Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Raspberry Pi 4


Masticore

Öne çıkan mesajlar

On 22.07.2019 at 16:58, senko dedi ki:

pi developerlar da farkinda bunun zaten, 2.nesilden beri hayvan gibi multimedia chip koyuyorlar. 4 videocore6 ile geliyormus. Tam detail speclerini bulamadim ama guclu bir chip. BCM2711B0 SoC ile birlikte geliyor.

roket in de dedigi gibi oynamasi ugrasmasi zevkli aletler. Almanya ya tedarik edilmeye baslandiginda yeni fantazim raspi4 4gb modelini alip yanina da coral tpu alip hayvan gibi ML takilmak. 

Ha bir de ARM assembly ogrenmek isteyenler icin de guzel bir kit raspi'ler tavsiye ederim.

aynen ARM tabanlı işlemci oldugundan yeni tecrube edinmek guzel, endustriyel bir cok mikroislemci de arm temelli oldugundan embedded system calıscaklar icin faydalı.

dezavantajı arm temelli islemci oldugundan bir cok uygulamayı calıstıramıyorsunuz 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 23.07.2019 at 22:09, nutella yerim dedi ki:

tamamen terminale neden gecmek istiyorsunuz merak ettim

boot süresi hızlansın diye, birde bir ara zeroyu deneyeceğiz ( zaten şu anki haliyle ne işlemciyi ne rami hiç kullanmıyoruz neredeyse ). E zeroya geçersek performans sorunu yaşabileceğimiz için terminal versiyonunu denemek istiyoruz.

Birde zaten kullanmıyoruz arayüz tarafını.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim  biraz kazık oldu 2.3k verdim beklemek istemedim (let go'dan bahsediyorum)    i7  ,  üzerinde   16gb ram   250gb m2  ssd vardı   ama    i3  1k'ya fln. bulabilirsin belki . 1,3k ya vardi aslinda  ssd li ram’li hem de . Ben 4k kaldirir mi acaba filan derken satildi gitti.

Masticore tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...
  • Genel Yönetici

Sony tarafından stratejik iş birliği kapsamında Raspberry Pi'ye yatırım yapılmış. Sony'nin AITRIOS adını verdiği edge computing'e yönelik AI sensörlerinin Raspberry Pi cihazlarda kullanılabilmesini sağlayacaklarmış. Özellikle parakende gibi sektörlerde envanter ve müşteri yönetimine yönelik çözümlerde yoğunlaşmışlar. Yapay zeka işlemlerinin bulut yerine direkt sensörlerde yapılabilmesini amaçlıyorlar.

Sony investment will put AI chips inside Raspberry Pi boards

Sony AITRIOS - Edge AI sensing

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...