Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arjantin - Bolivya - Palau - Güney Kore.


Trias

Öne çıkan mesajlar

Bu yıl yaptığım geziler. 

Arjantin, 

Ushuaia , dünyanın en güneyindeki (kabul edilen) kasaba. İnanılmaz güzel bir yer. Emerald Lake yürüyüşü ve kanal turu muhakkak yapılmalı, king crap yenmeden dönülmemeli. Dünyanın her yerinde görebileceğiniz dağlar, ancak burada ne hikmetse tüyleriniz diken diken olup o manzaraya sürekli bakasınız geliyor. Dalış sertifikanız varsa dalın, 5 derece suda sea lionlarla ile dans edin.

El Calafate - El Chanten, El Calafate'de büyük buzul yürüyüşü yapılmalı (50 yaş sonrası kabul etmiyorlar), El Chanten'de Fritz Roy'a ağzı açık bakılmalı. (tercihan 2. gölden, vakit yoktu oraya gidemedik).

Bariloche, vakit varsa gidilmeli. Dağ, orman, göller.

Buenos Aires, 4-5 gün dolaşmalı. Arjantin'deki ekonomik krizin her yerinde hissedildiği şehir. Bol bol et yemeden dönülmemeli, gideceklere restorant tavsiyesi de yapılabilir.

Bolivya- Sacremento, BA den vapur ile geçiliyor, vaktinize yazık. Gitmeyin

Palau

Pasifikte bir ada. Dünyanın en iyi dalış yerlerinden birisi.  Dalış yapmıyorsanız gitmeyin. Yeni dalışa başladınızsa da gitmeyin, başka yeri beğenmezsiniz. Coconut crap ve yarasa çorbası meşhur, yemedik. Ayrıca Peleliu adası ziyaret edilmeli, 2. dünya savaşının en kanlı muhaberelerinin olduğu yerler görülmeli. Ayrıca bu adada bu bölgenin en kaliteli ma.ihu.nasının üretildiği bilinmeli.

Seoul, Uzak doğuda herhalde bütün şehirleri görmemize rağmen bizi şaşırtan şehir/ülke. Adamlar para kazanıyor ve harcıyor abi, diyorsun.

Busan, Korelilerin Antalya'sı. Balık pazarı görülmeli, yat turu yapılmalı. Paranıza kıyın, Park Hyatt da kalın, o kadar lüks otelde kaldım, böyle manzara görmedim.

Kore hakkında uzun uzun çok şey yazılır. Ancak üşeniyorum. Büyükelçi ile de görüştük, bize uzun uzun anlattı sağolsun .

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nesini açayım bilemedim :). Mesela araba kiralamayın diyorlar, benzin çok sıkıntıymış. Benzinlik az, ve bulunmadığı çok sık oluyormuş. El Chanten çok küçük ve kalması sıkıntılı bir kasaba, 2-3 gün ayrılırsa uzun yürüyüşler ile güzel rotalar var. Soru varsa cevaplarım. 

Svalbardı küçük yat ile dolaşmayı iki yıldır planlıyorum. Hanım soğuk sevmiyor, bakalım ne zamana.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...