Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yorumsuz


akirafes

Öne çıkan mesajlar

Sana bugün trump konuşmasını biraz tercüme edeyim. Yolarımız paramparça kendiliğinden ayrılıyor. Hava alanlarımız 3. dünya ülkesi gibi vs... Yani hic bir yer iyi değil  senin beğenmediğin Tr dünyanın en iyi 19 ekonomisi arasında. Daha ne diyeyim.  

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konu hiç ilerlemeden tam kafamdakini açıklayayım ben micro bakmıyorum. İktidarlar gelir geçer. yarın bir başkası gelir. Ben genele bakıyorum.  Bugün Suadiye ye gel. dünyanın neresinden geri? 260 m2 bir ev 1.6 milyon tl vergisi senede 5500 tl. aynı ev Londra da 125 milyon tl sana bile ait değil ne yazık ki. Hawai de  200.000 dolarlık bir evin aylık vergisi ne kadar bir fikrin var mı? 2000 doların üstü hatta bulunduğu bölgeye göre 2800 lere cıkıyor yok etrafında okul var mı falam. Cennet bura ama işte bazılarımız değerini bilmiyor.  

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi klasik gelip bunun gündemle ne alakası var diyeceklerdi. Biz dindar bir ülkeyiz. Şu olayın olma olasılığı bizde daha fazla bence olsaydı ne olurdu diye düşündüm. 
 

Alıntı

 

Sıcak gündemin önemli bir maddesi olması sebebiyle, saraydaki Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi revizyon çalışmalarından da kısa notlar iletelim;

Sarayda hala tam bir netlik yok. Siyasi kulislerde, "Geri adım atmak istemiyorlar. 'Revizyon' dediklerinin sadece Cumhurbaşkanı'nın partisinden istifa etmesi olduğu anlaşılıyor. Parti genel başkanlığını bırakmasının ötesine geçmeyecek bir revizyon gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı olarak bundan sonra devam edecek. Tarafsız kalacak. En azından partisinden istifa etmiş olacak. Bunun dışında net bir değişiklik yok. Sadece bunun üzerine çalışılıyor. Bir kere daha seçilebilir ihtimali de masada duruyor" diye konuşuluyor.

 

bu arada değişiklikler olmaya başlamış bile. 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 dakika önce, reyou dedi ki:

emlakla vergiyle biraz kafa gidik sanirim. abi bi sal kendini ya.

Kira çok kötü bir şey. Kendi evin olsun soğan emek ye otur. Aynı şekilde emlak vergisi de. Amerika da yüzbinler ce eve her sene el konuluyor emlak vergisini ödeyemiyor diye. Açık artırmada yok fiyata satılıyor. İnsanlar evlerinden oluyor. Eminim bunları biliyorsun.  

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kira kotu falan degil abi, hayatta sahip olduklarin senin mi saniyorsun?

Sen kiraliyorsun herseyi, ya olene kadar kiraliyosun, ya da istedigin zaman cikmak icin kiraliyosun.

30 senelik mortgage alip sanki omur boyu orada mi yasayacaksin? 10 sene oturup satiyosun iste, isin ucunda kar etmek de var zarar da. 

sen istersen araba al senin olsun, istersen uber kullan. hayat tarzina gore degisir bunun kari zarari.

amerikada emlak vergisini odeyemeyen adamlarin cikis noktalari var.

evlerini kriz dote girmeden kiraya verebilirler, emeklilik geldiginde satip 1+1 ev alip, geri kalan parayla yaslilarin kaldigi ucuz yollu condolara cikabilirler.

20 senelik kira sozlesmesi yapip sudan ucuz oturabilirler.

1990 da uzun vadeli kira sozlesmesi yapip su anda sehrin gobeginde 4000 bin dolarlik evde 650 dolara kalan insanlar var sevgili akifcigim.

takmissin bir emlak vergisine, habire saclarini dokuyorsun. relax yahu. 

meyve cayi falan yap abi rahatla biraz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Belki sen haklısın.  Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bu şekilde yaşayan bir arkım hep lüks evlerde kiralarda oturan. Defalarca yalvardığım gel sana ufak bir ev alalım gec kendi evini bil daya döşe içini istediğin gibi yaptır. Yok dinlemedi bana bu evleri mi layık görüyorsun deyip hep lüks evlerde yüksek kira ödemekle geçirdi yaşamını. Şimdi işten atıldı. birikimlerini yiyor. Artık istese de ev alma durumu yok. Ha bu yüzden evlenemedi de. Evi yok diye kızlar evlenmedi.  Bir de çoluğu olsa onlara ne bırakacaktı zaten. Ben bu şekilde düşünüyorum. Beni değil torunlarımı. 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır öyle bir şey demiyorum.  Yİne yanlış anladınız. ev alabilecekti ama almadı. işte xenusun mantığı diyorum senin anlattığın az cok buydu bundan o arkadaşımı örnek verdim. Bana göre insanın evi olmalı yasadıgı yeri bilmeli içini istediği gibi düzenlemeli. Devamlı kira insanın psikolojisini bozar. Bunu da ev alabilecekken maddi durumu müsaitken almayan ama evi begenmeyen kirada oturanlar icin yazdım. Neyse konu nerelere geldi topic başka. 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 dakika önce, Xenus dedi ki:

ev almadığı için -> evlenemedi -> işten atıldı

ev alamıyorsanız yaşamayın diyo

Gerçekten böyle bir şey demedim senin de böyle anladığını sanmıyorum. Nedir bu devamlı bir şeyler uydurarak saldırma mantığı. Hoşlanmadığını okuma. Ters bir şey de yazmadım hani seni sinir edecek. Arada yaş farkı desem en aşağı 27 sindir evin değerini biliyorsundur.  Tekrar yazayım da açık olsun. Ben almaya gücü varken almayan daha lüks bir evde kiraya oturmayı seçen icin yazdım bunu da yanlış bulduğumdan arkadaşımı örnek verdim. Yok alacak durum olmaz o zaman zaten eyvallah.  evin temelini niye yesin kuru emek yer otururdu. Kimse evsizlik görmesin. 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...