Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yıllar sonra laptop alayım diyorum ama ne alsam bilmiyorum


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

monster tulparlar da ucuz değil ki ? 

çok paranız varsa zaten gidin daha sağlam kasa ve soğutmaya sahip laptoplar seçin. monsterlar fiyat/performans olarak en iyi ürünler türkiye için. 1-2 bin lira fazladan verip de msi, asus'a marka parası vermeyin boşuna

abra'yı neden almayın diyorum; en basit sebebi monitör bağlayıp oyun oynayamıyorsunuz. hdmi çıkışı onboard ekran kartından çıkıyor(du, değişti mi bilmiyorum) fazla ısınma ve gürültü sorunları da cabası. şikayetvar gibi sitelerde en fazla şikayet abra'lar hakkında.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Monster sanırım 30 gün deneme veriyordu.. kullanın, beğenmezseniz iade edin!
Isınma sorunu intel işlemci laptoplarda default olarak geliyor ne yazıkki.. Onda yapacak bişey yok. F/P için gerçekten monster iyi ürün üretiyor ama o 1-2k fazla verdiğine değecek ürünler de var Asus ve MSI'da. Mesela ben az oyun oynuyorum diyen birisiyseniz Monster önermem. Özellikle yeni Tulpar'lar müthiş form factor'e sahip ama ısınmayı o kadar çözememişler ki, azcık zorlayan bi uygulama açtığınızda bağırmaya başlıyor laptop. Hatta bence alacaksanız f/p açısından abra alın. Tulpara verecek paranız varsa msi- asus zorlayın derim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben tulpar v21 küsur aldım 3070/10875h'li (17,3 inc). 2 ay kadar oldu. işlemciye undervolt (-120mv civarı yedi) ve gpu'ya overclock yaptım. uzun süreli yük altında 72-73 derece ikisi de (ambiyans 24c), bence bir laptop için oldukça kabul edilebilir. ofis kullanımında 45 derece civarı. iyi tarafı da klavyenin sol ve sağ kısımlarında intake olduğu için oyunlarda el altında rahatsız edici bir sıcaklık oluşmuyor, ortada yoğunlaşıyor daha çok. klavyesi pek güzel değil ama form faktörü ve malzeme olarak hoş bir kasası var. ekranın menteşesi biraz oynak. işlemci, gpu ve ram olarak aynı spec'teki msi ile fiyat farkı tam 5k, 1-2 değil. msi 1080p 240hz iken bu 1440p 165hz. msi'da windows, stand ve çanta da yok çok önemli olmasa da. benim için çözünürlük önemli bir kriterdi, pişman etmedi. 

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada benimki de 17". oyun oynayacaksanız 17" in gerçekten daha fazla avantajı oluyor, hem soğutma olsun hem el altının ısınmaması olsun. benimle aynı anda 15" alan iş arkadaşımın monsteri toplantıdayken havaalanı gibi ses çıkartıyor (belki mining yapıyordur arkada bilmiyorum da..) ama 17" de rahatsız edici fan sesi hiç duymadım şimdiye kadar.

bir de unutmamak lazım ki elektronik olayında illaki şans faktörü de var. tüm tanıdıklarının asusu vardır önerirler sana, sen alırsın 2. günden patlak verir ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...

5k ya normal düzgün laptop yok abi ne gaming'i. 7-8k civarı olması lazım bütçenin ki GTX 1650 olan bir laptop alasın. 

Wow için sağlam işlemci gerek sanırım en önce. Ben şunu takip ediyorum bayadir bu da senin bütçenin üstünde.ram de 8 bir de. Keşke 16 olaydı. Bir de 14 inç bu tabi.   https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_82lm006ctx-ıdeapad-5-ryzen-7-5700u-8gb-ram-512gb-ssd-14-full-hd-win10-laptop-platin-grisi-1215085.html?rbtc=aka|ops|||p|standart|&v=1.75.1

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

23 saat önce, Saeros dedi ki:

ya bana bi gaming laptop önersenize be

gaming derken öyle acayip oyunlar oynamicam, maksat wow eso falan çalıştırsın yani. oraya buraya gezmeye gittiğimde arada açıp takılayım maksat.

5k civarı bi parayı gözden çıkarabilirim bunun için, var mı tavsiye

İkinci el macbook pro 2015 al 5k ya

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5k ve 8k arası gaming laptop alınmaz. Zamanın çok gerisinde ve kötü özellikler sergileyen laptoplara boşuna para gömmeyin. Eylül - Ekim ayını bekleyin. Çip krizi hafiflesin, fiyatlar rayına otursun, yeni ürünler piyasaya sürülsün vs.

Şuan fiyatlar tavan noktasında özellikle mining, korona ve çip krizi üçlemesi yüzünden oldu ama şuan Çin'in kripto para piyasası ile uğraşması, kripto piyasasında yaşanan ani çöküş ve çip krizinin giderek azalması sonucu fiyatlar yavaş yavaş düşecek.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yari iletken fabrikalarinin kapasite arttirimlarinin 2023 civari tamamlanacagi soyleniyordu (gerci bu haberlerin guncelligini kontrol etmedim, 3 4 ay once okumustum).

Kripto isinin ne olacagi belli olmaz, kart ureten sirketler gaming icin ozel seri yapmadigi surece oradan umudunuz olmasin bence.

Ha bir de soyle bir sey var hukumet secim ekonomisine gidip faizleri dusurup piyasaya para salarsa (ki hazirliklari yapiliyor) o kart fiyatlari bir de ic dinamikler ve kurun zincirlerinin gecikmeli olarak bosalmasiyla fezaya cikar, sonra 20 25bine makine arariz.

YTD

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Ufak tefek video render'lık işler olacak. Ürünün basit tanıtım reklamları için 30'ar saniyelik videolar hazırlamamız gerekiyor. Ayrıca PS + Illustrator falan kullanılacak işte. Bunun için bir laptop ihtiyacı doğdu.

 

Aklımda olan ve bulduğum modeller;

MSI GS66 STEALTH 10SE: i7-10750H, RTX 2060, 32 GB RAM, 512 SSD, 1 TB HDD - 14956TL

MSI GL65 LEOPARD 10SER: i7-10750H, RTX 2060, 32 GB RAM, 512 SSD, 1 TB HDD - 13425TL

MSI GL75 LEOPARD 10SER: i7-10750H, RTX 2060, 32 GB RAM, 512 SSD, 1 TB HDD - 14986TL

 

Bütçe olarak 15k 'ya kadar çıkabiliriz. Tabi bütçemizin altında sizlerinde tavsiyesi olursa bir bakıp araştırmak isterim. Önerilerinize açığım ☺️ 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Selam,

Donanım olarak bilgim fazlaca yok. Eskiden kalma alışkanlıklar işte intel ise iyidir, kalitelidir, uzun süre götürür. Bunları da değerlendirmeye alacağım. 

Özellikle şu model;

https://www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-g513qc-hn031-amd-ryzen-7-5800hs-16gb-512gb-ssd-rtx-3050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00000BSNBO?magaza=Hepsiburada

 

16 GB RAM yeter mi bilmiyorum ama ekstra takviye yaparsak durumu kurtarır gibi. Teşekkürler. Başka öneriler olursa da açığım. Bayram dönüşü bunu noktalamam gerekiyor.

 

RTX 3050 daha yeni bir ekran kartı değil miydi? ya da notebook'larda RTX 2060 'ın bir ezici üstünlüğü mü var? Ona göre de araştırma yapayım bari. Gerçi video işi için CPU daha önemli.

khazadum tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Yeni olması fark etmiyor. GTX 3050 bu neslin başlangıç seviyesi, GTX 2060 geçen neslin orta seviyesi. Bir nesilde o kadar fark olmuyor. GTX 3050 ti başlangıç ile orta arası, o dahi GTX 2060'ın epey gerisinde.

Ama CPU çok daha fazla önemli olmalı senin için. Ondan emin ol önce. Ram için de bakmayı unutma güncelleniyor mu?

Bir de 5800H 5800HS'den daha iyi ama çok büyük bir fark değil: https://nanoreview.net/en/cpu-compare/amd-ryzen-7-5800hs-vs-amd-ryzen-7-5800h

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu dayıların sattıklarını da değerlendirin bence, etrafımda 2-3 kişi aldı hepsi memnun.

https://www.gamegaraj.com/grup/tasinabilir-bilgisayar/

Özellikle şunu bende gözüme kestirdim, ama daha cesaret edemiyorum. (Tamamen duygusal)

https://www.gamegaraj.com/urun/tracer-xl-7t-144/

Quo-Vadis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...