Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yıllar sonra laptop alayım diyorum ama ne alsam bilmiyorum


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

15 saat önce, LethE dedi ki:

sene 2020 dual core laptop mu aldın

"dual core mu aldin?" yaniltici soylem: https://versus.com/en/amd-athlon-300u-vs-intel-core-i5-6300u

athlon gold 300u alicaktim ama 6300u ultra-low voltage diye onu aldim.

edevlet ve twitter'a girilecek ? 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@LethE reasoning olarak merak ediyorsan, 3300'e bunu alicaktim

https://www.hepsiburada.com/lenovo-v15-amd-athlon-gold-3150u-3150u-12gb-128gb-ssd-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-82c70060txd-p-HBV00000UVB3M

3600'e onceki linktekini aldim, 512gb pcie ssd oldugu icin.

-4200 veremezdim, bir tane de ipad air 3 almayi dusunuyorum ? 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@marksman

Oyun da oynayacaksa o bütçeye GTX 1050-1060 bir şey bakacaksınız. 1650'ler falan artık genelde 9000'lerden falan başlıyor genelde.

Ara ara güzel indirimler oluyo belli modellerde, eğer vaktimiz var, her gün de açar kontrol ederiz Vatan Teknosa falan derseniz bekeyin derim. 

Marka olarak Asus, Dell ve HP'ciydim ben. Fakat Dell ile son yaşadığım tecrübeden sonra HP'ye dönecem galiba.

Acer ve Huawei'den falan uzak duruyorum şahsen.

Fiyata göre şunu gördüm, belki başka yerde daha ucuza da bulabilirsiniz. Bi incele derim. Kullandığım bildiğim bir ürün değil, özelliklere göre baktım sırf.

https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-l340-core-i5-9300h-2-4ghz-8gb-512gb-ssd-15-6-gtx1650-4gb-w10.html#urun-ozellikleri

Lenovo da bilindik marka, GTX 1650 var, CPU'su i7-9700H'la çok yakın (userbenchmark %7 demiş), 512GB SSD.

Zayıf yanı kağıt üstünde sırf 8 GB RAM. Olmadı sonradan ram takılabilir muhtemelen, ama garantiyi bozabilir.

Dediğim gibi kullanmadığım bir ürün, sadece kağıt üstünde baktım, kendim de şu aralar yeni laptop baktığımdan dolayı. Mesuliyet kabul etmem.

Bir de almadan önce internette modelin kronik sorunlarını aramakta fayda var.

RAM 16 GB olsun dersen şu var mesela benzer, 128 SSD + 1TB normal HDD, ama üstünde Windows yok, sonradan kendin uğraşıp kurman lazım:


https://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-15-dk0017nt-intel-core-i5-9300h-16gb-1tb-128gb-ssd-gtx1650-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-8uf06ea-p-HBV00000PL0LF?magaza=GpnTeknoloji

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 senedir monster kullanıyorum. kardeşim ve abime de aldırdım. Herhangi bir sıkıntısı yok. 2yıl garantisi var. ömür boyu temizlik ve macun yenileme var(6ayda bir getir bize diyor). İçi upgrade edilebiliyor. Daha yeni ssd aldım taktım. İçini açtım malzeme taktım diye garanti ölmüyor(bişeyler kırmazsan tabi) Müşteri hizmetleri muazzam

 

Evet monsterın karısı olmuşum ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Acer konusunda büyük çekincem var yalnız.

Hoş Dell iyidir diye ondan aldıydım, en son bende Dell Inspiron 15 7567 vardı, çok memnuniyetsiz kaldım. Meğer seri problemi varmış.

Özellik olarak canavar gibi laptop, fiyat performansı da çok iyiydi, Dell diye güvenip aldık. İlk günden beri aşırı ısınma ve aşırı fan sesi rahatsız ediyodu, geçen ay da anakart yandı. 15.000 TL masraf çıkardılar, bugün aynısını sıfır alsam 6-7000 TL ediyo. Dalga mı geçiyosunuz dedim haliyle.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Acer da iyi bilinen markalardan ama ağzımı fena yaktı benim de.

Bir de çok basit bir sorundan dolayı bütün laptop çöp oldu. Bir şekilde durup dururken şarj olmamaya başladı cihaz. Pili bitene kadar çalıştı ve sonra bir daha hiç açılmadı.

Servis boardda sıkıntı olduğunu ve pile enerji ulaşmadığını söylüyor. Çözüm: Tüm ana kartı değiştirmek (7800₺'ydi geçen yıl sonu). İşlemci, ekran kartı her şey ana kart üzerinde zaten, ufacık bir şey yüzünden dünya masraf çıkarıyorlar. Yaptırmadık haliyle, bir kenarda duruyor hala..

 

Dell ve Lenovo henüz üzmedi, o ikisi arasında (tercihen Dell) alıyorum hep ama sendeki sorun da düşündürücü olmuş.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de ilk tercihim hep Asus ve Dell ikilisinden biriydi geçmişten beri. Daha önceden çekilmeden önce Sony Vaio'lar da vardı bayağı iyi.

Sonra Dell bu son tecrübeyi yaşattı, bu arada resmi teknik servisiyle de çok sorun yaşadım. Şimdi soğudum. Asus'u hala severim ama onlar da öyle gıcık konfigüre ediyolar ki laptopu, hep bi şeyi eksik oluyo. Ya RAM'i daha az, ya SSD'si daha küçük falan.

Önceden arkadaşların tavsiyesiyle HP'ye de yönelmiştim. Kardeşimde 4-5 senedir, annemde 2-3 senedir var, gayet iyi çalışıyorlar. Bir arkadaşımın HP laptopunun üzerinden servis aracı (bildiğin Mercedes Sprinter) geçti (personel servisinden inerken laptopu düşürüyor, alana kadar servis hareket ediyor) ve mekanik olarak ekranın kenar çerçevesi kırılmasına rağmen alet hala sorunsuz çalışıyor.

Yalnız yüksek CPU alınca naparsan yap bi overheatla karşılaşıyorsun sanırım. Herkes downvolting uzmanı olmuş internette.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Markanin yanisira hangi model oldugu da onemli. Bizim sirket sadece Dell kullaniyor. Genel ofis kullanimi icin Latitude serisi, daha performans gerektiren isler icin Precision serisi aliyorlar. Precisionlar tas gibiyken Latitude ler dokuluyor. Eski is laptopunu (precision - 8 senelik) halen kullaniyorum.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

8k altına satılan en alınası model açık ara bu bence:

https://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-g515-amd-ryzen-5-4600h-8gb-512gb-ssd-windows-10-home-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000VZ7N1?magaza=Hepsiburada

Satan da Hepsiburada'nın kendisi hem.

Ekran 60hz, bu fiyata bu kadar. İçinde AMD'nin en iyi mobil GPU'su var, RX 5600 XT'ye denk. İşlemci de Zen 2. 1080p için ideal görünüyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun için alınıyorsa 17 inch olmalı bence, huawei matebook geldi gayet memnunum. Alet sürekli sarjda kalsa problem olur mu ?   @GERGE  İş yerinde güç kaynağı var alışmışım pili çıkarılabilir laptoplara bunda öyle bir şey yok.

 

  ethernet girişi yokmuş bilmiyordum, onun için usb  aparat aldım .

Masticore tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Matebook var bende de zaten, D 14 modeli. Sürekli takılı duruyor bende de. Zaten 2 senede bir iş bilgisayarlarını değiştiriyoruz, ondan pek umursamadım. Ama passthrough oluyor yeni modellerde hep, zarar gelmez.

Ethernet girişi sorunlu bunlarda, ofiste 5-10 marka farklı USB-to-Ethernet var, sadece biri çalıştı cihazla. USB 3.0 ve gigabit olan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...