Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ptt kargonun baya iyi olmasi


sacrolash

Öne çıkan mesajlar

  • 11 ay sonra ...

freelance adam alıyorlar, arabanla gidip şahıs şirketi olarak çalışıyosun artık sistem böyle. hepsijet ve trendyol zaten en baştan böyleydi, diğerleri de peşlerinden gidiyor şimdi. günlük minimum bir paket sayısı karşılığı ücret + teslim ettiğin paket başına para alıyorsun. onlar arabayla sigortayla vs uğraşmaktan kurtulmuş oluyor. bir arkadaşım yapıyor, geliri kötü değil ama hep daha fazla hep daha fazla diye saat 11e kadar çalışıyor herif hayat kalmadı. ilk ay içeri çalıştırıyorlar bir de ne yaparsan yap 2500 lira falan aliyosun güzel tezgah. 

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esasında otomasyon ve iş geliştirme ile kargoculuğun süreçleri çok daha iyileştirilebilir ama maliyetler nedeniyle hiçbiri yanaşmıyor herhalde. Onun yerine asgari ücretle insanları ek mesai ödemeden fazladan çalıştırıp en son bıktıkları ve istifa ettikleri noktada yeni birini alıyorlar anladığım kadarıyla. Bu çalışma modeliyle zaten imkansız iyi hizmet.

Kayıp bir kargo için Sürat kargonun Ankara merkezine gitmiştim. Yani hani malzemeleri taşıyan robot falan beklentim yoktu zaten de bildiğin bütün kargolar yığın halde yerde duruyordu, bir raf bile yapmamış adamlar. Semt pazarından bile kötüydü şartlar, bildiğin mucize gerçekleştiriyor herifler o şekilde kargoyu bulup yerine ulaştırarak.

µh tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

koronadan sonra çok kötü oldu kargo firmaları. kargo şubeleri bağımsızlığını ilan etmiş durumda merkezi hiç takmıyor. devlet dairesi gibi olmuş hepsi. merkez bişey yapamıyor çünkü personel bulma sıkıntısı çekiyorlar.

burada istisnasız gelen her kargocu önce telefonla arayıp aşağı inebilirmisiniz kargonuzu teslim edicem korona yüzünden apartmana giremiyoruz diye yalan söylüyor. inmiyorum tabi mecbur geliyor ama arayıp merkeze şikayet etsen şikayet kaydına geri dönüş bile yapılmıyor. şube müdürü çalıştıracak eleman bulamıyor zaten, o hiç bişey yapmıyor. gelmeyip adreste bulamadım diyen mi ararsın paketin kenarını bi yerini yırtıp içinde ne var diye bakan mı ararsın kafalarına göre takılıyolar artık.

Mal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ptt bizim burada en iyi çalışan kargo, Aras ise en fenası. Semtten semte değişiyor bunlar. Tek sabit iyi kolaygelsin. Diğerleri resmen şansa bakıyor.

Asıl problem kargo kuryelerinin eğitimsiz tipler olması. Adam sorun çıkarsa yerine bir sürü benzeri var, şube müdürünün kaliteli eleman arama derdi olmadığı ve bunun farkında olduğu için umursamıyor. Çalışanlarda da cahil cesareti midir nedir saçma sapan bir atar gider var. Şirketler bir sorun olduğunda ilgilenmediğinden de daha da cesaret buluyorlar .Ekşisözlükte kargocunun kayınbiraderine verilen kargo olayını okumuşsunuzdur

Aket-Atum tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kalite olayi semtine gore degisiyor. Bizim pederlerin orada yurtici en iyisi, sonra ptt, aras in akli bir karis havada. Her gun ayni saatte ayni adamlar geliyor, bir sure sonra taniyorsun elemanlari.

Esas feci olani Horoz Lojistik. Buyuk bir urun (Beyaz esya, televizyon, vs.) aldigin zaman bu adamlardan kacis sansin yok. Gelmez geldim der, telefonla aradim der, aramaz, sorgulatirsin aa yanlis numarayi aramisiz der. Safi rezillik.

Ufak boyutlu kargoda Avrupa'da bazi dukkanlari (bakkal, manav, hatta bisikletci vardi bir tane DHL le anlasmali) pickup point olarak kullaniyorlar. Ama TR de zor, birde bakkal la ugrasirsin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni yeni kargo firmaları cıkıyor  ist'da arttı  bayağı.  Bunlardan en iyisi amazon'un  kolay gelsini .  PTT ist'da rezil ya. Hele  adresine uğrayıp yokmuşsun  gibi davrandıkları zaman yok mu offf. Gidip ptt den alıyosun fln. Ben genelde almıyorum ,  iade alıyorum . PTT ile gönderene basıyorum negatif puanı

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...

En kötü kargo büyük ihtimalle sürat kargo olabilir ya. Bi kere bi paket bekliyorum, baktım uygulamada hasan hüseyin bilmemkime teslim edilmiş görünüyor. şubeye gittim bi gün sonra dedim böyle böyle, hee dur bakalım dedi. köşede bir yığın içinden bu mu seninki, bu mu seninki diye sırayla kontrol ettik, sonra o yığında bulduk aldık.

aras kargonun bir dağıtım merkezine gittim, otomasyon falan hak getire. bir bant var orada amcalar teyzeler barkod okuyucu ile okutuyorlar hesapta ama 3 paketin 1'i kaçıyor. sordum orada abi sen bunu okutmadın, bu kaybolursa ne olacak dedim. e kayboluyor zaten, hepsi gidecek diye bi garanti yok dedi ahsshsh

en temiz kargo benim gördüğüm kolay gelsin. agt de iyi. amazon siparişlerinde 0 sorun yaşıyorum nazar değmesin, akşam verdiğim sipariş sabaha geliyor yani ya da sabah verdiğim akşam 8 gibi evde oluyor. yok böyle bi hizmet.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...