Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyaz Yakalılar


barbu

Öne çıkan mesajlar

7 saat önce, reyou dedi ki:

kolelikten kasit ne abi?

yarin gidip bir application yapsan, 3 milyon dolar yatirim alsan, ilk yapacagin is 2 milyon dolari ile ofis kiralayip icini developer, designer ve project manager lardan olusan koleler ile doldurmak ve o yatirdigin 2 milyondan 4 milyon ciro edip, bir bunun gibi 50 tane daha kiralamak olacak.

ne dicen abi adamlara, kafaniza gore takilin, ben kolelige karsiyim mi dicen? adamlarin senin sirketinde calistiklari icin gurur duymalari icin elinden gelen en iyisini yapican. o da iyi mayi$, yol, yemek sigorta iste. bir de olmazsa olma arcade odasi ve pinpon masasi.

aklina farkli bir sey gelen varsa yazsin asdf

vallahi dogru dedin hacim. gecen gun dusundum 200 binlik bir app fikri bile gelmedi aklima. zaten yapican da, tutucak da, satacaksin da vs bir suru zahmet. en iyisi beyaz yaka yine, risk yok bir sey yok. arada bunalima giriyor insan ama olur o kadar da.

acaba basarili olanlar nasil oluyor, dogustan sanslilar ya da  torpilleri coktur vs .amann neyse regular insanim ben denemeyim bile baska birseyi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az. Her applicationı buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. Application kültürünüz yok. Play Store'u tanıma kültürünüz yok. İnsanını tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, uygulama çeşitliliğine hazır değilsiniz. Köleyim diyeniz de tatava. Türkiye'nin her yerinde köleyim diyo, ara sokakta bir esnaf lokantasında kölelik yapmamıştır mesela. Duyulmuş yerlerinde yapmıştır.

Mc_Lovin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, senko dedi ki:

kole nasi olunmuo onu bi seetseniz

firma sahibi ol deseniz, onlarin geneli beyaz yakadan daha fazla got yalamak zorunda kaliyorlar, is kovaladiklari adamlarin kolesi oluyorlar. maasli calissak patronun, sirketin kolesi oluyok

napak? 

ne kadar haksızsın olm yine.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi dünyada sermayeyi elinde tutan küçük bir dilimin içinde degilsen kölesin işte. Bordrolu calisip, vergi odememek icin 10 takla atan milyonerlere hizmet ediyorsan kolesin. 

Birileri pastayı elinde tutuyor ve ne kadar büyük dilim verecegine kendi karar veriyor. Sen de daha büyük dilim vermeye ikna etmek icin calisiyorsun hayat boyu işte özet.

Nekro tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 dakika önce, senko dedi ki:

e tamam iste kole olup olmamanin kriteri ne olcak 

gelirimin %100 u bir firmadan geliyorsa koleyim ama 3 farkli firmadan geliyorsa degilim mi mesela?

köleliğin kriteri köle olduğun kişiyle olan ilişkin bence. birisinin çalışanı olmakla birisine iş yapmak çok farklı bir şey. o yüzden kölelik değildir diyorum. ama sen olaya çok daha genel bi kavramdan "birisinden para alıyor onun sayesinde geçiniyor olmak" gözüyle baktığın için tartışacak bişey yok. o zaman herkesin kölesiyiz. bakkal da benim kölem mesela. gidicem şimdi emir edicem su alıcam kölemden.

edit: emir edicem nedir ya. remus beni andı.

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Black-ice dedi ki:

bence maaşlı çalışmak da kölelik değil ki.

apandisit ameliyatindan sonra bir sikintilar cikmisti 9 gun hastenede yattim.

taburcu oldugumun ertesi gunu gece 12'ye kadar mesai yapmistim, ondan beri biraktim maasli calismayi.

kimse de: "kardes nasilsin, gecmis olsun" demedi..

buyuk konusmayayim ama ozellikle finans alaninda ASLA calismam tr'de.

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Finans sektörü her yerde böyle =(

Nerede nasıl çalıştığına da bağlı. Ben bağımsız avukatlık yapmak istemiyorum bir ofis açıp. Yaptığım iş kesinlikle aynı kalitede olmayacak, olamaz da. Büyük bir kurumsal müvekkile tam avukatlık hizmeti verebilmek için departmanlaşıp onlarca kişi çalıştırman gerek. Azardan büyümek de çok zor, 1/10000 ihtimali göze alıp mutlu mesut hayatını riske atmayan da korkaktır demek asıl garip olan şey. 20 sene sürünüp sonra 1/10000 ihtimal İstanbul'un büyük hukuk bürolarından birinin patronu olacağıma, 30 sene bu büyük ofislerin birinde çalışıp, Datça'ya emekliliğime giderim.

İşimi bırakıp (ki hukukun en sevdiğim, istediğim alanında çalışıyorum, ballıyım) kapıyı çalıp giren Mehmet Efendi'nin miras davasına bakmak asıl beni depresyona sokacak şey olacaktır. İster köle diyin, ister sistemin satılmış köpeği, umrumda değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...