Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yapay zeka tıngır mıngır geliyor


eldar

Öne çıkan mesajlar

doğurganlık düşüşü yavaşlamıyor, hızlanıyor ülkeler geliştikçe ve şehirleştikçe. şehirlerin büyümesi endüstri devriminin gelişmemiş ülkelere gerçek anlamda ulaşmasına bağlı. kırsalda depopülasyon var. nüfus artışı giderek yavaşlıyor, yüzyılın başındaki hızla gitsek şimdiye 10 milyarı geçmemiz lazımdı. halbuki 10 milyar hedefi 2050'ye, 11 milyar hedefi ise 2100'e kaydı ve o noktada duracağı öngörülüyor şu anda. kültürel, ekonomik gelişme ve şehirleşme arttıkça, kadın hakları ve çalışma oranı yükseldikçe doğum oranları düşmeye devam edecek yüzyıl boyunca. hindistan'ta da bu olmaya başladı, en son afrika'da gerçekleşecek işte. sağlık ve emeklilik imkanlarının çocuk ölümü engellemesi ve hayatları uzatmasının dengeleyici gücü bu "çocuk yapayım da yaşlanınca bana baksın" yerine "çocuk yaparsam bakabilir miyim" düşüncesi.

almak başka istemek başka, zorunluluktan alıyorlar ekonominin ihtiyacı olan ve doğurulmayan işgücü için ama istenmiyor. yabancı düşmanı popülizm bütün göçmen alan ülkelerde tırmanışta. merkez partiler de mecburen buna tepki vermek zorunda kalıyor. ithal işgücü yerine robot koyabilme fırsatı olsa onu yapacak herkes. japonya, robotlaştı, yetmedi abe kadınları işgücüne sevketmeye çalıştı, o da yetmeyince göçmen alacak ama son çare olarak.

evet beyin gücünü de tehdit etmeye başladı işte finans gibi sektörlerde, şimdi yapılamaz gibi sanılan hangi sektörlere zaman ilerledikçe sızacağını henüz kestirmek güç. istihdam kaybı konusunda büyük endişeler var ama bence gelişmiş devletler bir noktada işsizlik otoriteyi risk altında bırakmaya başlayınca finlandiya'nın denediği gibi herkese minimum maaş ya da aylık yeme/içme/oturma karnesi gibi birşey verecek. halihazırda inşaat ve gıda üretimi insanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir şekilde sebil. sadece çöpe atılanlarla bütün yoksullar ihya olur neredeyse. bismarck'ın komünizmin çıkışı karşısında emeklilik sistemi getirmesi gibi olacak. endüstri devriminin yarattığı üretim artışı emeklilik sistemlerini mümkün kıldı, bunu bir sonraki adıma götürüp hayat boyu emeklilik haline dönüştürmek lazım bu yüzyılda.

ha abd gibi evrensel sağlık hizmetini bile komünizm sanan ülkeler ne yapar bilemem ama kuzey avrupa'dan başlar gene büyük ihtimalle bu tahminim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, WaNTeD dedi ki:

bu utopik 100 sene tahmini icinde dogal afetler gilobal wormink artan co2 salinimi vs ne alemde

doğal afetler ve global warming existential problem olmayacak ama büyük göç dalgalarına sebep olacak ki bu da göçmen istememe hususunu daha da körükleyecek yukarıda yazdığım. kavimler göçünden sonraki en büyük hareketi yaşayabiliriz. hatta onun sebebini de geçici bir küresel soğuma sonrası tarım alanlarının büyük ölçüde mahvolmasına bağlıyorlar bildiğim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...

geçen bi canlı yayınını koyuncada aynı tepkiyi almıştımda sadece tipi mi fetocu kendi mi fetocu bilmiyorum. ciddi odaklanma sorunu yaşıyorum bişey izlerken kopuyorum geri alıyorum bi durdurup dinleniyorum felan bunun videoları nefessiz akıp gidiyor, çok iyi kurguluyor ve direk seni konunun içine çekiyor. storryteller skilli çok gelişmiş. fetocuysa da şaşırmam genelde böyle herhangi birşeye ister taş olsun ister terlik olsun tereddütsüz bağlılığı olan insanlar çok başarılı oluyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesela bir başka örneği aaron kyro. adam yootube da skateboarding başlığında tekel olmuş tüm dünyada. bütün skateboarding topiğinin video ihtiyacını tek başına domine ediyor. yani youtubea skateboardin=aaron kyro. ve scientologist.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...