Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epic Games - EGS Genel Bakış


Xenus

Öne çıkan mesajlar

Epic Games Store, the company’s digital storefront for games, is not profitable, CEO Tim Sweeney said in testimony Monday.

Sweeney said the Epic Games Store is “hundreds of millions of dollars short of being profitable” because of its upfront costs and is expected to become profitable “within three or four years.
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tencent Holdings Ltd (0700.HK) is negotiating agreements with a U.S. national security panel

that would allow it to keep its ownership stakes in U.S. video game developers Riot Games and Epic Games, according to people familiar with the matter.

https://www.reuters.com/technology/exclusive-chinas-tencent-talks-with-us-keep-gaming-investments-sources-2021-05-05/

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Benim gibi sadece arkadaşlarla coop multi oynayanlar, %90 single takılanlar ne yapsın?

Pine gelince oyun 2019'de çıkmış yahu, Switch ve PC'ye çıkmış. Koyu bir Switch takipçisi olarak Switch için dahi duymadım, yeni oyun sanıyordum. Baktım biraz eleştiri, neden Kongregate'den başka dağıtıcı bulamadıkları belli. Yüklemek veri yolu israfı gibi duruyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...

https://www.bbc.com/news/technology-58522588

epic temyize gidecek anlaşılan ama gene de apple kaybetmiş sayılır öncesine göre. store gelirinin %70’ini oyunlardan kaldırdığı halde bu kadar oyunları zerre sallamayan şirket hepsini kaybeder umarım o gelirin insanlar başka metodlarla ödeyebilmeye başlayınca. aferin epic.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Epic in istediklerinin tümünü reddetti mahkeme

Ayrıca Epic Apple a sözleşme ihlalinden tazminat ödeyecek

..

Mahkeme

Sadece AppStore dışı ödemeye izin verilmesini istedi 

o kadar

Bu AppStore dışı ödeme sadece ve sadece uygulama içinden

ek işlemler için olacak

Bunu yapanlara

Apple ın uygulamayı AppStore a koymak için ücret istemesine 

engel yok

..

Şükürler olsun

Appstore kapalı sistem devam edecek 

 

 

 

kizillelma tarafından düzenlendi
ek..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işte 10 kalemden 9’unda apple, 1’inde apple’a hak verdi yargıç. epic istediklerinin çoğunu alamadığı halde önceki duruma nazaran apple’da kayıp var. davanın çıkış noktası olan meselede haklı bulunması önemli. bu noktadan apple lehine değil, aleyhine gidiş olur zamanla. ayrıca başka yoldan ödeme yapılabilince komisyonsuz muazzam bir gelir kaybı olabilir şirketler indirimli ödeme sunarsa fortnite’da denendiği gibi.

gerçi epic fortnite’ı geri koymayacakmış buna rağmen.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

epic'in kazandığı ne var anlamadım, apple'a ufak bi zarar vermek dışında. oyunlarının app store'daki gelirlerinden uzun zaman önce vaz geçtiler ve buna ileriki kazançları da dahil olacak. apple'a vermesi gereken komisyonu verecek o ara yaptığı kendi satışlarından (4m$ falan heralde).

 

apple ise 3th party ödemelere izin verecek ama onlardan da komisyon alınacak mı alınmayacak mı bi netlik yok anlamadım. 

 

nereden baksan hep epic için zararlı bir girişim oldu. sonuçtan kendi çıkarı olan bişey olmadığı gibi zararı da oldu. dolaylı yoldan uzun vadede nasıl bir faydası olur bilemem ama yine de bişeylerin değişmesi için ön adım gibi bişey de olmuş olabilir ileride devamı gelecekse.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

komisyon alınmaması zaten bütün mesele. atıyorum netflix aylığı için bile apple komisyon alıyordu. potansiyel olarak bütün app içi satışları kaybetmiş oldu apple ama ios için rakip appstore açılması asıl korkularıydı. yoksa bence bu da büyük hezimet gelir olarak. şirketler %30 değil de %20 bile indirim yapsa millet öyle alır, bozguna uğrar apple’ın app içi satış komisyon gelirleri 2-3 yıl içinde.

ilk davada bütün isteklerin kabul edilmesi ütopik hayal olurdu zaten. apple’a “dur hele yok o kadar da değil” denmesi bile önemli bir başlangıç bence.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu apple kadar büyük bir parazit yok. yaptıkları çirkinliker hiç bitmiyor ya. mesela appstore'a yönlendirmek için browserlarını bilerek kötü halde - progressive web app (pwa) düşmanı halde tutuyorlar. zaten kendi ekosistemlerine zorlamaları falan bariz şeyler. bunca şey olurken insanlar nasıl apple fanlığı yapabiliyor anlamıyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...