Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

E-Kitap Okuyucu


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • 6 ay sonra ...

2019'da epub reader uygulamalarını kıyaslarken çıkardığım bazı notları ve kişisel tercihleri buldum. güncelleme ile değişiklikler olmuşsa çok outdated kalmış olabilir bu notlarım. yine de burada dursun. fiyatlar komple değişmiştir elbette.
 

Spoiler


iOS'da her uygulamaya ayrı ayrı dosya yüklemek gerekiyor. iTunes programını kullanmak zahmetli ve hantal, bazen kitap taşıdığınızda kopyalamıyor. Emin olmak için yavaş ve ağır çalışmanız gerekiyor.

Scribd uygulaması dergiler, akademi ve iş sektörü ile ilgili dökümanlar, kitaplar içeren bir kütüphane gibi. Kindle, ePub değil ama Mobi dosyalarını destekliyor ve Amazon'dan satın aldığınız eKitapları da okuyabiliyorsunuz. Eğer illa "ePub olsun" demiyorsanız, bu uygulamalara da göz atabilirsiniz.



Kullanım şekli:

- iBooks iPad ile dahili ve bedava geliyor.
- Bluefire Reader çok sıkıntılı bir program. Koyduğunuz dosyaya göre uygulamanın açılmama sorunu var, kitlenip kalıyor. Bu durumda kitapları silip tekrar denemek gerekiyor. Feedbooks üstünden kitap indirme imkanı sunuyor.
- TotalReader bir çok farklı katalog üstünden epub indirmeye izin veriyor. Tüm özellikleri açmak istediğinizde 49 TL ve 13 TL fiyatlarıyla iki ayrı paket almak gerekiyor. TotalReader'a çok benzeyen EPUBReader var, bazı özellikleri kırpılmış ve ana ekranda büyük bir reklama sahip.
- KyBook 3 kitap okumakta sınırlama getirmese de, bazı ek özellikler için Pro sürümünü almayı şart koşuyor ve fiyatı 35 TL. arXiv org gibi kütüphanelerden kitap indirme imkanı var, siz de OPDS katalogu ekleyebiliyorsunuz.
- Aldiko OPDS kataloğuna sahip ve ücretsiz kitap indirmeye de izin veriyor. Ayda 3 TL ödeyerek Aldiko Premium özelliklerine ulaşabiliyorsunuz. Kitap okurken, renk değiştirirken, çöküp kapanabiliyor.
- Marvin ücretsiz hali sadece ilk kitabı okumaya izin veriyor. Marvin'in Calibre, Dropbox, OPDS, Web, Picker gibi yerlerden kitap indirme özelliği var. Tam sürümü 27 TL.
- Marvin 3 ücretsiz versiyonunu indirdiğimizde kitap okuma ekranının altını genişçe bir bannerla kapatıyor, bu da kitabın gösterilme şeklinin bozulmasına neden oluyor. Dropbox, Cloud, OPDS, Web, iTunes üstünden kitap çekme özellikleri var. Tam sürümü 35 TL.
- Gerty ekstra özellikler için 27 TL istiyor.
- Hyphen ücretsiz halinde sadece ilk kitabı okumaya izin veriyor. Yükseltmek için 20 TL istiyor.
- Bookari reklamla geliyor ve ücretli halindeki özellikler için 35 TL istiyor. "Store" altında OPDS kataloglarına erişim imkanı sunuyor. Uygulamayı her açışımızda karşımıza reklam çıkıyor.
- Kobo'dan satın aldığınız kitapları kendi uygulamasında görebiliyorsunuz, ücretsiz kitaplar da indirebiliyorsunuz. İstatistik ve Ödül sistemi sunuyorlar. Kobo'nun bir kötülüğü, kafasına göre çökebiliyor olması.

Ara kıyaslama: iBooks > KyBook 3 > TotalReader > Gerty > Marvin 3 > Marvin > Hyphen > Bookari > Kobo > Aldiko > Bluefire


Kütüphane görüntüsü:

- iBooks kapak ve liste görünümü destekliyor. Liste görünümündeyken Kitap Rafı, Kitap Adı, Yazarlar, Kategoriler şeklinde sıralamaya izin veriyor. Kapak görünümünde sabit olarak Kitap Rafı sıralamasına sahip.
- Bluefire kapak ve liste görünümü destekliyor. Yakın Zaman, Başlık, Yazar sıralamalarına sahip. Bu özellikler tek bir düğmeden kontrol ediliyor.
- TotalReader kapak ve liste görünümü destekliyor, ana ekranda kısayol tuşlarıyla kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz. Kitapları dosya adına göre listeliyor. Ad, Boyut, Tarih, Uzantı sıralamalarına sahip.
- KyBook 3 kart listesi, mini kart, büyük kart ve kapak görünümü destekliyor. Başlık, Tarih, Boyut, İlerleme, Puanlama, Seri, Yazar, Konu, Yayınevi, Dosya Biçimi gibi farklı gruplandırmalarına sahip.
- Aldiko kapak ve liste görünümü destekliyor. Başlık, Yazar, Son Okunma Tarihi ve Eklenme Tarihi sıralamalarına sahip.
- Marvin kapak ve liste görünümü destekliyor, ancak bunu sıralama seçeneklerinin altına "Show condensed/expanded/cover list" diye sıkıştırmış. Başlık, Yazar, Seri, Eklenme Tarihi, Son Açılma Tarihi, Karışık sıralamalarına sahip.
- Marvin 3 birden çok kapak ve liste görünümü destekliyor. Başlık, Yazar, Seri, Puanlama, Eklenme Tarihi, Son Açılma Tarihi, Karışık gibi farklı sıralamalara sahip. Ancak bunları seçtiğimiz menüler çok hantal ve komplike tasarlanmış.
- Gerty sadece kapak görünümü destekliyor. Başlık, Yazar, Seri, Eklenme Tarihi, Son Okunma Tarihi sıralamalarına sahip.
- Hyphen kapak ve liste görünümü destekliyor. Yazar, Başlık, Seri, Son Açılma Tarihi, Eklenme Tarihi sıralamalarına sahip. Ancak bu özellikler tek bir düğmeden kontrol ediliyor.
- Bookari kapak ve liste görünümü destekliyor. Eklenme Tarihi, Yazar, Son Erişim Tarihi, Puanlama, Başlık sıralamalarına sahip.
- Kobo kapak ve liste görünümü destekliyor. Yazar, Başlık, Son Etkinlik, Eklenme Tarihi sıralamalarına sahip.

Ara kıyaslama: KyBook 3 > Aldiko > Marvin 3 > TotalReader > Bookari > Kobo > Bluefire > Hyphen > Marvin > iBooks > Gerty


Sayfa çevirme:

- iBooks sayfaları hızlı çeviriyor ve sayfa çevirme efekti güzel.
- Bluefire sayfaları iBooks kadar hızlı çevirmese de, Slide efekti kullanırsanız bu farkı hissettirmiyor. Uygulamalar arası geçiş yaptığımızda son okuduğumuz kitabı geri açmıyor.
- TotalReader sayfa çevirmesi hızlı ve bir çok farklı çevirme efekti sunuyor. Ama bu efektleri ayarladığınız menüye ulaşmak, sağ kulağı sol elle kafa üstünden tutmak kadar uğraştırıcı. Bu sırada ekrana gelen reklamlar da can sıkıyor.
- KyBook 3 devamlı kaydırma modunu farklı animasyonlarla değiştirme imkanı veriyor. Slide ve Curl seçeneklerini kullanmak keyifli, No Animation seçiliyken sayfalar çok hızlı değişiyor. Parmağımızı sağa sola kaydırarak sayfa değiştiremiyoruz, illa uçlara dokunmamız gerekiyor.
- Aldiko sayfa değiştirirken yazıları yüklerken gecikiyor, sayfa değiştirirken takılıyor. Sayfa çevirme efekt seçenekleri de göremedim.
- Marvin'de sayfalar arası geçişlerde bazen takılma olabiliyor, ama genel olarak hızlı. Sayfa çevirme efekti seçeneği göremedim. Uygulamalar arası geçiş yaptığımızda son okuduğumuz kitabı geri açmıyor.
- Marvin 3 genel olarak hızlı. Sayfa çevirme efekti seçeneği göremedim. Uygulamalar arası geçiş yaptığımızda son okuduğumuz kitabı geri açmıyor.
- Gerty sürekli kaydırma modunu kapamak için 27 TL ödeyip Premium uygulamayı edinme şartı koşuyor. Sayfalarda biraz gecikme var.
- Hyphen ayarlarında Curl efektine geçtiğimizde sayfa çevirme hızı fena değil.
- Bookari'de sayfa çevirme efektini değiştiremesek de, animasyon hızlı. Uygulamalar arası geçiş yaptığımızda son okuduğumuz kitabı geri açmıyor.
- Kobo ile sayfa çevirirken sanki e-ink bir eKitap okuyucu kullanıyormuş gibi bir gecikme var. Çevirme efektini kaldırsanız bile sayfaların tepki süresinin gecikmeli olduğunu hissediyorsunuz. Uygulamalar arası geçiş yaptığımızda son okuduğumuz kitabı geri açmıyor ve uygulamanın çökme ihtimali var.

Ara kıyaslama: iBooks > KyBook 3 > Hyphen > TotalReader > Bluefire > Marvin 3 > Bookari > Gerty > Marvin > Aldiko > Kobo


Sayfa düzeni:

- iBooks beyaz, sepia, gri ve siyah arkaplan arasında geçiş yapma imkanına sahip. 8 tane font desteği sunuyor.
- Bluefire kitaplar için Night Mode ile siyah arkaplana geçiş imkanına sahip. Ancak font değiştirmek için Advanced Mode'a geçmek gerekiyor, böylelikle arkaplan rengini de istediğimiz gibi değiştirme imkanı sağlıyor. Font seçeneği çok geniş.
- TotalReader font veya renk değiştirmek için menüde ince ayarlara gidip kurcalamayı şart koşuyor. Seçtiğimiz ayarları aynı anda sayfada önizleyemiyoruz ve değişiklikler çok gecikmeyle uygulanıyor.
- KyBook 3 day, sepia, night temaları arasında geçiş imkanı veriyor, ama diğer temalar için Pro versiyonu gerektiriyor. Aynı menü üstünden font değiştirebiliyoruz, ama uygulanması için tüm sayfanın tekrar yüklenmesi gerekiyor. Font seçeneği çok geniş.
- Aldiko gece ve gündüz modu sunuyor, ve modların rengini kendiniz değiştirebiliyorsunuz. 13 font arasında seçim yapma imkanımız var. Ama bu değişiklikleri yaparken uygulama çökebiliyor.
- Marvin normal, night ve other şeklinde üç tema sunuyor, ve bu temalardaki renkleri istediğimiz renkten seçebiliyoruz. Fontları hem ana metin hem de başlık metinleri ayrı olarak değiştirebiliyoruz. Beğenmediğimizde kitabın orjinal biçimine geri dönebiliyoruz.
- Marvin 3 oldukça fazla font ile geliyor ve seçtiğimiz fontlar tüm yazıyı etkiliyor. Day, night, paper, dusk, dawn şeklinde üç renk seçimi var ve bunlara ince ayar yapabiliyoruz.
- Gerty 10 farklı font seçeneğine sahip. 6 tane çok güzel seçilmiş temayla beraber geliyor.
- Hyphen'ın çok geniş bir font seçme menüsü var, beğendiklerimizi işaretleyip "Star" atayabiliyoruz. Ancak font seçimi sırasında değişimi önizleme imkanımız yok. Night Mode sunuyor, kapalıyken yazı ve arkaplanın rengini değiştirebiliyoruz.
- Bookari gece ve gündüz modu sunuyor. Onun haricinde normal, night ve sepia diye üç temaya sahip. Font seçimi göremedim.
- Kobo 10 fonttan seçim yapma imkanı veriyor. Okuma teması olarak 6 tane şık renk seçimi var.

Ara kıyaslama: Marvin 3 > Kobo > Gerty > iBooks > KyBook 3 > Aldiko > Hyphen > Marvin > Bluefire > TotalReader > Bookari


Kitap içi menüsü:

- iBooks'ta menü ekranı çok minimalist, kitaplar o şekilde bile rahat okunabiliyor. Menüyü kapatınca üstte kitap adı, altta sayfa numarası yazıyor, tam sayfa görüntüsü vermiyor. Kolayca bookmark koyabiliyorsunuz.
- Bluefire menü ekranı çok kalın ve menü içinde gezerken hantallığını hissettiriyor. Menü kapalıyken üstte ve altta herhangi bir yazı yer almıyor.
- TotalReader kitaptan çıkarken bile reklamla uğraştırıyor. Menü çok hantal ve kullanımın önünde engel yaratıyor. Fena çalışmayan bir şekilde yazıları seslendiriyor.
- KyBook 3 ekranında menü sürekli açık durumda. Kitap okurken bir yandan da sayfadaki menü çubuğunu ve alttaki notları görüyorsunuz, çoğu kişinin sevmeyeceği bir özellik olacaktır. Menüyü çıkartmak için ekrana bastığımızda, yukarıdaki menü çubuğunu büyütüyor sadece. Sürekli menünün açık olmasının avantajı, kitaptan çok hızlı çıkabilmemiz. Bookmark koymak çok kolay. Text to speech özelliği var ve okuduğu yazıyı işaretleyerek gösteriyor.
- Aldiko kitap okurken üstte ve altta herhangi bir şey göstermiyor. Ancak menü ekranını açtığınızda ihtiyacınız olan ayarlara kolayca ulaşıyorsunuz. Bookmark düğmesi gecikmeli çalışıyor, o yüzden bookmark koymak istediğinizde sinir bozucu gelebilir. Kitabı sesli okuma özelliği var ama Türkçe'ye ayarlanmış.
- Marvin'in menü arabirimi biraz sıkışık hissettiriyor, sayfayla ilgili tüm ayarlar tek bir yere toplanmış. Menü kapalıyken üstte ve altta notlar bulunuyor, bu da tam ekran hissini engelliyor. Bookmark'ı kullanmak çok kolay.
- Marvin 3 ücretsiz hali olduğundan, ekranın altına genişçe bir "tam sürümü edinin" kısmı eklemiş, kitabın görüntüsünün de kaymasına neden olan bir şey bu. Menü kapalıyken ekranın üstünde ve altında notlar gözüküyor. Menü açmak istediğinizde ekranın tümünü kaplayan panellerle karşılaşıyorsunuz, bu karman çorman panellerde ayar yapmak da kolay değil. Güzel çalışan Text-to-speech özelliği var.
- Gerty kullanım sırasında altta ve üstte herhangi bir not bulundurmuyor. Ancak menüyü açtığımızda genişçe bir ekranla karşılaşıyoruz ve buna rağmen yetersiz ayar seçeneği sunuyor.
- Hyphen'da minimalistik bir menü ekranıyla karşılaşıyoruz. Ancak ayarlar o kadar minimalistik değil, az sayıda yere çok fazla seçenek koymaya çalışmışlar. Menü yokken üstte ve altta notlar karşımıza çıkıyor.
- Bookari her açışta reklamla karşılaştıran bir uygulama. Menüsü şık gözükse de, istenilen ayarları bulup değiştirmekte çok yetersiz ve etkisiz kalıyor. Menü yokken ekranın üstü ve altında notların yer almadığını görüyoruz. Premium ücretle kitapları dinleme özelliği sunuyorlar.
- Kobo'nun minimalist ve kolay kullanılır bir menüsü var. En önemli özellikler el altında ulaşılır durumda. Menü kapalıyken üstte ve altta notlar bulunuyor.

Ara kıyaslama: Aldiko > Kobo > iBooks > TotalReader > Bluefire > Bookari > KyBook 3 > Marvin > Marvin 3 > Hyphen > Gerty


Sonuç:

KyBook 3 > iBooks > Marvin 3 > TotalReader > Aldiko > Kobo > Hyphen > Bookari > Bluefire > Gerty > Marvin

Kıyaslamaları birleştirdiğimizde çıkan durumda görüyoruz ki KyBook 3 varolan en iyi eKitap okuyucu. Tabii ki öngörüsüz olduğunu düşündüğüm bazı eksiklikleri olsa da, ücret vermeden indirip kullanabilmek çok büyük avantajı. Eğer ePub dosyalarınızı düzgün isimlendirmediyseniz, ama dosya adlarına güveniyorsanız, o zaman TotalReader tek ve en iyi çözüm gibi gözüküyor.
Geçmişte Stanza, Readmill, Litz uygulamaların övüldüğünü gördüm, ama artık iOS'ta bulunmuyorlarmış.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 23.05.2022 at 03:48, Bone dedi ki:

2019'da epub reader uygulamalarını kıyaslarken çıkardığım bazı notları ve kişisel tercihleri buldum. güncelleme ile değişiklikler olmuşsa çok outdated kalmış olabilir bu notlarım. yine de burada dursun. fiyatlar komple değişmiştir elbette.
 

  İçeriği gizle


iOS'da her uygulamaya ayrı ayrı dosya yüklemek gerekiyor. iTunes programını kullanmak zahmetli ve hantal, bazen kitap taşıdığınızda kopyalamıyor. Emin olmak için yavaş ve ağır çalışmanız gerekiyor.

Scribd uygulaması dergiler, akademi ve iş sektörü ile ilgili dökümanlar, kitaplar içeren bir kütüphane gibi. Kindle, ePub değil ama Mobi dosyalarını destekliyor ve Amazon'dan satın aldığınız eKitapları da okuyabiliyorsunuz. Eğer illa "ePub olsun" demiyorsanız, bu uygulamalara da göz atabilirsiniz.



Kullanım şekli:

- iBooks iPad ile dahili ve bedava geliyor.
- Bluefire Reader çok sıkıntılı bir program. Koyduğunuz dosyaya göre uygulamanın açılmama sorunu var, kitlenip kalıyor. Bu durumda kitapları silip tekrar denemek gerekiyor. Feedbooks üstünden kitap indirme imkanı sunuyor.
- TotalReader bir çok farklı katalog üstünden epub indirmeye izin veriyor. Tüm özellikleri açmak istediğinizde 49 TL ve 13 TL fiyatlarıyla iki ayrı paket almak gerekiyor. TotalReader'a çok benzeyen EPUBReader var, bazı özellikleri kırpılmış ve ana ekranda büyük bir reklama sahip.
- KyBook 3 kitap okumakta sınırlama getirmese de, bazı ek özellikler için Pro sürümünü almayı şart koşuyor ve fiyatı 35 TL. arXiv org gibi kütüphanelerden kitap indirme imkanı var, siz de OPDS katalogu ekleyebiliyorsunuz.
- Aldiko OPDS kataloğuna sahip ve ücretsiz kitap indirmeye de izin veriyor. Ayda 3 TL ödeyerek Aldiko Premium özelliklerine ulaşabiliyorsunuz. Kitap okurken, renk değiştirirken, çöküp kapanabiliyor.
- Marvin ücretsiz hali sadece ilk kitabı okumaya izin veriyor. Marvin'in Calibre, Dropbox, OPDS, Web, Picker gibi yerlerden kitap indirme özelliği var. Tam sürümü 27 TL.
- Marvin 3 ücretsiz versiyonunu indirdiğimizde kitap okuma ekranının altını genişçe bir bannerla kapatıyor, bu da kitabın gösterilme şeklinin bozulmasına neden oluyor. Dropbox, Cloud, OPDS, Web, iTunes üstünden kitap çekme özellikleri var. Tam sürümü 35 TL.
- Gerty ekstra özellikler için 27 TL istiyor.
- Hyphen ücretsiz halinde sadece ilk kitabı okumaya izin veriyor. Yükseltmek için 20 TL istiyor.
- Bookari reklamla geliyor ve ücretli halindeki özellikler için 35 TL istiyor. "Store" altında OPDS kataloglarına erişim imkanı sunuyor. Uygulamayı her açışımızda karşımıza reklam çıkıyor.
- Kobo'dan satın aldığınız kitapları kendi uygulamasında görebiliyorsunuz, ücretsiz kitaplar da indirebiliyorsunuz. İstatistik ve Ödül sistemi sunuyorlar. Kobo'nun bir kötülüğü, kafasına göre çökebiliyor olması.

Ara kıyaslama: iBooks > KyBook 3 > TotalReader > Gerty > Marvin 3 > Marvin > Hyphen > Bookari > Kobo > Aldiko > Bluefire


Kütüphane görüntüsü:

- iBooks kapak ve liste görünümü destekliyor. Liste görünümündeyken Kitap Rafı, Kitap Adı, Yazarlar, Kategoriler şeklinde sıralamaya izin veriyor. Kapak görünümünde sabit olarak Kitap Rafı sıralamasına sahip.
- Bluefire kapak ve liste görünümü destekliyor. Yakın Zaman, Başlık, Yazar sıralamalarına sahip. Bu özellikler tek bir düğmeden kontrol ediliyor.
- TotalReader kapak ve liste görünümü destekliyor, ana ekranda kısayol tuşlarıyla kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz. Kitapları dosya adına göre listeliyor. Ad, Boyut, Tarih, Uzantı sıralamalarına sahip.
- KyBook 3 kart listesi, mini kart, büyük kart ve kapak görünümü destekliyor. Başlık, Tarih, Boyut, İlerleme, Puanlama, Seri, Yazar, Konu, Yayınevi, Dosya Biçimi gibi farklı gruplandırmalarına sahip.
- Aldiko kapak ve liste görünümü destekliyor. Başlık, Yazar, Son Okunma Tarihi ve Eklenme Tarihi sıralamalarına sahip.
- Marvin kapak ve liste görünümü destekliyor, ancak bunu sıralama seçeneklerinin altına "Show condensed/expanded/cover list" diye sıkıştırmış. Başlık, Yazar, Seri, Eklenme Tarihi, Son Açılma Tarihi, Karışık sıralamalarına sahip.
- Marvin 3 birden çok kapak ve liste görünümü destekliyor. Başlık, Yazar, Seri, Puanlama, Eklenme Tarihi, Son Açılma Tarihi, Karışık gibi farklı sıralamalara sahip. Ancak bunları seçtiğimiz menüler çok hantal ve komplike tasarlanmış.
- Gerty sadece kapak görünümü destekliyor. Başlık, Yazar, Seri, Eklenme Tarihi, Son Okunma Tarihi sıralamalarına sahip.
- Hyphen kapak ve liste görünümü destekliyor. Yazar, Başlık, Seri, Son Açılma Tarihi, Eklenme Tarihi sıralamalarına sahip. Ancak bu özellikler tek bir düğmeden kontrol ediliyor.
- Bookari kapak ve liste görünümü destekliyor. Eklenme Tarihi, Yazar, Son Erişim Tarihi, Puanlama, Başlık sıralamalarına sahip.
- Kobo kapak ve liste görünümü destekliyor. Yazar, Başlık, Son Etkinlik, Eklenme Tarihi sıralamalarına sahip.

Ara kıyaslama: KyBook 3 > Aldiko > Marvin 3 > TotalReader > Bookari > Kobo > Bluefire > Hyphen > Marvin > iBooks > Gerty


Sayfa çevirme:

- iBooks sayfaları hızlı çeviriyor ve sayfa çevirme efekti güzel.
- Bluefire sayfaları iBooks kadar hızlı çevirmese de, Slide efekti kullanırsanız bu farkı hissettirmiyor. Uygulamalar arası geçiş yaptığımızda son okuduğumuz kitabı geri açmıyor.
- TotalReader sayfa çevirmesi hızlı ve bir çok farklı çevirme efekti sunuyor. Ama bu efektleri ayarladığınız menüye ulaşmak, sağ kulağı sol elle kafa üstünden tutmak kadar uğraştırıcı. Bu sırada ekrana gelen reklamlar da can sıkıyor.
- KyBook 3 devamlı kaydırma modunu farklı animasyonlarla değiştirme imkanı veriyor. Slide ve Curl seçeneklerini kullanmak keyifli, No Animation seçiliyken sayfalar çok hızlı değişiyor. Parmağımızı sağa sola kaydırarak sayfa değiştiremiyoruz, illa uçlara dokunmamız gerekiyor.
- Aldiko sayfa değiştirirken yazıları yüklerken gecikiyor, sayfa değiştirirken takılıyor. Sayfa çevirme efekt seçenekleri de göremedim.
- Marvin'de sayfalar arası geçişlerde bazen takılma olabiliyor, ama genel olarak hızlı. Sayfa çevirme efekti seçeneği göremedim. Uygulamalar arası geçiş yaptığımızda son okuduğumuz kitabı geri açmıyor.
- Marvin 3 genel olarak hızlı. Sayfa çevirme efekti seçeneği göremedim. Uygulamalar arası geçiş yaptığımızda son okuduğumuz kitabı geri açmıyor.
- Gerty sürekli kaydırma modunu kapamak için 27 TL ödeyip Premium uygulamayı edinme şartı koşuyor. Sayfalarda biraz gecikme var.
- Hyphen ayarlarında Curl efektine geçtiğimizde sayfa çevirme hızı fena değil.
- Bookari'de sayfa çevirme efektini değiştiremesek de, animasyon hızlı. Uygulamalar arası geçiş yaptığımızda son okuduğumuz kitabı geri açmıyor.
- Kobo ile sayfa çevirirken sanki e-ink bir eKitap okuyucu kullanıyormuş gibi bir gecikme var. Çevirme efektini kaldırsanız bile sayfaların tepki süresinin gecikmeli olduğunu hissediyorsunuz. Uygulamalar arası geçiş yaptığımızda son okuduğumuz kitabı geri açmıyor ve uygulamanın çökme ihtimali var.

Ara kıyaslama: iBooks > KyBook 3 > Hyphen > TotalReader > Bluefire > Marvin 3 > Bookari > Gerty > Marvin > Aldiko > Kobo


Sayfa düzeni:

- iBooks beyaz, sepia, gri ve siyah arkaplan arasında geçiş yapma imkanına sahip. 8 tane font desteği sunuyor.
- Bluefire kitaplar için Night Mode ile siyah arkaplana geçiş imkanına sahip. Ancak font değiştirmek için Advanced Mode'a geçmek gerekiyor, böylelikle arkaplan rengini de istediğimiz gibi değiştirme imkanı sağlıyor. Font seçeneği çok geniş.
- TotalReader font veya renk değiştirmek için menüde ince ayarlara gidip kurcalamayı şart koşuyor. Seçtiğimiz ayarları aynı anda sayfada önizleyemiyoruz ve değişiklikler çok gecikmeyle uygulanıyor.
- KyBook 3 day, sepia, night temaları arasında geçiş imkanı veriyor, ama diğer temalar için Pro versiyonu gerektiriyor. Aynı menü üstünden font değiştirebiliyoruz, ama uygulanması için tüm sayfanın tekrar yüklenmesi gerekiyor. Font seçeneği çok geniş.
- Aldiko gece ve gündüz modu sunuyor, ve modların rengini kendiniz değiştirebiliyorsunuz. 13 font arasında seçim yapma imkanımız var. Ama bu değişiklikleri yaparken uygulama çökebiliyor.
- Marvin normal, night ve other şeklinde üç tema sunuyor, ve bu temalardaki renkleri istediğimiz renkten seçebiliyoruz. Fontları hem ana metin hem de başlık metinleri ayrı olarak değiştirebiliyoruz. Beğenmediğimizde kitabın orjinal biçimine geri dönebiliyoruz.
- Marvin 3 oldukça fazla font ile geliyor ve seçtiğimiz fontlar tüm yazıyı etkiliyor. Day, night, paper, dusk, dawn şeklinde üç renk seçimi var ve bunlara ince ayar yapabiliyoruz.
- Gerty 10 farklı font seçeneğine sahip. 6 tane çok güzel seçilmiş temayla beraber geliyor.
- Hyphen'ın çok geniş bir font seçme menüsü var, beğendiklerimizi işaretleyip "Star" atayabiliyoruz. Ancak font seçimi sırasında değişimi önizleme imkanımız yok. Night Mode sunuyor, kapalıyken yazı ve arkaplanın rengini değiştirebiliyoruz.
- Bookari gece ve gündüz modu sunuyor. Onun haricinde normal, night ve sepia diye üç temaya sahip. Font seçimi göremedim.
- Kobo 10 fonttan seçim yapma imkanı veriyor. Okuma teması olarak 6 tane şık renk seçimi var.

Ara kıyaslama: Marvin 3 > Kobo > Gerty > iBooks > KyBook 3 > Aldiko > Hyphen > Marvin > Bluefire > TotalReader > Bookari


Kitap içi menüsü:

- iBooks'ta menü ekranı çok minimalist, kitaplar o şekilde bile rahat okunabiliyor. Menüyü kapatınca üstte kitap adı, altta sayfa numarası yazıyor, tam sayfa görüntüsü vermiyor. Kolayca bookmark koyabiliyorsunuz.
- Bluefire menü ekranı çok kalın ve menü içinde gezerken hantallığını hissettiriyor. Menü kapalıyken üstte ve altta herhangi bir yazı yer almıyor.
- TotalReader kitaptan çıkarken bile reklamla uğraştırıyor. Menü çok hantal ve kullanımın önünde engel yaratıyor. Fena çalışmayan bir şekilde yazıları seslendiriyor.
- KyBook 3 ekranında menü sürekli açık durumda. Kitap okurken bir yandan da sayfadaki menü çubuğunu ve alttaki notları görüyorsunuz, çoğu kişinin sevmeyeceği bir özellik olacaktır. Menüyü çıkartmak için ekrana bastığımızda, yukarıdaki menü çubuğunu büyütüyor sadece. Sürekli menünün açık olmasının avantajı, kitaptan çok hızlı çıkabilmemiz. Bookmark koymak çok kolay. Text to speech özelliği var ve okuduğu yazıyı işaretleyerek gösteriyor.
- Aldiko kitap okurken üstte ve altta herhangi bir şey göstermiyor. Ancak menü ekranını açtığınızda ihtiyacınız olan ayarlara kolayca ulaşıyorsunuz. Bookmark düğmesi gecikmeli çalışıyor, o yüzden bookmark koymak istediğinizde sinir bozucu gelebilir. Kitabı sesli okuma özelliği var ama Türkçe'ye ayarlanmış.
- Marvin'in menü arabirimi biraz sıkışık hissettiriyor, sayfayla ilgili tüm ayarlar tek bir yere toplanmış. Menü kapalıyken üstte ve altta notlar bulunuyor, bu da tam ekran hissini engelliyor. Bookmark'ı kullanmak çok kolay.
- Marvin 3 ücretsiz hali olduğundan, ekranın altına genişçe bir "tam sürümü edinin" kısmı eklemiş, kitabın görüntüsünün de kaymasına neden olan bir şey bu. Menü kapalıyken ekranın üstünde ve altında notlar gözüküyor. Menü açmak istediğinizde ekranın tümünü kaplayan panellerle karşılaşıyorsunuz, bu karman çorman panellerde ayar yapmak da kolay değil. Güzel çalışan Text-to-speech özelliği var.
- Gerty kullanım sırasında altta ve üstte herhangi bir not bulundurmuyor. Ancak menüyü açtığımızda genişçe bir ekranla karşılaşıyoruz ve buna rağmen yetersiz ayar seçeneği sunuyor.
- Hyphen'da minimalistik bir menü ekranıyla karşılaşıyoruz. Ancak ayarlar o kadar minimalistik değil, az sayıda yere çok fazla seçenek koymaya çalışmışlar. Menü yokken üstte ve altta notlar karşımıza çıkıyor.
- Bookari her açışta reklamla karşılaştıran bir uygulama. Menüsü şık gözükse de, istenilen ayarları bulup değiştirmekte çok yetersiz ve etkisiz kalıyor. Menü yokken ekranın üstü ve altında notların yer almadığını görüyoruz. Premium ücretle kitapları dinleme özelliği sunuyorlar.
- Kobo'nun minimalist ve kolay kullanılır bir menüsü var. En önemli özellikler el altında ulaşılır durumda. Menü kapalıyken üstte ve altta notlar bulunuyor.

Ara kıyaslama: Aldiko > Kobo > iBooks > TotalReader > Bluefire > Bookari > KyBook 3 > Marvin > Marvin 3 > Hyphen > Gerty


Sonuç:

KyBook 3 > iBooks > Marvin 3 > TotalReader > Aldiko > Kobo > Hyphen > Bookari > Bluefire > Gerty > Marvin

Kıyaslamaları birleştirdiğimizde çıkan durumda görüyoruz ki KyBook 3 varolan en iyi eKitap okuyucu. Tabii ki öngörüsüz olduğunu düşündüğüm bazı eksiklikleri olsa da, ücret vermeden indirip kullanabilmek çok büyük avantajı. Eğer ePub dosyalarınızı düzgün isimlendirmediyseniz, ama dosya adlarına güveniyorsanız, o zaman TotalReader tek ve en iyi çözüm gibi gözüküyor.
Geçmişte Stanza, Readmill, Litz uygulamaların övüldüğünü gördüm, ama artık iOS'ta bulunmuyorlarmış.

 

ipad'de bir sey okumak cok yorucu, sirf meslek icabi durmadan seyahat eden herkes bu yuzden sadece okumak icin e-ink'li vs. ekitap kullaniyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

53 dakika önce, GERGE dedi ki:

Geçmiş olsun. Ben Glo HD çıktığında 429TL vermiştim, geçen hafta Libra H2O'nun kılıfına 429TL verdim.

Libra 2 öneririm.

Fiyatların uçtuğunu ve enflasyonu buradan rahatlıkla görebiliyoruz. Clara HD nasıl peki ? O daha uygun fiyatlı göründü gözüme. Libra fiyatları 3500 civarı.

Birde ipad ile ben okumaya devam ediyorum.  2013 yılında aldığım ipad hala taş gibi. 9 sene geçmiş üstünden. Üstelik daha akışkan, çok daha kolay not alıyorsunuz, renkli ve görsel içerikli kitapları daha rahat okuyorsunuz. Elbette daha büyük ve taşıması sıkıntı ama ipad hiç vazgeçebileceğim bir ürün değil. Yani e-kitap okuyucu yeterli bir ürün değil şuan. Üstelik maalesef yeterli hızda gelişmiyor.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 saat önce, Goering dedi ki:

ipad'de bir sey okumak cok yorucu, sirf meslek icabi durmadan seyahat eden herkes bu yuzden sadece okumak icin e-ink'li vs. ekitap kullaniyor.

 

"herkes" derken? bilmiyorum buradan birkaç kişi e-ink cihaz almış olabilir de, "herkes" diye genellemeyelim. e-reader cihaz üreticileri bile belirli nedenlerden tablet benzeri cihazlar üretip e-ink'lerin yanında satıyor.

meslek icabı durmadan seyahat eden çoğu kişinin elinde laptop ve tablet gördüm, ama e-ink o kadar yaygın değildi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
On 28.05.2022 at 12:20, Bone dedi ki:

 

"herkes" derken? bilmiyorum buradan birkaç kişi e-ink cihaz almış olabilir de, "herkes" diye genellemeyelim. e-reader cihaz üreticileri bile belirli nedenlerden tablet benzeri cihazlar üretip e-ink'lerin yanında satıyor.

meslek icabı durmadan seyahat eden çoğu kişinin elinde laptop ve tablet gördüm, ama e-ink o kadar yaygın değildi.

O (ortalikta) kitap okumadiklarindandir. Hic oyle kitap kokusu fetisim yok, derdim icerikle ve tasima kolayligiyla. Hele sozluk ozelligi, ecnebi kitaplarini okurken hayatimi abarti kolaylastiriyo

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Drall dedi ki:

O (ortalikta) kitap okumadiklarindandir. Hic oyle kitap kokusu fetisim yok, derdim icerikle ve tasima kolayligiyla. Hele sozluk ozelligi, ecnebi kitaplarini okurken hayatimi abarti kolaylastiriyo

asil aksi sikinit, koca kitabi cantada tasi fln. koboyu at cebe cik evden mis.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Hala eski Kobo GLO ile takılıyorum, iki kere pilini değiştirdim, iki kere bozulan açma kapama düğmesini değiştirdim. Bir kere kırılan ekranı değiştirdim. Üç kere patlayan internal SD kartı değiştirdim. Cihaz Frankenştayn gibi bir şey oldu. Yeni model geçeyim dedim, fiyatları görünce, emektar Kobo GLO mu daha faklı sevmeye başladım.

Ölümsüz e kitabım benim, daha uzun yıllar beraberiz anlaşılan.

Quo-Vadis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...