Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyaz Yakalılar


barbu

Öne çıkan mesajlar

calisma sartlari.. malum. ama cikisi da yok.

gideyim bi fit-out isi alayim kendime dedim.  bi kere de kendimize calisalim falan geyigi. abi hesap ettim, banka garanti mektubu icin 350K EUR koymam gerekiyor sadece. vazgectim la. fakirlik ile yapilabilecek isler degil.

konusuyorum arkadaslar ile, ilk donemde rusyaya gidenler paranin dibine vurmus. 5sene onceye kadar katara gidenler 15K USD maas aliyordu etc. piyasanin da kurudugu zamana denk geldik yahu...

gonullu amelelige devam.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaptığın işi seviyorsan beyaz yaka olmak koymaz ki

ama masa başı işler insan doğasına aykırı (iyi bir maaşla doktor olup çeşit çeşit insanla uğraşıp akşamın nasıl olduğunu anlamazsan eğlenceli olabilir), ameleliğin kralını yapıp salona gitmek gerekiyor sağlık için

önceden iç anadolu da fabrikada çalışıyordum işten baya zevk alıyordum

evleneyim, istanbul'a  ailemin yanına geleyim dedim şimdi mutsuzum

bol bol boş vaktim var yeni çıkan bir yazılım dilini öğrenip evden çalışma hayalim var ama bu konuda hiç çaba sarfetmiyorum

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Gallant dedi ki:

15k usd maas katar icin toplam aylik pakettir o; ev, ulasim dahil. Genelde 10-20 sene tecrubeli orta seviye mudurluk ve yukarisindaki western kadroya o paketi teklif ediyorlar. Korfez ulkeleri irkciliigin dibine vurmus yerler, aylik gelirin pasaportunla cok alakali.

irkciligin dibine vurmamis yer mi var?

ingiliz diye, alcipan ustasi adama kazakistan'da proje mudurlugu verdiler. adam saka olarak odaya girince osuruyordu abi.

simdi de azeristan'da business development director olmus.

adamin kendi dedigi "valla hicbir sey yapmiyor. ust seviyeye hallederiz diyip diyip ayi geciriyorum. maasimi veriyorlar. kovarlarsa da sorun degil. ama kovmazlar ahaha"

bizim pasaportu yirtsak uygundur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ingilizce dunyanin official dili haline geldiginden dolayi, native speakerlar bu isin ekmegini feci yiyorlar. Adamlarin tek yaptigi hintli muhendislerin soylediginin aynisini baska aksanla soylemek. Ingilizlerin takdir edilesi yani, yurtdisinda birbirlerini cok kolluyorlar, is olanaklari olsun, maas olsun, nerede kaymak bir olay varsa hemen kendi vatandasina pasliyor, kendi aralarini iyi tutuyorlar (Turklerin tam tersi). Bir donem Ingiltere de kendine is bulamayan yetersiz kadro yurtdisindaki burun kivrilan islere talip olmus, zamanla koseleri kapmislar. 2010 filan civarlarinda (aftermath of financial crisis) bu denge tersine dondu, bu sefer Ingiltere deki kalifiye elemanlar yurtdisi piyasasina saldirdi (en azindan orta dogu da boyleydi). Ama parsa coktan kapilmisti, umudu kirilanlar memleketlerine geri dondu, tutunabilenler halen devam ediyor.

Olay sadece vatandaslikta degil, pasaport + ten rengi + background gibi bir kombinasyon var. UK passport musluman Mahmoud ile hristiyan David arasinda gelir farkli olmasa da, sosyal iliskilerdeki yaklasimda cok fark var orta dogu da.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ciddi yazıcam, bu yaşını başını almış abilerden ziyade burayı okuyan ergen arkadaşlara yönelik olsun.

Abi beyaz yakayı çok net bir şekilde ikiye ayırmak lazım. Genelde operasyonel işlerde çalışan, işi özel bir kabiliyet gerektirmeyen, dolayısıyla da kolay replace edilebilecek insanlar birinci grupta. Bu gruptaki birinin zaten ay sonunu getirmek dışında yapabileceği pek bir şey yok artık, hele ki günümüz türkiye şartlarında alım gücü bu kadar düşmüşken, yaşam bu orta sınıf için git gide daha çok güçleşiyor. Özellikle de geçmişte alışkın olduğu lükslerinden de uzaklaşmak zorunda kalınca çok ciddi bir sıkışmışlık bunalımına giriyor insanlar haklı olarak. Instagram etkisi, mal mal insanların acayip zengin olması, kadınların beklentilerinin yükselmesi etc bunlar hep psikolojisini bozuyor herkesin. Bu noktada olan arkadaşlara ikinci gruba pivot etmelerini önermekten başka çaremiz yok, o da yaş, istek ve çalışkanlıkla alakalı bir şey. 

İkinci grupta nispeten daha niche alanlarda çalışan, globalde geçerliliği olan (globalde de para eden) spesifik kabiliyetlere sahip olan, yaptığı işin aynısını yurtdışındaki x bi ülkeye gidip de bugün yapabilecek, çalıştıkları şirketlerde ya profit-center'larının kalbinde, ya da cost-center olsa bile operasyonun kritik noktalarında çalışan insanlar var. Bu arkadaşlar birinci grubun yaşadığı daralmadan etkilenmedikleri gibi, genelde döviz kazandıkları için mevcut pozisyonlarını daha da sağlamlaştırdılar, üstelik beyin göçü sebebiyle bu adamlar daha da kıymete bindi. 

Aramızda da ikinci gruba ait insanlar var (misal Luniz vardı yanlış hatırlamıyorsam güvenlik üzerine çalışan aklıma gelen), benim de bir sürü tanıdığım arkadaşım var bu alanda. İkinci gruba aitsen zaten world is your playground modunda yaşamaya devam ediyorsun ve dünyanın her yerinde para edecek bir yetenek setine sahip olmuşsun demek. Şu anda uluslararası bir şirkette 90 bin dolar nete imza atsan (ki senior bir çalışan için avrupa standartlarında aman aman bi para değil), aylık yaklaşık 45 bin lira yapıyor. Aylık 45 bin lira demek, eğer çar çur etmez de düzgün yatırım yaparsan aşağı yukarı 2 senede bu ülkede kalan hayatını garanti altına aldın demek. Bu tarz işler var, amma velakin atıyorum Türkiye'de 3 kişilik bi kadro var o alanda çalışan. O 3 kişinin ya yurtdışına gitmesini, ya emekli olmasını, ya da ölmesini falan bekliyorsun. Ama var.

Kariyer planlamasındaki en büyük problemimiz, insanların "iş alanı geniş" alanlara odaklanması. Misal inşaat mühendisi olmak istiyor adam çünkü çok inşaat yapılıyor. Genele gidiyoruz hep memur kafasıyla. KPSS'de ne kadar çok alana başvurabilirsen o kadar iyi diye bakılıyor (ki yıl 2020 olacak, bir torpil olmadan KPSS'ye bel bağlamaya ben inanılmaz bir pollyannacılık olarak bakıyorum) Lakin dünya, genel işlerin ya otomatikleştirildiği ya da değersizleştiği, spesifik işlerin ise standarda göre çok daha fazla kazandırdığı bir noktaya geldi. Herkes yapabiliyorsa zaten bir para etmiyor o iş, inşaat o yüzden patladı. O yüzden spesifikleşmek lazım. İnşaat diyorsan atıyorum gökdelen inşası üzerine bir şey yap. Yılda 1 gökdelen inşa edilsin ama o projede de seni çağırsınlar, gibi. (İnşaat bilmediğim bir alan olduğu için saçma bir örnek vermiş olabilirim)

Buna örnek vermek gerekirse de: misal bir sürü SAP danışmanı var piyasada, ama türkiye'de hiç "SAP Security Professional" görmedim. Linkedin'de aratınca dünya çapında sadece 116 kişi çıkıyor, muhtemelen kafayı ve parayı kırmış 116 tane manyak. Her yıl yapılan yüzlerce milyon dolarlık SAP işinin içerisinde, güvenlik için 3 milyon dolarlık iş dönse, sizce türkiye'de bir bu danışmanlara ne kadar para vermeleri gerekir? Binlerce SAP danışmanı içerisinde farklılaşmak için böyle bir argüman fena olmaz mıydı?

https://www.linkedin.com/search/results/people/?keywords="sap security professional"&origin=FACETED_SEARCH

https://training.sap.com/certification/p_tsec10_75-sap-certified-technology-professional---system-security-architect-g/

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi guzel demissin de, hadi ben uzmanlascam diyince uzmanlasamiyorsun iste. Calistigin sirketin, ortamin, onune gelen firsatlarin buna uygun olmasi lazim. Bir de uzmanlasma seviyesi (en azindan yazilim ve network icin) hala biraz usta cirak iliskisi ile gidiyor. Kendi kendine tamam lan data streaming security konusnda uzmanlascam diyemiyorsun.

Bu faktorleri barindirabilen uzmanlasiyor zaten.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

90 bin dolar net yıllık maaş, üst düzey yönetici olmayan bir pozisyon için çok iyi para Avrupa'da. Paris, Londra gibi şehirler hariç de gayet rahat bir yaşam sürersin. Brüt 150 bin dolar gibi bir maaş yani. 

Ayrıca kadınlara bağlamanı da yadırgadım işi.

eldar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, senko dedi ki:

abi guzel demissin de, hadi ben uzmanlascam diyince uzmanlasamiyorsun iste. Calistigin sirketin, ortamin, onune gelen firsatlarin buna uygun olmasi lazim. Bir de uzmanlasma seviyesi (en azindan yazilim ve network icin) hala biraz usta cirak iliskisi ile gidiyor. Kendi kendine tamam lan data streaming security konusnda uzmanlascam diyemiyorsun.

Bu faktorleri barindirabilen uzmanlasiyor zaten.

Yani evet haklısın, iş ortamının buna uygun olması lazım. Verdiğim örnekler bu konuda şanslı örnekler, ancak bu şansı da kendi çaplarında iyi kullanabilmiş olmaları gerekiyor.

Ammmaa, misal reddit'te homelab diye bir sub var, evinde öğrenim ve pratik amaçlı enterprise grade network'ler kuran adamların sub'ı. Adam üşenmeden gidip para verip eve dslam alıp ev içinde adsl hizmeti kurmaya çalışıyor misal, bu enthuasism hem kültürel, hem maddi sebeplerden, hem de ağır çalışma şartlarından dolayı ülkemizde pek yok. Bu adamlara iş yerinde fırsat verilmese bile kendilerini bi şekilde geliştirip, o fırsat denk geldiğinde en iyi şekilde kullanabiliyorlar, sektörde de güncel verileri takip ettikleri için next-big-thing'i yakalama konusunda biz türklerden daha ilerideler.

Atıyorum, network için mi diyorsun, network'te büyük markaların acayip yatırımlar yaptığı mevzular nedir, sallıyorum sdn mi, carrier-grade dpi mı, otomasyon mu? Bu markalar milyar dolarları yatırdıysa bu trenlerden birine vakti geçmeden binmek lazım hocam. Bunu analiz edip kovalayan insanlar bi şekilde parsayı kaldırıyorlar. Bizim ülkede tren geliyor, satılan satılıyor, uygulanıyor kuruluyor aradan yıllar geçiyor, biz o alanda uzmanlaşınca kendimizi şanslı sayıyoruz. Yine çok kabaca bir örnek olarak şu anda enterprise networking alanındaki standart bir mühendisin çok bi önemi kalmadı zira sallasan CCNA'e çarpıyorsun, ama atıyorum VMware NSX desen hık diyecek adam sayısı 5'i geçmiyor. NSX Vmware'in multi milyon dolarlık bir bahsi, bilen adam kesin ama kesinlikle para kazanacak kaçarı yok. 

Daha geniş bi örnekle, gartner'ın hype cycle'ı var, dünya teknoloji trendlerini gösteriyor aynı tren metodolojisi ile. Bi sonraki büyük mevzuyu görüp, odaklanıp, çalışmak lazım. Misal ben şu an CS üzerine çalışıyorum ancak benim asıl yolum security automation & orchestration, henüz pek bi yerde yok, ama bol bol duyacağımız bir şey olacak. https://www.google.com/search?q=gartner+hype+cycle&safe=off&client=safari&rls=en&sxsrf=ACYBGNTEzFxOVHSuO7MzNNFBLYPthWfsDg:1568892295013&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwip-7yf49zkAhWEyKQKHRRQBwUQ_AUIESgB&biw=1280&bih=737 Biraz dağınık oldu tam anlatamadım ama şey olmuştur herhalde.

roket adam tarafından düzenlendi
NSX örneği ekledim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, eldar dedi ki:

90 bin dolar net yıllık maaş, üst düzey yönetici olmayan bir pozisyon için çok iyi para Avrupa'da. Paris, Londra gibi şehirler hariç de gayet rahat bir yaşam sürersin. Brüt 150 bin dolar gibi bir maaş yani. 

Ayrıca kadınlara bağlamanı da yadırgadım işi.

Maaş konusu göreceli bir mevzu, kadınlarla ilgili kısım gereksiz olmuş bence de, ama toplumda bunun yansıması yok diyemeyiz. (Bu arada kızları haksız bulduğum manasına gelmiyor bu ama konuyu derail etmemek adına bu konuyu park ediyorum)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mal mal insanların zenginliği türkiye'de yer alan potansiyelin hayvan gibi exploit edilmesinden kaynaklı zaten, o da biraz kişilerin vizyonuna bağlı. baba parasıyla linkedin'de co-founder & ceo olup boş oturanları da biliyorum, 15 mio usd stage 1 funding alıp san fransisco'ya yerleşen adamları da.

şahsen ben, beyaz yaka vizyonumla, birazcık da status quo'yu korumak adına, bu kadar yırtmıyorum, kovalamıyorum. kenara bi 15-20k atarsam bir tane programcı tutup bir tane software yapmaya kastırcam da taa ne zaman yani ki pazarda örneği var mı yok mu hiç araştırmadım. 

konudan konuya atlıyorum, 30 yaşındayım, iş hayatımdaki 7. senemi doldurmak üzereyim, daha yeni yeni para kazanmaya başlıyorum. o kadar enteresan bir özgürlüğüm var ki artık, kadınların beklentilerinin yükselmesi falan bahsetmişsin ya, benim daha da yükseldi, bir bok beğenmiyorum artık ?

 

Allure- tarafından düzenlendi
tdk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Roketadam cok spesifik islerden bahsetmis. Genele bakildiginda 90k usd net cok yuksek bir tutar Avrupa icin. Neredeyse 200k usd brut demek, en ust baremdeki vergi skalasina gore konusuyorum(cunku ona denk geliyorsun). Bu miktari birey kazanci yerine aile kazanci(cift) olarak diye degistirmemiz daha mantikli.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam spesifik bahsetmiş tabi ama zaten dediği şekilde spesifize olup geleceği olan bir alanda çalışmak lazım. Ben de networkcu olarak aynı örnek üzerinden giderim. Yarın birgün CCNA hatta CCNP'si olan adamların, kendini spesifik bir alanda çok iyi yetiştirmemişse, hiçbir hükmü kalmayacak.

Ben sektörü bıraktım ama sektörde örneğin çok ciddi wireless'cı ve collaboration'cı açığı vardı. Bunlardan birisinde expert olsan her türlü yürürsün ki zaten geleceği olan şeyler. Bunun yanı sıra kesinlikle SDN teknolojilerinden biri üzerine gidilmesi gerekir. Her sektörün eminim bu şekilde spesifik niş işleri vardır. Bunlara bir şekilde kendini atmayanlar zaten bir yerde otomasyona yenik düşüp dışarıda kalacaklar. Bir de bu işlerin hepsinin globalde de kesinlikle karşılığı var.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...