Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyaz Yakalılar


barbu

Öne çıkan mesajlar

On 22.10.2019 at 18:32, Black-ice dedi ki:

elime ayda max 3k ya da daha az para geçiyo iş kurduğumdan beri net olarak. yani suarkın dediği paranın kiralar fln düşmüş hali diyelim işte. yok öyle birşey. suarkından sallıyor. adam zaten "bekar olsam" diye girmiş lafa atasözü falan var bu konuda bilip bilmeden konuşmak üzerine.

iyi kötü tabi ki yaşıyorsun ama tatilini instagram storylerden yapıyorsun. istediğin her şeyi zaten yapamıyorsun. o laflar evli, bir de yeni çocuk yapmış, lan bu sorumluluklarım olmasa ne rahat yaşarım hee 4k bile yeter lan psikolojisiyle yazılmış şeyler büyük ihtimalle. tatlış ?

17 senedir tatil yapamıyorum. Para yok. O otel paralarını gördükçe diyorum ki ne zenginler var gidiyor... 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, PrudenT dedi ki:

AMA NERDE YAŞIYOSUN :S. yok ya ben de geçinmek olarak söylememiştim zaten, yoksa izmirde 12k harcayarak "gecinmiyoruz" biz de, dertsiz tasasız yaşıyoruz işte. evi birikimi onun üzeri artık benim için. 4k'ya çok rahat yaşamak gibi bi şey yok ama yani abi. rahat yaşama anlayışımız da farklı herhalde. mont alırken öbür ay alayım, yemeğe haftaya çıkayım, sütü migros marka alayım demediğin anda bam güm içeri girersin 4k gelirle afsgsga. girilmiyorsa bana da öğretin lazım olur. 

KSK abi. Yani tabi evliye bekar hayatı kolay geliyodur belkide, ben kendime 4k harcamıyorumdur 1 ayda.  Tabi yaş faktörüde var, bekar diyince aklıma 22 25 geliyor hep, biraz öğrenci kafası her türlü akar şekilde düşünüyorum. Ama 30 yaşında bekar için evet 4k tabiki az.

black ice haklı ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de kskde oturuyorum. direk konumdan yazıyorum haklıyım. bekarı falan yok abi 4k alsan kira versen fatura versen eline 2,5 kalacak. çöp gibi yaşıyorsun işte o paraya şu anda tr'de. sen temiz 4k kalacak eline gibi konuşuyosun sanki.

elime tertemiz 4k kalsa kral gibi yaşarım ben lafım yok.

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 23.10.2019 at 15:32, deadwoll dedi ki:

Harcamalarinizi bir kagida yazmaya baslayin, iki aya gideriniz azalir. Cer cope cok para harcaniyor.

Bir de tabii fakirlerin zengin gibi gorunmek icin ekstra para harcamasi gercegi var. Beyaz yakalilar tam bu noktada patliyor.

Ben istisnasız tüm harcamalarımı kredi kartı ile yapıyorum bu sebepten, ay sonunda ne olmuş olmamış daha net ortaya çıkıyor. Şu anda kağıt paranın bir değeri kalmadığı için (100 tl bile pek bi para değil artık) kart kullanmak ve sonrasında izlemek çok mantıklı. Garanti harcama oranlarını da söylüyor (%10 eğlence, %20 giyim vs gibi)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben son 5-6 senedir (belki daha fazla) fazla istisna disinda yanimda cash tasimiyorum ya. kredi karti kabletmeyen yerlere ugramiyorum zaten.

kredi kartindan yapilan en kucuk harcama bile notification/mail olarak geldigi icin guvenlik konusunda da iyi oluyo. ustune biriken miller, bonuslar cabasi.

bedavadan da track ediyosun yukarida denmis kategorize ediyor iste mis gibi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

valla benim anladığım, bizim kuşak TR de özel sektörün lale devrini kaçırdı. çalıştığım son iki şirkette de emekliliğe yaklaşanların muhabbeti hep "eskiden bi prim verirlerdi napcağımızı şaşırırdık" şeklinde. 

üstüne bi de şu anki ekonomik atmosfer eklenince tam evlere şenlik oldu. bizim kuşakta "bu muydu lan?.." havası oldu iyice...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...