Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yıllar sonra laptop alayım diyorum ama ne alsam bilmiyorum


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

19 saat önce, Quo-Vadis dedi ki:

 

Özellikle şunu bende gözüme kestirdim, ama daha cesaret edemiyorum. (Tamamen duygusal)

https://www.gamegaraj.com/urun/tracer-xl-7t-144/

17.3" yani buyuk tasimasi kullanmasi 15.6ya gore daha zor olur

ekran karti max q imis. ne icin alacaksin

bi de bunlar oyuncu laptoplari kasa ici fan duzeni nasil, 2 ay sonra aldigina pisman etmesin yerli mal burda barebone toiplama oldugu icin muamma. ben olsam sahsen yerli mal tercih etmem.

 

he monsterin garanti kosullari hakkinda iyi seyler duydum her ne kadar yerli olsa da. global markalardan lenovo ve asus satis sonrasi hizmetlerde bi adim one cikiyor ozellikle asus turkiye`de. yani demek istedigim laptop gibi makinelerde sadece konfigurasyona bakarak satin almak zor.

Seru tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

64gb ram laptop lazim, dev makinesi icin, windows lazim, 11 lazim, kelle lazim paca lazim.

gaming computer olmasina gerek yok ama baktigim 1-2 alternatif bu kadar ram'a gaming yakisir diye alli pullu birseyler koymuslar. iki kere HP den agzim yandi bir daha tovbe, ACER kullananlar memnun mu, yoksa Lenovo mi yardirayim. son 5-6 senede rustunu ispatlamis WinGates makine kullanan var mi? 

reyou tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Acer bu fiyata iyi boya tadinda urunler yapiyor. Kimisi cok memnun, kimisi dert yaniyor. Bendekini 6 sene kullandim, kenara koydum (bir ara pederlere vericem), ama sogutmada sikintiliydi (Intake izgarasinin yarisini kapatmislar, millet internette dert yaniyordu, elle intake acanlar vardi). Verdigim paranin hakkini verdi alet.

Sirket bilgisayari olarak Dell var, kasa tas gibi, performans iyi, ama gereksiz pahali. Bir daha laptop alirsam, ya MSI yada o anki maddi duruma gore Acer alirim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Apple'a nerede söveceğimi bilemedim. Burada söveyim bari. Tamam anlıyorum, 2000 doları zenciler giyiyor Amerika'da da, bari Türkiye'de de 20000'e düzleseydiniz. 4500 lira daha niye koyuyorsunuz üstüne. 2015 mbpro'mu sonunda değiştiririm diyordum, hem portlar geliyordu hem de touchbar gidiyordu falan. Fiyatları görünce emektarla devam etmeye karar verdim ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...

Bütçe aşağı yukarı 20k olacak şekilde bir laptop almak istiyorum. Tam bir gamer değilim ama arada oynamaktan hoşlandığım oyunlar var. Borderlands veya rtw gibi oyunları oynamayı seviyorum, ara sıra da oynuyorum hala. Onun dışında özel bir yetisi olmasına gerek yok. Her türlü oyun oynayacağım için gaming laptop mı almam gerekli acaba, az veya çok oynamanın bir farkı yok nasıl olsa diye düşündüm. Taşıması nispeten kolay olsun istiyorum şu dev ekranlılardan almaya gerek yok ama evimde televizyon yok. Laptop ı kullanıyorum birşey izlerken.

Bir de nisan sonuna kadar hem kanada hem almanyadan getirtme şansım var, çıkışlarında tax refund alabiliyorum ama çok az fiyat farkı oluyor galiba. Tr fiyatları arasında çok fark yok sanırım biraz karşılaştırmaya çalıştım. Ne önerirsiniz ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Basic istatistik programları (SPSS) ve office uygulamaları kullanılacaksa ikisi de aynı yeterlilikte ama m1 macbook'ların şarjı daha uzun süre gidiyor, daha mobil, malzeme kalitesi daha iyi ve şarjda değilken daha performanslı.

Öte yandan bazı programlar macOS için mevcut olmayabiliyor ve virtual machine kurulsa dahi ARM versiyonu yoksa bir şey ifade etmiyor Windows kurmak. Alacak kişinin iyi incelemesi lazım kullanacağı programları.

İlla iki makineden birisi seçilecekse ve yazılımlarla ilgili herhangi bir problem olmayacaksa m1 air tercih edilebilir. Yüksek + doktora en az 6 yıl demek. Dışarıdan yapanlar gözlemlerime göre 7-8 yıla uzatabiliyor bu süreyi rahatlıkla. 7-8 yıllık bir süreçte hangi laptop seçilirse seçilsin değişim gerekecektir. Dolayısıyla 2. el de önemli. Huawei muhtemelen 1-2 sene sonra para etmez ama macbook air illa ki satılır. 2015 macbook pro bile hala para ediyor mesela.

Macbook air'ların yenileri gelecek bu arada, onu da not düşeyim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ikinci elinin para etmesi mevzusunda Apple'ín eline kimse su dokemiyor orası ayrı. Ama diğerinin işlemci de Windows için iyi. Arada wow oynarım ne bileyim Dota atarim CSGO oynarım diye düşünüyorum. harici kart olmasa da medium ayarlarda falan oynatır sanırım bütünleşik kart. Macbook'da bunlar olmuyor haliyle. Çok arada kaldım ya. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Medium'da oynayamazsın muhtemelen. Her ikisinde de WoW ve CS:Go özelinde benzer performans alırsın. Hatta WoW M1 native client'a sahip olduğundan performansı daha iyi olabilir.

Yine de gaming için macbook air mantıklı değil. Laptop'tan oyun oynayacaksan 30bin lira falan vermediğin sürece en mantıklı şey Geforce Now alıp oradan yürümek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, ahmedinejad dedi ki:

https://mshop.huawei.com/tr/product/huawei-matebook-d15-i7/?gclid=Cj0KCQjw1N2TBhCOARIsAGVHQc512F0C7S8LTwxBBF5jlgIVGaJDRNRaZXZfIq_1MSztyfGyC042aqsaAqRDEALw_wcB şu mu Macbook Air 8+256 M1 mi? Fiyatları aynı şu anda. Yüksek lisans ve doktora için kullanılacak. 

us klavye problem değilsen ben m1 air satıyorum: 

TR klavyeli bakıyorsan da, yine de m1 air öneririm abi. bir kere alette fan yok, ve peformansı pile göre düşmüyor. alet 13-14 saat pilde gidebiliyor, bir kez fan sesi duymuyorsun ve performanslı. mükemmel bir şey bu tür bir kullanım için.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aldım gitti Macbook Air. Haziranda yenisi aciklansa satışa geçmesi eylülü falan bulur. O zaman da 18-20 binden aşağı olmaz en ucuz modeli. Gerekirse bunu satar üstüne koyar onu alırım. Pozitif teknoloji'de peşin fiyatına 12 taksit de yaptılar. Eğitim indirimi de oldu. 

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...