Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Lig [19/20]


Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

daha fazla takım, daha fazla maç yayını ve buna paralel olarak katlanan yayın geliri demek değil ki. 

bein zaten indirim istiyormuş yine maliyetler kurtarmıyor diye ki abone kayıpları bu sezon ciddi seviyedeymiş. karşıydılar takım sayısının arttırılmasına. şimdi adamlara danışılmadan ekstradan 6 maç daha getiriyorsun. zaten ciddi ciddi ayrılmalı planlıyorlarmış ki yakında ayrılırlar. 

olay bein'in yararına hiçbir şekilde değil yani. ki tr sorumlusu genel müdür karardan sonra canlı yayına bağlanıp bize hiçbir şekilde danışılmadı, saçmalık vs. diye eleştirdi açık açık. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de bunun düşünülmeyen diğer kısmı alt ligler. orada maç yayın maliyetleri zaten hiçbir şekilde çıkmıyor. bein'in maçları trt'den çekme sebebi oradan gelen miktarın düşüklüğüydü ki şifreli yayın ile daha çok gelir elde etmeye başlamışlardı. yine de özellikle bu yıl 2. ligi de 1. lig gelirleri ile döndürdükleri söyleniyordu. orada da ekstra maç demek, yine 1. ligden aktarılacak kaynak demek.

ve hepsinden daha önemlisi yayıncılık kısmını geçin; daha alt liglerde millet deplasman yapacak para bulamıyor. çoğu kulüp aşırı leş şartlarda deplasman yapmak zorunda kaldığı için zorluklar çekiyor. bir yerlerden ciddi destek almıyorsan zaten varolma ihtimalin yokken oralara bir de yine ekstra deplasmanlar getiriyorsun. 

yani neresinden bakarsan bak kimsenin hiçbir şey kazanmadığı, saçma sapan beyinsizce bir karar.

birileri yine bir şeyler düşünüyor, kendince mantıklı geliyor ve direkt kabul ettiriyor. umarım bu karar yüzünden her kulüp ve kararı alanlar sonuna kadar belanın içine batar da keyiflenirim valla. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha son akjfasd valla son

bein'in bu karar öncesi indirim olursa kalırız, maks şu kadar öderiz diye bir teklifi olduğu ve o kabul edilirse kalacakları söyleniyordu. atıyorum 500 milyon TL senelik vereceğiz ne yapıyorsanız yapın diyecekler.

O para şimdi 18+18 iki lig yerine 21+21 iki lige eşit bölünecek. maç sayıları arttığı için maç başı primleri vs. düşecek.

maaş veremiyoruz diye zırlayan bütün kulüp başkanları bunu göze alarak ok dediler, demek zorunda kaldılar. Yine birlik olmadığı için ezildiler. bein kalsa bile üç kuruşa kalacak. her şekilde kulüpler inanılmaz zarar yapacak. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Karar belli ki göklerden geldi. Şimdiye kadar federasyon kararları Trabzon'un istekleriyle paralel oluyordu öteki kulüpler karşı çıkıyordu tam tersi oldu. Ki yaşlı kadrosuyla Avrupa oynayacak olan Başakşehir en olumsuz etkilenenlerden.

4'ünde belli olur yabancı sınırı ertelendi, üç büyüklere harcama limitlerinde sorun çıkarmazlarsa siyasetin damada el çektirip kulüplerle barışması olabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

16 saat önce, goldbären dedi ki:

e bein kazanmıyor kulüp kazanmıyor kim kazanıyor bundan da zorladılar o zaman natanyal kardeş.

bilgin gökberk sevmem ama geçen bi yazısına denk gelmiştim. demirören bilim kurulu üyesi olsa, tff başkanı diyanete, diyanetinki tff'ye başkan olsa ne değişir? sıfır diyordu eleman. haklı jkhfads

zorlayan kimse yok, zorlatan var. onu ya da onları da biliyoruz işte. başlarına hiçbir şey gelmiyor. ülkede aldıkları kararların çoğu mantıklı sonuçlar doğuruyormuş gibi burada da kazanan aramak saçma.

adamın kendince tek mantıklı beklentisi küme düşürülmeyen şehirlerden %5 fazla oy toplasam yeter falan bile olabilir. bilemezsin. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kulüpler kendi seçemedikleri federasyona niye gıkını çıkaramıyor, insanlar niye bu düzene para veriyor. Ben kendi adıma 5 yıldır klüp aidatımı bile ödemiyorum. Vergi gibi bir zorunluluk da değil. Kart zorunluluğu getirdiklerinden beri maça da gitmedim.

Ayrıca bein ne yüzle laf edecekmiş, Erdoğan'la hanedanlık ilişkileri sayesinde at koşturuyorlar. Yükümlülük altına girdiği parayı niye ödemedi bunlar?  Bein'e para vermek de bence hiç mantıklı değil.

eldar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

Beşiktaş yönetimi, geçmiş dönemde Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmayı revize etmek için yaptığı görüşmelerde sona geldi. Revize yapıldığı takdirde ödemeler daha kolaylaşacak, 160 M₺ faiz kulübün kasasında kalacak. (İHA)

Bu olursa mesela diğer büyüklerinde revize edilecek. Ciddi kar demek bu ekonomide resmen. Büyüklerin lig saçmalığını kabul etmesi için geçerli bir sebep, rüşvet vs. ne denirse densin ondan daha işte. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arda 4.000.000 TL (devam ederse 5) imiş ?

 

Galatasaray Kulübü, yeniden kadrosuna dahil ettiği Arda Turan'a bir yıl için 4 milyon lira ödeme yapacak.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin Borsa İstanbul'a gönderdiği, ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamaya göre kulüple bir sezonluk sözleşme imzalayan Arda Turan, 4 milyon lira alacak.

Açıklamada, "Buna ek olarak, 2020-2021 sezonu içerisinde A takımın UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig müsabakalarının toplamının yarısından fazlasında ilk 11'de başlaması halinde futbolcunun sözleşmesi, bir sezon için uzayacaktır. Bu durumda futbolcuya 2021-2022 sezonu için net 5 milyon lira sabit transfer ücreti ödenecektir." denildi.

Diğer yandan tecrübeli futbolcunun sağlık kontrolünden geçirildiği belirtildi.

Darksun tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...