Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Obi-Wan Kenobi (2022) - Disney+


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

ep6 uğruna önünde 60 tane filler olsa gene np. narcos + narcos mexico bitirdim bu ay, o 60 bölümün tümünü değişirim ep6 ile. matt easton güzel anlatmış.

ama en güzeli tabii con favro başgana versinler gelecek sezonu. bir de shaky cam'i kıssınlar lütfen.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 saat önce, goldbären dedi ki:

yaaani narcosla kıyaslamak çok ilgisiz değil mi, izleme süresi olarak desen de ?

narcos’la kıyaslamadım, en son onu tavsiyeler üstüne izledikten sonra onu söylemek aklıma geldi. boys’un bütün 3 sezonu da olabilir. esas demek istediğim şey 5 bölüm çocuk leia birşey değil yani 29 bölüm kokuşmuş gangaster küfretmesi dinledikten sonra ep6 gibi tatmin eden birşey çıkmadı 30’da. kaliteyi bütüne yayabilseler keşke, o focus grouplara bizi koysalar bayağı fixletiriz aslında lol.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, tiLi dedi ki:

şu arka sokaklar kamerasını kıssa hakkaten 1-2 puan artar gözümde. bakamıyorum bile lan artık cringeden. arkadaş video yolluyor 5 saniye izleyebiliyorum

lens flare gibi gerçek dünyada olmayan, sinemacıların kendi teknik sorunlarını sanki gerçekçilikmiş gibi sunuma zorla dahil etmeleri. arkadaş biz koşarken görüşümüz böyle sallanmıyor zaten kimse koşamaz öyle olsa. güneşe bakınca gökkuşağı çemberler de çıkmıyor yanlardan. şunları kaldırın, bir de motion blur’u oyunlardan kaldırın.

şimdilik taleplerim bu kadar holivut.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

lens flare gibi gerçek dünyada olmayan, sinemacıların kendi teknik sorunlarını sanki gerçekçilikmiş gibi sunuma zorla dahil etmeleri.. güneşe bakınca gökkuşağı çemberler de çıkmıyor yanlardan. şunları kaldırın, bir de motion blur’u oyunlardan kaldırın.

kalin camli gozluk kullananlar uzuntulu su anda bilader.

lens flare, bokeh bunlar seviyesinde kullaninca guzel bu arada. sen bir yere bakarken de arka planlar filmlerdeki gibi creamy bokeh olmuyor. ama sinemada acayip guzel oluyor.

sen 2 gozunle baktigin icin yakin obje, uzak obje arasinda acayip lens breathing var. ama filmde lens breathing fazla olsun, rahatsiz eder.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gözlüklüyüm ben de ama şimdilik hamdolsun jj abrams gibi görmüyorum dünyayı henüz.

sinemada kameranın bize göstermek istediği yere odaklanmamızı söylüyor hikayeyi anlatan, bu yaklaşım etkileşimli bilgisayar oyunu mantığına aykırı. kamera hareketimiz başımızın çevrildiği yer olabilir ama gözümüzün nereye baktığını, odaklandığını göstermiyor. eye tracker aparatı kullanılsa hani belki mantıklı olabilir. ama dialogda olduğum adama baktığımı gösteren birşey yok, belki sallamıyorum arkasında olan bitene bakıyorum. yönetmenin sahnedeki odak noktasına hakimiyeti sözkonusu değil yani.

gerçek dünyada olan herşey de fiction'da aktarılmıyor zaten rahatsız ediciyse. deli gibi floater görüyorum mesela, kimsenin görsel efekt olarak eklediğini görmedim ne filmde ne oyunda henüz. çok gerçekçi olur halbuki yüzen yılan gibi parçacıklar kamera her sağa sola döndüğünde. ama beyin de bunları görmek istemediği için nötralize ediyor hareketsizken, görmezden geliyor. demek ki görüntüyü bozan şeyleri de ille göstermeye hacet yok. benim şahsi görüşüm.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...