Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW Classic Pati Guild


-Deno-

WoW Pati  

116 oy

  1. 1. Hangi faction olsun?

    • Alliance
      40
    • Horde
      66
    • Fark etmez
      10
  2. 2. PvP / PvE?

    • PvP
      73
    • PvE
      19
    • Fark etmez
      24
  3. 3. Class?

    • Warrior
      15
    • Hunter
      9
    • Druid
      5
    • Shaman
      10
    • Mage
      22
    • Warlock
      9
    • Rogue
      20
    • Paladin
      7
    • Priest
      19


Öne çıkan mesajlar

eh iste ozetlemissin ?

gameplay bok gibiydi, sosyal ortam icin oyniyordu millet. sinirli bir dunya, crossrealm yok herkes birbirini taniyor, guildler bir sosyallesme alani filan

bunlar wowun guzelliginden cok zamanin ruhu ile ilgili. daha smarthphonelar piyasayi kansere bogmamis, facebook bok pusur yaygin degil, cogu zaman voice chat bile kullanmiyor insanlar gunluk muhabbetin guild chatten dondugu donemler. insanlar sosyal etkilesimi oyun uzerinde yapiyor, karakter bazi degildi bir oyuncu RPi var, belli bir kredibiliten var, realm forumlarinda agirligi olan oyuncular var serverda herkesin tanidgi ve buna bagli hiyerarsiler var

2006 degil ancak takvim su anda, sosyal medyasi, twitchi, twitteri filan var, forum kulturu bitmis. 

wow gameplayi duzeltirken sosyal kismi oldurdu cunki insanlarin oyunla ilgili en cok sevdigi seyler sosyal kisim iken en nefret ettikleride sosyal kisimdi. loot dramasindan kurtulmak icin traditional loot mantigini kaldirdilar en son, bu oyunun hatasi degil insan dogasinin hatasi.

bunlari cikartinca geriye kalan oyun cok yavan. 15 sene once elestirilmis, o zamanda kotu olan mekanikler simdide kotu. o zaman insanlar bilmiyordu, bu kadar bilgi yoktu. rogue la lvl60 oluyordun sonra ogreniyordun hicbir guildun serverda rogue aramadigini ve rekabetin yuksek oldugunu. 

ustune bir umut vardi, her class rehaul patch heyecanla beklenirdi "acep bu defa spec fixlenicekmi? acep bu patchle gelen item veya tier set karakteri ayaga kaldiricakmi?' diye

ben biliyorum misal paladinin vanila boyunca bi boka yaramadigini, ancak hayatini bgda geciren pure dps classlar heyecanla bekler sunu.

Catch up mekanigi olmadigi icin hizlica kasip, gearlayip en iyi guildlerde yer kapmaya calisicak insanlar, oyle stv de aylak aylak alt karakterle takilir adam genklerler ancak ahahah

 

blizzard sunu yapicagina guncel gameplay mekaniklerinden (lfg, raidler vs degil classlardan, itemizasyondan bahsediyorum) yeni birsey cikartip remake yapsaydi cok daha mantikli olurdu ama nostalji ve "good old days" kafasi ile aglayan fanbase icin guzel bir cashgrab operasyonu atti iste ? zaman kapsulu

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiklerinin oyunun şuan ki vereceği keyif ile hiçbir alakası yok . 

Takvimin şuan 2006 olmayışı , sosyal medyanın aktif oluşu , twitch vs gibi platformlarının olması vs bunlar oyunun kıt kaynaklarını ve ekonomisini etkilemeyecek.. Vanilla'daki ekonomi ve değerleri hiçbir zaman değiştirmiyor.

Ben dün stress test'te 2 silver'a mace alsam mı acaba diye düşündüysem kendi kendime veya param olmadıgı için rank 2 spell teach edemediysem olay bitmiştir benim için sdfs.. Ben bunu istiyorum. İnsanlar hand of ragnaros alamayıp,alanı görünce şöyle bir guild'ine, kim olduguna bakacak.

Wow'da özlenilen, aranılan şey sosyallik ile beraber kıt kaynaklar olması ve birşeye kolay yollu ulaşamamak.

Zor olan bir nesneye sahip olabilmenin verdiği haz insanları cezbediyordu eskiden. Herkesin level 60'da ne olacagını veya karakterlerini nası kasacagını bilmesi istedigi item'a şakkadanak ulaşacagı anlamına gelmiyor. Olay vanilla'da tamamen bu. 

Laaa amaann neyse aq diyorum.. İsteyen oynasın isteyen oynamasın işte abi... kimisine işkence kimisine çok büyük keyif gelir. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vanilla WoW'un sosyalleşme ortamı olarak kullanıldığı doğru. Şu an herkesin elinde telefon whatsapp, instagram, twitterda günler eriyor.

Ancak Blizzard her geçen paketle daha da gebertti oyundaki sosyal ortamı. Şu an single player oyun gibi oynanıyor çoğu kişi tarafından, ben mesela 3 aydır oynuyorum Mythic raid hariç her boku da yapabiliyorum guild ve arkadaşım olmadan.

Ama işte bir yerden sonra 'eh' diyip kapatıyorsun accountu. Vanilla'nın eksikleri yok mu? Tonla... Dendiği gibi çalışmayan specler ve classlar başlı başına sorun ama keşfetmeyi ve dünyaya çıkmayı sana mecbur kılan bir oyun olduğu için oyun olması gerektiği gibi, MMO gibi oynanıyor. Aslında TBC bir tık daha iyi class dizayn anlamında. Orada toplamaya başladılar ferali, retri palayı falan ama işte classic is classic, ilk sonuçta.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

16 saat sohbet makarayla şişiyordu işte. Yukarda yazılmış. Şimdi ona göre, işten gelirken diskorda girip yine muhabbete dalabilirsin oyuna girmeden. 15 yıl onca öyle değildi. Oyuna giriyordun ve sohbet ederken ya Orgrimmarda volta atıyordun ya da birinin alt karakterini boostluyor, öylesine BG atıyor, duel atanları izliyor, hadi Barondan mount deneyelim diyordun, girmişken vaktiniz varsa crusader orb için living de yapalım oluyordu sana günde 16 saat sdf.

Rank kasmayacaksan prebis gearı oluşturduktan sonra yapılacak MC ve Onyxia var zaten. Onlar da maksimum 2 günde biter 3'er saatlik raidler ile. 2-3 ay sonra tek güne dahi düşer. Onun dışında oynayacak da bişi yok zaten. Haftanın 1 ya da 2 akşamını da consumable farmına ayırırsın bitti. 5 gün x 4 saat ile gayet raid yaparsın faz 1'de.

pattisliborek tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazılanları okudumda yani bazı arkadaşlara katılmıyorum.Ben hc oynamayı tbc den sonra bıraktım.Sonrasında exp pack geldikçe content bıtırıp başla bırak yaparak pandaya kadar devam ettim ve komple bıraktım.Ardından o zamandan bu zaman dönem dönem nost,elsyıum,northdale gibi serverlarda oynadım.Vanilla bana huzur veren bir oyun ,hc oynasanda semihc oynasanda casual oynasanda.Her oyun avaraj bır sekılde casual oynanabılır ,vanılla bu konuda emek ıstıyor eger ıyı gearlanmak ıstıyorsan.Yoksa casual oyna..Yazılanlara bakınca burda "siz vanillayı degıl aslında şunu sevıonuz, yok öle degıl bu böle ,yok hype kacar vs" bı ton sey okudum tuaf tuaf..

Açıkçası server açılma sayısını göz önünde bulundurdugunuzda zaten başlayan ınsanların bir kısmının bırakacagı aşikar.Mevcut prv serverlardan gelenler , vanilla fan boi olanların bırakmayacağı priv server populasyonlarından ortada..Herkez zaten bunun farkında.Ana kemik populasyon yeterde artar blizzardın bunu sürdürmesine fazlasınıda lüzum yok.

Nihayetinde herşeyi bir yere korsak, oyun bu ..Vakit geçirmenin keyif vereceğine inanıyorsanız ,bir göz atın deneyin belki severseniz (retail vanilla tecrubenız yoksa) ,eski vanilla tutkunlarına benım gıbı olan zaten bısey dememe gerek yok :)..Ancak şuanki halini sevenler ve "bok olur hype bıter kapanır boşalır oynamaz dandik bı bok yok zaten "vs vs dıyen arkadaslara , fikrinizi okuduk teşekkür ederiz umarım retailda güncel versıyonda hep oynarsınız dıyerek selam veriyorum ?

ps:vanilla contenti gayet yeterli güzel ve dolu bence, heleki nax a kadar ki sürecin hepsini birden düşünürsek.

 

oynayacak arkadaşları discorda beklıyoruz ,görüşmek üzere

 

n3mrut tarafından düzenlendi
ekleme
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla çok özeniyorum ben de vanillayı doyasıya oynamama rağmen bu sefer yeni bir solukla horde açıp char kasma düşüncesi bile heycanlandırıyor beni. Faz 1 de raiding pek yormaz zaten content birikince sıkıntı oluyor AQ yaparken  hala legendaryler için mc yapmak zorunda kalıyorduk en nihayetinde.  Bu arada su classı oynamayın şu cok kötü vs pve  için düşünüyorsanız geçerli bir arguman değil ben Hunter oynadım tüm content boyunca her raidte de rahatlıkla yer buldum ve hardcore oynayan insanlardık. Kendime pek güvenmesem de eğer max lvla kasabilirsem raiding işine en azından ilk fazda girmeyi planlıyorum ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Gangren unpinned this konu
×
×
  • Yeni Oluştur...