Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2019-2020 Sezonu Genel Tartışma


Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

58 dakika önce, barbu dedi ki:

Araplar para aklıyordur o transferlerde.

This.

Bonservislerden de pay alıyorlarmış. Oyuncunun atıyorum 12 aylık maaşının 5 tanesi ile Arapların uluslar arası şirketlerine yatırım yapması, alışveriş yapması veya bağışlamasını istiyorlarmış vs... Bonservis verdikleri kulüplerden de benzer şeyler yaptırtıyorlarmış. Suudi Arabistan'da izinsiz şekilde yurtdışına para çıkarmaları belirli miktar üstünde yasakmış. O izni alamayan ne kadar zengin varsa spor kulüpleri üzerinden para çıkartıyorlarmış. 

Geçen Suudi hükümeti vurgun yaptı işte bayağı bi adamı sınır dışı etti. Garry ve Diagne'nin menajeri de bunların Arabistan'daki en güçlü isimlerinden, herifin transferleri kesildi.

FB ve GS'nin Arap kapısı kapandı şimdilik yani. Çok güzel yakalamışlar zamanında. 15'e adam satıp 5'ini sen kendi kasana bile koysan onu FFP'ye 15 olarak yazdırıyorsun. Sonra kredi çekip, oyuncu alıp patlıyorsun ekonomik olarak falan ama orası farklı olay sadfs

Tekrar içeri girecek bi yol bulamazsa öyle zor durumda adam satma devri bitiyor asdf 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GS ne zaman 15'e adam satmis arabistana??? sattigimiz adamlar rodrigez ve gomis, birisi gol krali onu da 6'ya satmisiz hakkaten gelir kapimiz kapandi, ne guzel 5'e aldigimiz adamlari gol krali yapip 6'ya satarak baya bir para akliyorduk ulke cari acigini da kapatiyorduk bir miktar.

 

bu ulkede bunun tek bir ornegi vardir, 34 yasinda kariyeri bitmis adami 17 milyona satip ertesi sene bedavaya kiralayan Galatasaray miydi?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o iş çok zor, olay sadece forma değil o anlaşmalarda ama globalde zaten kaç forma satıyor vs... bakmışlardır değmez derse içeride bir şeyler deneyebilirler ama 2-3 sene içinde tekrar birilerini ararlar maks. 

yoksa forma satışından %20-25 falan anca alıyor kulüpler pay. ama işte malzeme tedariği vs. derken çok daha farklı boyutu var işinde. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 saat önce, Borlach dedi ki:

adidas global nasıl bişey bilmiyorum okumadım ne yalan söyleyeyim.

 

seni farklı statüye alıyor, ayrı bir katalog kullanıp oradan modeller seçip takımlara özel güzel şeyler kullandırtabiliyor. BJK formaları son 3 senedir bayağı iyiydi mesela bu sayede. O kategoride olduğunda da formaların dünyanın her yerinde adidas aracılığı ile satışa sunuluyor. Yurt dışı pazarına açılmak istiyorsan adidas ve nike ile çalışmak zorundasın bu yüzden. 

puma şimdi ailenin elinden çıkıp yönetim kuruluna kaldı. yeni elemanlarda artık sonunda kurumsallaşmaya yatırım yapıyor. 3. büyük tedarikçi olarak piyasaya girdiler deli gibi para akıtıyorlar. aklı olan takımlar şimdi puma'ya gidip bir nevi yatırımcılarından oluyorlar. puma'da şuan ne isteseler yapıyor bir nevi. bizimkiler biraz hayalperest olmasa aslında gidip puma'ya bi görüşelim deseler. BJK mesela çok rahat girerdi Puma ile anlaşmaya da adidas daha basit ve kolay gelmiştir. 

bir de forma değil olay gerçi, malzeme tedariğinde puma adidas ve nike'ın yanına yaklaşamaz cidden. antreman ürünleri bile başlı başına büyük kalem harcama. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu doğruysa senelik maliyeti 7.5 milyon euro oluyor. Bir nevi kiralık adı altında adamı bonservis ile almış oluyorsun. 2 taksitle almak gibi ama işte 5 milyon euro maaşı vardı orada onu tamamen ödemeyi kabul etmek yani, garip kulüp bu haldeyken.

Şeffaflık işte, aynı boku 2 senedir BJK'de yiyor. açıkla KAP'a zaten daha da rezil olamazsın ödemeler konusunda. GS'de saçma sapan dağıtıyor parayı ama patır patır açıklıyor. O sayede çıkıp taraftar Fernando'ya ne kadar saçma sapan bi para ödediklerini kendileri görüp, gitmesine ses çıkarmak yerine övgü dizebiliyor vs...

Taraftardan kendi yapısını, işleyişini saklayan herkesin arka planda kulübü sikme girişimi vardır hiç kusura bakmayın. Bunu BJK içinde diyorum 2 senedir FB çok daha uzun süredir yapıyor. Bu yapılara hiçbir şekilde güven olmaz. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde Rewendor tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...