsiye isteyeyim.

multimetre için Fluke'lar çok başarılı gözüküyor. ama henüz onları kullanacak seviyede değilim. öğrenci işi olduğunu düşündüğüm ve YouTube'daki incelemelerdeki kıyaslamalarına bakarak, ANENG AN800x serisi ilgimi çekti, 8002 modeli satın aldım. tüm eşyalar bir taşıma çantası aldım, içindeki multimetre için ayrılan alana sığdı.

YouTube'da Andreas Spiess ve Murat Şen'in crimping işlemi için özellikle Engineer marka ürünleri tavsiye ettiğini gördüm. diğer markalı ürünler bu işlemi çok kalitesiz biçimde yaparken, Engineer ürünleri çok iyi işçilik ile harika sonuçlar veriyorlarmış. crimping değil de, long nose pliers ve chip cutter modellerinden birer tane aldım.

Xiaomi Wiha 24 diye bir tornavida seti gördüm. bu tip setler ne kadar kalitelidir, sağlamdır, uzun ömürlüdür bilemiyorum, ama alıp deneyeceğim. temel ihtiyaçları karşılar gibi geldi. Klearlook 56 diye bir set var, daha çok vida seçeneği sunuyor, ama o kadar kaliteli gelmediği için onun yerine Wiha 24'ü satın aldım.

evlerde kullandığımız eski tip kontrol kalemleri yerine "dijital kontrol kalemleri" çıkmış, non-contact voltage detector pen. Fluke'ün modelleri kadar iyi performans verdiği söylendiği ve çantadaki mavi (mavimsi) temaya uysun diye Kewtech Kewstick Duo satın aldım.

kablo soymak için Draper WS6 aldım. çok sağlam bir alete benzemiyor, ama öğrenci işleri için yeterli genişlikler sunuyor gibi geldi. Engineer'ın aletlerine baktığımda çok daha spesifik kablo genişliklerine yönelik farklı modeller ürettiklerini gördüm. Draper'ın ürünleri çantadaki mavi temasına da uyduğu için iyi oldu.

henüz oscilloscope, power supply gibi büyük aletleri alacak durumum yok. bunlar ve soldering iron zaten laboratuvarda veriliyor. ancak soldering iron konusunda Murat Şen ve bazı başka YouTuberların TS100 önerdiğini gördüm. bu alet hakkında sorum var, Amazon'da fiyatlarına bakayım derken, her satıcının kendi ismini başına koyduğunu, "upgraded" felan diye bir şeyler yazdığını gördüm. bu alet nameless brand gibi bişi mi? alacağımız zaman neye dikkat edip seçmemiz lazım?

bunlar dışında tavsiyeler / öneriler varsa alayım. "hahaha, noob" diye dalga geçmek isteyen varsa da buyursun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Benim evde kullandıklarım:

Knipex

  • 13 82 200 T
  • 12 62 180
  • 97 72 180
  • 02 05 180
  • 70 05 180
  • 71 02 200
  • 78 03 125
  • 95 11 165 

Wera

  • Kompakt VDE 16 Universal 1

Proxxon

  • 28 148

Weller

  • WPS18MP

 

Klasik tornavida seti olarak Würth'ün altıgen şarftlı çelik kafalı tornavida seti var. Bits seti olarak da Beta ve Wera var. Multimetre olarak da basit bir pens ampermetre kullanıyorum. Listemde Fluke 17B var bir tane. Havya ufak tefek tamir işlerinde işimi görüyor. Bol miktarda Klemsan'ın izoleli kablo yüksüklerinden tutuyorum el altında. Evde falan Wago'nun konnektörleri de çok kolaylık sağlıyor, tavsiye ederim:

9559409459230.jpg

 

Saygılar.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

akım limitli bir güç kaynağı illa lazım oluyor ,  b3603 fiyatına göre bayağı iş gören bir alet , biraz daha voltaj - amper aralığı geniş olsun diyorsan dps3005 ve benzerlerine bakabilirsin. yalnız bunlar regülatör , ben laptop adaptörleriyle kullanıyorum genelde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Paramecium: sağol abi, organize bir liste olmuş.

Fin: laboratuvarda oscilloscope, power supply gibi aletler var diyorum, online değil. İngiltere'de normal sınıflara girip çıkıyorum. ama pense, tornavida, multimetre gibi temel şeyleri bizim getirmemiz gerekiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Draper WS6 şunu dedim ya soymak için, yankeskide yapıyor.

Eğer çok fazla yapmayacaksan bunlarla idare edersin. Birde klemsan falan yerli markalar güzel abi, onlara da bak.

Birde elektronikçi adam lehimde yapar unutmayalım :).

He birde, ihtiyacın oldukça al bence. Yani 1231414 tane alet var abi ihtiyaca göre.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Suark dedi ki:

Birde elektronikçi adam lehimde yapar unutmayalım :).

dediğim gibi şimdilik laboratuvarda verilen lehim aleti yetiyor. sonrasını mezun olduktan sonra alırız.

belki o zamana kadar TS100s MAX felan çıkar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaaa evet o buat klemenslerle aşk yaşıyorum ben bu kadar faydalı tek şey kablo başlığı sıkma pensesi( trilyor dolar )

https://urun.n11.com/elektrik-aksesuarlari/wago-221-413-3x4mm-tirnakli-buat-klemens-P325854739?gclid=CjwKCAjw5_DsBRBPEiwAIEDRW69Q9UxG1-RX37oD9fX_dU7YMdVQRpK1Ie-ZFdh2gWz6AzowlSTjMxoCaTAQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

izeltaşın tornavidaları falan güzel.

Suark tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lan ben arada kabus görüyorum mezun olamamışım falan, sonra uyanıyorum lan diyorum askere gittim kısa dönem mezun olmasam kısa dönem gitmezdim falan diye, sonra tekrar uyuyorum asds

3 okul nedir hayatınıza yazık 

Fistan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de maaşlı çalışan herkes fakir ya. Ticarete atılmak ya da AKP'ye sırtını yaslamak gerekiyor doğru düzgün para kazanabilmek için. O tip şeyleri beceremeyince Yurtdışında bir hayat kurmaya çalışıyorum ben de.

Gerçi konu niye benim plazada çalışmak yerine okulda eğitim görmeme döndü onu anlamadım heh.

Bone tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...