Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyaz Yakalılar


barbu

Öne çıkan mesajlar

Bu arada yine istisna bir şey diyeceğim ama dasaaa'nın dediği şu yukarıdaki resti çekemeyecek işverenlerin olduğu sektörler de var. Alttaki elemanların yöneticiyi patlatabildiği bir çok senaryoya bizzat şahit oldum. Çünkü yönetici gelip geçici, alt-orta kademe kalıcı olabiliyor bazı iş kollarında.

Yani abi işin özeti inşaat gibi yetişmiş 5 milyar tane adamın olduğu, herkesin kolayca değiştirilebilir ve gözden çıkarılabilir olduğu bir sektörde çalışmaktansa, dünyada 3 kişinin bildiği ancient bir programlama dilini bilmeyi tercih ederim herhalde.

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

59 dakika önce, cicibeybe dedi ki:

AKPnin bakanlarindan biri mi ne gelip anlatmisti bize, herkes ingilizce ogreniyor mal miyim ben gittim urduca ogrendim, cok da iyi is yapti Pakistanla vs ticaret yapan firmalarla demisti. Sanirim bu da o mantik. 

Urdu dili guney asya’da en cok konusulan dillerden biri resmi kayitlara gore 150milyon kisi anadil olarak konusuyormus. hindistan pakistan nepal yaygin baya oyle uc kisinin konustugu ancient program dili degil hdbdhf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

52 dakika önce, Neanderthal dedi ki:

En kötüsü 15-20 yıl okuyorsun gencliğini heba ediyorsun çabalıyorsun yeri geliyor tırnaklarınla kazıyorsun sonra ödülün beyaz yakalı olmak, birileri çok kötü kekliyor bizi..

Türkiye'de gençliğini heba eden pek görmedim ben. Tıp ve iyi fakültede hukuk okuyan hariç öyle kasılmıyor üniversitede, hatta lise sonrası bir rahatlama yeri olarak görülüyor. Sıkı çalışanlar da başarılı oluyor ( başarının tanımı tartışmalı tabii=

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Dynun dedi ki:

Merhaba,

3 diplomam var. Çük kadar maaşım , 1 masam var. Her gün gelip oturuyorum. Akşam olunca bitik bir şekilde kalkıp evime gidiyorum. Ayın sonunu zor getiriyorum.

Merhaba, ben bir malım.

sende tam bir iibf mezunu ve üstüne birde mba patlamış bir tip var desem?

yanılıyor olabilir miyim sdsfs

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 22.09.2019 at 14:09, dasaaa dedi ki:

devamini okumadim da, (bariz gerek gormedim) bana 5 gun 9-17 calisilan bir insaat sirketi gosterin baskanlar.

genelde nasil gider bu isler soyleyim

toplami 180mil eur'un ustune olan bir proje kismi icin soyle mail alirsin

"If they cannot provide, I instruct you to prepare the current valid construction program that we can follow up. 

I expect to recieve the programsby Wednesday."

ben sali aksamina gitmek icin izin aldim ondan wednesday. sonra da pazar gunu ise gelirsin 6 saat program yaparsin. 

zaten o yuzden romantik diyorum. yok cunku. tatli su solculugu ile ayni geyikler bunlar.

bu şartlarda calisiyorsan sen beyaz yaka degilsin ki..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

big4 da calisan arkadaslarim var , ara sira eve gelip laptopta sabahlara kadar calisiyorlar.oldukca fazla oluyor hatta,bembeyaz yakalilar oysaki

ayrica unrelated ama 4 harfli bi big4 firmasinda calisirken siddetli cinsel tacize ugrayan bi hanfendi vardi tanidigim, kiz kimseden destek alamadiydi,olay buyumesin diye ustu kapatildi,cocukla ayni ekipte calismaya devam ettiler fln, cok sasirmistim

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de big4 diye tabir edilen dörtlüde çalışan arkadaşlarım var. Gerçekten Türkiye'nin en zeki gençlerini sabah akşam amele gibi çalıştırıp üç kuruş maaş veren bir düzen kurmuşlar. Muhasebe, finans falan bunları anlamam da IT'de olup da büyük denetim şirketlerinde amelelik yapanları gerçekten anlamıyorum (zira işin %90'ı rutin paperwork yine)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla herkes partner olma hayalinde de 100 tane entry level iş varsa 3 tane partner oluyor o şirketlerde. Ha başka yerlere gidince bir kredibilite sağlıyor evet ama yine de, work-life balance açısından Bangladeş şartlarında çalışıp, bu denli zeki çocukların ayda 4-5 bin liraya kafasının en çalıştığı yıllarını süreçsel işlere heba etmesi benim aklıma yatmıyor. Benim cahilliğim de olabilir bu bilmiyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Big4 larin birisinin Londra ofisinde calisan bir arkadasim vardi. 8 den asagi cikmiyoruz isten diyordu. 10 sene filan civari calisti, baska sirkete afilli bir corporate title la transfer oldu. Is degistirdigimden beri hayatim duzene girdi diyordu. Bir kac sene calisip kredibilite niyetine kullanilip kacilmasi gereken firmalar haline gelmis hepsi.

Dasaa ya biraz girismissiniz ama insaat beyaz yakalilar icin en boktan sektor dunya uzerindeki. Bunun sebebi yapilan isin zorlugundan ziyade, isi yapanlarin kafa yapisinda. Her sey ivedi, her sey bugun olucak, haftada 6 gun - gunde 12-14 saat calisma, 7-24 politika, is kilitleme, adam kayirma, hatalari baskasinin uzerine yikma, yok yok. Bu bahsettiklerim normal bir Turkiye ofisinde olanlarin 10 kati kuvvetinde. Taciz olaylarina hic girmiyorum cunku cikarip masaya vurma gibi cok sacma sapan hikayeler var.

Cocugum olsa insaat muhendisi olmasini istemem, olucam derse de design office gir, santiyeden uzak dur derim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...