Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyaz Yakalılar


barbu

Öne çıkan mesajlar

Belli işlerde (yazılımcı, tasarımcı, video editörü, reklamcı, fotoğrafçı vb.) beyaz yaka iş + mesai saatleri dışında kafasına göre freelance çalışan arkadaşlarım var. En keyfi yerinde olanlar onlar. hem çok güzel ek gelir elde ediyor, hem de yoğunlaşınca isterse almıyor işi, hayat düzenini bozmuyor. Üstüne bir de kendini geliştiriyor ekstradan çalışması sayesinde, işine de faydalı. Kimseye de bağlı değil girişiminde, tekil çalışıyo. Hatta işte birbirlerine iş falan paslıyorlar yoğunluk durumuna göre, gül gibi geçiniyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 21.10.2019 at 01:33, Suark dedi ki:

Evli çiftse, iki kişide beyaz yakaysa aşşa yukarı istanbul şartlarında 15k girer o eve. Hadi 10k girsin, bence gayet güzel geçinilir yavaş yavaş mal mülk edinilir.

?

10-15k'ya İstanbul'da anca çift olarak "insan" gibi yaşarsın. İşte adam akıllı yerde oturup, ikea'dan mobilya alırsın. Ayda 1-2 dışarıda yemek, yazın da kaş-bodrum vari tatil o kadar. Çocuk olunca da yollarsın devlete kuran öğrenir işte. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 21.10.2019 at 01:33, Suark dedi ki:

Evli çiftse, iki kişide beyaz yakaysa aşşa yukarı istanbul şartlarında 15k girer o eve. Hadi 10k girsin, bence gayet güzel geçinilir yavaş yavaş mal mülk edinilir.

Heyecan aranıyorsa hobiler var,onlarla uğraşılabilir.

nasıl bir mal mülk bu? izmirde iki kişi 10-14 arası harcıyoruz biz, o ay ek bir masraf yoksa. hani bir şey alırken fiyatını düşünmüyorum pek ona eyvallah da, kıssam kıssam 8-9 civarına inerim yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla ev kredim olduğu halde izmirde cocuklu bı aıle olarak 9k ya geçinebiliyoruz. Ki optimalda değiliz hala, arada dışardan yemek falan söylüyoruz gereksiz gereksiz.

11 olsa biriktiririz rahat rahat.

bekar olsam rahat rahat 4k ya geçinirim, tatilimi yapar istediğim gibi takılırım.

Ama tabi yanlış yerlere harcama yapıosan 30k da yetmez yani. Lüksün sonu yok, o kadar para kazanmak istiyorsan maalesef riske girmen gerekiyor.

Değer mi? düşünmek lazım, 10 startupdan 9 u batıyor, biz o 1 lik kesimdeyiz ama riskli abi işte. Bekarsan hele, IT ci falansan atla git yurt dışına çalış kazan $$ ları.

Yok değilsen tr de beyaz yaka, biraz tasarruflu mantıklı yaşaman gerekiyor. Ama beyazyakaysan, beyazyaka gibi olmalısın

sadece kendine yatırım yapıp fazla mesai yapmadan takılmak lazım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elime ayda max 3k ya da daha az para geçiyo iş kurduğumdan beri net olarak. yani suarkın dediği paranın kiralar fln düşmüş hali diyelim işte. yok öyle birşey. suarkından sallıyor. adam zaten "bekar olsam" diye girmiş lafa atasözü falan var bu konuda bilip bilmeden konuşmak üzerine.

iyi kötü tabi ki yaşıyorsun ama tatilini instagram storylerden yapıyorsun. istediğin her şeyi zaten yapamıyorsun. o laflar evli, bir de yeni çocuk yapmış, lan bu sorumluluklarım olmasa ne rahat yaşarım hee 4k bile yeter lan psikolojisiyle yazılmış şeyler büyük ihtimalle. tatlış ?

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, goldbären dedi ki:

@Black-ice ne dersin izmirde 4kya rahat rahat geçinip üstüne de tatilini yapıp isteidğin gibi takılabilir misin?

bi implant yaptirman gerekse 5k gitti bile belki simdi 10k olmustur, nasil geciniyorsunuz?

3 saat önce, eldar dedi ki:

Beyaz yakalı için İstanbul'da ortalama maaş 5 bin lira değil tabii ki bu arada. Okuyup şaşıranlar olmasın.

kac?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yoo yapıyo, geçen üni hastanesinde arkım yapam sana demişti. Devletin desteklediği implantlar var daha ucuz, ama en son sordugumda özelde 500euro idi.

taksite böldürür yaptırırsında, abi geçinmekten anladığımız şeyler farklın sanırım ya.

Şunu kavramak lazım, hayat adil değil ve siktiriboktan. Genel itibari ile dünyanın büyük bir kesiminden her halükarda daha iyi yaşıyoruz, bir kısmına göre de bokum gibi yaşıyoruz.

daha çok kazanıcam diye elinizdekileride kaybedip sikmeyin hayatınızı, metrikler belli istatistikler ortada. Hayatından sıkılacak kadar sorgulayabiliyorsan zaten comfort zone a girmişsindir, kal orda. Ha emeklilik korkutuyorsa evet haklısın, emeklilik diye bir şey yok, birikim yapabildiğin kadar var olacaksın ilerde, ya da emekli olmadan önce ölmen lazım.

Comfort zone dayken yapılabilecek en güzel şey, yine söylüyorum, o zone u terkedip salakça bir maceraya girmek yerine, kendine katman gerek. Zaten kendine katında, bişeyler satmayı öğrenince bi yerden sonra bir girişimin olmasa da para kazanmanın yolunu bulabilirsin. O zamana kadar safe zone güzel.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...