Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Master Kredisi


cabiria

Öne çıkan mesajlar

abi almanya'da bi üniden bir master programına kabul aldım, ekim 2019'da başlıyor okul.

Vize belgelerinde bloke hesap denen naneyle karşılaştım, 55-60k gibi bir mebla görmek istiyolar hesapta, ben de bunun için yollar araştırmaya başladım. 

Erasmus+ loan denen bişi okudum. Kefilsiz teminatsız, hiç bankayla işi olmamış lisanstan yeni mezun birine bile veriyolar.  Size 115k TL'ye kadar kredi veriyolar, okul bittikten bir yıl sonra ödemeye başlıyorsunuz. yani 2022 ağustosta ödemeye başlıyorsunuz ve 5 sene vadeli. ama tabi hayvan gibi faiz bindiriyo. 

65k tl çektiğinizi düşünelim, geri ödemesi 2022-2027 arası 5 yılda aylık 3700'den 220k TL.

şimdi 65'e 220k ödemek tabi salaklık gibi duruyor ama, aradım sordum euroya endeksli falan değil 2022'de de aylık 3700 ödenecek. imza attığın meblanın değişme gibi bi durumu yok. 

eğer okul bittkten sonra almanyada iş  bulursam mantıklı gibi geldi bana, ama tr'ye dönersem patlarım gibi duruyor. siz ne dersiniz bu olay mantıklı mı?

 

 

cabiria tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ailenin arabasi vs. yok mu? Satsinlar.

Ya da o rakami gostermek yetiyor mu? Vizeyi aldiktan sonra hesabini bosaltabiliyor musun? Normal ihtiyac kredisi cekip vizeyi alip geri yatirirsin parayi.

65000'e 225000 biraz fazla geldi ama tabii 2 sene oteleme ve 5 yil vade olunca normal su sartlarda.

Eger program ve universite iyiyse, gotune de guveniyorsan cek krediyi. Turkiye'ye donmedigin surece sorun olmaz. 2022'de odemeye basladiginda 350 euro'ya falan denk gelir 3700 lira. Yalniz gotune guvenme kismi onemli, ozellikle muhendislik harici bir alandaysan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Ayda 3700 üç yıl sonra çok gelebilir ama. Hemen o parayı karşılayabilecek misin onu düşün. Program Almanya'da iş bulmaya uygun mu? Mezun olduktan sonra iş aramak için bir süre veriyorlar bir yıl kadar, o süreyi nasıl değerlendireceksin? Sonra ne kadar başarılısın, iyi bir üniversite mi gittiğin? Eğer Master uzar derse sorun olur, üniversite alanında bilinen bir üniversite değilse iş bulmakta zorlanırsın yabancı olarak, bir sürü değişken var.

Buradan böyle bilgi vermeden sorulacak soru değil bu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğitim sürecinde bu parayı harcamayı da düşünüyor musun, yoksa "ben zaten geçimimi sağlarım hacı, bu para sırf sadece hesapta görmeleri için prosedür gereği" mi diyorsun?

İkincisiyse paraya dokunmayacaksan Euro'ya çevirip tutmak zararı minimuma indirir zaten.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hesaptakine zaten dokunamayacaksın ki eğer bloke hesap olacaksa. O para orada durucak. Yani orada dokuanamayacağın harcayamayacağın bir para olacak. Ancak 5 sene sonra release olacak eğer 10.000 Euro diyorlarsa Euro olarak tutar okul bittiğinde borcun yarısından çoğunu ödersin bu euro kuruyla zaten

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi bloke şöyle, 8640 euro yatırıyoruz minimum, bloke hesap olarak aylık 720 euro şeklinde release oluyo o para. 12x720=8640

ama 1-2 ay bloke ekimin sonunda ikametgahı alınca yurda ya da eve yerleşince bankaya gidip hesap açılıyo, hesap açıldıktan sonra 720 yatmaya başlıyo

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi eger ailen biraz omuz atabilecekse borc gibi al parayi. Ben hiyarlik ettim vaktiyle Gottingen'de doktora yapmadim daha 24 yasinda aileme yuk oluyorum kafasina girip.

Almanya'da part time is bulursun bu arada, en kotu geceleri donercide falan calisirsin, o anlamda destekliyor insanlar birbirlerini. Zaten gittiginde goreceksin, ogrencilerin buyuk kismi bir sekilde calisiyor.

Bir de Almanya'da kiran dahil 500 euro'ya falan yasayabilirsin az gotunu siksan. Yani cevreden borc alsan, bir de orada bir ise girsen aldigin borcu peyderpey geri bile odersin. Kaldi ki okulda asistanlik falan kaparsan ya da parali staj vs. yakalarsan mis...

Durdugun yerden bazi seyler zor gorunuyordur belki ama o seyler sadece Turkiye'de zor.

(Almanca dersleri vardir universitede bedavaya, ben kredili olarak aldiydim hatta)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o krediyi yanlis okumussundur, sartlar arasinda "kirbac vuracaz" da var miydi o nasil bir faiz?

 

kesinlikle git suanda buyuk gozuken paralar kirchensteuer'ine denk gelecek muhtemelen is buldugunda :d part time calisirsan zaten 700-800 euro kazanirsin kendini cevirirsin. ilerde ulkede ic savas ciktiginda da elinde aperol spritz'le haberleri izlersin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynen bu, başka banka yok zaten tr'de, bu anlaşmalı bir tek.

 

yalnız abi şöyle bi madde var

>Erasmus kredisinden faydalanabilmek için öğrencilerin, öğrenim göreceği ülkede 3 aydan fazla bir süredir ikamet etmiyor olması gerekmektedir.

 

yani gitmeden alınıyor büyük iht.

sen yine ara sor tabi ki

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...