Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mali Müşavirlik Sınavı


Kalten

Öne çıkan mesajlar

Var mı bu hafta sonu sınavlara giren acaba? Bu işi yapacağım dediğim güne lanet ettirecekler zorla. İzmir in sıcağında yaklaşık 9 saatlik sınav maratonu nedir ama ya. Gir çık kafe de otur notlara göz gezdir tekrar gir çık. Fenalık geldi. 

  Maliyet muhasebesi Finansal muhasebe meslek hukuku ve finansal tabloların analizi derslerini verdim geriye hep gereksiz mevzuat dersleri ve nasıl kaldığımı anlayamadığım Vergi kaldı. 

 Çok sıcak çok

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür ederim. Umarım verir. Bi de mümkünse yeni sınav komisyonuna akıl fikir versin. Allah bilir hangi sarıklı cübbeli cemaat mensubu saygıdeğer üstadları sınav komisyonuna atadılar merak ediyorum.  

 Adamlar muhasebe denetimi sınavında kalite kontrol standartını sordular. Mesleki bilgi ile daha alakasız bir mevzuat konusu olamaz heralde. Bütün denetim prosedürlerini filan yok sayıp 3 soruluk sınavda kalite kontrol standartlarını sormak gerçekten müthiş bir başarı. 

  Sınavı geçtim gerçi çok büyük ihtimalle 70+ bir not gelecek ama yani yeni komisyonun iki sınavdır yaptığı ters köşeler resmen tiksindiriyor.  

 Tabi ki zor bir sınav olacak ama zaten binlerce kanun hükmü tanım vs içeren bir sınavda bu kadar manasız detay soruların insanların emeğini hiçe sayması çok sinir bozucu. 

 Adamlar resmen sen finansal muhasebe maliyet muhasebesi finansal tabloların analizi konusunda yeterlisin fakat zaten ayrı bir sınavı ve süreci olan denetim işinin kalite kontrol mevzuatını ezberlememişsin ozaman yapamazsın bu işi diyorlar. 

 Neyse çok isyan ettim gibi oldu. Sınava giren herkese Allah sabır versin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mali müşavirlik yapabiliyor işte başka ne işe yarasın ki mali müşavirlik sertfikası. Ruhsatını alıp sonrasında ister bir şirkette bağımlı yada serbest mali müşavirlik yapabilir. 

  Bağımsız denetçilik de zorlayabilir isterse ama onunda 3 sene stajı ve sonrasında sınav süreci var. Mali müşavir ve yeminli mali müşavirler yapabiliyorlar gerekli belgeleri aldıktan sonra bağımsız denetçilik. 

 Ama tabi bunların hepsi aşırı derecede sorumluluk yüklüyor yapan kişiye. Eğer tecrübesi yoksa mevzuata ve uygulanışına hakim değilse kolay kolay altından kalkabileceği şeyler değiller.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...