Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yorumsuz


akirafes

Öne çıkan mesajlar

1 dakika önce, akirafes dedi ki:

tabii ki bu konu da sana inanmak gerek orada yaşayan ve oradan yazan sensin şu an. Benim bildiğim bu yönde idi gitmedim Detroit' e

eskiden cok fenaymis , 1960 larda nufus 1.7 milyon , bolgenin en buyuk sanayi sehri

sonra sanayi asyaya kaciyor, issizlik girla,80lerde irksal catismalar fln derken parasi olan beyazlar sehirden banliyolere tasiniyor,kaciyorlar adeta,nufus yariya kadar iniyor ,dolayisiyla artik vergi toplayamayan sehir hizmet de veremiyor,simdilerde nufus 750k

80 sonrasi asfalti,  binalari parasizliktan bakimsiz,polisine maas veremeyen,sokak lambasini yakamayan bi sehir haline geliyor detroit,baya oyle kaliyor o yuzden adi cikmis,suc fln da cok yayginmis tabi o zamanlar.

simdilerde toparlamis,hal fakir, 5-6 yil once iflas etti belediyesi fln,ama gentrification var baya, her taraf santiye. 90larda fln sehir merkezinde 1k dolara gayrimenkul toplayan yatirimcilar simdi zengin,ferrariye binyolar

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi hoş konuşuyorsun ama yanlış konuşuyorsun. cebinde bilmem kaç milyon dolar varsa tabii ki istanbul tam bir cennet ve fırsatlar kenti. dünyanın hiç bir metropolünde 50-100 bin dolara lüks daire alamıyorsun.

yani dışarıdan bakana süper. gel gör ki vatandaşı kan ağlıyor. üst profilli bir beyaz yaka bile şu anda ev alma hayali dahi kuramıyor artık, araba bile bi noktada bizden uzaklaştı. yani sandığın gibi ülkenin vatandaşının durumu iyileşmedi, onlar ortak biz pazar olduk. Arapların gelip ucuza ev alıyor olması benim yaşam standartlarımı iyileştirmiyor aksine kötüleştiriyor. adamların yarattığı yapay talep balonu yüzünden benim de kiram vs artıyor ancak gelirim aynı oranda artmıyor.

yani hocam a'dan z'ye uygulanabilir değil söylediklerin. istanbulda ev fiyatları da artıyor falan değil, aksine rezil durumda. 4 yılda dolar bazında %50 düşen bir varlığa yatırım yapmayı neden önerirsin, bir gün artacak diye falan mı? ne kadar artacak? birden istanbul dünya dolar milyarderlerinin yaşadığı bir yer mi olacak? sence o milyarderler biz asgari ücretle çalışırken rahat yaşayabilecekler mi? Araplar sırça köşklerinde ne kadar rahatlar, gün geçtikçe daha da sıkışmıyorlar mı?

özetle baştan aşağı rezil ve bitmiş durumdayız, hiç bir noktada iyiye gitmiyoruz, yabancılar yatırım yapıyorsa da türkiye iyi olduğu için değil, "batan geminin malları" kafasıyla akşam pazarına dalmış aç köpekler olduğu için.

https://www.sahibinden.com/emlak-endeksi/konut/satilik/istanbul/440/23012

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi hala anlamadiniz mi ya, akif in actigi butun basliklar turkiye de konut cok ucuz hohoho ya baglaniyor. 

butun dunyasini emlak alim satim vergi vs gibi seylerin ustune kurmus. iyi ho$ 1-2 tartisilir da her baslikda sahibinden linki gormekten kusucam.

adam abd ile tr yasalarini karsilastirip, bak herkes amerikada agliyo, oluyo yasamiyo diye cikarim yapiyo sldakfj

medeniyet kavrami ona gore, sokaga rahatca tukurup, cerez kabuklari atip, kornaya abanip ceza yememek. 

ha bir de tabi ki emlak vergisinin dusuk olmasi medeniyetin tasiyici kolonu onu unutmamak lazim.

al sana cennet vatan tr.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 saat önce, Flassh dedi ki:

akirafes türkiyenin kaymağını yiyen nesil, tabi ki cennet ona 40 50 yaşında emeklilik, gecelik 1 milyon faizler. topladığın arsalar x 2milyon. türkiyenin baby boomları işte

Evet evet buna katılıyorum. 40 yaşında emekli olup emekli ikramiyesiyle ev alan tayfadan. Şu Millenial'lar kadar nasihat çilesi çeken bi nesil olmamıştır herhalde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 19.07.2019 at 07:17, akirafes dedi ki:

Belki sen haklısın.  Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bu şekilde yaşayan bir arkım hep lüks evlerde kiralarda oturan. Defalarca yalvardığım gel sana ufak bir ev alalım gec kendi evini bil daya döşe içini istediğin gibi yaptır. Yok dinlemedi bana bu evleri mi layık görüyorsun deyip hep lüks evlerde yüksek kira ödemekle geçirdi yaşamını. Şimdi işten atıldı. birikimlerini yiyor. Artık istese de ev alma durumu yok. Ha bu yüzden evlenemedi de. Evi yok diye kızlar evlenmedi.  Bir de çoluğu olsa onlara ne bırakacaktı zaten. Ben bu şekilde düşünüyorum. Beni değil torunlarımı.

 

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAÂAHAHA

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbul'da emlak yatırımı yapmak tam bir saçmalık, anadolu da aynı kalitede evleri 4/1 fiyatına alabiliyorsun ve nüfus devamlı anadolu'ya kaydığı için ev değerlerinin artması daha olası. İstanbul'da 1 ev alacağına anadolu'da gelişmekte olan şehirlerden 4 adet ev alıp daha hızlı kazanç sağlanabilir. Tabi emlak tarzı yatırımı sevenler için. Şahsen ben imara uygun arsa kovalamayı tercih ederim. Henüz alabilecek konumda değilim ama o konuma geldiğimde ileriye dönük yol,tren yolu vs. yapılabilecek lokasyonlardan arsa almayı düşünüyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

21 saat önce, Deathblade dedi ki:

Florida'da tonla 100-200k$ arası bahçeli ev var. Yaptığım işi Amerika'da yapan bir adam yıllık brüt 80-90k$ maaş alıyor. Türkiye'de ki konut fiyatları nasıl ucuz olabilir lütfen biraz sakin olalım.

Dünyadan bihaber olan okeydeki dayıya anlatır gibi anlatmayın. İnternet çağındayız.

Orlando da 200k ya rahat alırsın Miami falan zorda Central Florida da fiyatlar Boyle.Yalniz hala şöyle bişey var 2008 de kriz nasıl vurduysa evler hala eski fiyatlarına gelemedi ama bi kaç senede gelicek gibi su an brezilya ve Venezuela dan çok fazla göç alıyoruz arti olarak bunlara gecen seneki hurricaneden sonra kacan porto rikolular da eklendi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...