Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Obi-Wan Kenobi (2022) - Disney+


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

Her ne kadar bütün bölüm değerlendirmelerini Discord üzerinden konuşmuş olsak da final bölümü olmasının hatrına şuraya da bir review patlatayım dedim. Deno wot incoming.

Bütün Star Wars ve özellikle de Obi-Wan sevgimi bir kenara bırakıp önce iyi kısımları sonra kötü kısımları objektif olarak ele almaya çalışayım.

Final:

Bana göre açık ara en iyi bölüm final bölümü olmuş. Özellikle 3. ve 4. bölümdeki büyük mantık hataları ve saçma sahneler sonrası gidişattan umutsuz olmaya başlamıştım, fakat 5. bölüm ve finalde bunu büyük ölçüde toparlamışlar. Büyük ölçüde diyorum fakat bu tabi ki tutarsızlıkların, akla yatmayan sahnelerin olmadığı anlamına gelmiyor. Bu tarz hataları akışı bozmaması adına beğenmediğim yerleri açıklarken yazıyor olucam bölüm bölüm. 
 

Spoiler

 

Final bölümünün en başında Obi-Wan'ın Leia, Roken ve gemideki diğer insanlarla yaptığı konuşmalar benim açımdan duygusal sahnelerdi. Obi-Wan'ın artık klon savaşlarında General olduğu dönemi ve birilerine liderlik etme zorunluluğunu bir kenara koyması, bayrağı halkın sıradan insanlarına teslim etmesi, içinde bulunduğu umutsuz ve çökmüş ruh halinden silkinmesi, daha kararlı duruşu, gemideki insanlara 10 yıldır Jedi'ları ellerinden geldiğince korudukları için teşekkür etmesi güzel sahnelerdi. Leia ile vedalaşmaları da bana dokunaklı geldi, aralarında çok iyi bir kimya vardı dizi boyunca. Leia'nın Lola'yı Obi'ye vermesi, onun için gerçekten endişeleniyor olması ve dönmesi için söz verdirtmesi hoş sahnelerdi. 

Vader'ın da içinde olduğu Star Destroyer'ın Obi-Wan ve diğerlerinin olduğu yolcu gemisini kesintisiz atış yapılmasına rağmen indirememesi, yolcu gemisinin kalkanının mantığa ters bir biçimde çok uzun bir süre dayanabilmesi tutarsız sahnelerdi. Star Destroyer'ın yolcu gemisinin peşine çok geç takılmasına rağmen bölümün başında yetişmiş olması mantıksız değil, sonuçta hyperdrive'ı gg olmuş ve sabit bir hızda ilerleyen bir geminin İmparatorluğun flaghship'i tarafından yakalanamaması saçma olurdu. Bu kadar büyük bir geminin aslında ufak bir gemiyi hedefleyebilmesi zor oluyor, buna daha önceki bazı SW yapımlarında değinilmişti. Tabi durumda da neden iki tane TIE Fighter gönderilemedi peşlerinden diye düşünüyor insan otomatik olarak. Vader'ın yine önceki bölümün sonunda çok da efor sarf etmeden Gücü kullanarak durdurduğu gemiyi neden durdurmadı vs. vs. çok uzayabilecek bir mevzu var bu sahnelerde, ama ben genel olarak Vader'ın Kenobi ile düzgün bir karşılaşma yapamamış olmasına bağlıyorum. Gemiyi havaya uçurmak, yegane amacı Obi-Wan'a acı çektirmek olan bir Vader için kolay bir hamle olurdu.

Ben şahsen Vader vs. Obi-Wan kapışması öncesinde Vader'ın Leia'yı hissetmesini bekliyordum. Hatta gemiyi havaya uçurmama sebebini Vader'ın içinde Leia hakkında anlam veremediği bir huzursuzluk hissetmesine pekala bağlayabilirlerdi. Vader bu seride hala Luke ve Leia'nın varlıklarından, hatta isimlerinden bile habersiz. Canon gereği Vader Luke'tan zaten A New Hope'un finalinden kısa bir süre sonra haberdar oluyor, yani Luke'un oğlu olduğundan. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Boba Fett'ten öğreniyor ilk Death Star'ı kimin patlattığını, Skywalker soyadını duyunca çakozluyor durumu. Vader'ın kim olduklarını bilmese de çocukları bu kadar yakınında olduğu için bir şeyler hissetmeye başlaması güzel bir detay olurdu.

Obi-Wan vs. Vader düellosu tabi ki bölümün en can alıcı noktasıydı. Obi-Wan'ın ve Vader'ın önceki filmlerde kullandıkları replikleri ya da benzerlerini kullanmaları sağlam fanservice idi. Obi-Wan'ın en sonunda ikonik Soresu pozunu verdiğini görmek epey sevindirdi beni. Sonuçta "Hello there" girişi ne kadar ikonikse o poz da o kadar ikonikleşti adamla. Obi-Wan'ı bu kadar agresif görmeyi hiç beklemiyordum. Bu denli agresif dönüştüğü iki dönem hatırlıyorum, bir tanesi Phantom Menace'ın sonunda Maul'a karşıydı, diğeri de Clone Wars'da yine Maul'a ve Savage Oppres'e karşıydı. Bunlar dışındaki çoğu mücadelede Obi-Wan hep defansif takılan, sabırla açık kollayan, best Soresu practioner olarak karşımıza çıkmıştı. 10 yıldır yaşadıkları ve Güçten kendisini koparmasına rağmen kendini bu denli güçlü bir şekilde yeniden bulması çok iyiydi. Şahsen ben bu düello ile ilgili "Obi-Wan nasıl birden bire bu kadar güçlü olabildi?" konusuna katılmıyorum, finalde Qui-Gon'un ayrıca değineceğim sözleri aslında bu düello ile ilişkilendirilebilir: Obi-Wan zaten son derece güçlü ve sağlam bir Jedi'dı her zaman, sadece böyle bir adam olduğunu yeniden hatırlaması ve inanması gerekiyordu. Bunu başardığında, ki bölümün başı itibarıyla zaten bunu sağlamıştı, geriye sadece Vader ile yüzleşmek kalıyordu. Zilyon tane düelloya ve savaşa girmiş bir adamın 6 bölümlük bir seride finalde dahi hala güçsüz tasvir edilmesi mantıksız olurdu. Sadece şöyle bir sahne belki insanları daha az eleştiri yapmaya yöneltebilirdi: 5. bölüm ile 6. bölüm arasındaki düello arasında Obi-Wan'ın bir süre bu düelloya hazırlandığını mental ve fiziksel olarak hazırlandığını gösterdikleri kesitler olabilirdi. İnsanlar salak sequelların başındaki hiçbir şey bilmeyen Rey vs. Kylo düellosundan beri bu konulara ekstra takıyor bence haklı olarak.

Obi-Wan'ın düello boyunca Vader üzerinde git gide daha fazla hakimiyet kurması, çukurdan çıktığı sahne, Anakin'in kendi ikonik hareketlerini kendisine karşı kullanması, kayaları fırlattığı sahne, önce yaşam destek ünitesini indirip sonrasında son darbeyi indirmesi vs. çok beğendiğim sahnelerdi. Ağzım kulaklarımda izledim, hele hele üç bölüm önceki zayıf koreografili ilk düellolarından sonra ilaç gibi geldi.

Obi-Wan'ın Vader'a indirdiği son darbeden sonra ikisi arasında geçen kısa konuşma da oldukça etkileyiciydi. Anakin'i maske hala yüzündeyken göstermeleri, yüzüne hem Obi-Wan'ın mavi kılıcının hem kendi kırmızı kılıcının içindeki aydınlık ve karanlığın mücadelesine yönelik yansıması, Anakin'in sesiyle Vader'ın sesinin birbirine karışması oldukça iyi düşünülmüş sahnelerdi. Obi-Wan'ın Vader'ı ikinci seferdir öldüremiyor olması da bence üzerine çok fazla kafa yorulacak bir şey değil. Bunu yapabilecek olsa zaten her şeyin kırılma anı olan Revenge of the Sith'in sonunda elinde çok daha büyük imkan varken yapardı. Dizinin başından sonuna kadar asla değişmeyen bir şey varsa o da Obi-Wan'ın Anakin'in yaşadıklarından dolayı duyduğu pişmanlık. Hala Obi-Wan'ın ağlayarak özür dileyen taraf olması Anakin'in kendisi için hala ne kadar önemli olduğunu gösteriyordu bence. Tabi Obi-Wan bu düellonun sonunda Anakin'in sadece bir isim olarak kaldığına gerçekten ikna oldu, kendi yoluna gitmeden önce artık Anakin'e "Darth" olarak hitap etmesi boşuna değil. 

Reva tarafında gelişen olaylarda ise Luke'un Leia'ya kıyasla çok daha sıradan bir çocuk olarak tasvir edilmesini çok sevmedim. Çocuğun Leia'ya kıyasla oyunculuğunu değerlendirecek bir sahne olmadı zaten, sürekli koşturmaca halindeydi neredeyse. Sadece Owen ile Tatooine'de bir dükkana girdikleri sahne aklıma Qui-Gon / Anakin / Watto sahnelerini hatırlattı Episode 1'den. Bunun dışında Luke'un karakteristik özelliklerini hiç yansıtmamışlar. Orjinal trilojiyi sırtlayan bir karakteri daha iyi tasvir edebilirlerdi Leia'yı bu kadar spot on yaptıktan sonra. Owen ve Beru'yu ise çok beğendim, prequeldaki oyuncular ile devam etmeleri iyi olmuş. Joel Edgerton'ın oyunculuğunu Warrior filminden beri çok beğenirim zaten, bu dizide de iyi iş çıkarmış bence. Owen'ın Obi-Wan'ı seri boyunca terslemesi, çevrelerinde istememesi, Beru'nun ise tam tersi düşünmesi canon ile uyan noktalar. Owen'ın çizgi romanlarda Obi-Wan'a olan tahammülsüzlüğü çok daha fazla aslında. 

Reva'nın 5. bölümün sonunda içinde bulunduğu durumdan bu kadar hızlı bir biçimde kurtulup herkesten önce Tatooine'e varması bölümün en kötü yazılan kısımlarındandı. Düşünüyorum böyle bir tutarsızlığı neye dayanarak gözden kaçırmış olabilirler diye, tek az biraz mantıklı gelebilecek açıklaması Reva'nın Gücü kullanarak hiç olmazsa ayakta durabilecek kadar kendini iyileştirmesi (Disney hiçbir şeye dayandırmadan Rey'e instant healing yeteneği vermişti sonuçta), zaten kapının önünde olan ve bir şekilde kimsenin iplemeyip (?) orada bıraktığı gemisine atlaması ve dizinin başında karşılaştığı için Tatooine/Mos Eisley'e lightspeed çakması olabilir. Kulağa hala oldukça saçma geliyor ama izleyenlerin böyle düşüneceğini umdu herhalde yönetmen ve senaristler. Bunları yapmış olsa bile hala Owen ve Beru'ya o durumda kendini savunabilmesi, Luke'u yakalayabilmesi vs. öeh dedirtti. Sonuçta Reva seride sadece Obi-Wan ve Vader'a yönelmemek adına yaratılmış bir filler karakter, aslında background hikayesi iyi de olan bir karakter. Tek sıkıntı kadının her bölüm biraz daha balon gibi şişmesi ve gereksiz egosu sonucu yansıttığı hal tavırlar. Biraz daha konumunu bilen, Anakin'i öldürme amacını mantıklı bir plana dayandıran, 3 metre öteden ateş aten Snowspeeder'ın blaster ışınlarını kolaylıkla savunamayan bir karakter olsaydı bu kadar nefret edilen bir karakter olmazdı. Neyse en azından korktuğum yaşanmadı ve Obi-Wan/Reva team up'ını görmedik Vader'a karşı.

Finalde Obi-Wan'ın Leia ile olan konuşması, Anakin ve Padme'yi anımsaması, Alderaan'ı ve Alderaan halkını A New Hope'ta yaşanacaklar öncesi son kez görmesi bence oldukça hoş detaylardı. Leia'nın A New Hope'da Obi-Wan'a bu kadar güvenmesi ve onu kendisine yardım edebilecek tek kişi olarak görmesi iyi bir olay örgüsüne dayandırılmış oldu bence. Sonuçta Luke'tan önce Leia Obi-Wan'ın varlığını tanıtmıştı bize orjinal trilojide. Obi-Wan'ı yeniden prequellarda giydiği Jedi kıyafetlerine yakın kıyafetler içerisinde Tatooine'de görmek, 6 bölümdür beklediğimiz "Hello there" repliğini yine orjinal trilojiye sadık kalarak çocuk Luke'a söylemesi, yine 6 bölümdür beklediğimiz Qui-Gon'u görmek epey memnun eden detaylardı beni. Qui-Gon'un söyledikleri aslında Obi-Wan'ın üstündeki 10 yıllık çöküntüyü ve depresyonu büyük oranda atlattığını ve Vader'a karşı neden güçlü durabildiğini özetler nitelikteydi. Ben Qui-Gon'u görme umudunu yitirmiştim açıkçası bölümün ortalarında hala göremediğimizden dolayı, maksimum sesini duyarız son sahnelerde diye düşünmeye başlamıştım. 

Velhasıl diziyi genel olarak değerlendirirsem Discord'da yazdığım gibi "Çiçek gibi açan sahneler, senaryoya yenik düşüyor" diyebilirim. Şu diziyi biraz daha bekletip Dave Filoni'ye verseler bambaşka bir yapım izleyebilirdik. Yine de Ewan Mcgregor her zamanki gibi mükemmeldi, Obi-Wan'ın tasviri konusunda bence hiçbir sıkıntı yoktu dizide. Hayden'ın sahneleri çok azdı ama iyi sahnelerdi. 3. bölümdeki saniyelik flashback sahnesini saymazsak Order 66 sahnelerinde kısa kısa, Obi-Wan ile olan antrenman düellosunda ve finaldeki düello sonrası Obi-Wan ile olan konuşmasında görmüş olduk. İyi iş çıkarmış diyorum ama bir yandan da bu kadar az sahneden bu değerlendirmeyi yapmak doğru mu diye de düşünüyorum. Leia çok başarılıydı, Luke meh'di biraz. Owen/Beru iyiydi, Reva ile ilgili zaten daha fazla konuşmaya gerek yok.

Ben fanboyluğumun hatrına 7 veririm seriye, ama fanboy olmasam herhalde 4-5 falan çalışırdı. İkinci sezonun olma ihtimali son derece fazla, malzeme çok. Ancak bu yönetmen ve senaristler ile çalışırlarsa baştan 5-0 yenik başlarlar hayranların gözünde. İki üç tane Star Wars'u gerçekten anlayan insan var herhalde Disney'in ekibinde, bu adamları kullanmadıkları müddetçe Star Wars yapımlarının geleceği oldukça gri ne yazık ki.

 



Seri hakkında iyi/kötü bulduğum noktalar:
 

Spoiler

 

+ Ewan McGregor'ın Obi-Wan'ı sanki aradan 17 yıl geçmemiş gibi yine mükemmel bir şekilde tasvir etmesi. Üzerinde söz yerindeyse "koca bir galaksinin yükünü" taşıyan bir adamın kendini yeniden bulmasını oldukça iyi göstermesi. Disney'in genel olarak kötü koreografiler ve dövüş sahneleri yazıyor olmasına rağmen Obi-Wan'ın birkaç sahne dışında Lightsaber sahnelerinin son derece başarılı olması. Obi-Wan'ın Gücü kullandığı sahnelerin, özellikle final bölümünde tavan yapması (Obi ile özdeşleşen Mind Trick'in yanlış hatırlamıyorsam sadece 4. bölümde kullanılması haricinde)
+ Vader'ın genel olarak başarılı ve korkutucu olarak tasvir edilmesi, özellikle 3. bölümde neden bu kadar korkulan bir figür olduğunun iyi betimlenmesi. Genel olarak dedim çünkü Vader hakkında beğenmediğim noktalarda bulunuyor, aşağıda yazıyor olucam.
+ Leia'nın çocukluğunun çok iyi tasvir edilmesi ve Carrie Fisher'ın oynadığı yetişkin Leia'nın karakteristik özelliklerine iyi zemin hazırlaması. Leia'nın oyuncu seçiminin çok yerinde olması.

+ Prequel, Clone Wars ve orjinal trilojiye olan göndermelerin tamamı (diyalog ya da sahne benzerlikleri, Lucas'ın "it's like poetry, it rhymes" bakış açısının  seyirciye hissetirilmesi.

- Writing ve senaryodaki hemen hemen her bölüm karşımıza çıkan mantık hataları, tutarsızlık ve gereksizlikler. Aslında beğenmediğim çoğu nokta bu üç kavramın etrafında dönüyor.
- İlk bölümlerde Leia'nın tüm kovalamaca sahneleri,
- Reva'nın kötü tanıtılması, bir antagonist karakter olmasına rağmen seyircide fazlasıyla antipati uyandırması, dizideki amacının ve bu amaç uğruna yaptıklarının çok geç seyirciye aktartılması, şişirilmiş bir balon tasviri. Aslında potansiyeli olabilecek bir karakterdi, fakat deneyimsiz bir oyuncunun canlandırması + writing'in kurbanı olmuş,
- CGI'ın bazı sahnelerde fazlasıyla sırıtması. En bariz örneğini dördüncü bölümde snowspeeder'ların saldırısında gördük,

- Vader ile ilk düelloda Obi-Wan'ın gereğinden fazla korkak tasvir edilmesi, Vader'ın kolay bir biçimde Obi-Wan'ı yenmesine rağmen sonrasında sanki 10 yıldır bütün amacı onu yakalayıp acı çektirmek değilmiş gibi gösterilmesi. Obi-Wan'ı yaktıktan sonra rahatlıkla söndürebildiği alevleri 1 dakika sonra söndürmemesi, Obi-Wan'ın çok kolay yakalanabileceği bir ortam olmasına rağmen ne Vader'ın ne Stormtrooperların bunu başaramaması. Eğer Vader tüm bunları "ne de olsa yakında yeniden elime geçiyor olacak" diye yaptıysa bununla ilgili seyirciye tutarlı bir materyal sunulmaması, tahminlerin tamamen seyircinin hayal gücüne bırakılması.

- Yine 3. bölümdeki meşhur tünel sahnesi, tünel sahnesinin peşi sıra hemen her bölümde karşımıza çıkan zaman/mekan konusundaki büyük tutarsızlıklar,

- Tala'nın gereğinden fazla güçlü bir karakter olarak gösterilmesi, özellikle 4. bölümde elini kolunu sallaya sallaya Inquisitorioum'da dolaşabilmesi. 

- Yine 4. bölümde Obi-Wan'ın Inquisitorioum'a su yoluyla girmesine rağmen peşi sıra gelen sahnelerde gram ıslanmamış olması, Inquisitorioum gibi önemli bir kalenin bu denli başarısız savunuluyor olması, Snowspeeder sahneleri, Reva'nın 4. bölüm sonundaki gereksiz Lightsaber sahneleri, ikinci ve dördüncü bölümler arasında çok fazla kendini tekrar eden olayların yaşanması, "prensesin kaleden kurtarılması" konseptinin bir yerden sonra kabak tadı vermesi,

- Obi-Wan'ın ufak bir hamle ile ikiye ayırması gerektiği askerlerin zaman zaman sanki Obi-Wan elinde ucu körelmiş bir baltayla vuruyormuş gibi hamleler yapması (özellikle dördünce bölümde vardı bu durum, beşinci bölümde bir sahne dışında pek görmedim)

- Final bölümde takıldığım konuları zaten yazdım yukarıda.

 



Oh yoruldum lan ne zamandır foruma girip wot yazmıyorum za.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

on edit:oha ben bone yazisi yazmisim:

ben trajedi ile baslar ve overcoming the monster a evrilir diyordum. olmadi.

leia'nin kendisini gectim, zenci abla, thermal det. abla, rakun (zenci amcanin adini dahi hatirlmiyorum) cok gereksiz idi.

hatta dan harmon'in story circle ilk kisimlarda terse doner diyordum.

1- obi wan comfort zone'da degil

2- olan olaylarin hicbirisi desire ettigi seyler degil

3- aslinda kendisi icin familiar olan bir duruma dahil oluyor

 

600px-Dan_Harmon_Story_Circle.png

 

bu kisimlar trajedi sekilde gecer, hem kendini hem de yasadigi ortami enkaz icinde gormenin altinda ezildigini bize anlatirlar diyordum. olmadi.

iyi / kotu arasindaki gerginligi de son bolum haric goremedik. atiyorum mangalarda bu guzel gosteriliyor, kotulerin neden kotu oldugunu daha cok hissediyoruz. vader'in ic cekismelerini aktarmalari, neden obi'yi kafasina taktigini gostermeleri daha guclu olabilirdi.

40% trajedi 60%overcoming the monster beklerken,

40%overcoming the monster ve 60% tirt-zort-rol yapamayan cocuk karakteri cikti abi dizi.

leia screen time'in daha az oldugu bolumun digerlerine gore daha iyi oldugunu dusunuyorum. (her ne kadar zenci abla teleport olmus olsa dahi)

dasaaa tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fena değildi ya final bölümü, bir d Boba Fett'ten daha iyiydi genel seri olarak bence.

Burada temel sıkıntı aslında hepimizin kabul ettiği üzere neredeyse kusursuz bir asseti piç etmeleri olmuş. Çok daha iyi bir iş çıkabilirdi şu hikayeden ama yapacak bir şey yok.

Seri yine fena değil her şeye rağmen ama işte bunu alta çeken psikolojik olarak da yine Mandalorian oluyor. Cidden Mando o kadar kusursuz bir yapım ki ne yaparsan yap gelen işlerin hepsini onunla kıyaslamadan edemiyorsun. O da bizi otomatik olarak izlediğimiz yeni şeyi kötülemeye itiyor.

Yoksa fan service olarak, zaman öldürme olarak cidden ben çok beğendim. Aradaki o iki bölüm hakkında katılıyorum ama inanılmaz kötü hikaye akışı vardı. 1-2 ve final bölümleri kenara koysak gerisi cidden ...

Neyse güzel yazmış herkes zaten. Temiz bitti, devamı üzerine çalışacaklarmış bakalım. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bitirdim, biraz fazla gömülmüş sanki. beni tatmin etti şahsen, özellikle final çok iyiydi. ara ara mantıksız, sadece hikaye ilerlesin diye yapılan şeyler olmadı değil, kritik yaklaşınca göze batıyor. ama prequel üçlemesini sevenler için gayet doyurucu olmuştur sanıyorum, benim için öyle oldu. mandolorian daha stabil bir kalite tutturdu denebilir ama.

@Deno’nun wot güzel olmuş, büyük ölçüde katılıyorum. ewan başgan iyi, hayden eskisinden iyi, leia eh, third sister kafi, owen iyi, bütün cameolar süper. özellikle james earl jones, adam 91 yaşında. daha kaç kere duyabiliriz yani. vader seslendirmesi hariç oyunculuğu bıraktı gibi.

yeni seride bütün eski charları kıyımdan geçirdikten sonra onların el üstünde tutulduğu bir yapım görebilmek memnun etti. mantık hataları evet var, keşke senarist oturup “ya bu sahnede yaşanan durum saçma, biraz daha makul bir çözüm uydurayım” deme gereği hissetseymiş.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Konu başlığı Sam tarafından Obi-Wan Kenobi (2022) - Disney+ olarak değiştirildi

belki de boys’dan buna geçince plot ilerlesin diye dikkatsizce yapılan saçmalıklara toleransım artmıştır. dediklerinizi gördüm ben de, yazılanları bir daha yazmadım. gene palpatine somehow returned tier değil, mando ile onun arasında. yer yer battleship chase gibi kısımlarda yeni üçleme tiere çok yaklaştı gerçi. son düello gibi ilk orijinal üçlemeyi gömen yerler de oldu, sadece vader ile obi wan’ın ilkokul müsamerisinden ileri bir düellosunu görebilmiş olmak bile bana yetti gerçi, o bakımdan alıcısı benim evet doğrudur. gittim swtor yükledim gene.

“sadece bunu upgrade ediyoruz, dizide başka hiçbirşey yok” deselerdi de bana tamamdı yani, o bakımdan hakkınız var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Laurelin dedi ki:

oynanirligi varmio tortanicin

işte mando çıktığında yüklemiştim, o vakitten beri her yeni sezon gazladığında yüklüyorum ama sp story'leri oynuyorum sadece. oyuna tonla şey eklemişler ama ben kurcalamadım yeni eklediklerini hiç. grafikler kötü kaldı ama onun dışında sorun yoktu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, Scalanova dedi ki:

Kotor remake yapimda diye biliyorum.

 

Kotor remake yapımda. Dört gözle bekliyoruz. 

Final Bölümü cidden iyiydi. Geriye kalanlar tırt. Küçük kıza gıcık oldum zaten. Ben daha çok jedi temple, qui gön, obi-wan kendini egitmesi filan gibi şeyler bekliyordum. Çok farklı bir yönde çekmişler diziyi. Doğrusu ikinci sezon için kapı bıraktılar gibi biraz. Floni ile Favreau amcalar inşallah projenin başına geçip ikinci sezon çekerler.

ssj4songoku tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...